Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 315

Tema: Biokemijska trudnoća ili spontani nakon IVF-a

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Biokemijska trudnoća ili spontani nakon IVF-a

Potaknuta tužnim vijestima na odbrojavanju željela bih da malo popričamo o tužnim ishodima započetih trudnoća nakon postupaka. Osim što svima nama treba podrška i saznanje da nismo same u tome, nadam se pričama žena koje su prošle takvu situaciju, a u slijedećim postupcima imale zdrave trudnoće i rodile svoje bebe.

Kod nas je bio slučaj da smo 11dnt imali pozitivan test, zatim 12 dnt beta je bila 50. 14 dnt test je bio ponovno pozitivan, ali i dalje blijed. 16dnt beta je bila tek 90 M je uslijedila 21 dnt unatoč utrićima. Na UZV je doktor vidio izrazito zadebljan endometrij i nagađao o gestacijskoj vrećici (nije se jasno vidjela, ali je protok krvi na jednom mjestu bio jak, pa je eto..nagađao). M je bila obilna i bolna, srećom trajala je samo 8 dana. U danima čekanja bete bilo je oskudnog krvarenja, pa nekog smeđeg iscjetka...a bilo je i puno suza prije nego smo saznali da ipak nećemo uspjeti. Kao i kod mnogih drugih intuicija je bila točna... Sad se osjećamo dobro, pomalo smo se oporavili, ali strah ponovljenog scenarija postoji...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sumskovoce, puno trudnoća odlazi, bilo prirodnih, bilo IVF-om postignutih, možda je samo veća svijesnost oko IVF trudnoća jer žena tipa 8 dan nakon začeća neće niti skužit biokemijsku trudnoću (ako nije u IVF-u i ne osluškuje svaki signal, piški na štapiće, vadi bete) i slično. I puno žena nakon toga ima normalne trudnoće, bilo u IVF-u, bilo spontano začeće, znam ih stvarno jako puno iz IVF svijeta s tipa biokemijskima i missedima pa ok bebica. Mislim da jedna biokemijska ne znači puno, ostaje ono pravilo ako se spontani ponavljaju ili ako su visoke godine da treba što više istražiti.

I opet je tu bitna i dob, jer će svaka 4-ta žena iznad 40-te imat spontani (ako sam dobro zapamtila te brojke), čisto zato jer je broj kromosomski nepravilnih embrija veći nego kod mlade žene, s mladim stanicama.

Sretno svima!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.01.2011. at 10:59

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Negdje sam citala da oko 50% prirodno zacetih trudnoca zavrsi biokemijskom ali i da biokem. znaci lakse zacece kasnije. Kod mene se nazalost nije obistinio takav scenarij.
    Posljednje uređivanje od taca70 : 05.01.2011. at 11:09

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi smo na svom mpo putu od 01/09
    nažalost, prošli smo i spontani (kiretaža u 8. tt) i biokemijsku trudnoću...tada sam mislila da smo sa pozitivnom betom "na konju", ali sam brzo otresla na zemlju
    vjerujemo i nadamo se urednoj trudnoći, uskoro

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i ja sam svjesna da su biokemijske trudnoće česte u prirodnim začeića, te da su žene često puta nesvjesne događaja. Iskreno rečeno sada kad znam za svoju biokemijsku znam i da sam imala dvije prije toga (identični scenariji su bili, kašnjenje M, pa obila M s bolovima i ugrušcima, nadute (.)(.) itd) no obzirom da u prirodnim ciklusima ne radim testove sve dok ne kasni bar tjedan dana, nisam bila svjesna toga. Ovaj topic sam otvorila za žene koje su nakon postupka to proživjele, da se možemo malo pojadati jedna drugoj, da iznesemo svoje osjećaje. Ipak nije isto imati biokemijsku ili missed nakon silne stimulacije i svega što MPO postupak nosi sa sobom i imati biokemijsku u prirodnom pokušaju. Mi smo se obradovali na neki način zbog saznanja da ipak mogu zatrudniti, da smo kompatibilni i da nam se embrio ipak krenuo razvijati. Naravno da smo tužni jer nismo više trudni. Kod nas je to mix osjećaja koji se još uvijek trebaju slegnuti...

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo i ja sam jedna od onih koja je nedavno preživjela gubitak svoje mrvice u šestom tjednu trudnoće. Bio je to naš šesti pokušaj koji sam dugo odgađala zbog prethodnog lošeg ishoda postupka, koji je završio vanmaterničnom trudnoćom. Trebalo mi je godinu dana da se ponovo pokrenem i od početka sam bila u strahu, no kako je želja za djetetom veća sve se ružno zaboravi. Odlučili smo se ponovo za Ljubljanu i dr.Reša jer smo kod njega konačno doživjeli nekakav pomak. Na punkciji smo dobili 5 js od kojih su 4 bile zrele a na kraju smo dobili jedan zametak. Kako su mi uvijek vračali po dva embrija bila sam malo razočarana ali sam se tješila da je dovoljan jedan ali vrijedan. Deseti dan nakon et-a već sam imala malo krvarenje i to popodne sam provela ležeći, plačući i mireći se sa činjenicom da opet nisam uspjela. Kako sam doma već imala kupljeni test odlučila sam ga iduće jutro napraviti. Pojavila se druga crtica i u meni su se miješali osjećaji sreće i straha. Dva dana nakon pozitivnog testa moja beta je iznosila 191 ali još uvijek sam imala lagano krvarenje. Držala sam nalaz bete i željela se veseliti i reći cijelom svijetu da sam trudna ali bilo me strah, strah da opet nešto ne krene po zlu. Javila sam se svom ginekologu i rekao je da i dalje mirujem i dođem za dva tjedna na uvz. Nakon par dana krvarenje je stalo a na uvz sam ugledala svoju točkicu koja je još uvjek bila prazna i dr. je rekao da je presitna i naručio me za 7 dana na ponovni uvz. Dan prije uvz-a mi se pojavio ponovo krvavi iscjedak i ja sam se zacementirala za kauč a dan posle uvz sam obilno prokrvarila. Iduće jutro sam vadila betu koja je iznosila samo 74 a dr. je na uvz-u ustanovio da u maternici više nema ničega. Krvarenje je bilo obilno a iz mene su ispadali ugrušci koji su djelovali kao komadići moga srca koje se para i koje nikada neće zacijeliti. Doktor mi je rekao da za 5 dana ponovim betu kako bi bili sigurni da se sve izščistilo ili će mi morati raditi kiretažu. Na svu sreću dva dana prije badnjaka beta je pala i izbjegla sam barem tu torturu. Znam da svaki peti par u hrvatskoj ima problema sa začećem i da 30% trudnoća završava pobačajem a svega 2% trudnoća postignutih IVF-om završava vanmaterničnom trudnoćom ali nije mi jasno zašto sam baš ja morala sve to iskusiti. Život stvarno nije fer.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni te biokemijske trudnoće nikad nisu bile jasne- a imala sam ih dvije za koje znam, obje iz IVF-a. Ni u jednoj nije bilo nikakvog krvarenja, nikakvih znakova, samo preblijeda crtica na tesu iz koje sam odmah znala da nešto ne valja. Prvi puta beta 10, pa nakon 2 dana 7, ovaj puta beta 40, pa za dva dana 10. Naručila sam se kod Radončića na konzultacije da vidim njegovo mišljenje- radi li se tu samo o lošim embrijima ili postoji i neki drugi problem...
    Što vi mislite- imala sam jednu prirodnu vanmateričnu i 2 biokemijske iz IVF-a- da li je to puka slučajnost obzirom na prirodnu trudnoću koja je dogurala do 7 tjedna a bila je vanmaterična ili ipak može postojati još nešto što bi trebalo ispitati??
    Iako znam da svi govore da je biokemijska dobar znak, ja bi ipak radije da je beta bila 0 nego da prolazim ponovo dramu pozitivnog testa, pa pozitivne bete, pa njen pad...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da bi trebala ići popričat s dr-om jer imaš tu brojku od 3 trudnoće i ne bi imala problema i da nisi u IVF-u dignuti uputnice i odraditi pretrage, just in case - s obzirom na tvoje nježne godine (navodno samo 1 od 20 IVF-om dobivenih embrija je OK ženi od 40+ godina), vjerojatno je samo loša sreća, tj. rani gubici trudnoća su najčešće na strani embrija, manje na strani majke. Koja je ono dg supruga?

Mislim da je pino dala broj od 30% kromosomski nepravilnih embrija i u prirodnom začeću, tj., da nisi u IVF-u ne bi imala pojma za 2 biokemijske, najvjerojatnije.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.01.2011. at 13:26

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ina mm ima normo, sve ok kod njega. I kod mene isto- barem ono što smo obavili od pretraga- klasika hormoni, brisevi, papa
    Baš me zanima što će mi preporučiti Radončić.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ameli draga i tebe sam se sjetila kad sam otvarala ovaj topic. Nakon tvoje prekrasne bete sam ja izvadila svoju koja je bila 50 i mislila sam na tvojih 190 kad sam tužno gledala u svoj nalaz Nije fer...zaista nije fer

Meni je biologica rekla na dan transfera da je uzorak MM-a jako loš (dva tjedna prije je imao neku prehladu u 4 dana jako visoke temperature) i da se ona sama začudila kako su se js oplodile i nastavile razvijati. Očito je u našem slučaju bila kromosomska pogreška, pa se zato embrio nije nastavio razvijati. Iako ta razmišljanja djeluju racionalno, meni malo znače.

Gabi i ti i TM ste jako mladi za IVF pojmove, ima još puno mogućnosti pred vama...nije lako sada preživljavati ovu fazu, ali doći će i naših 5 minuta, potpis ti je za 5!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gabi, ono totalno laički, neopterećeno, na prvu, ja bih kod tebe komentirala da je VM vjerojatno bila zbog začepljenih jajovoda, a da su dvije biokemijske bad luck koje, da si "non-MPO populacija", pitanje je li bi uopće skužila, ali odi, idi, napravi pretrage (dobro se raspitaj tko što vadi, Rebro često nema reagensa itd.), i počuj mišljenje stručnjaka.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.01.2011. at 14:51

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sumskovoce znam da smo mladi za IVF pojmove ali kad prođu 3,5 godine bezuspješnog pokušavanja ne osjećamo se više tako...
    I slažem se s tobom, sva ta objašnjenja kasnije ne znače puno, zato se ja bacam na pretrage.
    ina hvala na savjetu, već mi je sad muka kad se sjetim ponovog obilaženja bolnica, labova, vađenja krvi i čekanja nalaza... Ali dobro, mene jedino nekakva akcija drži u ovoj priči pa onda idemo dalje i da, sigurna sam da će jednom doći naših 5 minuta...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    ... Sad se osjećamo dobro, pomalo smo se oporavili, ali strah ponovljenog scenarija postoji...
    Draga,potpuno te razumijem.Ja sam isla u donaciju js (don:24 god) i ne bih ikad nikad rekla da bi mi se mogao desiti missed.Ranu amniocentezu sam
    mrtva hladna glatko odbila.Toliko sam bila uvjerena u pocetku u uspjeh te mlade jajne stanice,tocnije tih embrija..A desi se,eto,desilo mi se nesto
    kao sto ina33kaze da se desi zenama iznad 40 sa njihovim vlastitim js.Pa sad zamislite moju strepnju!Nadam se usrdno da je sve bila ipak samo
    slucajnost,bolna ali ipak samo slucajnost.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo i ja se javljam da podijelim s vama tugu i pitanja. Prvi put sam ostala trudna veoma brzo (6 mjeseci pokušavanja) -tada sam imala 34 godine. Imala sam školske znakove trudnoće te se testirala, test +, a onda počela slaba krvarenja. Na pregledu dr. vidio gastacijsku vreću bez otkucaja srca, pila dabrostone. U međuvremenu, s odobrenjem dr, išla na službeni put...uvijek mislim da sam trebala mirovati. Za 7 dana dr je vidio da se plod ne razvija kako treba, ukinuli dabrostone i plod otišao sam. Druga, biokemijska, je bila nakon MB. Počela krvariti pomalo 10 dan i to pripisala neuspjelom pokušaju. Nadtavila sam ići raditi i 15 dan sam imala čudan osjećaj da se ipak nešto događa - test je bio pozitivan i to sa ne baš blijedom crticom. Odmah sam legla i slijedeći dan beta 116, ali se krvarenje nastavilo sve više i više. Zvala sam MB i oni su mi odmah rekli da neće biti dobro...sada je to iza mene i nadam se zdravoj trudnoći u slijedećem pokušaju. U međuvremenu sam se testirala na trombofiliju i pozitivna sam te moram uzimati heparin od prvog dana transfera (dr. mi kaže da je to isto mogući razlog spontanih). Dr R. na jednom forumu smatra da trombofilija ne može utjecati na rane pobačaje ??? Cure, držite se i znam što znači izgubiti bebu nako svega...zadnji put, kad mi je beta bila - bilo mi je upola lakše

vulkan avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Drage moje suborke...baš mi je drago da ste otvorile ovu temu...mi se borimo već 3.5 godina i mogu vam reći da sam već umorna od biokemijskih (a ujedno i sretna jer ipak nešto se dešava) .kod mene svaki postupak počinje pozitivnim testom oko 10-og dana ,pa beta krene-makar mala ali ima je (16,25...) i onda prevelika tuga.zadnji postupak u MB također isti scenarij.neznam u mislima mi se vrti da možda nešto nije u redu makar dr.kažu da je najvjerojatnije zametak nije bio dovoljno dobar!neznam da li bi trebalo ići dublje u analize ili je to potrebno samo kada dođe do spontanih pobačaja??znam da je ipak to sreča jer netko ne dođe ni do transfera ali....nadam se da če se i nama jednom bete duplati kako treba i da čemo dočekati naše bebice!!!!Šumskica puno sreće ti želim u sljedečem postupku i samo hrabro naprijed...sreča je blizu!!!

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hej curke moje...evo ja bi mogla potpisati vulkan od riječi do riječi...

zadnja 4 postupka i 4 biokemijske...ne moram Vam ni pričati kakve osjećaje imam u sebi...sve vi to jako dobro znate. Moje muke isto počinju otprilike 9-10 dan nakon et-a. Svaki put pozitivni testovi( ok, blijede crtice, ali su tu ) i onda ß nikad nije bila viša od 30...u zadnjem postupku ju nisam ni vadila, jer sam nakon tih pozitivnih testova već znala da neće biti ništa od svega, 14-ti dan sam opalila još jedan test, ali crtice više nije bilo
    Meni je moj dr isto tako rekao da je problem u zametcima, tj da je prvenstveni problem u s-gramu jer mi imamo zbilja jaaaakooo malo plivača ( čitaj do 5 komada) i da oni nisu jednostavno dosta jaki da nastave "svoj posao". Znali smo mi doći i do blastica, ali eto, baš nas neće sreća.
    Ja se isto pitam, dal ima neka pretraga koju bi se dalo napraviti da vidim da ipak nije i u meni neki problem, mada sve što sam dosada radila je bilo u savršenom redu. I tako se vrtimo u tom začaranom krugu biokemijskih i iskreno, naježim se sva pri spomenu te riječi. Jer kolko god sam se nakon prve, ajmo reći veselila jer su me svi uvjeravali da je to super znak za dalje, tolko mi se sad kosa diže na glavi od nje. I točno kužim cure kad kažu da im je draže dobit čistu nulu, nego ovo...

uf, nije lako, ali nadam se da će i nama jednom zasjat sunce.

Drš'te se cure drage...
    pusa svima

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bab

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moze li me netko savjetovati ima li vise smisla, kad je rijec o donac.js i OAT spermiogramu te missed ab nakon svega,prekoontrolirati
    moj imunoloski status i obaviti neke genetske pretrage ili je korisnije detaljno pretraziti muzev spermiogram?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bab obzirom da si bila u Viliju a svi kažu da dr. R. dosta pažnje obraća na imunologiju i trombofiliju- da li ti je on preporučio neke dodatne pretrage?

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Gabi, mije mi preporučio niš posebno...
    Radila sam one standardne pretrage, briseve, papu, komplet hormone, štitnjaču, antitijela,Anti Tg, Anti TPO...i to je sve tip-top. Na osnovu svega toga mi je rekao da zbilja nema potrebe ništa drugo raditi. Još davno prije smo i MM i ja napravili kariograme, MTHFR, B12, homocistein i još nešto al sam već zaboravila i sve je super. On kaže da je naš najveći problem u s-gramu i da nam tu igra ulogu jedino sreća kada ćemo "uloviti" onog pravog plivača...a do tada ću ja ispalit na živce.

Ako bilo koja od vas curki ima ikakvu ideju šta bi se moglo napravit od pretraga, ajde nek to podjeli s nama...

pusaaa

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Moze li me netko savjetovati ima li vise smisla, kad je rijec o donac.js i OAT spermiogramu te missed ab nakon svega,prekoontrolirati
    moj imunoloski status i obaviti neke genetske pretrage ili je korisnije detaljno pretraziti muzev spermiogram?
    Draga Sela,to i mene interesira! I mi smo imali mladu donatoricu js (25god) i mislili smo da je to glavni zgoditak i da obzirom na sve ostalo nema šanse da ne uspije,ali eto nije se ni primilo!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo i mene.
    Imala sam dvije biokemijske trudnoće. U ovoj zadnjoj mi se beta tri puta poduplala i došla do 1500. Plod se nije vidio na ultrazvuku i nakon toga je beta počela padati.
    Taman kad sam se poveselila da smo konačno uspjeli. Najgora su mi ta silna vađenja bete dok ne padne na nulu.
    Sad pokušavamo napraviti imunološke pretrage (ako ikada bude reagensa na Rebru) i nadamo se da ćemo jednom uspjeti.

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

imam pitanje pa ako je neko imao sličnu situaciju neka mi molim da savjet. od kada sam 16.12. prokrvarila stalno mi je prisutan krvavi iscjedak, možda ga nisam imala 5-6 dana ali još i danas kas se brišem na papiru se pojavi krv, ponekad svježa a ponekad tamno smeđa i stalno mi je prisutna bol u križima. dali je nekom bilo tako i dali mislite da trebam otić do doktora, na zadnjoj kontroli 22.12. beta mi je bila 5 pa sam se nadala da će sve biti ok.

tantolina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo da se i ja javim.......mi smo imali miss.ab. u 7 tj. nakon ICSI u Ljubljani kod dr. Reša....dan nakon pozitive bete 367,6 nekakvo lagano krvaruckanje...dva dana kasnije beta 1100...onda krvarenje stalo.....u ponedjeljak vidjeli srce kako kuca a u četvratk sponatani....sreća u nevolji da nisam morala na kiretažu..sve ja samo izašlo ali to me slomilo...sad smo ponovno u postupku ali me tako strah....imam totalne zbrčkane osjećaje.....nadam se uspjehu ali me stah da se ne ponovi opet ista priča....znam da je to vjerojatno samo slučajnost ali mi ne da mira....
    ali cure - doći ćemo svi jednom na red..inače ne bi bili tu i ne bi prolazili kroz sve ovo ~~~~~~~~~~za svih

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ameli prvotno napisa Vidi poruku
    imam pitanje pa ako je neko imao sličnu situaciju neka mi molim da savjet. od kada sam 16.12. prokrvarila stalno mi je prisutan krvavi iscjedak, možda ga nisam imala 5-6 dana ali još i danas kas se brišem na papiru se pojavi krv, ponekad svježa a ponekad tamno smeđa i stalno mi je prisutna bol u križima. dali je nekom bilo tako i dali mislite da trebam otić do doktora, na zadnjoj kontroli 22.12. beta mi je bila 5 pa sam se nadala da će sve biti ok.
    Citala sam da se neke cure muce u prirodnom ciscenju u spontanom po 3-4 tjedna.Po boli u krizima zakljucila bih da se ti jos cistis.Trebas samo docekati m...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tantolina jesi bila na kakvim pretragama?

tantolina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Tantolina jesi bila na kakvim pretragama?

nisam bila nigdje....rekli su mi i moj ginekolog i dr. Reš da nema potrebe da se to dogodi......ukoliko bi bili učestali spontani da onda treba ić....nadam se da do toga neće doći....ali ako bude i ovaj put momentalno krećem s pretragama.....ali ne znam od kuda početi ni s čim

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo i mene u vašem, ne baš veselom, društvu. Naš prvi postupak je uspio, no izgubili smo bebicu u 12.tt. Zapravo neznamo kad je naše srčeko prestalo kucati - mi smo to saznali na redovnom pregledu. Srušio nam se svijet. I zapravo dugo nisam bila svjesna koliko me boli...
    I meni je bilo važno odmah planirati novi postupak - bilo mi je samo važno da nešto poduzimam...da se nešto dešava. Je li to bilo dobro ili ne, neznam. Samo znam da mi je bilo lakše. Trebalo mi je vremena da pustim svog malog anđela.
    Ova trudnoća nakon svega - strah i samo strah. Bilo mi se jako teško opustiti, no tu su i rizici višeplodne trudnoće koji su me mučili...
    Sve u svemu - moje srećice sad spavaju tu kraj mene, a ja sam najsretnija mama na svijetu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Ameli prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i ja sam imala biokemijsku, normalno sam prokrvarila, i baš danas sam išla k svom soc.gin jer imam neko lagano krvarenje već par dana. rekao mi je da nije ništa, u slučaju da se pojača krvarenje da dođem opet. rekao je da je to zbog toga što se očito hormoni nisu poravnali i treba bar još vremena do sljedeće men. da bu sve ok. i sad mi je dao utriće za izazivanje, pošto nemam redovito pa da opet ne čekam 6 mj. ja bih na tvome mjestu išla k gin. tek radi mirnog sna

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tonili razvedrila si me jako!!! tnx!!!!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Šumskovoćkica

Znam da vas je sve strah - mene je više od neuspjeha postupka mučio ponovni spontani. Za mene je pravi strah počeo tek s novom trudnoćom. Dugo nisma nikom rekla, nerado sam izlazila, čak mi je i doc u jednom trenutku rekao da prestanem coprat!
    Jednostavno mi se jako teško bilo opustiti. Prvo sam čekala 9.-ti tt, pa 12.-ti, pa 20..... ma u nedogled... Dok sam sa 37.tt ležala u bolnici - bilo me strah - svaki ctg - svaki uzv.
    Ma....
    Neću vam reći da se opustite jer znam da je to nemoguće. Reći ću vam samo da pokušate ipak više uživati u svom trbuhu, trudnoći....

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

bila sam kod svog ginekologa i napravila pretragu mokraće i krvnu sliku i ustanovilo se da imam upalu mjehura pa otuda bol u križima i povišena temperatura. dobila sam dozu klavocina i moram piti puno tekućine. nakon spontanog smo podložnije infekcijama pa se zato cure čuvate. ja se isto dobro obućem ali par dana nakon što sam prokrvarila sam išla raditi jer jednostavno više nisam mogla biti u kući, onda previše razmišljam o svemu i plačem a na poslu se uspijem odhrvati razmišljanu i traženju razloga.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja ludim od hormonske oluje,LH trakice su mi se zblesirale totalno i s obz da mi je 16.dan od kiretaze,nadam se da ti
    osjeti znace ovulaciju i da ce mi m doci u dogledno vrijeme uredno.Idemo step by step.Ucimo hodati.Do faze kad cu trcati
    ima jos....ali doci ce.

morskavila avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bok cure!
    Mislim da se niti jedna od nas nije nadala da ce pisati ovdje...

U 8tt imala sam missed ab. Ustanovljeno na UZV pregledu. Zavrsila na kiretazi i eto sad se lagano oporavljam. Za par dana idem na 1. kontrolu pa me zanima kako je to konkretno izgledalo kod vas. Jos uvijek lagano krvarim (danas 12 dan od kiretaže), bolova nemam. Jos sam na bolovanju. Nakon koliko vremena ste pocele raditi?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Morskavila kod mene je to bio samo razgovor o tome kako sam,jel sto boli,napisano koje pretrage cemo raditi nekon sto dodje m- ne prije,i
    rastumacen mi je PHD nalaz.Ja odavno ne krvarim,ali imam bolan osjet superultra mocne ovulacije.Da sam sto posto fit rekla bih ugodan(hmmm),ali s obz na situation
    sad ipak neugodan osjecaj.Sto se tice bolovanja,ovisi o dr koliko ce ti dati,ima li suosjecanja a i potrebe za duljim oporavkom kod tebe.Kod mene ima,jer se
    ne mogu za sad pomiriti sa gubitkom(12tj) i ne osjecam se drustveno bas pa jos odmaram i dajem si sansu da vrijeme ucini svoje.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bok cure,na žalost pridružujem se i ja ovom našem neveselom društvu. Prije tjedan dana imala sam mis.ab. u 10 tt. Ni u jednom momentu od pozitivne bete nisam ni pomislila na mogućnost da moja trudnoća završi ikako drugačije osim slatkom bebicom i onda puf, stvarnost te udari i pokaže da si ti statistika i da se to ne događa samo nekom drugom. Trenutno sam u totalnoj komi, ako mi se ponovo dogodi trudnoća ja ne znam tko će preživjet taj strah svaki put, da li malo srce još kuca

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Htjela sam vam predstaviti malo drugačiji pogled u vezi te tužne teme...
    kad sad gledam drago bi mi bilo da sam imala missed ab. No moja trudnoća nastavila se razvijat, bebač rastao, do poroda u 37 tt bilo sve ok. I onda isčekivan porod, svi sretni, doktori kažu uskoro, beba zdrava... rodila sam sina, jako bolesnog sina, koji je preminuo 1,5 sata nakon poroda. Nisu bile u pitanju kromosomske bolesti, jednostavno greška u razvoju.
    I sad mi svi kažu da inače takva trudnoća neće se nastavit, da sam trebala imati spontani, ali evo...
    Zato držite se. Nekak bi mi bilo lakše shvatiti da moja beba umre mirno u trbuhu, nego da se muči bolesna nakon rođenja, kao što se mučio moj sinčić.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

agility
    I nama je doc rekao da je beba vjerojatno bila teško bolesna i zaista je bilo malo lakše prihvatiti taj gubitak znajući da bi se dijete mučilo i patilo....

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

agility rasplakala sam se grcevito.Prvi plac nakon mozda 7 dana mira.Boze,ne daj to sto se tebi desilo nikome.

MAJA14 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pozdrav curke...čitam vaše sudbine pa evo i mene,trebam pomoć savjetom ak netko zna.I ja sam imala biokem.trudnoću beta je rasla 3puta,a onda pala kao i ja s oblaka sreće.Već 21 dan čekam da dobijem menzu ali ništa.Da li se to nekom desilo?Dr.Lučinger kaže da još malo čekamo,zanima me do kada.Nisam na utrogestanima a ništa.Čujem da se ide na kiretažu,kada i koliko da čekam.Htjela bi da se ovo što prije završi...ako netko nešto zna molim pomoć savjetom,jer ovi osječki doktori nisu neki od priče,ništa ne znam i čekam,strava...Hvala na pomoći,i držite se

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

MAJA ako te vodi dr Lucinger,onda s mozes u njega i njegove prosudbe pouzdati.Nemam iskustva osobno
    sa biokemijskima,mozda ti se javi netko tko zna nesto o tome.Hrabro!

MAJA14 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala Sela najljepša...ja nakon 8.god.imam potpuno povjerenje u Lučija...ali ovo isčekivnje me ubija,polako se mirim s tim da nije uspijelo ovaj put,nisam često na forumu al nekako je lakše podijeliti iskustva s curama koje jedino znaju kako mi je.Jedva čekam da dobijem,il da mi naprave kiretažu ako moraju samo da završim to i krenem skupljat snagu za sljedeći pokušaj

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj MAJA14 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Sela najljepša...ja nakon 8.god.imam potpuno povjerenje u Lučija...ali ovo isčekivnje me ubija,polako se mirim s tim da nije uspijelo ovaj put,nisam često na forumu al nekako je lakše podijeliti iskustva s curama koje jedino znaju kako mi je.Jedva čekam da dobijem,il da mi naprave kiretažu ako moraju samo da završim to i krenem skupljat snagu za sljedeći pokušaj
    I ja sam prošli mjesec imala biokemijsku i meni je dr. A rekao da odmah prestanem s utićima i čekam m. ako u roku tjedan dana ne dobijem neka se javim soc.gin. "on će znati što dalje" tako mi je rekao. al hvala bogu dobila sam m. al mi je ovaj ciklus koma.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj MAJA14 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo slušaj dr.L.

MAJA14 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure veliko hvala...slušam svog dr.L i mislim da ću u Zag.na uzv pa će on odlučit što dalje,čekanje me ubija a ovi osječki doktori samo šute,strava

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Agility jako jako mi je žao što si to prošla. Sve smo ovdje tužne zbog svojih osobnih gubitaka a znam da smo tužne i jedne zbog drugih jer se sve tako dobro razumijemo. Vjerujem da je tvoja bol velika ali svima nam preostaje samo da što prije pokušamo skupiti krhotine svog srca i krenut dalje. Svima puno

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Naravno da treba dalje... nikad zaboravit i dalje....
    Ja sam na nagovor muža brzo (za mene) išla opet u postupak i prije 2 mjeseca rodila svog drugog sina.
    samo taj prvi fali...

morskavila avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jutro curke!

agility hvala što si nam se javila sa svojim pozitivom nakon svega što si prošla
    obavila sam svoju kontrolu, sve je u redu (koliko može biti)
    maja istina ovi naši osječki doktori jako su šturi na riječima...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Drage moje hrabrice! Grlim vas sve!
    Nažalost moram konstatirati da u našem 11. mjesecu je bilo mnogo loših ishoda trudnoća...nisu nam se zvijezde posložile nikako

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje hrabrice! Grlim vas sve!
    Nažalost moram konstatirati da u našem 11. mjesecu je bilo mnogo loših ishoda trudnoća...nisu nam se zvijezde posložile nikako
    Bilo je puno trudnoca,pa onda ta prokleta statistika spontanih isto dolazi do izrazaja!Bit ce bolje u 2011!

Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •