pozdrav svima
otvaram ovu temu jer pretpostavljam da ima vas koji se kao i ja pitate rade li naše bebe sve što trebaju, napreduju li dobro .....pogotovo kada se radi o prvom djetetu. Isto tako internet i knjige su prepuni kojekakvih smjernica i uputa što i kako...ali je li to doista tako najbolje mi znamo.
I zato....ću ja ukratko opisati što i kako radi moj bebač koji je prije 2 dana napunio 3 mj.
Spavamo po noći dobro, zaspe oko 22h nakon kupanja i hranjenja, onda se budi oko 3.30 da pojede, pa spava do cca 7-8.
Sa dnevnim imamo problema jer muku mučim dok zaspe, to se pretvori u kočenje i grčenje i plač do trenutka kada ne ulovi san, a kada ulovi san onda spava relativno ok. U posljednje dane spaca po 10 tak minuta samo, pa tako nekoliko puta u danu (valjda ovaj snjeg utječe i na njega ).
Što se gugutanja i "priče" tiče, tu je odličan. Na veliko se glasa kojekavim zvucima, od gugu gagaa pa do nekakvih vriskova kao mali dinosaurić.
Gleda za nama....za igračkom..u svim kutovima.
Ne lovi rukama još stvari iznad, pored sebe je počeo loviti ono što napipa(uglavnom pelenu koja mu bude ispod glave). Ruke uredno gura u usta..obe ako ikako može....palčeve sisa...sklapa ruke ispred sebe,spaja prste. Prsti su mu uglavnom ispuženi, osim što na desnoj ruci nekada opet ima palac ispod ostalih prstiju.
Smije se na veliko....ciljano..kada mu se obraćamo.
Za okretanje mi se čini da još nema naznaka. Nekako mi ne djeluje da se vrti kao da će se okrenuti.
Problem imamo sa stavljanjem na stomak. MRZI tako ležati. Odmah se zakoceni od plača, pa nas je i doktorica tu malo poklopila sada kada smo bili na kontroli da slabo diže glavu, tj.da ruke ne stavlja u položaj kao da će se podlaktiti.
Eto ukratko o mojoj bebi....
Kakva je situacija kod vas? Što ..kako...i koliko rade vaše bebe???