Davno sam bila na Lastovu (u Lučici, u bezdjecno vrijeme) i moja sjećanja na taj otok su prekrasna. Nisam vjerovala kad su me "upozoravali" da je to "otok bez plaža". Bogme, uvjerila sam se da je, barem ne u smislu u kojem ja zamišljam plaže (ono desetak metara nekog šljunka, postepeni ulaz u more, duboke vale). To su uglavnom, po mom sjećanju, skakanja u kristalno čisto more direkt u jato riba. Vidim i na stranici TZ da su neke od "plaža" par metara šljunka ili neka stijena s koje se može ući u more
. Kod ovih blizu hotela su me nervirali zujeći gumenjaci od jedrilica tako da nije bilo moguće plivat neke štreke . Mislim da je plaža s plićim morem u nekom tradicionalnom smislu jedino ona kraj Lučice, ako se ja dobro sjećam.
S ozbirom na boravak s malim djetetom, hipohondar kakav jesam
, ja bih ti kao neki općeniti savjet rekla da se raspitaš o dostupnosti liječničke skrbi (vjerujem da već jesi) i da poneseš lijekova za svaki slučaj (antipiretici itd.).
Opet, mislim da neke velike plaže i nisu uvjet jer je na Lastovu ionako manje ljudi pa je "plaža" od 2 stijene + malo šljunka manje gužvovita nego npr. ogromna plaža u Baškoj na Krku. I moje je iskustvo da je djeci čak zanimljivije kad ima manje "turističkog sadržaja" - galama, sladoledi, vlakići itd. - žic-žic ovo, žic-žic ono.
Opremi se lijekovima i guštajte!