Pa sad, svatko od nas naravno ima pravo na neke svoje mušice, i lijepo je od ukućana ako poštuju tuđe mušice i ne rade nešto za što znaju da drugoga smeta, to je i bitno za ugodan suživot.
Evo ja ne volim kad se ujutro u stanu pali električno svjetlo pa uvijek molim i prosvjedujem kad ga moji pale, samo to je eto moja mušica, a ne neko bitno kućno pravilo.
Isto tako je naravno problem ako moja mušica direktno ulazi u prostor mog djeteta. Moja kći ima čupavu kosu, još joj se sad i masti, i mene fakat nervira kad je nepočešljana, ružno mi je to vidjeti, pa imam li ju pravotražiti da se počešlja, inzistirati? Pa možda i imam, ali me bome i ona ima pravo ne poslušati.
a ne znam, mušice tipa svjetla (koje ima svoju funkciju u polumračnom stanu) se mogu tolerirati ako su ukućani voljni. bilo bi lijepo, što se mene tiče
osobna higijena mi je nešto što mi se podrazumijeva kod ukućana i na tome oduvijek inzistiram.
kad se sjetim sina koji bi otišao ujutro u 6, odradio posao u skladištu, nakon toga autoškolu, nakon toga još malo vani s društvom, a onda meni izuo cipele nakon 12, 15 sati i sjeo malo da se odmori
ne znam stvarno kako mu ne bih ušla u osobni prostor, osobno bih ga iznijela iz prostorije ako bi odbio oprati noge.
Al eto to je naše kucno pravilo. I nemam nikakvih dvojbi oko toga da nije on ugnjetavan kucnom robom. Jer on se ne presvuce ne jer zeli ostat u vanjskoj robi već jer mu se ne da. Isto kao s vješanjem robe.
Odselit će se da postanu sami svoji gazde, da sami stvaraju svoja pravila srećom pa je većina ljudi takva, odseli se od roditelja, pa makar doma bilo kao u hotelu :D
Kod mene je oduvijek pravilo da svatko ima pravo na osobnu slobodu, ukoliko ta sloboda ne zadire u slobodu drugoga. Kompromisi su glavni u velikoj obitelji.
Ja sam doma u trapericama, meni trenirke nikako nisu draga odjeća, osim za sport.
ja još nisam upoznala takvog zen roditelja koji bar jednom u svom roditeljskom stažu ne drekne "ovo ti nije hotel". beti, aj priznaj da si bar jednom to dreknula.
pa cijeli dan bi mogla samo za njima skupljat i spremat i prat i kuhat.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.10.2016. at 16:21
Sigurno jesam. Svašta dreknem kad me razbjesne. Ali, godine pijenja betablokatora (protiv visokog tlaka) dovode do kul prihvaćanja svakakvih piz....ja. Pogotovo kad si i inače flegma osoba i ni malo OCD.
Eto nek i nisam u pravu al doznali smo da beti drekne...
Mene moja djeca povremeno toliko izluđuju da ja prijetim da ću se odseliti i da neću ostaviti adresu.
kod nas postoji to pravilo pisanje zadaće nakon škole, kad je prva smjena.
dođe doma, ruča, malo odmora i pisanje zadaće.
a razlog je, kako vrijeme odmiče njemu se sve manje da, isprobano.
kad je druga smjena, onda zadaću piše ujutro nakon doručka.
njemu to paše i prihvatio je bez problema, ne moram ga upozoravati.
kćeri to nikada nije odgovaralo i kako je odmicala sa školom pustila sam je da radi kako želi
pa je došla do toga da bi odmarala i odmarala i odmarala pa išla na trening
i pisala zadaću i učila u noćnim satima, što je meni neizmjerno išlo na živce,
ali sam se skulirala i pustila je, jer sam vidjela da ona jednostavno funkcionira drugačije.
presvlačimo se svi, osim malog, njemu se to ne da.
ja sam onaj tip koji se već polako skida na stubištu
zimi uskačem odmah u pidžamu, a ljeti u robu za po doma.
U nas se samo md presvlaci kad dodje doma. A ja sam to na svijesnoj razini primijetila tek citajuci ovaj topic. Vidi stvarno, on se presvlaci :O
Anemona je kidnula s topica hehehe
Ali njeno dijete nema nikakvih ozbiljnih problema, samo situaciju tipičnu za odrastanje.
anemona, tebi bi kao odjeća za doma trebalo jedno gumeno ronilačko odijelo
Valjda to ipak nije odjeća za doma, nego za van.
a nije li on prevelik da svako malo padne u potok?
nema je ali ja shvatila da on kao slučajno šeta i padne u potok, ali ako ima čižme gumene do malo ispod koljena nemože biti do guzice mokar, kaj ne?
moji svi love i potoke i lokve čak i ja, ali pritom ipak pazim na kaj uzgledam
Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.10.2016. at 12:16
ja sam shvatila da se oni igraju u potoku
tipa love žabe ili tako nešto
Nemojte sad ići uvjeravati Anemonu da nije u redu da se mali igra u potoku ako to njoj ne smeta.
Pitaj mog mlađeg kad postaneš prevelik da padneš u potok... On je do osmog razreda to radio. Nije zapravo padao, nego su se oni uredno igrali na potoku ili kraj potoka, pa ti upadne lopta i ideš po nju i tako svašta... a nogomet baš nemreš igrati u gumenim čiŽmama,hehehe...
Ali kako je krenuo u srednju školu, gotovo je s potokom (bar se nadam). Isto je imao odjeću za divljarenje - stare trenirke i pripadajuće tenisice. Eee, to treba vidjeti kad se biciklom zaleti u blato do guzice... (idu na Maksimir). Ima Anemona pravo - ta odjeća je stvarno u rangu zaštitnog odijela i treba ju skinuti na otiraču, prije nego uopće uđe u kuću. Ali zabogadragoga, kad će ako ne sad? Bog da ne sjedi samo na ekranima vrsta raznih...iako oni uredno nađu vremena za jedno i drugo.
Da i moji su uvijek baš prljavi. Živimo na selu i potok nam je uz kuću, na tri metra doslovno. I ja ne vidim razliku od kad je krenuo u srednju.lpp
Evo, za potrebite
http://www.decathlon.hr/290472/neopr...hermo-3-mm.jpg
moj ide u drugi razred.
još je u boravku, veći dio zadaće napiše tamo.
tj. prošle godine kada je išao kod logopeda u tri onda je znao donijeti zadaću koju nije završio u boravku.
njemu da se dopusti, taj bi u ekrane buljio cijeli dan.
sada kad je počela školska godina, plejke nema preko tjedna, ali vidim da ju sve manje i igra.
u trenirku se presvlačim čim dođem doma, operem ruke, i ko nova sam. recimo.
po ljeti, nakon vožnje tramv. prvo bi se otuširala i tek onda komunicirala s ukućanima.
moj ide u robi u kojoj je išao u školicu, i u park.