Kako za sad stvari stoje, idemo na par dana s klincima za praznike,pa trazim i skupljam dojmove i preporuke sto vidjeti i posjetiti. Smjestaj smo rijesili u centru grada, idemo autom. Decki imaju skoro 16,11i 5 godina.
Sve su sugestije dobrodosle
Kako za sad stvari stoje, idemo na par dana s klincima za praznike,pa trazim i skupljam dojmove i preporuke sto vidjeti i posjetiti. Smjestaj smo rijesili u centru grada, idemo autom. Decki imaju skoro 16,11i 5 godina.
Sve su sugestije dobrodosle
Obavezno prehodajte Lančani most i gledajte Dunav odozgo. Nama je super bila i vožnja Dunavom s ručkom, a dečkima najupečatljiviji Drakulin labirint. Nismo stigli u ZOO, a čula sam da je odličan.
Obavezno se provozite tramvajem br 2.
Vozi uz Dunav.
Mislim da je tema vec bila jer znam da sam vec dista pisala o Budimpesti.
Na Budim odite uspinjacom, dole pjesice.
Inace, moja jedniko velika djeca sama daju ideje sto bi htjeli vidjeti. Svaki grad ima svoj web za turiste i to bas nije tesko malo pregledati
Gledala sam web, ima toliko toga , a mi imamo samo 4 dana na raspolaganju, nedovoljno za sve, zato pitam, da mogu isfiltrirati. Nasli smo na airbnb smjestaj blizu zooloskog, to i tropicarium idemo sigurno. Kakav je onaj muzej horora ili tako nekako? Bio netko? I onaj zeljeznicki park?
Preporuke za jesti?
hvala vam
Pogledaj si, ove kartice su znale imati popust za zoo i tropicarium. Dole imaš i lokacije di ih ima. http://www.minicards.hu/index.php?lang=en
Zoo je meni pod obavezno, na Budimu labirinti
Ja sam bila zimus, prijateljice prošli vikend. Cijene hrane i pića su u skladu sa Budimpeštinim statusom :/.
Zoo je odličan.
Odite u Znanstveni centar, taj je malo van Budimpešte, u predgrađu, u jednom šoping centru. Tamo odmah do je i veliki akvarij. Ako volite cirkus onda njihov cirkus, samo dobro provjeri kako rade, nemaju svaki dan predstave. Tehnički muzej je isto super.
Ti labirinti mislim da su zatvoreni, bilo je nešto s policijom itd 2011 oko njih.
Još sam se sjetila - njihova tržnica je jedna najljepših na svijetu. I taj tramvaj broj 2 koji spominju gore. Židovski muzej i spomenik na promenadi uz rijeku Dunav. Mijenjanje straže na Budimu.
Ma, Budimpešta je zanimljiv grad. I nije preskup. Javni prijevoz je jako jeftin.
Mi smo isto bili 4 noći uz manju djecu pa smo sve stigli s javnim prijevozom. Auto smo parkirali ispred hotela i nismo ga uopće koristili.
Imaš još i Vidam park, mi nismo bili, bili su još premaleni. Ali mi frendica ide često (jer živi blizu) i kaze da je ok. Ako vam ostane vremena mozete i koje njihove poznate terme, kupalište. Ma, sad gledam, morat ćemo i mi još jednom he he
Nije zatvoren, to 2011. je bila neka racija ali dalje je radio normalno
https://www.tripadvisor.com/ShowUser...l_Hungary.html
gore je blizu dvorca, na linku je i adresa, sve se pješke obiđe.
Nije 4 dana malo.
ZOO je lijep ali i velik.
Labirint je na Budimu ali mojoj astmaticarki nije unutra bilo bas ugodno a i nije nekaj posebno.
Ne znam sto mislis pod zeljeznicki park.
Ima djecja zeljeznica i to je prefora, ali nije bas blizu centru.
Smjestaj kraj ZOOa nije cebtar. Ja bih uvijek trazila smjestaj oko Deak Tera. Em si do centra pjesice, pa se mozete setati navecer, em se tamo krizaju sve tri linije metroa pa mozes kam hoces. A tam je i mini bus za Budim
Sinagoga je lijepa, setnja Budimom, svastanesto. Ja ne bih natrpala previse muzeja u ta 4 dana. Ak je lijepo vrijeme, grad je prekrasan za seynju i utiske. I tu i tamo koji muzej.
Moj stariji je volio javni prijevoz, pa smo mi ispribali i metro i tramvaj i trolejbus i uspinjacu.
Tramvaj br 2 je zakon ako vas zabole noge, pa se lijepo vozikate uz Dunav.
Parlament je predivan, moze ga se razgledati i iznutra, ali ne znam kaf.
Mi smo cak isli i na one lude bazene izvan grada Aquaworld.
Da da, i mi bi trebali obnoviti gradivo
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hung...y_History_Park
Ovo? Najmanji voli vlakove
Ne, ovo
http://www.gyermekvasut.hu/english_eng/
Djeca sve rade, samo ne voze vlakove.
Pruga ide po brdu slicnom Medvednici, priroda je lijepa. Omaju i parnu lokomotivu. No moji su bili mali kad smo tamo bili 6 i 4 i bilo im je prefora. Nemam pojma kako bi danas reagirali
podižem
uskoro idemo s klincima na 3 dana u Budimpeštu
ja sam već bila par puta poslovno i ove značajnije stvari po gradu su mi poznate - ono što me zanima su zanimljivosti za klince, osim ZOO-a i akvarija (to planiramo ići)?
labirinte ćemo preskočiti jer se najmanji boji takvih prostora, za dječju željeznicu ne znam hoćemo li imati vremena...
Ima li što zanimljivo za njih na Margitszigetu?
I može li se po jezercima u Varosligetu voziti nekakvim brodićima?
Što još na Budimu, osim poznatih znamenitosti, ima da njima može biti zanimlijvo?
Uglavnom, planiramo jedan dan po Budimu, jedan dan po peštanskoj strani, te zadnji da Tropicarium (ako sam dobro skužila, to je na strani kad se ide prema doma, tj. Zagrebu?)
Koji je najpovoljniji taxi od grada do aerodroma ?
Teško da ćeš ovdje dobiti takav odgovor.
Ako sam i znala, već sam davno zaboravila.
Nedavno smo bili, ako te nešto drugo zanima, pitaj.
Nešto novo u Budimpešti
Flopica? Budimpešta zimi?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.10.2023. at 09:16
Preporuka za Orašara u novoobnovljenoj budimpeštanskoj Operi (ako ulovite karte)
https://opera.jegy.hu/program/a-diotoro-133401?lang=en
Za ovo doba godine preporuka i za klizanje na jednom od najstarijih klizališta u Europi u gradskom parku (Varosliget).
Ali isto tako oprez - u doba Adventa znaju biti nesnosne gužve.