Dijete mrzi školu od trećeg dana prvog razreda. Prolazi s 5.0. Ne mora za sada učiti. Mrzi sve vršnjake u razredu, neke više, neke manje, ne voli učiteljicu.
Danas i jučer se prijetila samoubojstvom ako je pošaljemo u školu "jer se loše psihički osjeća".
Inače izmišljava zdravstvane teškoće da bi izbjegla školu, no dok nema temperaturu ja je šaljem u školu.
Brine me što toliko mrzi školu, što je nesretna u njoj i posebno me brine prijetnja samoubojstvom. Ja se inače liječim psihologa i psihijatra. Uzimam farmakoterapiju. Od mene nije mogla čuti prijetnje niti razgovor o suicidu. Tata je jako skeptičan prema psihijatrima i psiholozima, vrlo je negativan, stalno zanovijeta djetetu, svađa se s njom, izaziva je, pasivno je agresivan. Kada je bio na službenom putu, dijete mi je reklo da joj je ljepše kada smo nas dvije same doma jer joj nitko ne prigovara i ne svađa se. Inače, ja moram spavati u krevetu s njom inače ima noćne more.
Kako se nositi sa svakodnevicom mržnje škole i koliko ozbiljno treba doživjeti prijetnje suicidom?
Hvala vam unaprijed...