Stranica 52 od 74 PrviPrvi ... 242505152535462 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,551 do 2,600 od 3679

Tema: Kuharske nedoumice

  1. #2551
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Njoke baš i nema smisla raditi od ostatka od pire krumpira koji je stajao dan i pol u frižideru? Ponovno kuhanje krumpira je štetno, zar ne?
    Ne kuhaš, nego pržiš.

    Ako vidiš da se nije pojeo pire, odmah zamijesiš tijesto za krokete, oblikuješ ih i uvaljaš u prezle, a navečer frk u tavicu. Dugo to nisam radila, jer baš nemam ostataka hrane, ali moji bi se raspametili...

  2. #2552
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,643

    Početno

    vertex, na čašu soka od limuna, dvije i pol čaše šećera, to ja dobro vidim?
    Meni to izgleda jako puno, no ja ne volim slatko. Da ja to pečem, dio limunovog soka bih zamijenila vodom, i smanjila šećer

  3. #2553
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Dobila sam komad tune zamrznuti. Da li da narezem kao file u komade pa u maslinovo napacam ili? Imate ideju kako pripremiti a i da ne bude suha?

  4. #2554
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Na pasticadu, to ti je jako fino

  5. #2555
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    23,470

    Početno

    Ja tunu kao i losos večer prije mariniram u maslinovom i posolim, svaki put mi ispadne fina sočna, obavezno radim na svom malom grill roštilju.
    Najupotrebljivija stvarčica u mojoj kuhinji
    Obožavaaam ga
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.02.2020. at 16:47

  6. #2556
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Imam grill tavu moze i ona proci valjda

  7. #2557
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,642

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Javi jel uspjelo!
    je, malo crunchy, ali maslacasto. no meni je to i dalje nis posebno, pa sam dodala gorki kakao i malo eritrita i sad imam my very own nutella
    thnx za savjet

  8. #2558
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    10,182

    Početno

    Temeljac od pileta od subote? Može li se s tim što napraviti i što?

  9. #2559
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,122

    Početno

    Ja bih ga smrznula friškog, onda možeš sve s njim, rižota, juhe, umake...
    Ovako, od subote, ja ne bih ništa.

  10. #2560
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Temeljac od pileta od subote? Može li se s tim što napraviti i što?
    Zakuhati rezance ili kašicu, a ako vam je dojadilo - može se smrznuti i potrošiti kasnije
    Podlijevati paprikaš
    Dodati u rižoto (omjer 1:3 riža:tekućina, tako da popije svu juhu i ostane rastresito)
    Skuhati juhu od bundeve (u temeljac na kockice narezati pola butternut bundeve i skuhati da se raspadne, doraditi štapnim mikserom)
    Skuhati bilo kakvu drugu krem juhu
    Dodati na pol litre temeljca 2 žlice sitnih zobenih pahuljica i bujrum - brza juha je gotova
    Umak od kopra - napraviti svijetlu zapršku, dodati kosani smrznuti kopar (2-3 žlice) ili 1 žlicu suhoga, zaliti temeljcem i kad se zgusne dodati 1 žlicu vrhnja za kuhanje

    Našlo bi se još toga...

  11. #2561
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    U varivo ili zamrznuti za 2,3 puta ovisi koliko je ostalo. Najčešće u grah dodam.

  12. #2562
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Jeste probali meso prije pečenja u pećnici ili pohanja marinirati u smjesi jogurta, senfa i začina? Ima netko prijedloge što staviti?

  13. #2563
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,114

    Početno

    Ja tako mariniram za npr raznjice. Ako ih stavis u pecnicu, puste tekucine, ali isto budu fini.
    Ja stavim jogurt, sol, papar, dimljenu habanero (ako zelim ljuce) ili obicnu papriku, cesnjak. Mozes i origano ili neke druge zacine, koje zelis.
    Tako najcesce mariniram prsa, bude jako socno, ne budu suha kao inace.

  14. #2564
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    1,976

    Početno

    U mrvice mozes dodati parmezan ili pecorino. Sir otpusta masnocu pa je meso socnije, a korica hrskavija bez dodavanja previse ulja.

  15. #2565
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,086

    Početno

    Kriva tema

    Napiši na pohanju u pećnici
    Posljednje uređivanje od Jurana : 22.02.2020. at 10:04

  16. #2566
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Hvala hvala napravit cu javim dojmove!

  17. #2567

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Kupila sam jučer tunu na placu...
    I dan me odveo na drugu stranu...
    Jel ju mogu sada zamrznuti ili sam zakasnila?

  18. #2568
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Moze se smrznuti.ili ju napacaj za sutra
    Posljednje uređivanje od mašnica : 23.02.2020. at 15:41

  19. #2569
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,086

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam jučer tunu na placu...
    I dan me odveo na drugu stranu...
    Jel ju mogu sada zamrznuti ili sam zakasnila?
    Nisi zakasnila, može se zamrznuti

  20. #2570
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Čakavske pomoć
    Tema vučeno tijesto ko za
    strudle
    Kako jedete kak zovete?makaruni?....
    Hitno

  21. #2571
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Pljuskanci,žbirići
    To se jede s šugom i parmezamom?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.02.2020. at 21:24

  22. #2572
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Pljukanci,žbirići
    To se jede s šugom i parmezanom?

  23. #2573
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,908

    Početno

    Neuka sam totalno. Sardine u konzervi, dali se termički obrade prije konzerviranja? Koja je mogućnost razvijanja kojekakvih bakterija u konzerviranoj ribi?

  24. #2574
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Nikakva

  25. #2575
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,086

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Neuka sam totalno. Sardine u konzervi, dali se termički obrade prije konzerviranja? Koja je mogućnost razvijanja kojekakvih bakterija u konzerviranoj ribi?
    Obrade se termički i potpuno su sigurne

  26. #2576
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Na pasticadu, to ti je jako fino

    Tuma dakle...daj mi molim te upute kako da pripremim nisam pasticadu nikad radila

  27. #2577
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,741

    Početno

    Možda netko ima detaljniji recept, ja ti znam samo sastojke nabrojat za umak: dosta nasjeckane kapule prodinstaš, naribanu mrkvu, češnjak, ubaciš šalše (koncentrat rajčice, pelate, što želiš), vina, može list lovora, suhe šljive i otkoštičene masline, kad se to sve omekša možeš štapnim mikserom usitnit
    nareske tune popečeš na tavi (po meni jako kratko, jer ona za tren postane presuha), i preliješ umakom
    uz to možeš njoke, tjesteninu, pire, rižu.. ili blitvu s krumpirima

  28. #2578
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Ja sam mislila da tuna malo kuha u tom povrcu

  29. #2579
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,741

    Početno

    možeš i to, vidim u nekom receptu da je kuhaju 20 minuta
    meni je najljepša dok je još roza u sredini, zato sam tako napisala

  30. #2580
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Da, meni nema goreg od well done tune, mora biti zapravo skroz roza u sredini.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  31. #2581
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    1,976

    Početno

    Prije nego spustis tunu na kipucu tavu okrenes ju na drugu stranu i izvadis van. Tad je najbolja.
    Volim crveno

  32. #2582
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,206

    Početno

    Iako dobijem odreske tune, svježe da svježije ne mogu biti, nakon Big game fishinga i vaganja iste, opet ju ja spečem da bude bijela, bijela. Neće roza meso u moja usta ni riblje ni mesno.
    De gustibus.
    Malo mi bude žao tuna, i veselim se sa svakom koja im pobjegne. No, ta je vrsta lova poprilično ravnopravna, čovjek protiv tune.
    No, isto me veličajnost tih riba od 100-200kg ne muči toliko da s guštom ne pojedem odrezak. A tako je fino! Pa makar licemjerno. Jesti se mora.

  33. #2583
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,725

    Početno

    Ja sam u timu roza tuna.
    Ova od Beti mi je suha.

  34. #2584
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,642

    Početno

    uvijek roza tuna, jako roza. i crveno meso. sve ostalo mi je nefino

  35. #2585
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,122

    Početno

    Meni se čini da ja nisam ni roza ni bijela
    Ja pečem odrezak 4 min s jedne strane i 2 s druge, tako da svakako nije rozi, jedino baš u sredini.

    Za tunu napravim mješavinu mladog luka, ribane korice naranče i putra. Omekšani putar izmiješam s koricom naranče i mladim lukom, zamotam u papir za pečenje valjčić od cca 3 cm promjera i stavim cca 1 sat u zamrzivač. Onda kad su gotovi odresci na odrezak stavim kolutić toga. Onda nije suha

  36. #2586
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Ja sam na kraju dan prije napravila u pac od masl.ulja cesnjaka sol i papar. Drugi dan kratko na grill tavi ali malo vise od rozog. Jako fino ispalo nije bilo suho i poljevali maslinovim u koji sam nasjeckala cesnjak i persin. Ponovit cemo ima toga malo vise

  37. #2587
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,908

    Početno

    Kakve tave su vam najbolje za pohanje?

  38. #2588
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,908

    Početno

    ,
    Posljednje uređivanje od Kosjenka : 08.03.2020. at 16:20

  39. #2589
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Ja imam obicnu dublju iz Ikea-e i super mi je

  40. #2590
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve tave su vam najbolje za pohanje?
    Imam dvije s premazom od vulkanskom kamena i jednu običnu od rostfraja, dubine oko četiri prsta.

  41. #2591

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,393

    Početno

    Kako skuhati juhu bez grincajga?
    Hoće li kocka za juhu dati okus povrća koje bi se trebalo s mesom?
    Ili vegeta?

  42. #2592
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,122

    Početno

    Nece. Dat ce okus po juhi iz menze, a ne po juhi juhi. Bolje ce ispast neke juhe iz vrecice.
    Ili skuhaj paradajz juhu.
    Ja sam se toliko odvikla od kocaka i vegete, bude mi bas neukusna hrana s dodatkom. Nemam ih uopce. Imam zacinsko bilje na balkonu.

  43. #2593
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kako skuhati juhu bez grincajga?
    Hoće li kocka za juhu dati okus povrća koje bi se trebalo s mesom?
    Ili vegeta?
    Smelji povrće,mrkvu žutu crvenu peršin poriluk
    Taman dok se rezanci skuhaju gotovi su i ti naribani
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.03.2020. at 05:38

  44. #2594
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,122

    Početno

    Ja zapravo nisam shvatila zasto ne grincajg?

  45. #2595
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kako skuhati juhu bez grincajga?
    Hoće li kocka za juhu dati okus povrća koje bi se trebalo s mesom?
    Ili vegeta?
    Hoće.

    Aliii postoji nešto što se zove bolesnička juha (mislim da to piše u Vučetićkinoj kuharici): skuha se kokoš (po mogućnosti stara kokoš, a ne pile) samo u slanoj vodi. Dodaš lovor ako baš hoćeš, radi probavljivosti. To je jako fino.

    Ako nemaš kokoš, dobre su i pileće nogice, vratovi, krilca i slično - mora biti što više kostiju.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.03.2020. at 10:39

  46. #2596

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,393

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zapravo nisam shvatila zasto ne grincajg?
    Nemam ga. Ako kupim za eventualnu karantenu, strunut će. Trebala bih juhe skuhati, ali nemam veliki zamrzivač da spremim gotovu juhu

  47. #2597
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,642

    Početno

    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam ga. Ako kupim za eventualnu karantenu, strunut će. Trebala bih juhe skuhati, ali nemam veliki zamrzivač da spremim gotovu juhu
    ja kupim mrkve, persina, celera, korabice u rinfuzi. sve ogulim i razdvojim u vrecice po porcijama i zamrznem. samo vadim iz dubokog kad kuham juhu

  48. #2598

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,393

    Početno

    Je l pofuriš prije smrzavanja?

  49. #2599
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Ne treba furiti prije

  50. #2600
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,642

    Početno

    Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Je l pofuriš prije smrzavanja?
    ne, svjeze zamrzavam. i tako zamrznuto ubacim u juhu kuhati

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •