Stranica 53 od 74 PrviPrvi ... 343515253545563 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 3678

Tema: Kuharske nedoumice

  1. #2601
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Ja smeljem i stavim u tegli u friž

  2. #2602
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,086

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ja kupim mrkve, persina, celera, korabice u rinfuzi. sve ogulim i razdvojim u vrecice po porcijama i zamrznem. samo vadim iz dubokog kad kuham juhu
    Ja kao magriz, samo što ništa ne gulim, samo operem.

  3. #2603
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ja kupim mrkve, persina, celera, korabice u rinfuzi. sve ogulim i razdvojim u vrecice po porcijama i zamrznem. samo vadim iz dubokog kad kuham juhu
    Korjenasto povrće je užasno nakon zamrzavanja. Uopće nije jestivo. Može se koristiti kao podloga za juhe, ali je baš baš loše, pa to ne radim, jer to smatram nepotrebnim bacanjem.

  4. #2604
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,644

    Početno

    Sad ste me podsjetile da imam u frižideru temeljac (od juhe od purećeg vrata), ali zaboravljen već ca 6 dana.... Jel to još upotrebljivo?

  5. #2605
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ste me podsjetile da imam u frižideru temeljac (od juhe od purećeg vrata), ali zaboravljen već ca 6 dana.... Jel to još upotrebljivo?
    Ja bih bacila... Ako juha nije zakuhana, kod mene stoji 3-4 dana, ali ovo je dulje.

    Drugi put smrzni.

  6. #2606
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Evo malo tuđe pameti u vezi čuvanja temeljca: http://dobrekalorije.ba/cuvanje-mesnog-temeljca/

  7. #2607
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,644

    Početno

    uf, znači wc školjka
    baš sam blesava, mogla sam ga zalediti ali nisam mislila da ću ga baš toliko zaboraviti...

  8. #2608
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,086

    Početno

    U linku gore piše i
    Temeljac se može čuvati u frižiderima na temperaturi do + 4 steepena po nekim autorima i do sedam dana,
    tako da bih ja to najprije pomirisala, ne bih samo bacila.

  9. #2609
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,122

    Početno

    Ja smrznem celer u kockicama. Zaista nije bas ukusan, ali je za juhu dobar. Cak ga i pojedemo. Mrkva mi je puno losa ako se smrzne kuhana. Sirova je onako kako je i iz smrznutih vrecica iz ducana.

  10. #2610
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,741

    Početno

    angie zagrij je, pa ćeš čut je li prokisla
    ali kod nas je neko iskustvo da je 4. dan rubni, ako je stara 4 dana onda obavezno koristimo one najtanje rezance koji se najkraće kuhaju
    ustvari nikad nisam to propitivala, ali to moj tata tvrdi, da tu stariju juhu treba kuhati što kraće jer će inače prokisnut

  11. #2611
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,644

    Početno

    ma s obzirom da ću sad staviti fokus na zdravo i samo zdravo, bacam je. bad luck. da je neko drugo vrijeme... (ja bih bio Romeo, a ti Juliette )

  12. #2612
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,741

    Početno

    znaš onu da je najbolja zaštita od corona virusa sirovi češnjak i kapula
    najedeš ih se i onda si sigurna da će svi držat potrebnu distancu od tebe

  13. #2613
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,644

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    znaš onu da je najbolja zaštita od corona virusa sirovi češnjak i kapula
    najedeš ih se i onda si sigurna da će svi držat potrebnu distancu od tebe
    onda smo mi sigurni i inače, svi volimo češnjak doma
    a jučer kad su svi kupovali brašno, ja sam brstila po kašetama sa češnjakom i lukom

  14. #2614
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Joj nemam više dzumbira

  15. #2615
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    23,470

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    onda smo mi sigurni i inače, svi volimo češnjak doma
    a jučer kad su svi kupovali brašno, ja sam brstila po kašetama sa češnjakom i lukom
    interesantno kako sad svi manje-više podnose gluten, koliko se brašna nakupovalo

  16. #2616
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,122

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    interesantno kako sad svi manje-više podnose gluten, koliko se brašna nakupovalo
    Baš, Lili!

    Ja se trudim nabaviti još svježe, stalno čekam amargedon kada ćemo jesti kruh i putar ili tunkati ga u maslinovo ulje i svinjsku mast (dobila na poklon)

    Pitanje - je l radite nešto sa stabljikama od blitve? Ja se sad trudim maksimalno iskoristiti zelenje pa sam danas za u blitvu nasjekla u sjeckalici lišće poriluka, peršina i timijana s češnjakom i maslinovim (to sam sve prodinstala prvo kratko). I sad su mi ostale stabljike od blitve za sutra. Je l mogu od toga nekakvu krem juhu ili tako nešto?

  17. #2617
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,643

    Početno

    Ja sve jedem - to mi je bilo nejasno kod frendice - ona npr. kod karfiola baca lišće - a meni je to lišće bolje od onog "cvijeta". I kod zelene salate mi je finiji bijeli dio.

  18. #2618
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Možeš ili u juhi pa smikšaš možeš kratko prokuhati i napraviš na pariški
    Ili jednostavno pojedeš kuhano ko žnirance
    Baš tako nano
    Ko i stabljika od brokule
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.03.2020. at 15:21

  19. #2619
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,231

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Baš, Lili!

    Ja se trudim nabaviti još svježe, stalno čekam amargedon kada ćemo jesti kruh i putar ili tunkati ga u maslinovo ulje i svinjsku mast (dobila na poklon)

    Pitanje - je l radite nešto sa stabljikama od blitve? Ja se sad trudim maksimalno iskoristiti zelenje pa sam danas za u blitvu nasjekla u sjeckalici lišće poriluka, peršina i timijana s češnjakom i maslinovim (to sam sve prodinstala prvo kratko). I sad su mi ostale stabljike od blitve za sutra. Je l mogu od toga nekakvu krem juhu ili tako nešto?
    ja kad kuham blitvu skuham i stabljike s tim što ih narežem ili rukom potrgam po duljini na cca 0.5 cm širine i stavim ih kuhati malo prije listova da omekšaju. sve vadim zajedno i začinim

  20. #2620
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,122

    Početno

    I ja sam bacala od karfiola lišće. Sad ga ne kuham, mali ne jede. A brokulu ne bacam, nego za krem juhu drugi dan ostavim. A i to mali baš ne jede. Ni brokulu ni nikakvu krem juhu. Jede, al je dalko od oduševljenja. Na karfiol mu se zbilja diže želudac. Inače jede puno voća i povrća.

  21. #2621
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Jelena, blitvu kuham tako da u hladnu vodu stavim krumpir, kad zakuha, kuham 10 min, dodam stabljike, nakon jos 5 list. Nikad mi niti nije palo napamet da stabljike ne upotrijebim.

  22. #2622
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, blitvu kuham tako da u hladnu vodu stavim krumpir, kad zakuha, kuham 10 min, dodam stabljike, nakon jos 5 list. Nikad mi niti nije palo napamet da stabljike ne upotrijebim.
    ja isto ovako
    stabiljku brokule, listove cvjetače i ostale "otpatke" ostavim i ubacim u (mesnu) juhu skupa s korjenastim povrćem

  23. #2623
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,122

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, blitvu kuham tako da u hladnu vodu stavim krumpir, kad zakuha, kuham 10 min, dodam stabljike, nakon jos 5 list. Nikad mi niti nije palo napamet da stabljike ne upotrijebim.
    Dobro, a što ću ja sad sa stabljikama koje su u frižideru i nedajbože da ih bacim u ovo strašno doba

    Budem ja neku juhu napravila. Tko se buni, nek jede jogurt

  24. #2624
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro, a što ću ja sad sa stabljikama koje su u frižideru i nedajbože da ih bacim u ovo strašno doba

    Budem ja neku juhu napravila. Tko se buni, nek jede jogurt
    Mozda neki rizoto? Prodinstas luk i mozda neko povrce i ubacis stapke kao komadice na centimetar narezane, pred kraj umjesas zlicu vrhnja da bude kremastije

  25. #2625
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ja od stabljika radim krem juhu. U lonac stavim narezane stabljike, jednu mrkvu, luk ili ako imam pola stapke poriluka , dva krumpira. Prokuham ,zalijem vrhnjem, zblendam i začinim po želji (sol,papar...)

  26. #2626
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,908

    Početno

    Opet ja s tavama
    https://www.ikea.com/hr/hr/p/vardage...jezo-10437303/
    jel bi mogla ovo biti tava za sve, od kajgane do pohanja?

  27. #2627
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ja s tavama
    https://www.ikea.com/hr/hr/p/vardage...jezo-10437303/
    jel bi mogla ovo biti tava za sve, od kajgane do pohanja?
    Ako se dobro sjećam, zutaminuta je tako nešto nedavno linkala, ali ne znam je li kupila i isprobala... Možda se javi. Ja nemam iskustva. Od gusa imam samo grill tavu i prilično mi je zahtjevna za održavanje, jer ju treba redovito tretirati uljem. Čini mi se da je i ova s linka takva.

  28. #2628
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,412

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ja s tavama
    https://www.ikea.com/hr/hr/p/vardage...jezo-10437303/
    jel bi mogla ovo biti tava za sve, od kajgane do pohanja?
    Ne znam za tu, ja imam ovu Ikeinu "za sve" i jedina joj je mana sto se rucno pere:

    https://www.ikea.com/hr/hr/p/ikea-365-tava-10329898/

  29. #2629
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,642

    Početno

    sve tave perem rucno

  30. #2630
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    Ja sve perem ručno

  31. #2631
    VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016
    Lokacija
    Metković, Hr
    Postovi
    817

    Početno

    Ja sve perem u mašini.....

  32. #2632
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sve perem u mašini.....
    I ja, ali tave od gusa iliti lijevanog željeza ne smiju ni u mašinu ni u vodu - zato sam rekla da mi je to zahtjevno za održavanje, jer najlakše je frknuti sve u suđericu ili u sudoper, ali posude od gusa to ne trpe. Evo, ovako se održavaju: https://www.jutarnji.hr/domidizajn/s...ljeza/9184487/

  33. #2633
    VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016
    Lokacija
    Metković, Hr
    Postovi
    817

    Početno

    Super, al i to ide u masinu vec godinama i nije joj nista, sasvim uredno funkcionira pecenje na njoj.
    Posljednje uređivanje od VeraM : 10.04.2020. at 12:39

  34. #2634
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,411

    Početno

    Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sve perem u mašini.....
    i ja
    osim lončine u kojoj kuham ajvar, prevelika je za suđericu

  35. #2635
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,888

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    i ja
    osim lončine u kojoj kuham ajvar, prevelika je za suđericu
    Isto tako i ja.
    Ono što ne mogu prati u mašini, ni ne kupujem.

  36. #2636
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    Kupila sam suhi grah...kao i uvijek oprala ga, namočila i kuhala. Ali...jako se napuhavali od njega. Inace znam za savjet kuhati duze, nije pomoglo kao i lovorov list.

    Postoji li neki trik ili ne znam sto cu s njim? Hvala

  37. #2637
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,231

    Početno

    https://www.coolinarika.com/recept/k...icama-bundeve/

    Probala sam i jako su fine, ali nemam pirovog brašna.
    Mogu li pirovo brašno zamijeniti bijelim glatkim?

  38. #2638
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Naravno, samo ti mozda nece trebati ista kolicina tekucine.

  39. #2639
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,908

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam suhi grah...kao i uvijek oprala ga, namočila i kuhala. Ali...jako se napuhavali od njega. Inace znam za savjet kuhati duze, nije pomoglo kao i lovorov list.

    Postoji li neki trik ili ne znam sto cu s njim? Hvala
    Navodno menta?!
    Ne znam, nama je uobičajeno da smo od grahorica napuhnuti.

  40. #2640
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,231

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, samo ti mozda nece trebati ista kolicina tekucine.
    Ispale odlične

  41. #2641
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    23,470

    Početno

    Mašnice,
    ja sam prije par dana po 1.put kuhala grah onako 15ak min, procijedila i ostavila preko noći.Suha svinjska rebarca isto tako jednom prije prokuham da izadje sol.
    Sutradan uobičajeno ga skuhala u ekspres loncu i to ne predugo.
    Baš smo doma komentirali da nevjerojatno nije bilo vjetrovani kod koga
    Dakle od sada ga neću samo večer prije namočit u vodi nego i prokuhat .

    Prvi put u životu da nas grah nije napuhao.
    Kažu i da pomaže malo soda bikarbone stavit.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.04.2020. at 14:27

  42. #2642
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,313

    Početno

    E vidiš da...soda...ona i ubrza malo kuhanje i inače. I ja ga kuham u ekspresu i rijetko koji nas napuhava ali ovaj baš jako grčeve sam imala bolio me trbuh cijelo popodne.

    Hvala probam

  43. #2643
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,256

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    E vidiš da...soda...ona i ubrza malo kuhanje i inače. I ja ga kuham u ekspresu i rijetko koji nas napuhava ali ovaj baš jako grčeve sam imala bolio me trbuh cijelo popodne.

    Hvala probam
    Može biti i da je do graha - ako je stajao 2-3 godine na nekom skladištu...

    Ont. ja isto bacam i vodu od namakanja i prvu vodu od kuhanja, kako je Lili opisala. Stavljam lovor, a ponekad stavljam i sušeni cvijet kopra, koji isto ima svrhu suzbijanja grčeva.

  44. #2644
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    grah namačem cijelu noć i bacim dvije vode od kuhanja (po 10 minuta), u treću stavim lovorovo lišće, bude super.

  45. #2645
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    i naravno, bacim i vodu od namakanja

  46. #2646
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    10,180

    Početno

    Gje bi bilo jeftinog bademovog brašna?

  47. #2647
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,642

    Početno

    definiraj jeftino? kilogram je oko 70ak kn

  48. #2648
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    10,180

    Početno

    Ovo je bilo 250 g 45 kn, ali sad kad gledam i 70 kn kila mi je apsurdno skupo.

  49. #2649
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,908

    Početno

    70kn za kg bademovog brašna je super cijena. Gdje si to vidjela?

  50. #2650
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,489

    Početno

    A opet je duplo i više jeftinije nek di gledala

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •