Ta čokolada ima premalo šećera. Uzmi kuverturu, ali ne crnu (gorku) nego mliječnu - ovo: https://popusti.njuskalo.hr/akcija/k...par-200g-71794
Zna toga biti i u Lidlu prigodno, pred Božić, pa si obično nabavim više paketa. Ovo - savršena je: https://www.discounto.de/Angebot/BEL...milch-1804557/
***
Što se tiče ulja - da, čini mi se da ti je ulje bilo prehladno. Ulje za prženje krafni ne smije biti ni prevruće ni prehladno, a i dubina mora biti odgovarajuća. Daklem, kako procijeniti je li prava temperatura: uzmeš drvenu kuhaču i dršku uroniš u ulje. Moraju iz nje izlaziti sitni mjehurići. Izvadiš van i pogledaš je li dubina ok - mora biti oko 1-1,2 cm (mjera je moj mali prst, a na milimetre sam prešla sinovima objašnjavati).
Ako je ulje prevruće, krafne izgore i iznutra ostanu sirove, a ako je prehladno - uvuku previše masnoće koje se kasnije ne možeš riješiti.