Stranica 98 od 122 PrviPrvi ... 488896979899100108 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,851 do 4,900 od 6072

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #4851
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,441

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Super je. Dobar tek!
    Hvala.

  2. #4852
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,506

    Početno

    Bi stvarno tako štedljivo stavljate sir ?
    Naravno Cathy da možeš i pravokutnoj ili kojoj vrč želiš ,imaš dosta čeljadi koju treba nahraniti,kod nas je i pravokutna malo ,a ne jedu svi

  3. #4853
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bi stvarno tako štedljivo stavljate sir ?
    Naravno Cathy da možeš i pravokutnoj ili kojoj vrč želiš ,imaš dosta čeljadi koju treba nahraniti,kod nas je i pravokutna malo ,a ne jedu svi
    Ne, ja namažem cijeli sloj sirom. Obično bude tri sloja sira i četiri sloja kora.

  4. #4854
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,506

    Početno

    Zato pitam i kod svakog videa za burek je postavljen sir periodički
    Moje je baš buhtasto kad je i štrudli

  5. #4855
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,441

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zato pitam i kod svakog videa za burek je postavljen sir periodički
    Moje je baš buhtasto kad je i štrudli
    I meni je sirnica puna sira, ali hoću baš probati napraviti burek.

  6. #4856
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,506

    Početno

    S domaćim tjestom?

  7. #4857
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,441

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    S domaćim tjestom?
    Naravno, razvlačim jufke od malih nogu....
    Piše na pakiranju "domaće kore"

  8. #4858
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    10,203

    Početno

    Radila sam bolonjez i za razliku od inače dodala sam crvene leće i ispalo je tak fantastično da su me trnci prolazili dok sam probavala.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 18.11.2020. at 14:15

  9. #4859

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,261

    Početno

    Danas buncek (naš domaći) + dinstano kiselo zelje s njokama.

    Sutra pileći paprikaš sa šurlicama (domaće) izelena salata.

  10. #4860
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Danas krem juha od brokule i krumpira, krpice sa zeljem koje mi je svekrva poslala i pečene kobasice i krvavice. Za sutra kelj varivo i kuhana šunka
    Dosadan jesenski jelovnik poboljšan je voćnim kolačem sa šumskim jagodama iz leda. Drago mi je da ih još ima...

  11. #4861
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,647

    Početno

    Mi smo imali nedjeljni ručak. Pečeni picek, krumpir, batat, mlinci i salata. Za desert ostaci čokoladne parfe torte.
    Zamijesila sam kiseli kruh, uskoro ide na pečenje

  12. #4862
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,114

    Početno

    Javi kako je ispao. Moj sutra ujutro ide u rernu!

    Mi smo danas hambi, sve homemade. Jucer je bio saft i zganci, prekjucer pureci batak, umak od pecenja i riza. Sutra ce grah. Za petak jos nemam ideju...

  13. #4863
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,647

    Početno

    Izgleda da bu ovaj kao onaj koji mi je najbolje ispao. Konačno sam kupila raženo brašno pa je starter s njim

  14. #4864
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,415

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Radila sam bolonjez i za razliku od inače dodala sam crvene leće i ispalo je tak fantastično da su me trnci prolazili dok sam probavala.
    mi radimo lećonjez
    iliti "bolonjez" s lećom umjesto mesa
    jako fino

  15. #4865
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,415

    Početno

    jučer grah s kiselim zeljem, neko suho meso unutra. nepečeni kolač s kokosom

    danas bolonjez

  16. #4866
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,647

    Početno

    Mi svako malo jedemo ostatke. Nikako se naviknut da nas više nije 4 neg 3. Tak da danas opet ne kuham.
    Još mi i frižider postaje problem. Male posudice s ostatcima mi užasno puno zauzmu

  17. #4867
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Mi svako malo jedemo ostatke. Nikako se naviknut da nas više nije 4 neg 3. Tak da danas opet ne kuham.
    Još mi i frižider postaje problem. Male posudice s ostatcima mi užasno puno zauzmu
    Ufff, slažem se... Mi nemamo viškova na ovaj način, ali imamo na drugi. Znam često odnijeti hranu svom bratu koji je samac i ne pada mu na pamet kuhati sarmu i slično, svekrva pošalje klopu nama, pa odnesemo mi njoj (isto uglavnom jela koja se ne isplati kuhati za jednu osobu) tako da vječito imam hrpe manjih posuda u frižideru i špajzi, punih i praznih. Čovječe, mogla bih otvoriti catering.

  18. #4868
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,647

    Početno

    To mi je postalo stvarno opterećenje. Pogotovo kaj nitko od nas pretjerano ni ne voli pregrijanu hranu. Frižider je stalno jrcat. Nema mjesta za neki kremasti kolač, za kiselo tijesto koje se treba dizat i tako to. S tim da MM spada u muške koji malo jedu pa nemrem na njega računat da bu pojel ostatke

  19. #4869
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,644

    Početno

    Jučer je mm radio tuna steakove marinirane u unagiju, bili su yummy, mekani ko duša!
    Danas ću ja nabrzinu složiti neki wok s piletinom. Što sve od povrća stavljate u wok?

  20. #4870
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,114

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da bu ovaj kao onaj koji mi je najbolje ispao. Konačno sam kupila raženo brašno pa je starter s njim
    Super! Ja ga hranim sa tip 700, uz 10% razenog. Cak sam razmisljala da jos smanjim razeno. Mislim da kod kvasa dosta ulogu igra ucestalost hranjenja.
    Ja ga hranim svaki dan i bas buja

  21. #4871
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,114

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer je mm radio tuna steakove marinirane u unagiju, bili su yummy, mekani ko duša!
    Danas ću ja nabrzinu složiti neki wok s piletinom. Što sve od povrća stavljate u wok?
    Sto ima u frizideru
    Paprika, tikvica, mrkva, luk/poriluk...
    I obozavam idijske orahe ili kikiriki na kraju dodati

  22. #4872
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,089

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer je mm radio tuna steakove marinirane u unagiju, bili su yummy, mekani ko duša!
    Danas ću ja nabrzinu složiti neki wok s piletinom. Što sve od povrća stavljate u wok?
    Kapulicu, paprike, tikvice, grašak, izdanke soje, mrkvu, brokulu, kupus, mrkvu... ne sve odjednom, nego što se nađe.

  23. #4873
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Sto ima u frizideru
    Paprika, tikvica, mrkva, luk/poriluk...
    I obozavam idijske orahe ili kikiriki na kraju dodati
    X

    Moji sinovi obožavaju kukuruz šećerac, pa je to kod nas često. Ostalo je sve već spomenuto.

  24. #4874
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,644

    Početno

    Dosad sam stavljala slično - papriku, mrkvu, tikvicu, ponekad štapiće celera, luk (koji mi zna ispasti nekako gorak u woku :/ ). Grašak nisam dosad, al mi zvuči zanimljivo, kao i kukuruz.

    Brokulu nisam još nikad, al imam je sad u frižideru - jel je prvo malo prokuhate?

  25. #4875
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,415

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Danas ću ja nabrzinu složiti neki wok s piletinom. Što sve od povrća stavljate u wok?
    što imam. a uvijek imam luk, mrkvu, celer, smrznuti grašak
    osim toga, tikvica, zelje, brokula, karfiol, svježa paprika ...

  26. #4876
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,742

    Početno

    a koje začine stavite?

  27. #4877
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    a koje začine stavite?
    U wok s piletinom i povrćem? Jao, nemam nekog recepta - uglavnom što dohvatim...

    Redovito stavljam korijander u prahu, soja sos (bez pretjerivanja) ili tamari. Đumbir (oprezno), ponekad kurkumu ili curry (ali to stoji na stolu, pa moj mlađi sin zasipava sve redom)...

    Ovisno o povrću stavljam ostale začine - ako imam unutra tikvicu ili mahune, stavljam kopar i kim. Ponekad stavim bosiljak i timijan.

    Od ostalih dodataka često koristim pržene suncokretove sjemenke, obične ili ove s čilijem: https://balticfresh.com/image/cache/...2L-800x800.png

    U neke kombinacije paše mi sezamovo i laneno sjeme, bundevine sjemenke golice, ma nema kraja kombinacijama...

  28. #4878
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,644

    Početno

    E da, Peterlin, dobro si me podsjetila na mahune, njih obožavam u woku.

    Od začina stavljam zapravo vrlo malo - sol papar, eventualno chilly i korijander, ali obavezno soja sos.

  29. #4879
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Kad smo kod woka - ja moram jaaako dobro paziti da ne prekuham povrće, nego da mi ostane hrskavo. Često se zaribam s tim. Prije sam mrkvu drapala onim nožem za guljenje povrća, ali sam od toga odustala i sad je radije narežem na štapiće, kao i celer.

    Treba paziti na redoslijed - prvo meso, pa izvadim i stavim sa strane, pa onda povrće redom od onog koje se najdulje priprema (korjenasto), preko luka do lisnatog koje je odmah gotovo (kineski kupus).

    Fine su mi i one kineske tanke mahune graška, ali to ne znam gdje bih nabavila, osim ako ne kupim neku gotovu smrznutu mješavinu.

  30. #4880
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,089

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Dosad sam stavljala slično - papriku, mrkvu, tikvicu, ponekad štapiće celera, luk (koji mi zna ispasti nekako gorak u woku :/ ). Grašak nisam dosad, al mi zvuči zanimljivo, kao i kukuruz.

    Brokulu nisam još nikad, al imam je sad u frižideru - jel je prvo malo prokuhate?
    Da, ali može i bez blanširanja ako je tanko narežeš.

    Piletinu mariniram u sojinom umaku, češnjaku i kajenskom papru i još špricnem soja sos po povrću pri kraju.

  31. #4881
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Evo ovdje jedne mješavine začina za wok - piše koje su sve biljke unutra: https://farmashop.hr/trgovina/zacins...savina-zacina/

  32. #4882
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,415

    Početno

    povrće ne volim kuhati prethodno. radije stavim ranije u wok (npr karfiol, koji je tvrđi i duže mu treba), skupa s mrkvom i celerom, pa omekša. Brokulu malo kasnije, recimo s tikvicom. volim da je povrće al dente.

    kad je samo povrće u woku (bez dodanih umaka kasnije), onda često stavim soja sos. Klasika malo papra ili čilija, soli po potrebi (ali u principu ne treba sol, ako ide soja sos).
    na tanjuru naribati malo sira.
    usitnjeni kikiriki kad stavljam, to ide na kraju u wok.

  33. #4883
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,134

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    To mi je postalo stvarno opterećenje. Pogotovo kaj nitko od nas pretjerano ni ne voli pregrijanu hranu. Frižider je stalno jrcat. Nema mjesta za neki kremasti kolač, za kiselo tijesto koje se treba dizat i tako to. S tim da MM spada u muške koji malo jedu pa nemrem na njega računat da bu pojel ostatke
    Gdje je ona antirecesijska tema
    Meni ništa ne ostane. Jedino kad mi mama silom nešto uvali, pobrka mi cijeli tjedni ritam.
    Mi uvijek imamo koliko nam treba. Jedino što ako mi netko bane na vrata, nemam onako neke količine "ako tko dođe...". Korona minimira posjete pa sad to i nije problem.

    Ja sam zaredala nešto mesnatu hrane, nisam baš sretna, tako se potrefilo. Imali smo prvo dva dana gulaš vepar/junetina/svinja jedan dan sa slanim krumpirom, jedan dan s rižom i još je MM treći dan jeo s tijestom. Jučer sam skuhala svinjski file na saft, skroz nemasno, s hrpom piriranog povrća. Dva filea sam prvo u pećnici na 90 °C pekla 1,5 sat. Al opet za dva dana pa mijenjam priloge i salate. A bilo bi i za 3, ali ide u zamrzivač. Jedva čekam neko lagano varivo.

  34. #4884
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,647

    Početno

    Jelena, nama se smanjio broj ukućana. Otišao je onaj koji najviše jede. Vjerujem da ću se ufurat u novu situaciju ali mi još nije uspjelo. Kuhaš 19 godina, količinu postepeno prilagođavaš rastu djece. I onda se nekaj promijeni. Čak i manje kupim, al kad krenem trpat u lonac, količina ispadne za 4 osobe

  35. #4885
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,114

    Početno

    Nano, svaki puta kad ostane, smrznes pa jedan dan izvadis 3 razlicita jela pa sto se kome svidi...

  36. #4886
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,134

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, nama se smanjio broj ukućana. Otišao je onaj koji najviše jede. Vjerujem da ću se ufurat u novu situaciju ali mi još nije uspjelo. Kuhaš 19 godina, količinu postepeno prilagođavaš rastu djece. I onda se nekaj promijeni. Čak i manje kupim, al kad krenem trpat u lonac, količina ispadne za 4 osobe
    A MM meni kaže - kad uzimaš krumpire, uzmi koliko treba i onda se vrati po još jedan
    On se zna žaliti da mu je premalo. Iako sve rjeđe jer je prestao trčati, samo sjedi za kompom od jutra do mraka.

  37. #4887
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    1,977

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    A MM meni kaže - kad uzimaš krumpire, uzmi koliko treba i onda se vrati po još jedan
    Legenda kaza da je na jednom rucku u Dalmaciji ostalo krumpira nakon rucka...

  38. #4888
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,506

    Početno

    Misliš da je to bilo u Dalmaciji?
    Kod mene doma se jelo puno krumpira,ok bilo nas je i puno ,a kod muža su tek toliko jeli jel svekar Međimurac nije volio krumpir. I kad dođeš u takvu kuću jedva pojedeš koji,zato sad guštam po svom,jedino mi žal kaj klinac ne smije ih ,tada ni bilo i češće.Muž pojede tel toliko,ponekad kad je jako fino napravljeno ,a naravno je skoro na knap jer diveći uzeli već podosta ,pa mu velim od kad ti to jedeš,ja mislila da je samo za nas troje.

  39. #4889
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,415

    Početno

    danas tortilje s mesom i povrćem (ostaci bolonjeza od jučer )

  40. #4890
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,114

    Početno

    Tuna i krumpir salata

  41. #4891
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,742

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    A MM meni kaže - kad uzimaš krumpire, uzmi koliko treba i onda se vrati po još jedan
    On se zna žaliti da mu je premalo. Iako sve rjeđe jer je prestao trčati, samo sjedi za kompom od jutra do mraka.
    otkad si napisala koliko jaja ti je dovoljno za večeru za vas troje, stalno se pitam jel ti muž gladan

    mi ćemo danas lagano, uzela sam malih mola i trlja, uz to planiram blitvu s krumpirimav i salatu cikla-mrkva-jabuka

  42. #4892
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,434

    Početno

    Lički kupus

  43. #4893
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,647

    Početno

    Kako ja volim trlje. A na žalost MM ne. Onda radimo kompromis, djeca i ja trlje, on nekaj drugo.
    I sad čekam kaj će donijet sa ribarnice

  44. #4894
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,644

    Početno

    Losos u pećnici i nikako da se odlučim što ću za prilog, a već bih trebala početi kuhati... Imam glavicu kelja, jel ga probao netko nekad umiješati u pire?

  45. #4895
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,434

    Početno

    Mi cesto radimo prilog od kelja kuhanog s krumpirom: na kraju se malo usitni krumpir, posoli, popapri, nasitno cesnjak i obavezno kiselo vrhnje da sve poveze, prefino bude.

  46. #4896
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,644

    Početno

    rosa, super zvuči, probat ćemo

  47. #4897
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,434

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    rosa, super zvuči, probat ćemo
    Super, javi kak ste zadovoljni!

  48. #4898
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Poriluk s rižom i faširanci. Kuglof banana nut bread.

  49. #4899
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,114

    Početno

    Juha, pohano i pire, djecja radost!
    I strudla sa grizom i visnjama.

    Za sutra se mariniraju rebarca. Uz to ce biti peceni krumpirici.

  50. #4900
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,415

    Početno

    Bečki, krumpir i blitva. Kiselo zelje na salatu. Palačinke

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •