A netko mora održati topic na životu Ili samo ja kuham ovih dana?
A netko mora održati topic na životu Ili samo ja kuham ovih dana?
pizza
Varivo od kupusa, popečci od ostataka slanutka, ječma i riže. Cikla.
Desert integralne palačinke.
Danas ću ranije doma iz ureda pa eto da si malo dam truda.
Varivo od kupusa, popečci od ostataka slanutka, ječma i riže. Cikla.
Desert integralne palačinke.
Danas ću ranije doma iz ureda pa eto da si malo dam truda.
anchi pp prvotno napisa
S obzirom da sam trudna mogla bi ih i pojesti.
Jučer sam napravila lazanje pa ćemo to i danas jesti jer uvijek napravim puno.
Desert, prisnac
Njoke i umak od crvene leće, šarena salata, nema deserta
Zeljanica
Prođem kraj grada (obilaznicom)
Al sutra kreni prema onom kraju grada gdje su avioni pa se dogovorimo...
tikvice punjene faširanim i zapečene vrhnjem, pire krumpir i zelena salata plus matovilac
ostalo mi je puno faširanog, pa sam skuhala još i njoke i pomiješala s tim, pa imamo 2 ručka, na izbor
nemam pojma
tijesto i preljev od paradajza...un dijeta
I kod nas su danas lasagnje na jelovniku (s tikvicama i fasiranim ...)
Punjena paprika i pire, skuhala jučer za dva dana :D
Varivo od ječma, graha s mrkvom i celerom.
Desert: Keksi od crnog brašna sa pekmezom bez šećera. Recept iz Makrobiotičke kuharice. To je prefino.
Kako praviš umak od leće?anchi pp prvotno napisa
Jučer su bile špagete u umaku od pilećih prsa, kineskog povrća i vrhnja s curryem, zelena salata i torta za desert.
Danas podgrijavam sarmu iz škrinje i uz to pire krumpir.
Hm, vidim da često spominjete desert...jel doista nakon ručka odmah jedete desert ili jednostavno navodite kakav slatkiš imate doma pa kad vam "dođe" gricnete? Kod nas ne postoji institucija deserta, eventualno pojedemo nešto slatko sat-dva nakon ručka,desert je jedino kod roditelja na nedjeljnim ručkovima, onda obavezno idu kolači.
Mi desertiramo cijeli dan, tako da je ručak odmor od deserta .
Umak od crvene leće radim onako kako ljudi rade bolonjez, samo ja umjesto mesa stavim leću. Prije je malo namočim, pa se sve skupa kuha oko pola sata.
kako radis kekse ako nije tajna plizDesert: Keksi od crnog brašna sa pekmezom bez šećera. Recept iz Makrobiotičke kuharice. To je prefino.
Pileća jetrica u paradajz umaku,riža,salata.
300g brašna 1100MoMo prvotno napisa
100 ml ulja (kukuruznog, suncokretovog)
4-6 žlica mineralne vode (stavila običnu)
50 ml javorovog sirupa (stavila ječmeni slad)
1/4 čajne žlice soli
oko 150 g pekmeza bez šećera
Pomješati sol i brašno, pomješati sirup i ulje i dodati brašnu i zatim svemu vodu. Rukama mjesiti 1 minutu (ne duže da ne bude žilavo tijesto) te razvaljati tijesto na 7-8 mm debljine. Izrezati kolačiće, ja sam koristila cvjetiće, te u sredini udubiti palcem udubinu u koju ćemo staviti pekmez bez šećera.
Peći na temperaturi od 200 °C 15-20 min.
Jučer - krem juha od bundeve, filetino Citrus, pečeni mladi krumpir sa ružmarinom i češnjakom, kupus salata i matovilac
Danas - mama kuha grah
Molim da se ne ignorira moje pitanje o desertu!
Nemamo običaj jesti desert poslije ručka ali zato kad nas ulovi glad za slatkim - tko kaj ulovi. Ja obožavam peći kolače pa ih svako malo ima, u svim prigodama i dijelovima dana...ASTRA prvotno napisa
Riba kuhana s krumpirom, lukom, paradajzom, češnjakom, peršinom i maslinovim uljem. Nešto kao gusta riblja juha. Jako fino.marta prvotno napisa
Evo ima tu, ali ja je radim malo drugačije. Ni ova ne zvuči loše.
http://www.coolinarika.com/recept/gr...iletima-oslica
Ajd napiši kako ti radiš, zvuči super!
Gregada:
Luk narežem na tanke polumjesece, krumpir na ploške, 1-2 paradajza (ili pelate) na krupnije komade, češnjak i peršin usitnim i onda slažem u rajnglu red krumpira, na to luk+češnjak+peršin+paradajz, red ribe, pa opet krumpir i tako dok imam materijala. Posolim, popaprim, polijem maslinovim uljem (pritom ne škrtarim) i zalijem vodom toliko da samo malo pokrije sadržaj (bolje manje vode nego više). Onda naglo zakuham i čim provrije smanjim na najslabiji plamen da se krčka pola sata.
Od ribe je najzahvalnije uzeti filete oslića ili bakalara jer nemaju kosti, ali je ukusnije ako se radi od cijelih komada bijele ribe, no onda imaš posla u tanjuru...
Tenks
ćevapi i pečeni krumpirići
(a baš mi je ginić naredio da od ponedjeljka moram na dijetu)
Jučer prekršila sve moguće dijete sa lazanjama od pršuta .
Danas krmenadle na naglo i salata.
Jucer smo kuhali zelenu tjesteninu s umakom od lososa i za DESERT (koji smo tamanili cijelo popodne) princeze.
Danas moramo neko lagano varivo od povrca.
STA VAM JE MATAVILAC???? VIDIM SVI GA JEDETE
Matovilac je salata.
ja mislila kolac, pa rekoh kad ga spremitelola24 prvotno napisa
od cega je salata???
ma neka trava, pusti.
Subota - pileća juha, ravioli u umaku od pelata, abc sira i parmezana, štrudla od jabuka
Nedjelja - juneća juha, pečena vratina, restani krumpir, šampinjoni u vrhnju, kupus salata, matovilac (je, je, opet ona trava)
Ponedjeljak - juha od nedjelje, rižoto sa mljevenom puretinom i mrkvom, popečci od tikvica, cikla a za desert šmarn sa jabukama
Danas - odmaram, kuha MM
upravo mi se krcka kupus bez mesa, samo sa lukom i mrkvom.
Lutonjica prvotno napisa
Ajd budi dobra i objasni mi kak radiš te punjene tikvice. Hvala! :?