Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 349

Tema: Što danas kuhate (35.dio)?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    A netko mora održati topic na životu Ili samo ja kuham ovih dana?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    pizza

  3. #3
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,906

    Početno

    Radiš ili naručuješ dostavu?

  4. #4
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Varivo od kupusa, popečci od ostataka slanutka, ječma i riže. Cikla.
    Desert integralne palačinke.

    Danas ću ranije doma iz ureda pa eto da si malo dam truda.

  5. #5
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Varivo od kupusa, popečci od ostataka slanutka, ječma i riže. Cikla.
    Desert integralne palačinke.

    Danas ću ranije doma iz ureda pa eto da si malo dam truda.

  6. #6
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Kaj se meni desilo?

  7. #7
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,906

    Početno

    Moraš raditi 2 ručka

  8. #8
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Moraš raditi 2 ručka

    S obzirom da sam trudna mogla bi ih i pojesti.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,374

    Početno

    Jučer sam napravila lazanje pa ćemo to i danas jesti jer uvijek napravim puno.

    Desert, prisnac

  10. #10
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,906

    Početno

    Njoke i umak od crvene leće, šarena salata, nema deserta

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Zeljanica

  12. #12
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,906

    Početno

    Prođeš kroz grad danas (sa zeljanicom)

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Prođem kraj grada (obilaznicom)
    Al sutra kreni prema onom kraju grada gdje su avioni pa se dogovorimo...

  14. #14
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Grah čušpajz sa mrkvicom.

  15. #15
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,511

    Početno

    tikvice punjene faširanim i zapečene vrhnjem, pire krumpir i zelena salata plus matovilac
    ostalo mi je puno faširanog, pa sam skuhala još i njoke i pomiješala s tim, pa imamo 2 ručka, na izbor

  16. #16

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,712

    Početno

    nemam pojma

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,914

    Početno

    tijesto i preljev od paradajza...un dijeta

  18. #18

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    I kod nas su danas lasagnje na jelovniku (s tikvicama i fasiranim ...)

  19. #19
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Punjena paprika i pire, skuhala jučer za dva dana :D

  20. #20
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Varivo od ječma, graha s mrkvom i celerom.
    Desert: Keksi od crnog brašna sa pekmezom bez šećera. Recept iz Makrobiotičke kuharice. To je prefino.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Njoke i umak od crvene leće, šarena salata, nema deserta
    Kako praviš umak od leće?

  22. #22
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,721

    Početno

    Jučer su bile špagete u umaku od pilećih prsa, kineskog povrća i vrhnja s curryem, zelena salata i torta za desert.

    Danas podgrijavam sarmu iz škrinje i uz to pire krumpir.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Hm, vidim da često spominjete desert...jel doista nakon ručka odmah jedete desert ili jednostavno navodite kakav slatkiš imate doma pa kad vam "dođe" gricnete? Kod nas ne postoji institucija deserta, eventualno pojedemo nešto slatko sat-dva nakon ručka,desert je jedino kod roditelja na nedjeljnim ručkovima, onda obavezno idu kolači.

  24. #24
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,906

    Početno

    Mi desertiramo cijeli dan, tako da je ručak odmor od deserta .


    Umak od crvene leće radim onako kako ljudi rade bolonjez, samo ja umjesto mesa stavim leću. Prije je malo namočim, pa se sve skupa kuha oko pola sata.

  25. #25
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Desert: Keksi od crnog brašna sa pekmezom bez šećera. Recept iz Makrobiotičke kuharice. To je prefino.
    kako radis kekse ako nije tajna pliz

  26. #26

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    348

    Početno

    Pileća jetrica u paradajz umaku,riža,salata.

  27. #27
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj MoMo prvotno napisa
    Desert: Keksi od crnog brašna sa pekmezom bez šećera. Recept iz Makrobiotičke kuharice. To je prefino.
    kako radis kekse ako nije tajna pliz
    300g brašna 1100
    100 ml ulja (kukuruznog, suncokretovog)
    4-6 žlica mineralne vode (stavila običnu)
    50 ml javorovog sirupa (stavila ječmeni slad)
    1/4 čajne žlice soli
    oko 150 g pekmeza bez šećera

    Pomješati sol i brašno, pomješati sirup i ulje i dodati brašnu i zatim svemu vodu. Rukama mjesiti 1 minutu (ne duže da ne bude žilavo tijesto) te razvaljati tijesto na 7-8 mm debljine. Izrezati kolačiće, ja sam koristila cvjetiće, te u sredini udubiti palcem udubinu u koju ćemo staviti pekmez bez šećera.
    Peći na temperaturi od 200 °C 15-20 min.

  28. #28
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    LeaB,

    hvala ti puno...probamo za vikend

  29. #29

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Jučer - krem juha od bundeve, filetino Citrus, pečeni mladi krumpir sa ružmarinom i češnjakom, kupus salata i matovilac
    Danas - mama kuha grah

  30. #30
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Danas gregada.

  31. #31
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Citiraj Anvi prvotno napisa
    Danas gregada.
    sta je to? :?

  32. #32

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Molim da se ne ignorira moje pitanje o desertu!

  33. #33

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj ASTRA prvotno napisa
    Molim da se ne ignorira moje pitanje o desertu!
    Nemamo običaj jesti desert poslije ručka ali zato kad nas ulovi glad za slatkim - tko kaj ulovi. Ja obožavam peći kolače pa ih svako malo ima, u svim prigodama i dijelovima dana...

  34. #34
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj Anvi prvotno napisa
    Danas gregada.
    sta je to? :?
    Riba kuhana s krumpirom, lukom, paradajzom, češnjakom, peršinom i maslinovim uljem. Nešto kao gusta riblja juha. Jako fino.

  35. #35
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Evo ima tu, ali ja je radim malo drugačije. Ni ova ne zvuči loše.
    http://www.coolinarika.com/recept/gr...iletima-oslica

  36. #36

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Ajd napiši kako ti radiš, zvuči super!

  37. #37
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Gregada:
    Luk narežem na tanke polumjesece, krumpir na ploške, 1-2 paradajza (ili pelate) na krupnije komade, češnjak i peršin usitnim i onda slažem u rajnglu red krumpira, na to luk+češnjak+peršin+paradajz, red ribe, pa opet krumpir i tako dok imam materijala. Posolim, popaprim, polijem maslinovim uljem (pritom ne škrtarim) i zalijem vodom toliko da samo malo pokrije sadržaj (bolje manje vode nego više). Onda naglo zakuham i čim provrije smanjim na najslabiji plamen da se krčka pola sata.
    Od ribe je najzahvalnije uzeti filete oslića ili bakalara jer nemaju kosti, ali je ukusnije ako se radi od cijelih komada bijele ribe, no onda imaš posla u tanjuru...

  38. #38

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Tenks

  39. #39
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Danas lasagne

  40. #40
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,511

    Početno

    ćevapi i pečeni krumpirići
    (a baš mi je ginić naredio da od ponedjeljka moram na dijetu)

  41. #41

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    348

    Početno

    Jučer prekršila sve moguće dijete sa lazanjama od pršuta .
    Danas krmenadle na naglo i salata.

  42. #42
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,906

    Početno

    Jucer smo kuhali zelenu tjesteninu s umakom od lososa i za DESERT (koji smo tamanili cijelo popodne) princeze.
    Danas moramo neko lagano varivo od povrca.

  43. #43

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    STA VAM JE MATAVILAC???? VIDIM SVI GA JEDETE

  44. #44

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    348

    Početno

    Matovilac je salata.

  45. #45

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj lola24 prvotno napisa
    Matovilac je salata.
    ja mislila kolac, pa rekoh kad ga spremite

    od cega je salata???

  46. #46

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    ma neka trava, pusti.

  47. #47

  48. #48

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Subota - pileća juha, ravioli u umaku od pelata, abc sira i parmezana, štrudla od jabuka
    Nedjelja - juneća juha, pečena vratina, restani krumpir, šampinjoni u vrhnju, kupus salata, matovilac (je, je, opet ona trava)
    Ponedjeljak - juha od nedjelje, rižoto sa mljevenom puretinom i mrkvom, popečci od tikvica, cikla a za desert šmarn sa jabukama

    Danas - odmaram, kuha MM

  49. #49

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    upravo mi se krcka kupus bez mesa, samo sa lukom i mrkvom.

  50. #50

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    podravina - lijepa naša
    Postovi
    92

    Početno

    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    tikvice punjene faširanim i zapečene vrhnjem, pire krumpir i zelena salata plus matovilac
    ostalo mi je puno faširanog, pa sam skuhala još i njoke i pomiješala s tim, pa imamo 2 ručka, na izbor

    Ajd budi dobra i objasni mi kak radiš te punjene tikvice. Hvala! :?

Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •