rižoto s tikvicama i kobasice.
za desert kremšnite i lubenica.
rižoto s tikvicama i kobasice.
za desert kremšnite i lubenica.
ja sam jela vani po običaju
Varivo od raznog povrća i pohane tikvice. Odoljela sam izazovu za punjenim tikvicama.
kelj varivo sa mrkvom i krupirom; za desert lubenica i sladoled
Punjenu papriku, pire i za desert taškice s pekmezom
proso s porilukom, mrkvom i celerom i uz to faširanci. i popečci od jabuka.
pohane tikvice i juhu
Marko se davi u tikvicama,meso koje je obožavao do neki dan sad više neće
tjah, grozan topik... niko me nije zvao na ručak, a još u srijedu sam napisala da sam gladna....
ako voliš burek ispod sača ,domaću mlaćenicu,salatu od domaćeg paradajza i domaćih tikvica, a za desert domaći sorbet od voća iz baštesorciere prvotno napisa
I NARAVNO, ako ti nije daleko Sarajevo
bujrum kod mene
(ali samo sa KIkicom )
ovo meni izgleda super jelo, ali mi nekako premalo. Vise mi je za ove na "dijeti"anek prvotno napisa
Jos tikvice kad izdinstas, skupe seeeeee, pa ne ostane nista od njih
huh, jel mogu ja s svojim kikicima?white_musk prvotno napisa
rucala sam prije pet minuta i posla mi voda na usta od ovog tvog posta.
Pohani krmići,pire krumpir sa peršinom,i krastavci sa vrhnjem salata.Za desert sladoled i nektarine.Sutra imamo juhu od ljiva i torteline sa sirom i mislim da ću napravit miješanu salatu
što znači da opet nemam šansi bar dva tjedna... aaaaaaaaa....white_musk prvotno napisa
ja danas imam za ručak juhu u šalici, s malo kuhane mrkve
Varivo od kelja,mrkve i krompirića. Dodatak mesoljupcima pljeskavice.
Desert lubenica i ostalo voćeeeeeeeeeeeee...
krpice sa zeljem-mljac, mljac, obliz
kovke
dobra ideja, i meni je to jako fino. Sutra na menijukrpice sa zeljem-mljac, mljac, obliz
jelda 8) , meni je moja majka jučer dala finog domaćeg kupusića, malo poveću glavicu, al' ne bojim se, sve ćemo potamaniti
Eeeee, ja sam tu nebaždarena , jedini spas da se ne skuha puno
Pohani pureći šnicli od jučer i grčka salata sa tjesteninom
white_musk prvotno napisa
WM da sam ja administrator, zabranila bih ti da postas na ovom pdf
zeno draga, kad ti sve stignes?
da vratim topik u ravnotežu, nakon vajtmask i njezinih delicija :shock: ; kod mene danas ćoravo, prazna tjestenina sa parmezanom
nemrem, vruće mi
Kuhala na poslu špagete, uvaljala pesta, vrhnja za kuhanje i konzervu tune. Uz to šarena salata.
Ova tuna mi je mali odmak jer do sad sam radila samo s pestom i vrhnjem.
Jučer sam pekla one tikvice a la rostiljo , + još i paprika. Bilo je jestivo, mislim da još moram raditi na tome dok ima paprike na bacanje.
Peceni picek, krumpir salata i zelena salata ...
potpisujem. mislim da bi mogla sama izist sve sto napravim.kalimero prvotno napisa
Štrkli s prezlima i krastavci s vrhnjem, a od vode u kojoj sam kuhala štrukle
napravila sam juhu - s malo naribane mrkve, vrhnja za kuhanje, začina i
kus-kusa. Pojela se.
dinstana riža sa kukuruzom i pohana piletina, sutra tjestenina sa makom i šečerom
žNice prvotno napisa
a kako ovo pravis?
jela sam rizu sa svim i svacim al sa kukuruzom jos ne
njam, daj recept
Baš sam to i ja htjela pitati
Pa koliko ja znam, mlado zelje se nareže, prodinsta dok ne omekša i dodaju krpice (vrsta tjestenine) te začini
Ali možda netko da detaljniji ili drukčiji recept
obicni kupus zeleni, onaj za salatu, izrezes ga na kvadratice cmXcm i dinstas na masnoci dok ne postane smedji. ne da izgori nego da skroz uvene i promijeni boju. posebno skuhas tijesto koje ja zovem flekice, a neki krpice. to su ti onako nepravilni komadici tjestenine. naravno moze i neka druga al ovako je autenticno. onda to pomijesas s kupusom i posolis i eventualno popapris.
uglavnom za kupus ti treba malo duze vremena nego za tijesto. otprilike kad kupus padne, ja pristavim vodu. i treba ti puno kupusa, stavim vise od kile za pola kg tjestenine.
ja danas sataraš+riža i filetino classic!
jami, njami. Ovo mi je jedno od najdražih jela. Jedino što mm to ne voli pa jako rijetko kuham. Ja radim po "švapski", na kraju dodam i šećera.marta prvotno napisa
meni je to dovoljno slatko i bez secera. nego nisam nikad probala posecereno, jel to onda ko slatka tjestetenina?
Ma da, bude slatko. Ja šećer dodam tek kad si izvadim u tanjur, ne ranije. U biti, biber ne stavim tijekom kuhanja već si ga svatko stavi naknadno ako želi. Ja volim i biber zajedno sa šećerom. Koja luda kombinacija, ha!
Ja inače šećerim i tijesto sa svježim kravljim sirom, juhu od rajčice, Tijesto s grizom, i dosta ostalih jela s tijestom. Šta ćeš, kao što sam rekla, utjecaj germanskih gena u meni.
a nista onda, slatko jedem iskljucivo s makom. sa svjezim sirom ne jedemo. najela sam se toga i krumpirpaprikasa ko klinka, jos mi na usi izlazi.
Mljac, to s makom, nisam sto godina!
Marta, pa ništa te ne košta malo pošećeriti jednu hrpicu kad već izvadiš u tanjur. Možda ti se svidi.
Nego, daj mi recite jel smijem meso koje je odmrznuto u nedjelju, ispeći danas i ostaviti do sutra pa da ga tek onda konzumiramo? Ne znam šta da radim s njim, totalno zaboravila da sam ga u nedjelju odmrzla a danas mi se ne uklapa u meni.
kikica i ja skuhamo rižu, a umjesto graška dodamo onu konzervicu kukuruza. pa to ne zovemo rizi-bizi, nego rizi-kukuruzi .Njojza prvotno napisa
možeš skuhati rižu, dodati kukuruz, svježe krastavce i paradajze, i to začiniti smjesom: ulje, ocat, senf, majoneza...
možeš skuhati jaja, narezati paradajze, i to preliti opet istom smjesom
a možeš skuhati rižu, dodati ostatke pečenog mesa, pa i to začiniti istom smjesom.
pa možeš skuhati jaja, sitno isjeckati i staviti u jogurt u koji si dodala malo hrena.
a ja sam vidjela da mi se trbuh smanjio, pa ću i danas "ručati" juhu s mrkvom . možda se malo stanjim.
kelj-ćušpajz. i za desert pizza.
aleta prvotno napisa
Brudet od liganja + palenta, salata od pomidora.
filane paprike i kuhani krumpir
desert: ledeni kolač od keksa, jabuka i pudinga
na moru sam ga radila s breskvama i marelicama. finoo!emily prvotno napisa
i ja ga znam napraviti s breskvama i marelicama, ali samo s onima iz kompota, nije mi dobar sa friskima
ipak, preferiram original s jabukama i slagom gore, dobro ohladjen :D
Kupila sam danas slatki krumpir. Prvi put u životu sam ga vidjela i nisam mogla odoljeti da ga ne kupim. A sad, šta s njime? Ima li itko ikakvu ideju i možda jednostavan receptić?