Da li je istina da vožnja na biciklu krajem trudnoće može ubiti bebu ako je okrenuta glavicom na dolje? (to mi je rekla jedna stara susjeda,ali mislim da su to gluposti)?????? :shock:
Da li je istina da vožnja na biciklu krajem trudnoće može ubiti bebu ako je okrenuta glavicom na dolje? (to mi je rekla jedna stara susjeda,ali mislim da su to gluposti)?????? :shock:
Pa onda bi puno stvari moglo ubiti bebueh te babuskare
![]()
No ipak mislim da zaista nemaš potrebe sada voziti bicikl i nisam nikada razmišljala o tome, ali ja se baš ne bih usudila. Zaista nisam upućena smiješ li ili ne, no moj savjet ti je da se ne voziš nego da hodaš. Uostalom može ti se dogoditi da padneš na stomak i ugroziš bebu. Ipak nam više ravnoteža ne radi kao prije.![]()
Ma da, ali ja sam se vozila već. Ne brine me toliko bicikl nego i motor. Jučer sam se vozila na njemu (sad mi je 38+3). Makar mi se poslije motora beba i dalje normalno ritala i pomakivala i ne osijećam nikakvu razliku,ali eto ipak da pitam. Mislim da je onda sve ok. Uostalom, prekosutra idem na pregled pa budemo vidli.
Beba je još dosta živahna. :D
Ja isto imam motor no u ovoj trudnoći zaista nisam htjela ni sjesti na njega. Nemoj me sada krivo shavtiti da ti pametujem ili slično, ali za motor stvarno mislim da nije primjeren trudnicama, a naručito ne u ovako visokom stadiju. Kao prvo rizik pada uvijek postoji, naručito ako voziš skutera i pad koji izvan trudnoće ne bi bio strašan i koban za tebe u trudnoći može biti itekako koban za bebu. Zamisli samo koji je to udarac kada padneš i pri najmanjoj brzini. Druga stvar je što bubrege, mjehur i kompletan stomak izlažeš vjetru što također nije nikako dobro. Izdrži do poroda pa se vozikaj koliko hoćeš, to ti je moj naiskreniji savjet![]()
I ja smatram da motor nije primjeren, postoji opasnost od pada tlaka, vrtoglavice kontrakcija a i truckanje po našim krasnim cestama nije baš poželjno.
U prvoj trudnoći (nisam ni znala da sam trudna) sam išla na moto susret u Pulu, vrijeme je bilo dosta loše a bilo nam je zima i u šatoru iako je bilo ljeto. Po povratku u Zagreb sam saznala da sam trudna a nakon dva dana sam završila u bolnici zbog krvarenja. Još sam jednom prokrvarila jer me živcirala jedna hrpica zemlje koju sam išla zgrnuti lopatom.
Bogu hvala sve je dobro svršilo a ja sam shvatila da neke stvari jednostavno neidu uz trudnoću.
Puno sreće s porodom i čuvaj se.
Kaj se tiče vjetra, dobro se zaštitim (jakna, bubrežnjak,rukavice...) tak da s vjetrom ne ugrožavam bebu. Mogućnost pada uvijek postoji,ali ga na sreću nije bilo. Samo me bilo strah zbog tih naših graba na cestama,jer je to kao na šodranom putu (za nas trudnice) i naše male loptice.
Budem onda pričekala još tih par dana pa ću na motor i motorijade kad se oporavim od poroda.![]()
Evita kako uspiješ staviti bubrežnjak preko trbuha? Jesi li sigurna da si trudna?![]()
Nema smisla sada riskirati kad si toliko izgurala - već par dana nakon što se vratiš doma ćeš biti u stanju sjesti na ljutu pilu a dotad se brusi kak ćeš napraviti dobar đir nakon "dugo" vremena.
Moja mama je vozila bicikli krajem januara, a mene je rodila u februaru i nista mi ne fali zbog toga.
I ja vozim motor 8) , ali moram priznati da me na dulje staze malo zamori i da mi truckanje zasmeta. Ali ipak vozim, uspijem nekako staviti bubrežnjak(iako neznam za jedno mj. dana ocu li ga i na nogu moci staviti kako sve buja
) Nema frke ako se ne pretjera. Ali opet ovisi od osobe do osobe...
![]()
Mene ne smete ništ,ali zbog tih babskih priča sam se malo splašila. Nebi baš da se nešto dogodi mojoj loptici
(već smo na kraju i do sad je sve bilo ok) pa ću ipak još par dana izdržati.
![]()
Ja bih isto rekla da je to bapska priča, ali da je vožnja biciklom/motorom/rolama i sl. u trudnoći prilično riskantna zbog mogućih padova - je!
MalaSirena prvotno napisa
Tu se slazem.
Ali mislim da ako je u pitanju npr. kucni bicikl da nema frke osim ako neko nije otvoren. Cak se i mislim sad uzeti to kucno pedalalo jer osjecam da bubrimunatoc normalnoj ishrani i kretanju bar 1h dnevno
Evita ti još nisi rodila? A ja sve mislila da su te jučer uhvatili trudovi i da si zbrisala u rađaonu![]()
Taj sam dan bila na pregledu i saznala da sam otvorena 4 cm, :shock: nakon toga mi je izašao onaj čep i počeli su mi "menstrualni" lagani bolovi pa sam mislila da je to to.No to se do navečer smirilo (vjerojatno je to posljedica pregleda).
Ali pošto sam toliko otvorena,čekam svaki čas... (termin mi je 27.,ali je doktorica rekla da nema šanse da ga dočekam.
![]()
Još ne. Taj sam dan bila na pregledu i saznala da sam otvorena 4 cm, zatim mi je ispao onaj čep i imala sam one "menstrualne" bolove (vjerojatno zbog pregleda). S obzirom na to sve, mislila sam da je počelo,ali evo još sam u komadu.dorotea24 prvotno napisa
![]()
pa ja sam čula da vožnja bicikla nije poželjna aktivnost u trudnoći jer pokreti i napor povećavaju rizik otvaranja i ostalih komplikacija koje slijede!
ja sam pitala svog ginekologa smijem li voziti bicikl (i prvo dijete u sjedalici),sad sam u 17. tjednu, i on je rekao da smijem samo da pazim da ne padnem.