Ja cu se isto složiti s ovim. Prije oba poroda mi je rađen uzv. Obje bebe su rođene u državnoj bolnici (prvo Vinogradska, drugo Petrova), iako je za drugu bebu opicija bio podobnik, ali zbog silnih komplikacija i lezanja u bolnici tokom trudnoce, ipak je izbor pao na državnu bolnicu.
Nakon cijele akcije o nasilju u porodu, mene osobno čudi nevjerica da je nekome bitno da se osjeća kao čovjek / žena u rodilištu, jer se 3-5 dana "prežive". Niti bi trebalo bit čuđenje u svijetu nakon što je postojala Rodina akcija koja je prikupljala priče žena koje su iskusile na porodu, i ne sjećam se da je neka od bolnica pozitivno iskočila u smslu - evo, tu je humani tretman, žene se poštuju i ne tretiraju se snishodljivo. To je sustavni problem svih bolnica, zdravstva u RH općenito. Zato je i bila ta akcija. Netko na svom porodu ima više sreće, neko manje. Ne mislim da je privatno med i mlijeko, ali nije mi OK poruka da je nevažno je da te tretiraju kao čovjeka, da to sve "ovisi o očekivanjima" (u stilu koji naivac, ako očekuješ išta više osim da prođe).... kako sam prevalila famoznih 5 dana, te iste koje su komentirale "ma samo 3-5 dana", su na kraju plakale, kao i ja. Sjećam se točno svog osjećaja kao da si u filmu zarobljen kad ono Amerikance negdje u svijetu zatvore, a oni zazivaju "I'm an American citizen, call my ambassador, get me outta here". Što je bio moj osjećaj. A nije da bolnica po drugim pitanjima u RH nisam vidjela. Sve lijepo je za mene počelo kad smo nogom prešli vrata rodilišta.
a ja cu dodati da ne, ne rade uzv u svim drzavnim rodilistima prije poroda
pa cak niti kad je u pitanju vbac i trebalo bi provjeriti stanje reza od carskog
al zato bez pardona daju drip i naskacu na trbuh - ne znajuci kakav je rez
nisam vise imala povjerenja i nisam htjela toj ekipi ponovo, i sva sreca da je tako bilo
jer, uzv, kad je zapoceo porod, je vjerojatno spasio i mene i malu
ne da mi se sad o detaljima svih mojih poroda, al samo cu zakljuciti da je, uz privatne ivf-ove, to bilo najbolje potroseni novac
Cathy, nasi ionako sibaju za zg ako su neke vece komplikacije
pa mi je sa te strane bila prednost otici u zg
sillyme, da, drugacije je kad znas da svakako ides na cr
iako, analgezija mi bitna, jer cemu se patiti ako ne moras...
Nakon dva poroda u državnim bolnicama, i jednog u Podobniku, mogu samo reći da je da je porod kod Podobnika prepredobro iskustvo, u svakom pogledu.
Onaj tko nije probao porod i u drzavnom i u privatnom rodilistu ne moze to usporediti, a onaj tko je probao zna o čemu pričam!
Istina je da tko nije probao,ne moze uopce ni pojmit, ni usporedit. S tim se apsolutno slazem,mozemo samo nagadjat.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.12.2019. at 22:56
Točno, nemam iskustva za usporedbu. No, imam iskustvo poroda u riječkom rodilištu i iskustvo kupovanja nepotrebnoga za velike novce![]()
Tako da znam zašto plaćanje poroda ne bi bila opcija za mene. Doduše, meni ni plaćanje zubara nije opcija, meni je javno zdravstvo posve dobro.
Ja sam radjala oba puta na.Sv.Duhu, al cesto znam koristit zdrav.usluge u privatnom zdravstvu jer mi je iskustvo neusporedivo bolje.
Operirati vene privatno ili u bolnici, ma ono neusporedivo jer u bolnicama jos ne koriste te suvremene metode (tad kad sam ja operirala je svega par dr.radilo ugfs metodu) gdje ti uopce ne treba oporavak I mogucnost recidiva je mala.
Ili npr. MM s izrazito kompliciranim ocnim problemima, naravno da je isao privatno operirati oko. Skoro bez oporavka, samo se stedio ekrana par dana.
Ili godisnji sistematski obavit privatno, pa to se odradi za 2-3 sata, a preko javnog zdravstva nemoguca misija koja bi trajala mjesecima s brdom papirologije, uputnica I cekanja.
Nije nam zao ni lipe dane za zdravlje.
FalaBogu inace smo zdravi kuc-kuc...