Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kada krenuti?

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno kada krenuti?

imam konkretnu situaciju: danas 39+4 na kontroli sam 4 prsta otvorena. prije 6 dana sam bila na 2-3 prsta. onda, kao ni danas ctg nije očitavao nikakve kontrakcije. mene zašarafi lagano par puta dnevno ali ništa posebno, a beba je normalno aktivna.
    radi te otvorenosti mi je rečeno da bi trebala krenuti čim krenu trudovi.

ja sam planirala čekati da trudovi budu na 5-10 min bar sat vremena i onda krećem na sd, treba mi oko 30-45 min vožnje. ne želim doći prerano iz već svima dobro poznatih razloga :/ .

da li otvorenost 4 prsta znači samo da ću preskočiti onaj dio kada su trudovi na velikom razmaku i brže će postati učestaliji, ili stvarno trebam krenuti čim se počnu redovno ponavljati? osim u slučaju ako mi iscuri voda, tada trebam ići odmah... :? ?

toliko toga sam pročitala, diskutirala i sl. a sada kada je vrijeme meni se sve poremetilo u glavi i nisam više ni sama sigurna...no zato ste vi tu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam u bolnicu dosla otvorena 3 prsta, i dok su prosle sve pripreme isla sam u boks. Prve sam pravilne trudove dobila oko 21h i bili su na 11 min (bila to jutro na pregledu, poslije me cijeli dan me "sarafilao" ali ne pravilno, a od stoperice se nisam odvajala. . . cijelu noc su bili pravilni i polako se smanjivali dok nisu oko 6h dosli na 5 min. Tada smo polako krenuli u bolnicu, a nama je Vinogradska na 15-ak min voznje.
    Trudovi su jako individulana stvar i sto je kod jedne bilo ne mora biti kod druge. Moje nimalo strucno misljenje je da kad ti trudovi dodju na nekih 5 min kreni, mozda cak i malo ranije s obzirom da nisi bas blizu bolnice, i tko zna u koje ce te vrijeme uhvatiti, mozda bude guzva po gradu pa se to "putovanje" i produzi. . . . Ako voda krena, naravno sto prije u bolnicu, ali bez panike.
    Meni se cini da ces ti brzo u radjaonu

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

hvala ti, i meni se čini isto! osjetim lagane kontrakcije ali sve samo u trbuhu, ne onako kako opisuju trudove. ali mi je jutros otišao čep :D !

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja nisam imala taj famozni cep, ali to jutro kad sam se ustala da idemo na pregled vidjela sam tracak svjeze krvi, mozda je ispao u WC da nisam ni skuzila. Ni moji trudovi nisu isli kako opisuju "od kicme". . . samo u trbuhu kao menstrualni bolovi. I kad su krenuli ti nepravilini trudovi,a i kad su postali pravilni trajali su oko 1 min i 13sec. . . +- koja sekunda. . . .

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sorry, malo off topic. . . malo sam gledala tvoje fotkice, ona lampica je mrak mi imamo istu.
    Jastuk za dojenje mi je bio MRAK kad sam dosla iz bolnice , ali za staviti iza ledja i lezati uz njega, rekla sam tada da vrijedi svake kune, nikad nije sluzio za dojenje jer se jos uvijek dojimo lezecki. Ne pasu mi drugi polozaji :/ .

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam planirala čekati da trudovi budu na 5-10 min bar sat vremena i onda krećem na sd, treba mi oko 30-45 min vožnje
    ja sam tako cekala, samo je meni do rodilista 10 min...

ali, vidi, mislim da mozes sama negdje osjeteti jel to to...

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni su trudovi bili na 4-5 minuta oko sat vremena kad smo krenuli u bolnicu (ja bih još čekala, ali MM je lagano paničario), došli smo u bolnicu u 23:00,a rodila sam drugi dan u 15:55! već 11 mjeseci vrtim po glavi pitanje da li bi mi porod ostao u ljepšoj uspomeni da sam još malo bila doma (vjerujem da bi). drugi put ne idem do zadnjeg časa. u stvari, drugi put idem u Rijeku.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

pina, ja sam prezadovoljnatim jastukom! svuda ga vučem sa sobom, nije samo za spavanje, povlačimo ga i po kauču za izležavanje i sl.

imam malo jače kontrakcije večeras, još ne primjećujem da se ustalio ritam. svejedno ujutro idem opet na kontrolu, osim ako ne postane preočito sa je krenulo noćas.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uf, moji su bas negdje u ovo doba, oko 21 postali pravilni. . . ja sam imala stopericu i zapisivala vrijeme kad sam ga osjetila i koliko traje i to opet zapisala. . . pisi kako je prosla noc. Mislim na tebe i sjecam se svoje "noci turdova"

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam otišla u rodilište kad su mi bili na svake 3 minute, ali to samo zato što nisam skužila da su to trudovi već sam mislila da su lažnjaci. Očekivala sam trudove visoko u leđima, a bili su kao menstrualni bolovi. I opet sam u boksu bila 5 sati (došla sam u bolnicu otvorena 5 cm).

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ti preporučam da kreneš 20. 09. 2006. oko 5 i 30 :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •