-
Razlika između "otvorena" i "uloživa"?
Vjerujem kako se ovo može činiti glupo, ali ja uistinu ne znam razliku. :?
Daklem, 35. tjedan sam, vode me na SD, i tako to...
Odem svom ginekologu po uputnicu i pita me kako je, ja kažem par osnovnih stvari, jer imam bolne kontrakcije i on inzistira da me pregleda. Ok, preživjet ću...
uglavnom, pa vi ste skroz otvoreni, morate odmah u bolnicu!!!! :shock:
Ne trebam ni opisivati šok, odem na SD, objasnim šta je, nek vas pregleda dr. H, on vas ionako vodi, pričekajte jer niste naručeni!!!!
Nakon 3 sata, dr H ima gužvu (nakon što je od onog mora žena ostala jedna), djeca su mu bolesna, odite gore u rodilište, nek vas pogledaju oni, recite da vas šalje dr H. Odvučem se gore, jer sam se u međuvremenu ukočila (u trudnoći sam dobila gratis išijas), tam me stave na ctg, trudovi su vam slabi, pregledao me dr J., ne želim opće komentirati, i rekao cerviks je skraćen, vanjsko ušće vam je otvoreno, uloživi ste 4! koji idiot vam je rekao da ste otvoreni?
Cijenjene dame, molim da mi neka objasni šta je šta?
E da, terapija mi je mirovanje, i redukcija soli i ugljikohidrata!!!
-
Uloživa: prst bez posebnog otpora ulazi u cerviks do... već koliko piše na nalazu
Otvorena: doslovno. Prstom se dotiču plodni ovoji. Cerviks se povukao u potpunosti i otvor je promjera... već koliko piše na nalazu.
Dobra vijest je da si u 35-om tjednu i tih par tjedana mirovanja iskoristi za - mirovanje.
-
-
-
10 cm ili 5 prstiju. Ne može se biti otvoren 10 prstiju
-
PUNO vam hvala svima! lakše mi je kad znam šta je šta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma