Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Razlika između "otvorena" i "uloživa"?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Razlika između "otvorena" i "uloživa"?

Vjerujem kako se ovo može činiti glupo, ali ja uistinu ne znam razliku. :?
    Daklem, 35. tjedan sam, vode me na SD, i tako to...
    Odem svom ginekologu po uputnicu i pita me kako je, ja kažem par osnovnih stvari, jer imam bolne kontrakcije i on inzistira da me pregleda. Ok, preživjet ću...
    uglavnom, pa vi ste skroz otvoreni, morate odmah u bolnicu!!!! :shock:

Ne trebam ni opisivati šok, odem na SD, objasnim šta je, nek vas pregleda dr. H, on vas ionako vodi, pričekajte jer niste naručeni!!!!
    Nakon 3 sata, dr H ima gužvu (nakon što je od onog mora žena ostala jedna), djeca su mu bolesna, odite gore u rodilište, nek vas pogledaju oni, recite da vas šalje dr H. Odvučem se gore, jer sam se u međuvremenu ukočila (u trudnoći sam dobila gratis išijas), tam me stave na ctg, trudovi su vam slabi, pregledao me dr J., ne želim opće komentirati, i rekao cerviks je skraćen, vanjsko ušće vam je otvoreno, uloživi ste 4! koji idiot vam je rekao da ste otvoreni?

Cijenjene dame, molim da mi neka objasni šta je šta?
    E da, terapija mi je mirovanje, i redukcija soli i ugljikohidrata!!!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uloživa: prst bez posebnog otpora ulazi u cerviks do... već koliko piše na nalazu
    Otvorena: doslovno. Prstom se dotiču plodni ovoji. Cerviks se povukao u potpunosti i otvor je promjera... već koliko piše na nalazu.

Dobra vijest je da si u 35-om tjednu i tih par tjedana mirovanja iskoristi za - mirovanje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zamislis cerviks, tj grlic maternice, kao "grlo" dolcevite, majice, rolovke (kako vec tko kaze).

kad je dolcevita u stanju mirovanja onda je zatvorena - uska i duguljasta. kad je krenes oblacit, ona se pocne sirit - otvarat i kratit. to kracenje ti se kod grlica maternice zove - ulozivost. kad se dolcevita nalazi nasred tvoje glave, kod usiju npr., onda je ful otvorena i ful uloziva

kad je porod krenuo i kad je grlic maternice zreo i spreman, tad je do kraja stisnut (maksimalna ulozivost) i do kraja rasiren - 10prstiju ili centimetara otprilike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

e litala, evala ti ! HVALA

Lapis, super ti je nick, miruj i uživaj !

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

10 cm ili 5 prstiju. Ne može se biti otvoren 10 prstiju

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

PUNO vam hvala svima! lakše mi je kad znam šta je šta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •