upravomi je otišla patronažna,rekla nam je da smo prevelikii predugački za 3mj i da smanjimo dojenje63cm i 6kg,kokoš,e i da beba mora zaspat sama u sobi inače će imat posljedice
![]()
upravomi je otišla patronažna,rekla nam je da smo prevelikii predugački za 3mj i da smanjimo dojenje63cm i 6kg,kokoš,e i da beba mora zaspat sama u sobi inače će imat posljedice
![]()
rokobj prvotno napisa
![]()
Ja bih se na tvom mjestu ozbiljno zabrinula da mi dijete prebrzo napreduje.
zamisli,a vodi školu dojenja,prestrašno,HVALA Rode
aha,ja ju dobila na preporuku ko super ženu,otvorenu,imaju i neku udrugu za sretno djetinjstvo,smiješno mi je to,ali takve glupost mogu završit očajno
ma meni to s patronažnima i njihovim idiotarijama više ni najmanje nije smiješno jer mogu samo mislit koliko žena je prestalo dojit baš zbog takvih njihovih savjeta i preporuka. mislim da bi se nešto trebalo poduzet u vezi i glede toga.![]()
a ovo da beba mora zaspat sama u svojoj sobi ili će neznam šta... no comment :shock:
Moja je što se tiče dojenja bila super, ali isto je odmah rekla da A. ne smije spavati s nama u sobi, kao "poslije ga nećete moći potjerati" :shock:
Naša je bila istresla bisere prije nego se malac rodio. Doslovno ništa od svega što je rekla (a to je trajalo) nije bilo sukladno s našim svjetonazorima.
Kad se malac rodio, nismo ju pustili u kuću. Na vratima ju je dočekao natpis da gosti nisu poželjni. Potom nas je maltretirala telefonski, a prestala je od trenutka kada smo joj dali ime i JMBG bebe. Pomoću tih podataka je utržila novce koji joj sljeduju za obilaske, a to joj je očito bio i jedini cilj.
čuj a kaj će ti patronažna? mislim malac ima već 3 mjeseca...
moja nas je pohodila jednom i nikad više... doduše, kad čitam ovakve izjave isplatilo bi ju se zvat jednom mjesečno da se čovjek malo nasmije
Mojoj je sestri patronazna rekla da je u 24 sata dosta jedna bocica majcinog mlijeka, a drugo da moze biti formula :shock:
Ja, hvala Bogu, uspjesno dojim, beba odlicno napreduje ( 3 mj., oko 7 kg i preko 65cm, na pregledu cu znati tocno), ali mi zao sto se kod sestre sve zakomplciralo, beba joj danas puni mjesec dana, a ona nju sve manje doji![]()
Neka zove SOS, što prije, ako ima volje može se popraviti stanje.Mum2Be prvotno napisa
![]()
Mi smo sa dva mjeseca imali 57cm i 6kg, a izašli iz rodilišta sa 51cm i 3600kg. Šta bi meni ta patronažna rekla![]()
mi smo sa tri mjeseca imali 64 cm i 7950 gr. čak je i mene šokirala težina, al dr. je prezadovoljan i kaže da samo nastavim sa dojenjem. to što je ta patronažna rekla je nešto najgluplje što sam ikad čula.
da je to tak jednostavno ; manje jedeš-manje rasteš
pa ne bi ja imala onda 185cm
moje sunce je s točno 2 mj imala 6kg i 60 cm i pedijatrica je bila oduševljena!
Kakav problem ima ta patronažna :?
moja sama dođe svaki mjesec,nisam znala da ju ne moram pustit,mene ona dobro nasmije,ali tužno mi je jer to puno žena sluša,ajde da se nekako organiziramo iz bj i dovedemo bar rodine brošure u rodilište,
Ne bih ni ja onda imala samo 167, imala bih bar 180litala prvotno napisa
.
ohohooo ne bi ja tako liso prosla
bar 3-4 metra bi imala![]()
a sto se patronaza tice - cinjenica jest da ih ima mnogo razlicitih. boljih i manje boljih...
nije ni moja imala 100posto dobrih i kvalitetnih savjeta. ali druzenjem samnom (znamo se od ranije jer joj poznajem kcer a i radila je kao sestra kod moje doktorice opce prakse), promjenila je neka razmisljanja i iako mozda jos uvijek ne bih rekla za nju da je puna znanja kako bi ja voljela, ali je bolje nego prije...
nije uvijek najjednostavnije a ni najbolje zatvoriti im vrata i - ciao. bilo bi jako dobro kad bi na svoje dubiozne savjete i primjedbe sustavno dobivale drugacija i suprotna misljenja... prije bi se, nadam se, natjerale da razmisle![]()
jel ja to moram da se brinem????
moj malecki ima 70 cenata i 7 i pol kilograma...(tri i pol mjeseca)
ah da zaboravih...
naše patronažne dolaze samo prvi mjesec...![]()
a dalje se...o svom trošku!!!!
e baš su te patronažne...
cccc....
Joj, malo off topic - Davore, kakav ste to natpis imali? Bio je za sve goste ili stavljan samo u određeni dio dana? Mislim da bi meni tako nešto dobro došlo drugi put...![]()
mislim da ti po zakonu moraju i kasnije dolazitijadranka605 prvotno napisa
to je njima placeno!
ajme SAČUVAJ ME BOŽE patronaže!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trebalo bi pokrenuti bojkot pod nazivom "nećemo patronažne u naše domove", jer nemaju POJMA o dojenju i samo ukomiraju mame koje se uhodavaju s dojenjem.
jedino što znaju savjetovati je formula!!!!!!!!!!!!!!!!!! ko da imaju božje poslanje da propagiraju kravlje mlijeko!!!!
što ne bismo onda davali kravama adaptirano majčino mlijeko.
kako se još toga nitko nije sjetio.
mene izjave patronažnih nikako ne uveseljavaju nego samo jako, jako žaloste.
mojoj frendici koja ima mastitis i preeeeepune cike mlijeka patronažna savjetuje NADOHRANU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i sad vi recite da je to normalno!!!!
Ja ovdje moram pohvaliti svoju patronažnu, ona je prodojeća i zbilja mi je puno pomogla u prvim danima, kad mi je navrlo mlijeko a ništa nije išlo van (zastoj) izmasirala me i uvijek je govorila "ma kakvo adaptirano, imate vi mljekeca ko u priči!", kaže da toliko mlijeka u sisama još nije vidjela!![]()
Ja sam vječno zahvalna patronažnoj baš vezano za dojenje. Po dolasku iz bolnice beba je bila mala, uspavana,slabo vukla i ja krenula izdajanje pa u bočicu(tad još nisam čitala Rodine stranice). Ona mi je rekla da su to gluposti, pokazala mi kako da se namjestim, primirila me i ohrabrila i uspješno smo dojili 16 mjeseci.
Nakon drugog poroda smo imali neku drugu patronažnu, druga priča, ja sam samo čekala da ode.
Moja se patronažna nije previše opterećivala dojenjem, ali je nakon što je utvrdila da je beba pri porodu imala opseg glave 36 cm, te saznala da sam uspjela proći bez EPI :D ustvrdila: " Ohoho, pa Vi se bogami dobro razrađena". :?
MARIE prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
I nasa patronazna je bila koma. Izgledala mi je ko Beni Hil u zlatne dane (ono, zena u godinama koja izgleda ko da ima umjetne cice), sa dugackim prljavim noktima. Izvalila je jedno 10tak bisera (sva sreca pa ih se ne sjecam), premotala malenu (uh) i rekla da ce doci da se "cujemo" prije toga.
Sva sreca ona nije zvala a i mi smo na to "zaboravili" pa je to bio njen jedini posjet.
Nama je prve dane uskakala jedna dobra teta (familija) koja radi na Rebru kao sestra na odjelu sa malim bebama. I danas - sto ona kaze - za nas je zakon (uz Rode naravno).
:shock:MARIE prvotno napisa
koja debilna izjava... doduše, i meni su se i babica i doc opće prakse čudile kak sam prošla bez epi i imale istu izjavu tipa da koja sam ja sretnica.
Čast izuzecima! Patronažna služba je dobra ideja, ali hrpa needuciranih patronažnih je samo trošak koji svi mi plaćamao. Zbog needuciranosti čine više štete nego koristi. Bolje da država svu tu lovu da Rodi koja bi zasigurno popravila statistiku dojenja.
"upravomi je otišla patronažna,rekla nam je da smo prevelikii predugački za 3mj i da smanjimo dojenje 63cm i 6kg,kokoš,e i da beba mora zaspat sama u sobi inače će imat posljedice "
ajme meni to nije niti mao smješno, ima toliko žena koje nisu educirane i ne idu na forum dijeliti svoja iskkustva (znam ih sama nekoliko) pa poslušaju io onda maltretiraju jadnu djecu, ne dižu ih kad plaču, pa plaču skupa s njima, ma užas...za mene je to doslovno propagiranje zlostavljanja djece!!!!