Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Drugi porod 18 mjeseci nakon prvog poroda carskim rezom

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Drugi porod 18 mjeseci nakon prvog poroda carskim rezom

Čitam kako mnoge cure kažu da im je kod drugog poroda (nakon prvog carskog) došlo do puknuća maternice, pa me zanima zna li netko, postoji li veća opasnost od puknuća maternice kod malog razmaka između dvije trudnoće? Kod mene neće biti ni 18 mjeseci razmaka između dva poroda, a dosad mi nitko od liječnika to nije ni spomenuo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni se dogodilo upravo to-puknuće maternice kod vaginalnog poroda ,prvi je bio carski;razmak-dvije godine.Također mi nitko od liječnika ništa nije spomenuo a ti samo pripazi da ne ponoviš moju grešku-NI POD KOJU CIJENU NEMOJ PRISTATI NA DRIP!!!!!
    Mislim da sam ostala pod prirodnim trudovima,to se ne bi dogodilo.
    Želim ti sve najbolje!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja prijateljica se prvi put porađala na carski. Bila je jako tužna jer je zadnja vidjela svoju bebu (tek nakon 48h provedenih u šok sobi). Sljedeću trudnoću je imala veoma brzo, mislim da je razlika među sinovima 16-17 mjeseci. Tada su joj rekli da ponovo mora na carski, jer za prirodni je trebala čekati 3 godine da svi ti slojevi dobro zarastu. E, sad šta su pod tim mislili, ja ne znam. Isto tako, to je bilo prije 7-8 godina, pa možda se od tada nešto promijenilo.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure, puno hvala!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

u istoj sam situaciji (razmak 20 mj.)
    zanima me da li netko zna zbog čega dolazi do puknuća maternice, da li je to uvjetovano izvođenjem prethodnog zahvata ili jednostavno ovisi o sposobnosti zacjeljivanja tkiva :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hi !

Ako te može utješiti, moja kuma je prvo dijete rodila na carski, drugi porod joj je bio vaginalni isto nakon nekih godinu i pol ili dvije, treći porod joj je također bio vaginalni. Tako da je i meni bilo lakše u drugoj trudnoći zbog činjenice da poznajem nekoga tko je rodio vaginalno nakon carskog reza.
    Moj drugi porod je također trebao biti carski rez, no doktori su izmjerili moj rez ( oni tu pretragu zovu DUS-ultrazvuk reza) i zaključili da je rez 5-6 mm i mogao bi izdržati vaginalni porod. Nakon što mi je pukao vodenjak, krenuli lagano trudovi, bila sam otvorena 4 cm, sve je krenulo polako, nisu mi dali drip i ja sam rodila bez problema za 8 sati nakon prsnuća vodenjaka.
    Eto, tako da znaš ima i pozitivnih iskustava.
    Najbolje da razgovaraš sa svojim gin. i da ti sve objasni detaljno i da se ne sramiš pitati sve što te zanima.

Puno sreće, pozdrav od mene !

javascript:emoticon(':D')
    Very Happy

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najvaznija stvar: ne daj da ti daju drip!!!!!!
    kod vbac-a je najvaznije ne pozurivanje poroda i sto manje intervencija. ako ide, dobro, ako ne ide, uvijek je opcija carski. ali pozurivanje dripom moze dovesti do rupture maternice.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    zanima me da li netko zna zbog čega dolazi do puknuća maternice, da li je to uvjetovano izvođenjem prethodnog zahvata ili jednostavno ovisi o sposobnosti zacjeljivanja tkiva :?
    Ja pretpostavljam da i jedno i drugo utječe na eventualne komplikacije

što je rez (i šivanje) bolje napravljen, to će bolje i pravilnije tkivo srasti.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

'Uhvatila' sam još jednog liječnika i upitala ga za mišljenje. Kaže da je svakako za prirodan porod, ali samo ako sve bude bilo u redu (položaj djeteta, veličina i sl.) i ako se bude odvijalo normalnim, prirodnim tijekom, te da drip nikako ne dolazi u obzir. Znači sad se moram pripremiti i na mogući prirodan porod.
    Hvala svima!

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Baš mi je drago što su prestali sa onim da, nakon carskog, svaki slijedeći porod mora biti također carski.
    Kad sam ja rodila rekli su mi da ću idući puta MORATI na carski.
    ...ali ja se ipak propremam za VBAC

Beta, koja je bila indikacija za carski kod tebe?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod mene je razmak izmedju prve i druge trudnoce bio 18 mjeseci.
    Iako su me primpremali za carski rez, probali su me poroditi vaginalno,ali bez dripa. No, maternica nije izdrzala i pukla .
    Moja bebica i ja smo se izvukle za dlaku i strasni su bolovi kod puknuca maternice, zato dobro razmislite kako cete se poroditi, pogotovo ako je razmak izmedju prve i druge trudnoce malen.

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Intenzivno razmišljam o VBAC i nisam sigurna u ono što želim! Prvi porod hitan carski nakon 14 sati rađaone. Poslije sam imala noćne more!
    Probati prirodni ili ići na zakazan carski? :/
    Moram razgovarati s dok postoje li uopće šanse za prirodni i postoje li uopće šanse prolaska bebe?? Prvi carski je bio zbog disproporcije.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    Beta, koja je bila indikacija za carski kod tebe?
    Imala sam operaciju jajnika radi ciste pa je sve odjednom napravljeno.

lilipu

Početno

Buduci da imam najsvjezije iskustvo, nadam se da ce pomoci. Prije 9 dana rodila sam kcer 21 mjesec nakon prve, carskim rezom nakon prethodnog carskog. Iako sam silno zeljela vaginalni porod, nije bilo sanse, dijete je bilo veliko, na kosi zadak.
    Ali - sve, bas sve u vezi ovog carskog bilo je lakse nego prvi put, pa i oporavak, jer evo me za sjedim za laptopom, a prvi put mi je za takvo nesto trebalo dvadeset dana. Pa, ukoliko ti lijecnik kaze da je rizik preveliki, ja bih pristala na drugi carski.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mama27 prvotno napisa
    Kod mene je razmak izmedju prve i druge trudnoce bio 18 mjeseci.
    Iako su me primpremali za carski rez, probali su me poroditi vaginalno,ali bez dripa. No, maternica nije izdrzala i pukla .
    Moja bebica i ja smo se izvukle za dlaku i strasni su bolovi kod puknuca maternice, zato dobro razmislite kako cete se poroditi, pogotovo ako je razmak izmedju prve i druge trudnoce malen.
    Jel se nas uopće pita? Čini mi se da sve ovisi o odluci liječnika.
    Jel ti je sad nakon puknuća maternice sve u redu?
    Hvala svima na savjetima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •