Pozdrav svima,

s obzirom da je riječ o ADHD-u moram se uključiti. Naime imam sina od 10 godina koji ima sindrom ADHD-a. Od prvog razreda sam shvatila da u odnosu na stariju kćer ne savladava gradivo / čitanje , pisanje / i ostalo. Na prvom polugodištu, dakle prvog razreda ukalaza sam na to njegovoj učiteljici koja mi je rekla da to nije ništa i ne moram brinuti. U drugom razredu opet isto. Onda sama odlučila krenuti pomoćo svom sinu. Prvo sam otišla u Suvag, pa nakon toga kod Tanje Sever. Tu smo godinu dana odlazili na terapije 1 na 1 i morama priznati rezultati su bili veliki. Prvo ja sam shvatila razmišljanje svoga sina, način koji funkcionira , i način koji prihvaća ili ne prihvaća stvari oko sebe. Međutim u školi sa svim papirima oa gđe. Sever nisu me htjeli ni pogledati dok ne odem Psihologu koji je nadležan za njegovu osnovnu školu.OK, krenem i tamo i gđa. psiholog u čudu jer u tri godine koliko je tada već moj sin išao u školu nije čula za njega u smislu bilo kakvih problema. Pročita od gđe. Sever papire , prouči i na ministarstvo pošalje zahtjev za Rješenjem gdje moj sin pohađa redovitu nastavu uz individualizirane postupke. S početkom ove godine rješenje dođe u školu i na našu kućnu adresu. Sada dolazi do najgore moguće stvari, učiteljica i škola ne smatraju da moj sin ima sindrom ADHD-a, ne žele rješenje ministarstva upisati u imenik i ne rade individualizirane postupke. Ukoliko netko ima iskustva ili kakavu pametnu ideju molim da mi javi.