-
Što kada neće zaista ništa jesti??
OK, imam problem. Roko ima 14 mjeseci i ne postoji hrana koju on želi jesti. Bilo da se radi o voću, povrću, mlijeku, mliječnim kašicama, slatkom, slanom... apsolutno ne postoji ništa što on želi jesti.
Jelo se svodi na to da proba prvu žličicu (nekada sam, a u zadnje vrijeme na silu), pojede 2-3 i to je to.
Znam da radim pogrešno, ali on doslovno jede na silu jer ne postoji drugi način da išta pojede.
Primjetila sam da ga je potrebno jako animirati kako bi uopće otvorio usta. Dok mu je nešto što dobije u ruke interesantno (a to je par sekundi), dotle otvara usta, i onda opet ništa.
U početku se to dešavalo samo kada bi jeo povrće i/ili meso, sada to radi kod svakog obroka.
I,da, jede full mixanu hranu jer ukoliko mu dođe i najmanji komadić hrane sve ispovraća. Tek je zadnjih 15-ak dana počeo jesti napolitanku jer mu se topi u ustima i to je jedino od hrane što hoće prinjet ustima. Svaki pokušaj davanja komada mrkve, sira ili bilo čega drugoga završava time da hranu baci na pod i ne želi ni probati staviti u usta (dok sve ostalo što nije hrana ide odmah u usta).
Ima li itko bilo kakav pametan savjet što napraviti?? Ne namjeravam ga šopati jer vjerujem da će mu se zamjeriti, ali opet mi ga je full žao jer znam da mora nešto jesti. Makar imam osjećaj kada mu ne bi dala 5 dana jesti, da se uopće ne bi bunio. Ne znam od čega to djete živi :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma