Slučajno sam naletjela na ovaj topic pa da vas malo utješim. M. je sad stara 9 godina tako da je i priča jako stara. Ona je, naime, s godinu dana prestala jesti bilo kakvu hranu i ostala je isključivo na mom mlijeku. Trajalo je više mjeseci, a pedijatar je rekao da se ne brinemo sve dok dobiva na težini (nije mu čak bilo važno ni koliko dobiva). Uglavnom, M. je unatoč tome što nije jela ništa nego sam je isključivo dojila uredno dobivala na težini kao i ostala djeca, za nekoliko mjeseci sve se sredilo i ponovo je počela normalno jesti kao da se ta epizoda nije ni dogodila. Naputak koji smo dobili bio je: Ne pokazati da nam je stalo da pojede bilo što, biti smiren, ponuditi jelo, a ako odbije-ništa. Eto, sad je curetak natprosječne visine i težine, nosi moje majice i jedva čeka da se počnemo mijenjati za cipele

. Dakle, ako vam klinci ne jedu, a dojeni su-ne zabrinjavajte se, sve će se to srediti. I ne pokažite da vam je stalo da pojedu. Klinci kuže da titramo oko njih samo da pojedu ono što smo zamislili da bi trebalo i onda im više godi pažnja nego samo jelo. Dakle-samo mirno.