Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Rodilište u Bjelovaru

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    1,797

    Početno Rodilište u Bjelovaru

    Ne mogu prešutjeti kaos koji vlada u tom rodilištu. Šogorica mi je tamo rodila prije 5 dana. porod je prošao OK. Rodila je pomoću dripa curicu tešku 3400 g i 52 cm. Prvih 2 dana sve je bilo ok s bebom - tak su bar oni mislili. Svi su se smijali i pričali o tome kak Ema hoće stalno jesti. Hranili su je na bočicu jer šogorica nije imala mlijeka, a kad je nadošlo onda nije mogla dojiti zbog uvučenih bradavica. Jučer su trebale ići doma i onda je sve počelo.
    Beba je dobila nekakve napade za koje su oni rekli da su epileptični. Onda su otkrili da ima nekoliko ugrušaka u mozgu i krvarenje u mozak. Pa su onda otkrili bakteriju i dijagnosticirali sepsu. Beba je nakon toga prevezena na Rebro u Zagrebu. Šogorici su rekli da beba ima moždano krvarenje i da će možda ostati oduzeta bez imalo nježnosti i obzira. Nitko joj ništa više od toga nije htio reči samo su vodili brigu oko toga kak si sad mora naći privatan smještaj u Zagrebu. Ne moram niti pisati kako se šogorica osjećela u tim trenucima.
    Nakon tih strašnih informacija, uspjeli smo iskopati neku vezu na Rebru preko koje smo saznali slijedeće: Ema je imala krvarenje drugog stupnja i to nije tako strašno kako se čini, sepsa isto nije problematična. Uzrok onih napada koje je imala bila je hipoglikemija ( bitno da su se oni smijali tome kak dijete nikad nije sito ) i ustanovljen joj je manjak kalcija. Za sada je stabilno, a daljnje pretrage će pokazati o čemu se tu točno radi.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,914

    Početno

    strašno
    kad beba bode imala cca mjesec dana neka je tvoja šogorica odvede neuropedijatru tako da curica na vrijeme počne s vježbama razvojne gimnastike (zbog krvarenja)
    pusa

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    68

    Početno

    Ma strašno za rodilište.
    Malenoj šaljem pusice.

  4. #4
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,935

    Početno

    znam i ja jedan primjer vezan za bj rodilište. beba je (sad već curica) greškom liječnika zaostala u razvoju jer su je držali predugo u inkubatoru.

  5. #5
    ilja

    Početno

    imam još vrlo malo vremena (2 tjedna)do poroda.

    htjela bih se porodit u bjelovaru.

    postoji li ijedno pozitivno iskustvo iz tog rodilišta?!!?


    prema "mojim anketama" 80% osoba je nezadovoljno, no čitavo vrijeme nadam se da ću biti u onih 20%.



    molim vas javite se sve koje ste nedavno rodile da na vrijeme organiziram nešto drugo!

  6. #6
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,903

    Početno

    spooky, užasno
    puno sreće maloj curici i mami, nadam se da će sve dobro završiti!

  7. #7
    ilja

    Početno

    ....ili bar preporučite doktora s obzirom da se stalno mijenja ekipa dolaze novi i odlaze stari...a ne znam gotovo nikog ko se porodio u zadnje vrijeme bila bi mi korisna pokoja informacija :/

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    Draga ilja,
    Ja sam rodila u Bjelovaru 01.09.2004. Čak sam neko vrijeme ležala na odjelu zbog visokog tlaka. Nemogu reći da sam nezadovoljna. Nisam imala neko loše iskustvo. Rodila sam carskim rezom.
    Pitaj šta te konkretno zanima. Koji doktor ti prati trudnoću?

  9. #9
    ilja

    Početno

    trudnoću mi prati dr.Volf
    o njemu sve najbolje...
    pošto se ekipa tamo u rodilištu stalno mijenja, ima li koji doktor kojeg bi mi mogla preporučiti da ga tražim za porod?

    ..ili ukoliko je sve tako očajno kao što čujem da odem u Koprivnicu, zagreb...

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    Moj dr. je dr. Maričić . Mislim da je on tamo u bolnici, bar meni, najviše ok. On je tamo jedini dr. koji se prema svim ženama ponaša kao da su njegovi pacijenti.

  11. #11
    lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    3,514

    Početno

    ilja gdje si se na kraju porodila i kako je bilo?

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    90

    Početno

    Lunahor, pretpostavljam da se spremaš roditi u Bjelovaru. Ja bih tamo trebala za 2 tjedna. Javi se!!!!

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Bjelovar
    Postovi
    5

    Početno

    Evo ja sam se porodila u Bjelovaru pa ako mogu kako pomoci samo pitajte .

  14. #14
    lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    3,514

    Početno

    aj pricaj malo , jeli se sto promijenilo na bolje?

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Bjelovar
    Postovi
    5

    Početno

    Nije se promjenilo na bolje. Drip i epi se rade bez ikakvih pitanja i komentara. No doktori i primalje su jos dobri kakve su sestre na odjelu. Ne daj Bog da nesto pitas, a sestre koje se brinu za djecu su uzasne. Nitko mi nije ni pokazao kako treba dojiti, sva sreca da sam se informirala prije . Zena koja je bila sa mnom u sobi imala je problema s dojenjem i preplakala je 5 dana koja je bila u bolnici zato sto je dobila odgovor od sestre da je ona sestra a ne carobnjak ?! Djecu se dohranjuje, a ako pitas zasto ili zabranis onda vicu na tebe da dijete nije nista jelo i otkud ti takve gluposti. To sto je dijete bijelo oko usta ti haluciniras..... Ima jos tih prica. Porod je jos bio super kako je bilo poslije :/

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    90

    Početno

    Rodila sam tamo 04.04.. Mekonijska plodna voda koju gin. nije skužio kod amnioskopije i moja je Mia završila na Rebru. Srećom nije trebala respirator. Mislim da ne moram više ništa pisati.

  17. #17
    lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    3,514

    Početno

    kako nesto promijeniti? dokle tako na svu srecu ne spremam se tamo roditi ,vec jesam al ne kod njih srecom al eto nikada, bas nikada nista lijepo o njima

  18. #18

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    90

    Početno

    Jučer sam bila kod gin na pregledu poslije poroda. Što reči? U rađaoni su se ograđivali zbog komplikacija i prebacivali lopticu na gin koji mi je vodio trudnoću, a on samnom ne želi ni razgovarati o tome. Kao izvješće mu je podnijela "gospođa svekrva koja je kod njega bila prije dva tjedna pa sve zna". Što zna? Ljuta sam ko ris!!!!!!! Što mu je mogla reči žena koja se ne zna pravo ni potpisati...AH tu nema pomoći, samo pokušati promjeniti gin. MOŽDA NAIĐEM NA BOLJEG!!!!

  19. #19
    lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    3,514

    Početno

    ja idem sada kod galkovskog :D i zadovoljna sam, mislim da je najbolji u bj, a da trebam roditi isla bih u pakrac :D

  20. #20

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    Poznanici je doktorica davala Pre Par tablete do pred sam porod, a kad joj je puknuo vodenjak dala joj je ta ista doktorica drip (rutinski valjda, jer o onih 8-24 sata nakon puknuća vodnjaka za prirodne trudove vjerojatno nije niti čula), ova je cijeli dan bila sama u rađaoni, kaže svekar da je nitko nije niti gledao niti čuo, niti pružao podršku, na kraju su iznemogli i ona i dijete i bili u lošem stanju - i završila je na carskom.

    Dijete je poslije bilo i u bolnici, ne znam zbog čega. Ovo je sve iz druge ruke, pa nije 100% pouzdano, ali i ako je samo pola toga točno, žao mi je žene.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    ljudi, pratite malo ovo:

    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=506034#506034


    A i ovo:
    "Magistra Zlata Felc, dr. med., je u svojem dijelu analizirala utjecaj oksitocikla i analgezije u porodu na plod i novorođenče. Oksitocin može u visokom dozama (izmad 20mU/min oz. 2500-1200mU/kg porođajne težine) prouzročiti hiperbilirubinemiju novoređenčeta. Opisani su i antidiuretički učinci i primjer masivne nekroze jetara novorođenčeta. Analgetici, dani u porodu, mogu ugroziti plod posredno radi smetnji koje uzrokuju kod majke (npr. pad krvnog tlaka majke može prouzročiti fetalni distres, ili neposredno, jer se prenose kroz placentu. Dolantin može uzrokovati kod ploda promjenu srčane akcije i depresiju disanja novorođenčeta a s tim i nižu ocjenu prema Apgaru. Nakon diazepama je novorođenče pospano, hipotonično, ima smetnje termoregulacije i promijenjenu srčanu akciju. Epiduralna i lokalna analgezija nemaju neposrednoga utjecaja na plod. Spazmolitici mogu uzrokovati tahikardiju i smanjuju "beat to beat" varijabilnost na CTG-u."

    To sam skopirala sa topića Inducirani porod:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=385947#385947

  22. #22
    veky_bj

    Početno

    Evo, i nas čeka porod. Nedavno smo i završili tjedan dana na ginekologiji zbog preranog otvaranja. na odjelu su svi bili ljubazni i nije bilo nikakvih problema. Za rodilište ne znam. Nedavno je bilo nekih priča o par zadnjih trudnoća s posljedicama.

    Kad je supruga prelazila od svog ginekologa iz drugog grada ovamo nazvali smo svog dr. opće prakse i pitali ga koga nam preporuča. Otišli smo na odjel, pitali čovjeka može li nam voditi trudnoći i evo za sad sve ide ok. Čovjek je zbilja pedantan i detaljan u poslu. Nadamo se da će nekako ispati da i porod obavi on. Fora je da je i njen bivši ginekolog iz drugog grada sad u istom timu u našoj bolnici. No prešli smo još boljem doktoru tako da smo zadovoljni.

    Znam dva slučaja gdje su ženske išle rađati u ZG jer nisu imale povjerenja u dr. u Bjelovaru. Jedno dijete ima oštećeno rame i invaliditet ruke, drugo pak ima oštećen vid. Oboje rođeno u ZG iako nije bila rizična trudnoća nego zbog odluke majki.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Poznanici je doktorica davala Pre Par tablete do pred sam porod, a kad joj je puknuo vodenjak dala joj je ta ista doktorica drip (rutinski valjda, jer o onih 8-24 sata nakon puknuća vodnjaka za prirodne trudove vjerojatno nije niti čula), ova je cijeli dan bila sama u rađaoni, kaže svekar da je nitko nije niti gledao niti čuo, niti pružao podršku, na kraju su iznemogli i ona i dijete i bili u lošem stanju - i završila je na carskom.

    Dijete je poslije bilo i u bolnici, ne znam zbog čega. Ovo je sve iz druge ruke, pa nije 100% pouzdano, ali i ako je samo pola toga točno, žao mi je žene.
    Ovo je bilo u Bjelovarskom rodilištu. Mislim da oni nisu niti čuli niti čitalu o MIchelu Odentu, neinterventnim porodima, štetnosti nepotrebnih rutinskih intervencija, blagodatima za dijete i majku koje nosi prirdoni oxytocin, itd.
    Po meni je jedino rješenje za bjelovarsko rodilište, uzeti sa sobom Smjernice WHO za normalan porod, ne potpisati nikakve bianco suglasnosti prije nego se zna za koju konkretnu intervenciju je suglasnost, a na svaku "ponuđenu" intervenciju reći "molim učinite prema preporuci WHO". Kad bi oni znali kaj preporučuje WHO
    Ali šansa da rodilja u porodu sve to uspije iskemijati je ravna 0. Jedino da se sa dr. prije poroda dogovori o svojim stavovima. Ako ih ima.

  24. #24
    Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,219

    Početno

    Citiraj veky_bj prvotno napisa
    pitali čovjeka može li nam voditi trudnoći i evo za sad sve ide ok. Čovjek je zbilja pedantan i detaljan u poslu. Nadamo se da će nekako ispati da i porod obavi on.
    ako mogu primijetiti...
    niti ce dr "voditi" trudnocu niti ce on "obaviti" porod. sve ce to obaviti tvoja zena!
    on eventualno moze pruziti skrb, pomoci, asistirati...

  25. #25

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    Citiraj Felix prvotno napisa
    niti ce dr "voditi" trudnocu niti ce on "obaviti" porod. sve ce to obaviti tvoja zena!
    on eventualno moze pruziti skrb, pomoci, asistirati...
    e Veki, nije ti sigurno jasno kaj Felix tako reagira. Rodama se odmah upali crvena lampica kad netko kaže da će netko voditi trudnoću, a ne kontorlirati i da će netko poroditi dijete tvoje žene (a ona može doma kao piti kavicu sa tobom za to vrijeme), a ne asistirati na porodu.
    Zato se o događaju silne nepotrebne intervencije, jer svi i žene i liječnici misle da je na ženi samo da leži, netko drugi će joj prizvesti trudove (dati drip), razrezati je do anusa (epiziotomija), dati drogu (Dolantin) i naskočiti joj na trbuh (zaboravih kako se zove zahvat) da izađe beba van. I u ovom stoljeću se kao niti jenda žena ne može poroditi sama ako ne prođe ove postupke, jer smo odjednom psotale nesposobne rađati svoju djecu, pa nas treba netko "porađati". Ali ne u normalnom postotku od par postotaka, nego kao to treba na 95% žena ovog stoljeća.
    Nije ti sigurno ništ sada jasno.

  26. #26
    veky_bj

    Početno

    Nastojimo biti informirani. Nastojimo znati što kako i koliko, koja su nam prava i mogućnosti. Uz sve to ne zaboravljamo da su liječnici školovane osobe koje su popriličan broj godina "potratile" na fakultete, praksu i učenje. U tom smislu dr. vodi trudnoču, u medicinskom smislu, dakle vodi zdravstvenu brigu i skrb o tijeku trudnoće. Ne vidim čemu takve reakcije na svakodnevni termin ?
    Osobno se ne osjećam kompetentan u nekoj situaciji dirigirati liječniku radi ovako ili onako jer ja to kažem, ali zato želim da me se ušozna sa situacijom, izlože razlozi i pojasni postupak, prednosti i nedostaci pa ako ima mogućnosti za naše donošenje odluke tada ćemo je donjeti.

  27. #27
    VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,261

    Početno

    Citiraj veky_bj prvotno napisa
    Nastojimo biti informirani. Nastojimo znati što kako i koliko, koja su nam prava i mogućnosti. Uz sve to ne zaboravljamo da su liječnici školovane osobe koje su popriličan broj godina "potratile" na fakultete, praksu i učenje. U tom smislu dr. vodi trudnoču, u medicinskom smislu, dakle vodi zdravstvenu brigu i skrb o tijeku trudnoće. Ne vidim čemu takve reakcije na svakodnevni termin ?
    U pasivnosti. Terminologija odražava pasivnost trudnice/rodilje. Kad je u rječniku tako, onda je lakše i u konkretnoj situaciji napraviti još jedan koračić i prepustiti drugima da budu glavni i odlučuju umjesto žene. Pa poslije kad shvatiš što znače medikalizacija, iatrogeno i sl. termini, a što fiziološki procesi, ostaje samo :smajlić koji se lupa po glavi:.

    Ono što liječnici uče popriličan broj godina ima puno više veze s patologijom, kako trudnoće, tako i poroda, nego s normalnom trudnoćom i porodom koji protiče bez komplikacija.

  28. #28

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    Citiraj veky_bj prvotno napisa
    Nastojimo biti informirani. Nastojimo znati što kako i koliko, koja su nam prava i mogućnosti. Uz sve to ne zaboravljamo da su liječnici školovane osobe koje su popriličan broj godina "potratile" na fakultete, praksu i učenje. U tom smislu dr. vodi trudnoču, u medicinskom smislu, dakle vodi zdravstvenu brigu i skrb o tijeku trudnoće. Ne vidim čemu takve reakcije na svakodnevni termin ?
    Osobno se ne osjećam kompetentan u nekoj situaciji dirigirati liječniku radi ovako ili onako jer ja to kažem, ali zato želim da me se ušozna sa situacijom, izlože razlozi i pojasni postupak, prednosti i nedostaci pa ako ima mogućnosti za naše donošenje odluke tada ćemo je donjeti.
    Ovo sam i ja govorila .... sve dok nije prošao moj prvi porod.
    Mislila sam da žena dođe u bolnicu da se porodi prirodno, a da je osoblje tamo da intervenira ako nešto pođe po zlu ili je nečiji život u opasnosti. Međutim porod u hrvatskim rodilištima može biti svakakav ali nikako prirodan, i najčeščće je skup rutniskih intervenicija a da liječnik uopće niti ne pogleda rodilju ili to napravi samo u prolazu; poslije čega se žena osjeća kao iskorištena krpa po kojoj je prošao bataljon; a djeca imaju posljedice od slomljenih ključnih kostiju, povrede očnih živaca ili hematoma na glavicam (za koje će vam uvijek reći da je to normalno i da su to lake i normalne ozljede) do puno težih ili lakših posljedica.

  29. #29

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    96

    Početno

    Evo još jedne koja je rodila u Bjelovaru; ne znam što bih Vam rekla...situacija jest slijedeća: beba 4 kg, prešišali termin, dovoljno otvorena, a od trudova ništa; odlučeno da ću na inducirani porod. Unatoč dripu, trudovi i nisu bili prisutni nekakva 2-3 sata, probušili su vodenjak, plodna voda je bila zamućena pa su se odlučili na carski (nije da je mene netko nešto pitao). Sestre u rađaoni su zbilja bile OK, gotovo je cijelo vrijeme jedna bila sa mnom. Poslije carskog su mi donijeli malog, no osjećala sam se preslabo da bih da držala, pa mi je jedna sestra pomagala jer ga nisam htjela pustiti iz ruku. Taj naš prvi susret je trajao oko 40 minuta. Nakon toga m sele u sobu i dijete vidim tek drugi dan navečer (znači, pošlo je više od 24 sata od našeg prvog susreta) i to nakon što sam napomenula sestri da nam nisu donijeli djecu (još je jedna gđa rodila na isti dan carskim). Jadna je sestra htjela umrijeti od srama...a ta koja je bila u dnevnoj smjeni je zbilja grozna žena ; nadohranjivala je bebe po vlastitom nahođenju (svaki put kada ih je odnijela na previjanje, usput ih je i nahranila ) bez obzira na zahtjeve majki. Ostale sestre su mi zbilja bile OK - učile su me dojiti (njih nekoliko dok nisam skužila kako nama najviše odgovara), masirale grudi. Svaku su večer pitale hoćemo li djecu imati pored sebe ili ćemo ih dati njima; bez ikakvih komentara. Borna je uspio zaraditi rinitis tako da je jadan imao začepljen nosić, bio promukao i imao skroz ispucala usta. Stalno su dolazili slušati kako diše i u kakvom je stanju nosić, osobito prije dojenja, a rekli su mi i da mu ustica češće mažem mlijekom kako bi se koža regenerirala.
    Što ja znam?! Meni je bilo sasvim OK, ako zanemarim trenutke kada smo svi jedva čekali da ona bezobrazna sestra ode doma.

  30. #30

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    303

    Početno

    imala sam karcinom jajnika,u bj mi rekli da sve moram vaditi, i zg djelomično odstranili jajnik i proveli kemoterapiju,ja osrala trudna, u bj rekli ili ću pobacit ili će biti s poremećajem u razvoju, u omraženoj petrovoj uz pomoć predivnih dr zlopaše i starčevića iznjela trudnoću do kraja i rodila zdravog dječaka,nikad bj

  31. #31
    veky_bj

    Početno

    Supruga je u ponedjeljak bila na kontroli plodne vode. Nalaz je bio ok, sve super, jedino je dobila visok tlak koji nikad nije imala i zadnjih tjedan dana trudnoće su je odlučili zadržati u bolnici. Jučer u jutro je dobila trudove, u 11 je otišla na pripremu, u 14 sati smo dobili prekrasnu curicu. Nije popucala, nije dobila drip, nije bilo epizotomije i to sve unatoč tome što je zadnjih 4 mjeseca strogo mirovala i što je u jutro bila jedva otvorena (nakon 3 mjeseca prepara + mjesec pauze pred porod). Pola sata nakon poroda vidio sam naše dijete, doktor mi je čestitao i objasnio tijek poroda i sve detalje, vidio sam i suprugu. Kasnije smo se kod "premještaja2 u rodilište vidjeli još jednom, i supruga, i ja i beba. beba je cijelo vrijeme sa suprugom, normalno je doje. Liječnik je ljubazan, medicinske sestre također.

    I što sad na kraju reći... ? Jedinstven slučaj, česta praksa ili olako donosimo pozitivne ili negativne stavove o rodilištima na temelju jednog slučaja, često čak ne niti vlastitog slučaja ?

  32. #32
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,381

    Početno

    čestitam na bebici i drago mi je čuti da ima i lijepih slučajeva u tom rodilištu

  33. #33

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    Može biti i prvo i drugo i treće ...
    Ja osobno mislim da ste imali ludu sreću, ili se je dalo naslutiti da ste se prethodno informirali i da ste od onih koji će svoje moguće nezadovoljstvo javno ili polujavno iznijeti ... pa se s vama pažljivije postupalo.
    No, može biti i da se zatekla dobra ekipa.
    Definitivno i u rodilištima koja su na dobrom glasu ima negativnih iskustava, isto kao što i u onima drugim ima dobrih osobnih iskustava (izuzimam one koji su uspjeli nešto posebno izboriti preko veze).
    No znam za rodilišta koja su na dobrom glasu, da je obično put do toga bio ne baš lagan, u nekim su pojedinci sustavno radili godinama i uložili puno truda ... tako da nije to samo od sebe, ovo rodlište je ok igrom slučaja, a ovo nije ok igrom slučaja.
    Za Bjelovar nisam čula da ulažu nikakve posebne napore u promicanju uvjeta rađanja (ne mislim na prostorne uvjete), a kad se onda to poklopi sa nekim osobnim pričama forumaša - jednostavno se stvara određena slika, koliko god ona bila realna ili nerealna.
    U svakom slučaju, Internet naš današnji puno nam toga omogućava.

  34. #34

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    i čestitam na lijepom porodu i bebici.

    Međutim, vidiš kako je sve osobno i istina zavisi od gledišta pojedine osobe: ja bih osobno porod bez meni bliske osobe vjerojatno opisala kao jad i usamljenost i oduzimanje prava (slično vjerojatno kao kad dođeš u zatvor, tamo te skinu, ispregledaju, oduzmu ti stvari, ne možeš jesti i piti kad želiš, oduzmu ti pravo na odlučivanje tko kako, što i kada i sva ostala prava). No za rodilišta se lakše prihvaća takva procedura, pa neke rodilje lakše to i prožive.

  35. #35

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    I ja imam stvarno dobra iskustva s bjelovarskim rodilištem i to čak 2x.
    Ispričati ću svoju priču za koji dan kad ulovim malo više vremena.

  36. #36
    Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Bjelovar
    Postovi
    300

    Početno

    Od kada sam na forumu nisam išla na topice o Bj. rodilištu. Imam neke svoje razloge, i danas odem i jednostavno ne mogu a da nešto ne napišem. Sretna sam zbog svih žena koje imaju pozitivna iskustva, ali kada se samo sjetim... zapišani smrdljivi wc-i bez toaletnog papira, podrapane zamazane plahte, kvrgavi neravni madraci, potrgani prozori koji sami stvaraju "klimu", krajnje bezobrazne i neljubazne primalje, potpuno nestručne, a doktori...ko' da su pali s marsa, ne dao dragi Bog da bi oni nešto pojasnili bilo kojoj ženi, vezano uz trudnoću ili tek rođenu bebicu. Neću stavit , zato što je to sve za . Iz ovoga što sam napisala netko bi rekao - a što ona hoće, kakav luksuz možda?? Ma ne, ni malo, ali tamo žena gubi svako i najmanje dostojanstvo!! Ta zar to ne bi trebalo biti mjesto mira, neke pozitive!! A ne da jadnoj ženi koja se muči kod poroda govore da šuti, jer bi one (sestre) spavale ili ako povraća komentiraju da što je ona to jela i sl. Ma strašno!! A novorođenčad su im brojevi! Neću više ništa reći. 10 udruga RODA im ne bi prosvjetlile pamet! :/ Najgore je to što ni mlade sestre nisu ništa bolje, čovjek bi rekao da se educiraju, da im je to zanimanje svetinja. Gledajući to ja sam se svojeg odrekla. Čovjek se ne može boriti protiv vjetrenjača. Čvrsto držim fige da će se stvari promijeniti.

  37. #37

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    što se više piše o svemu, brže će se stvari mijenjati na bolje

  38. #38

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    96

    Početno

    Evo mene opet ... ponovno sam rodila u Bjelovaru i mogu vam reći da se situacija nešto promijenila. Sada se djecom bavi više sestara pa imaju vremena popričati i sa majkama ... educirati, savjetovati. Čak ne hrane djecu, ukoliko im kažeš da želiš dojiti.

    Ono što mene čudi i danas jest činjenica da jednom flašicom hrane sve bebe ... zar ne bi svako dijete trebalo imati sviju flašicu?!

  39. #39

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    10

    Početno

    draga spooky imala sam slična iskustva u bj.rodilištu.rodila sam prošle godine zdravu djevojčicu lanu.to mi je 5 -to djete.bila sam u bolnici 3 dana pa su mi kad sam krenula doma nabrojali da je stisnut živac ispod rukice i da ima šum na srcu i bila sam van sebe došla sam kuci sva jadna ali od toga svega samo ima blagi sum na srcu a rukica je posve zdrava.imala sam srece.a baš me u bolnici nije nitko previše obilazio a niti su na porodu bili ljubazni posebno.

  40. #40

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    4

    Početno

    Ima li tko kakvih novosti vezanih uz rodilište u Bjelovaru? Uskoro me očekuje "posjet" u bjelovarsko rodilište. Zanima me je li se štogod promijenilo u zadnjih 9 godina, od mog zadnjeg boravka tamo.

  41. #41
    andreo-ana

    Početno novosti iz BJ rodilišta

    Dva puta sam bila u BJ rodilištu i oba dva puta mi je bilo prekrasno iskustvo sa predivnim ljudima, izgleda da sam baš dva puta pogodila i imala sreće da upadnem u dobru smjenu, jer kako čujem svi se žale...
    Ja ne mogu reći baš ništa loše. Štoviše, zadnji put sam bila u 12/2008, tada su meni bile novost mlade djevojke koje su se divno brinule o mojoj Ani i na svaki upit ili zamolbu uvijek su rado odgovarale i mogle smo se dogovoriti da mi ne hrani dijete, jer sam imala odmah mlijeka, i nosile mi je u sobu na svaki moj zahtjev.... A što se doktora tiće,, kad sam došla pod trudovima, nisu ga stigli ni pozvati ja sam već rodila, tako da nisam imala previše dodira sa njima.
    A za ostalo kako je uređen interijer, kreveti, plahte......... baš me briga....(sve je ostalo isto..staro i poderano)...glavno da smo svi kasnije dobro..i majka i dijete!!!

  42. #42

    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Lokacija
    Bjelovar
    Postovi
    3

    Početno

    Bjelovarsko rodilište - 12/2004 - porod u noći, beba omotana pupčanom vrpcom - primalje i doktor kraj cijelo vrijeme kraj mene. Kad beba nije htjela van, podbočili se svi na mene i hop evo ga u trenu. Sva sreća bio mi to prvi porod, svi su bili savjesni pa sam tek kasnije postala svjesna opasnosti u kojoj je mali bio. Sve pohvale obzirom da je tih dana bio baby boom i doslovno je tekao jedan porod za drugim.
    5/2007 - porpod navečer, taman na smjeni primalja - ljubazne, drage, pune potpore, doktor je bio poptuno bespotreban iako je došao baš u trenutku poroda. Epi je obavljena u posljednjem trenutku (kad sam ja već osjetila da će doći do pucanja) uz stalno promatranje hoće li biti potrebna ili ne. Sve prošlo savršeno i ugodno!
    Prozori tada više nisu bili škripavi jer je na cijelu sjevernu stranu ugrađena plastična stolarija. Sestre su bile susretljive i cijelo jedno poslijepodne provele u sobi do moje pomažući trima mladim mama da nauče pravilno dojiti. Drugi dan su te iste sestre bile prilično ljute kad im je jedna od tih mama rekla da ona nezna i neće dojiti. Nadam se da su i dalje takve i da samo još napreduju!

  43. #43
    andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu
    Postovi
    1,166

    Početno

    Dobar dan svima, da li postoji netko sa friškijim iskustvima iz bjelovarskog rodilišta..
    Naime, termin mi je za 20tak dana i nikako da me prođe strah od svega...
    Kakvi su doktori, kakve su sestre? da li trebaju pelene za bebu, ili robica?
    Trudnoću mi vodi dr. Galkowski iz BJ, te dosad još nije bilo priče o tome...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •