Stranica 15 od 35 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1708

Tema: Vodene kozice

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iz kose obično najteže padaju, iako su nama i neke na licu i leđima ostale jako dugo.
    već sam napisala da ih je dosta otpalo duže od 40 dana nakon izbijanja kozica (do 40. dana sam brojala, poslije više nisam lOL)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC ih je dobio 20.11, jos uvijek mu nije otpala krasta iza uha. u kosi ima jos koju, dakle otpadaju polako. ono sto sa ja skuzila, da sto je veca i vodenija bila koza, ta se jos drzi, valjda da nas sjeti na sretne trnutke kozarstva.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mojima su sve krastice otpale osim ispod kose, drže se tvrdokorno, a tu ih je i bilo najviše i bile su velike.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ljudi,što smo zaključili!? treba li flekice od kozica čim mazati ili ne' Zri ih ima dosta po cijelom tijelu i neblijede,a dobila mi i zauva od 24 godine,a uskoro ima svatove pa i nju zanima da li se trebaju s čim mazati da nestanu fleke,hvalaaa

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislis na fleka koje nastanu kad koza otpadne?
    ako na to mislis ja to nicim ne mazem.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da da mislim na fleke kad prođu kozice

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi danas dobili potvrdu od doktorice da obojica imaju bronhitis, u komi su obojica na sumamedu i dođemo doma, starijeg skidam i skužim kozicu na podlaktici i u kosi. eto. još i to. a već je u komi od bronhitisa. do sad ih ima tipa 15-ak. ajme.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa Vidi poruku
    mi danas dobili potvrdu od doktorice da obojica imaju bronhitis, u komi su obojica na sumamedu i dođemo doma, starijeg skidam i skužim kozicu na podlaktici i u kosi. eto. još i to. a već je u komi od bronhitisa. do sad ih ima tipa 15-ak. ajme.

Joj, vibram da bude sve pet i da ih bude malo. Sumamed će brzo posušiti sluz, a do Nove Godine ste i s kozama već super.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa Vidi poruku
    da da mislim na fleke kad prođu kozice

Ja sam nakon skoro mjesec dana sva flekava. Pitala sam za sebe, za mazanje, ali nažalost nema ništa, jedino dobra šminkerica ili ti vizažistica ili kako se već to danas zove. Fleke će s vremenom izblijediti. Meni su rekli, da mogu biti sretna što je zima, jer da bi po ljeti bilo s flekama stoput gore. Najstariji nema fleka, cura da, a mali još ima i kraste.
    Posljednje uređivanje od dani1 : 23.12.2010. at 15:56

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala dani1 na vibricama - pomogle su

ugl, sa starijim prošle super. prvih dva dana malo povraćao, sve skupa ih bilo 30-40, ništa strašno, bez temperature. kupali se u hipermanganu, mazali uriage-om, i sve pet. kašalj još nažalost traje..

mlađi teže podnosi bronhitis, još gadno kašlje, unatoč sumamedu, pun šlajma, a kozice iščekujemo oko nove godine... :/

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo i nas sa jednim stadom, poprilično velikim. Vilenjak je dobio koze u subotu i otada smo u kući. Ali bojim se da će kroz koji dan pošiziti, pa me zanima kako je s izlascima na zrak, s obzirom na to da je trenutno vani toplije nego kod nas doma? Čula sam da sunce loše na njih djeluje, ali nemam za to nikakve dokaze, više ono, bapske priče. Imate li kakva iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne djeluje sunce loše, nego će mu, jednom kad kraste otpadnu, flekice od sunca biti jače izražene, bjelje

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Thanks, Lut, a je li te flekice ostaju dugo (zauvijek?) ili samo neko vrijeme?

Kakvo vam je iskustvo s imunitetom poslije kozica?
    Ja sam na praznicima do 1.5., ali onda moram na posao, a on u vrtić :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje su bile vani, ali ne na suncu (bila jejesen/ zima), ali zara evo već 4 godine ima par bijelih fleka na licu.... a margita nema nijednu flekicu...
    mojima je sve bilo u redu s imunitetom nakon kozica

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa Vidi poruku
    Thanks, Lut, a je li te flekice ostaju dugo (zauvijek?) ili samo neko vrijeme?

Kakvo vam je iskustvo s imunitetom poslije kozica?
    Ja sam na praznicima do 1.5., ali onda moram na posao, a on u vrtić :/
    Meni loše, ali neću te sad plašiti, to je bila iznimka.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja isto neću nikog plašiti , ali bilo bi dobro nakon kozica klincima dati nešto za jačanje imuniteta ili ih barem filat s puno voća i povrća. Moj trogodišnjak je par dana nakon kozica pokupio gadan Rota virus, siroče nije došao 2 tjedna k sebi, na Zaraznoj je dobio 4 flaše infuzije.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj najstariji je nakon kozica pokupio šarlah i nakon toga ništa, a inaće je bio jako boležljivo dijete. Cura ništa, kao od stijene odvaljena. Najmanji je stalno šmrkav i upala za upalom uha. Sad ga filam vitaminima jer ću poludjeti, nikako da stane. Njega je baš složilo.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moja curica je danas dobila prve točke, pedijatrica nam je dala A-DERMA Citelium spray, Imali ko kakvih iskustava s tim?

Nista drugo osim tuširanja nam nije preporučila

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam svoje cure time špricala, mislim da je kao i većina proizvoda koji se preporučuju OK. našpricala bih par puta u ruku i onda prstom po kozama, a po guzi i preponama direktno - tamo su ih imale najviše
    Posljednje uređivanje od aishwarya : 16.07.2011. at 07:55

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Gemini prvotno napisa Vidi poruku
    Moja curica je danas dobila prve točke, pedijatrica nam je dala A-DERMA Citelium spray, Imali ko kakvih iskustava s tim?

Nista drugo osim tuširanja nam nije preporučila
    meni je taj bio puno puno bolji od onog običnog praška. tuširanje nas je spasilo. samo pazi kad ga brišeš.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

treca i cetvrta noc kaastrofa ju svrbi.po danu nista a noc katastrofa! sreca nema temperature uopce

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Gemini prvotno napisa Vidi poruku
    treca i cetvrta noc kaastrofa ju svrbi.po danu nista a noc katastrofa! sreca nema temperature uopce
    nama je pedijatrica propisala antihistaminik kod svrbeža tipa claritin,rinolan ili aerius sirup pokušaj djelovalo je.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i nama da se ublaži ped. dala čini mi se fenistil kapljice nisam više 100% sigurna

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

baš sam neki dan sa frendicama spominjala vodene kozice, i zanima me s koliko mjeseci,godina- s koliko starosti odprilike dica mogu dobiti vodene??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od rođenja nadalje

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj crnkica prvotno napisa Vidi poruku
    i nama da se ublaži ped. dala čini mi se fenistil kapljice nisam više 100% sigurna
    I nama je dala, ali su ju na zaraznoj popljuvali. Fenistil se daje isključivo kod alergijskih reakcija i on koči imunološki sustav, a kako su kozice virusno oboljenje imunološki sustav treba poticati, a ne blokirati. Ima logike, pa smo prestali davati.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I da, nakon kozica je imunitet na nuli. Mi smo trebali imali zakazanu operaciju mandula u 9 mj. koju smo morali odgoditi jer su nam anesteziolog i otorinac rekli da od kozica mora proći minimalno 6 mjeseci do operacije, baš zbog kompletnog narušavanja imuniteta kod djece.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo, otvaramo zimsku sezonu 2011/12.

prekjučer smo vidjeli jedan prištić, jučer ujutro par i nismo bili sigurni što je ali prema večeri se dalo naslutiti.
    doktorica nam je jutros potvrdila.
    kaže da smo u grupi gdje se baš puno jave jer je stvarno jutros buknulo po cijeloj glavi, licu, u ustima...
    prepisala nam je Claritin sirup da se manje svrbi, neki sprej Tantum verde za usta, i tekući puder sa anestezinom.
    kupili smo i hipermangan i Pruriced gel i dokica kaže da je taj puder isto, samo starinskiji pripravak.
    temperaturu skoro pa i nije imala, jučer navečer oko 37,3, nadam se da i neće.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je taj puder koma, moji su svi tri imali ovo ljeto od 1.8. svaka tri tjedna jedan dobio.....
    Samo sam curi jedan dan mazala tim puderom, jako ju je svrbilo....
    Kupila sam Poxclin gel, koji se pokazao odličnim, (bio je taman dovoljan za mazanje dvoje djece) i Uriage kupku....
    To dvoje sam koristila za curu i bebu od 10mj."..
    A za srednjeg sam kupila Uriage sprej jer je manje pakiranje od poxclina... Isto je super....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 12.10.2011. at 13:36

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo i mi smo dobili vodene kozice. Počelo jučer ujutro sa par prištića, danas sva osipana sa vodenim kozicama. Doslovce ima i u oku. dobili smo hipermegan i tekući puder. Nadam se da će brzo proći.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nama je danas 6.dan, sinoć je temp.napokon došla u normalu, nadam se da će tako i ostati. Sve se suše osim jedne na unutrašnjoj strani ručnog prsta u kojoj je još uvijek voda . Pretpostavljam da više ne treba koristiti hipermangan( jedino smo njega koristili). Ne znam jel bi smjeli otići do prijatelja koji su ih preboljeli, zbog hladnoće se pitam, jer navodno se mora biti na toplom dok izbijaju, a sad kad više ne izlaze, jel bi smjeli ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

naravno da ne bi; šesti dan je tek

imunitet je sigurno pao, samo ti fali da dobije neku infekciju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo išli

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

što samo znači da ste dobro prošli

sigurno ima mama koje su primjetile da su im djeca nakon varičela bila "bojažljiva"

moja kćer je prošli tjedan izašla prvi put van, nakon skoro 3 tjedna karantene

ali tko voli nek izvoli; zna se kad je dijete ozdravilo; kada kraste počnu otpadati, a to sigurno nije u prvom tjednu bolesti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo sad čitam gornje postove

i već su se javile mame koje su imale problema s imunitetom nakon varičela

u mojoj bolnici se svaki elektivni zahvat odgađa 6.mjeseci nakon preboljelih varičela

pa sad tko želi s djeteom odmah na sunce, neka izađe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo za vrijeme kozica išli bakama i dedama jer smo umirali od dosade - nisu uopće imale temperaturu i opće stanje im je bilo super.
    14 dana od pojave prve kozice išle su u vrtić (mislim da možda čak i ranije, ali nisam sto posto sigurna)
    imunitet im je ostao jako dobar, nisu bile boležljive nakon kozica.
    to je naše iskustvo s dvoje djece.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj emira prvotno napisa Vidi poruku
    I da, nakon kozica je imunitet na nuli. Mi smo trebali imali zakazanu operaciju mandula u 9 mj. koju smo morali odgoditi jer su nam anesteziolog i otorinac rekli da od kozica mora proći minimalno 6 mjeseci do operacije, baš zbog kompletnog narušavanja imuniteta kod djece.
    eto, opet se ponavljam

nisam pročitala da je ustvari sve već napisano

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    evo sad čitam gornje postove

i već su se javile mame koje su imale problema s imunitetom nakon varičela

u mojoj bolnici se svaki elektivni zahvat odgađa 6.mjeseci nakon preboljelih varičela

pa sad tko želi s djeteom odmah na sunce, neka izađe
    Več sam jednom imala opsežnu raspravu o kozicama i suncu, molim da me ispraviš ako griješim.
    Problem nakon kozica je slab imunitet i nije poželjno ići među druge ljude, radi puno lakšeg dobivanja bolesti.
    To mi je ok i prihvatljivo, ali nije problem izvesti dijete van na sunce da malo prošeće po dvorištu.
    Pod izvesti na sunce ne mislim pržiti dijete na 40 stupnjeva pola sata, nego šetnja/igra na čistom zraku i suncu u lagnoj hladovini (naravno govorim o toplijem dijelu godine kad isto djeca često imaju kozice).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da dodam, tu mislim na dijete u fazi oporavka, ne mislim na dijete koje ima temperaturu i loše se osjeća.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja dica su vodene prebolila za vrime ljeta
    prvo jedno, pa drugo
    nije bilo šanse da tu dicu natjeram il nekak svežem kod kuće
    tim više što je drugom ditetu izbilo kad smo bili na ljetovanju....
    sad se više ne sjećam točno svega...
    znam samo da sam pokušavala makar sačuvat ih od direkt sunca...
    kužim da trebaju mirovat, al kak dite svezat??!, kad se osjećaju dobro i leteći su...
    ne sjećam se da je bilo ikakvih posljedica

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Več sam jednom imala opsežnu raspravu o kozicama i suncu, molim da me ispraviš ako griješim.
    Problem nakon kozica je slab imunitet i nije poželjno ići među druge ljude, radi puno lakšeg dobivanja bolesti.
    To mi je ok i prihvatljivo, ali nije problem izvesti dijete van na sunce da malo prošeće po dvorištu.
    Pod izvesti na sunce ne mislim pržiti dijete na 40 stupnjeva pola sata, nego šetnja/igra na čistom zraku i suncu u lagnoj hladovini (naravno govorim o toplijem dijelu godine kad isto djeca često imaju kozice).
    nisam mislila doslovno na sunce, nego vanka

danas je u mom gradu sunce, i ne puše bura, pa sam na to mislila

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Onda da preformuliram, da li smatraš da je ok dijete u fazi oporavka, znači odličnog općeg stanja i bez temperature voditi van na dvorište, ili u šetnju bez doticaja s drugim ljudima, naravno u povoljnim vremenskim uvjetima?

Napomena: mi smo u malom gradu kod nas šetnje bez ljudi ima gdje poželiš, veči je problem pronači ljude, nego izbječi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da, smatram da je okej

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    da, smatram da je okej
    Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

prijavljujemo se u klub s kozicama. starija je preboljela, još ima par krastica a nakon dva tjedan dobio i mališa no on ih ima samo par i samo su 1-2 vodene, nema ni povišenu temperaturu pa smo počeli sumnjati jesu ili ne!? nakon malo čitanja prijašnjih postova čini se da jesu... mene su isto izbacili iz takta bapskim pričama da nešto ne valja ako ih imaju malo, djeci nije dovoljno toplo,.... nismo išli nikamo van, a toplije ne može biti - mi još imamo grijanje na toplanu i hodamo u kratkim rukavima....

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moji su ovo ljeto imali kozice. Kupali su se u moru deseti dan, kad su okrastavili.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I kod nas su stigle varićele.
    Nisam ni išla kod pedijatrice jer smo ih ustvari očekivali (imaju ih svi, ali baš svi oko nas), tuširam je, mažem a-dermom i sve 5.

E sad, kako sam se i ja naslušala svega i svačega više uopće ne znam što činiti.
    Moja malena je prve pufice dobila prekjučer, taj dan smo još bili u šetnji, ona je vozila biciklu, tek navečer se malo primirila.
    Jučer su joj se pojavile pufice po cijelom tijelu, ali i dalje nije imala febre, nije ju svrbilo i bila je cijeli dan vanka (oko kuće, u vrtu, izbjegavala sunce i sl.).
    Noćas ju je malo svrbilo, ali jutros sam primjetila da se neke pufice već suše. Je li moguće da se počinju sušiti već 3. dan?
    Ona se sad opet igra oko kuće.
    Glupo mi ju je držati unutra kad je vanka lijepo vrijeme, imamo veliki vrt s dosta hladovine i njome boravak vanka očito ne škodi. Tj., uopće ne osjećamo da ima varićele (a ima i društva, s obzirom da su ih svi oko nas prebolili).

Je li stvarno potrebno mirovanje dok traju varićele, i ako jest - zašto?
    Posljednje uređivanje od Pcelica Mara : 29.04.2012. at 11:44

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Je li stvarno potrebno mirovanje dok traju varićele, i ako jest - zašto?
    Moja pretpostavka je ako je dijete dobrog općeg stanja i želi se igrati, neka se igra.
    Uopće nemam ideju kako bi ju prisilila na mirovanje.

Neka se javi netko pametniji po tom pitanju.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da se i mi prijavimo u klub...mada su kod n. varičele u toliko blagoj formi da dr uopšte nije sigurna da je to-to. ipak, verujem da jesu, jer ih je dobio dečak sa kojim se moj malac igra. a moj sinčić ih, ako zaista jesu, ima toliko blage jer je do nedavno sisao, a moja su antitela "jaka", jer sam ja ovu bolest preležala kao odrasla.
    meni je dr objasnila, a i sama sam čitala, da varičele (tj herpes virus) napada živčane završetke i da bolesnik može biti osetljiviji na svetlost i jake podražaje, te se zbog toga preporučuje mirovanje i boravak u zatvorenom. no, to je, naravno , individualno. i mi malca vodimo napolje jer je bez temperature i sa vrlo malo piknica. izbegavamo sunce zbog flekavosti i to je to...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •