Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 84 od 84

Tema: hipotireoza

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

možda ima na početku, znači ako ti je hitno da sniziš tsh, ali poslije nema, jer se stvore zalihe pa ti je svejedno hoće li se resorbirati nekoliko sati prije ili kasnije; ja ga popijem na tašte, ali već 20 min nakon pijem kavu i doručkujem jer sam tako navikla, a imam i kolegicu koja najprije doručkuje pa onda pije tablete jer ima neku osjetljivu sluznicu ( predčir); eutyrox pijem već 5-6 godina
    Posljednje uređivanje od mandy : 03.05.2010. at 08:29

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i meni je endokrinologica rekla na taste, nekad prodje pola sata, al uglavnom ne, jer me toliko boli zeludac da moram nesto staviti u usta, inace sam imala kronicni gastritis, pa mi je zato tako tesko bez jutarnjeg obroka na dulje vrijeme, a i otkako sam t, bude mi zlo ako ne jedem ujutro i cesto

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

haj ja jucer bila kod endokrinologa i jako je zadovoljan kako sam reagirala na terapiju,ali moram jos pit za mjesec dana kontrola jer je rekao da ne zeli da se opet jako spuste nalazi. Jel netko zna kakve bi imala simptome da mi budu nalazi ispod 1

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

što je TSH niži to su izraženiji simptomi hipertireoze : lupanje srca, znojenje dlanova, visok tlak, neprestana glad i gubitak na težini, gušenje...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

prvo pozdrav svima!

molim vas, moze li mi itko preporuciti endokrinologa (moze i privatno) u zg koji nece samo odmahnut rukom na mala odstupanja hormona stitnjace u trudnoci? poprilicno mi je hitno...

hvala vam!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo imam i ja pitanjce, koliko ima trudnica ili onih koje su rodile a da su imale visoka antitjela stitnjace

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj lana74 prvotno napisa Vidi poruku
    evo imam i ja pitanjce, koliko ima trudnica ili onih koje su rodile a da su imale visoka antitjela stitnjace
    Evo ja sam. sve ok i trudnoća i porod i beba. i evo me opet na pola puta i uzdam se dragog Boga da će i ovaj put biti sve dobro.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    prvo pozdrav svima!

molim vas, moze li mi itko preporuciti endokrinologa (moze i privatno) u zg koji nece samo odmahnut rukom na mala odstupanja hormona stitnjace u trudnoci? poprilicno mi je hitno...

hvala vam!
    ej frka ne znam jel još tražiš endokrinologa,al evo ja ti preporučam dr.Peroš VV ili dr.Škaro polikl.Leptir...obojica odlični,topli i vrlo detaljni...pozz

daner avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pozdrav!
    Meni su prije 4 tjedna dijagnosticirali Hashimoto hipotireozu, a prije tjedan dana Gastritis. Kad se riješim Gastritisa, planiram drugu bebu. Čitala sam malo po internetu da može biti dosta rizično za bebu, budući da su mi antitijela bila preko 600. Jel' ima netko pozitivno iskustvo sa tim? Treba mi malo nade da će sve biti ok.
    Prvog sina smo začeli prvi mjesec kad smo se odlučili na bebu i bilo je sve ok. Sad imam i policistični desni jajnik. Bojim se da će ovaj puta biti problema...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja nemam Hashimoto,al imam hipotireozu pod terapijom sam Eutiroxa,trudna sam 8 tjedana i dr mi je s 50 povisio dozu na 75mg s tim da mjesecno jednom vadim TSH T3 T4.Policisticni jajnik mozda rijesis malo nekim hormoncicima tipa Provere ovisi kakva je cista.Ne sekiraj sve polako sve ces rijesit ak se sekiras onda nista od tog jer ti je stitnjaca ranjena

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da malo podignem temu.
    Jasno mi je da se terapija povečava u trudnoći i koliko su česte kontrole, ali mi nije jasno kako s terapijom nakon poroda?
    Da li se smanjuje odmah po porodu, ili se čaka? Koliko često se kontrolira?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moj doktor kaze da prva kontrola ide 3 mjeseca nakon poroda i da se tek onda smanjuje terapija

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam bila na kontroli 2 mjeseca nakon poroda i onda ti se na osnovi nalaza prilagodi terapija. moj dr kaze da nema smisla prije kontrolirati jer da se tek onda nalazi pocinju polako stabilizirati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bome sam ja nakon poroda imala vrlo jaku jatrogenu hipertireozu jer sam čekala famozna tri mjeseca. Endokrinologinja me nazvala doma čim joj je stigao moj nalaz iz labosa i rekla da potpuno ukinem Euthyrox do daljnjeg. Nakon nekog vremena opet mi je postupno uvela terapiju.

Da malo pojasnim: imam Hashimoto od prije trudnoće, ušla sam u trudnoću s dozom od 75 mikrograma Euthyroxa. U trudnoći se doza povećavala, a pred porod sam bila na 125 mcg. Nakon poroda sam odmah smanjila na 100 mcg ali nakon tri mjeseca, na prvoj kontroli TSH na nuli, fT4 preko 60 pmol/L. Simptome sam vjerojatno imala, ali bili su uspješno zamaskirani nekim drugim dijagnozama i situacijama.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Da malo pojasnim: imam Hashimoto od prije trudnoće, ušla sam u trudnoću s dozom od 75 mikrograma Euthyroxa. U trudnoći se doza povećavala, a pred porod sam bila na 125 mcg. Nakon poroda sam odmah smanjila na 100 mcg ali nakon tri mjeseca, na prvoj kontroli TSH na nuli, fT4 preko 60 pmol/L. Simptome sam vjerojatno imala, ali bili su uspješno zamaskirani nekim drugim dijagnozama i situacijama.
    ja imam istu dijagnozu i isto sam bila na 75 mcg. onda su mi se od stimulacije poremetili nalazi pa su mi odmah povecali na 100 mcg jer nisu uzeli u obzir da bi to moglo biti od stimulacije i da je to privremeno, tako da su mi kad sam ostala trudna smanjiili terapiju na jedan dan 75, a drugi 100 mcg. nakon toga su mi opet u 13. tjednu povecali na 100, pa u 17. tjednu na 125 mcg, pa su mi onda u 24. tjednu smanjili na 100/112,5 mcg i tako je ostalo do kraja trudnoce.
    2 mjeseca nakon poroda mi je TSH bio 0,01, a fT4 17,7 pa su mi ostavili istu terapiju (uz komentar da mi je hipofiza otisla u klinac).
    nakon 4 mjeseca su mi smanjili dozu na 100 mcg i onda nakon 2 mjeseca na 75 i dva puta tjedno 100 mcg, pa su mi nakon 6 mjeseci opet povecali na 100 dnevno, a vikendom 75 mcg i onda sam opet ostala trudna.
    uglavnom, promjenila sam doktora i otisla u rijeku.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Samo sam htjela reci da je u mom slucaju tri mjeseca ocito predug period, a sudeci po brojkama, trebala sam provjeriti hormone vec mjesec dana nakon poroda, tj. i dva mjeseca bi bila previse. Kazes da tvoja dr tvrdi da nema smisla provjeravati prije nego sto prodju dva mjeseca, mislim da to ipak nije univerzalno pravilo.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Samo sam htjela reci da je u mom slucaju tri mjeseca ocito predug period, a sudeci po brojkama, trebala sam provjeriti hormone vec mjesec dana nakon poroda, tj. i dva mjeseca bi bila previse. Kazes da tvoja dr tvrdi da nema smisla provjeravati prije nego sto prodju dva mjeseca, mislim da to ipak nije univerzalno pravilo.
    pa sad i ja to mislim. zato i jesam promjenila ne samo dr nego i bolnicu. tamo sam se pocela osjecati kao pokusni kunic, a o pristupu pacijentu da uopce ne govorim. zadnji put kad sam bila tamo, kad sam usla unutra umjesto dobar dan dr je rekao: sta je mala?
    to je bilo zadnji put da sam bila tamo.
    rijeka mi je malo daleko, ali se tamo bar osjecam kao covjek.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

dakle dijagnosticirali mi hipotireozu (tsh 8) prije 5 tjedana, odmah dobila terapiju eutirox, prvo 25, sada 50 (od 28.12.)
    hrpu nalaza treba još odradit t3, t4 itd

također sam i trudna 6 tjedana kao i isprepadana zbog mogućih posljedica za bebu
    jar kako čitam utjecaj pomanjkanja ovih hormona upravo je najvažniji u prvom trimestru
    ne znam kako je sada s tsh? kako djeluje terapija? djeluje li?
    mislim bolje mi je, ali mi je i dalje hladno i tak
    idem vaditi sve skupa u ponedjeljak

zanima me kakva su vaša iskustva? jeli tko ušao s neuravnoteženim hormonima štitnjače u trudnoću?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme anitalu, zato si neki dan onako sva blistala

cestitke

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

t3 i t4 (hormoni stitnjace) su ti u trudnoci vazniji od tsh. tsh je hormon hipofize koja regulira rad stitnjace, i kad je on povecan znaci da hipofiza mora raditi pojacano da bi stitnjaca funkcionirala.
    mozda su ti se hormoni poremetili bas zbog trudnoce.
    ja od prije imam hipotireozu, ali kako sam ostala trudna jos mi se tsh povecao.
    eutyrox su hormoni koji nadomjestaju one prirodne koji nama fale, i terapija djeluje. s vremenom ce ti se tsh smanjivati.
    i da, cestitam!

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

znam da su t3, t4 važniji, ali ih nisam izvadila, jedino je tu tsh i uzv kao pokazatelji da nešt ne štima
    tek sam na početku dijagnostike, a to traje...
    prema mišljenju liječnice i nalazu uzv-a problem traje već dugo
    što je tu je, nego me je sed strah da eventualno neuravnoteženi hormoni mogu naštetit bebi

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa Vidi poruku
    znam da su t3, t4 važniji, ali ih nisam izvadila, jedino je tu tsh i uzv kao pokazatelji da nešt ne štima
    tek sam na početku dijagnostike, a to traje...
    prema mišljenju liječnice i nalazu uzv-a problem traje već dugo
    što je tu je, nego me je sed strah da eventualno neuravnoteženi hormoni mogu naštetit bebi
    nemoj se nervirati, sasvim je moguce da ti t3 i t4 budu u granicama uz poviseni tsh. pocekaj nalaze pa ces vidjeti za dalje.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa Vidi poruku
    dakle dijagnosticirali mi hipotireozu (tsh 8) prije 5 tjedana, odmah dobila terapiju eutirox, prvo 25, sada 50 (od 28.12.)
    hrpu nalaza treba još odradit t3, t4 itd

također sam i trudna 6 tjedana kao i isprepadana zbog mogućih posljedica za bebu
    jar kako čitam utjecaj pomanjkanja ovih hormona upravo je najvažniji u prvom trimestru
    ne znam kako je sada s tsh? kako djeluje terapija? djeluje li?
    mislim bolje mi je, ali mi je i dalje hladno i tak
    idem vaditi sve skupa u ponedjeljak

zanima me kakva su vaša iskustva? jeli tko ušao s neuravnoteženim hormonima štitnjače u trudnoću?
    Dizem temu!
    Skoro ista situacija kod mene. U 6tt trudnoce sam saznala da imam hipotireozu. Doc me stavio na 50 mg L-thyroxine (vjerojatno je to slican lijek koji koristite u HR).
    Ne bi me bas bilo briga za cijelu situaciju da nije cinjenica sa hpotireoza utjece na mentalni razvoj djeteta, posebno u 1. tromjesecu.

Antitalu, jel tebi na kraju sve bilo OK s bebom???

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hejo,
    evo i mene,nova sam,trudna 13 odnosno 15 onak drugačije . Imam hypo 3 godine, jedan missed iza sebe (tad nisam znala za hypo) jednostavno se plod prestao razvijati u 8tj. Nisam željela a kasnije ni mogla ostati u drugom stanju skoro 2 godine. Od početne terapije 25mg Euthyrox sad sam na 87.5mg (75mg+12.5mg). Uglavnom, meni se nekak čini da kad mi je TSH pao oko 1,da sam sam tak ostala trudna... doduše,ja imam drugih problema a to je nedavno otkriven hematom (mali, 16x4mm) koji se do sad nije vidio nikad nigdje,čak ni nakon 3 iskrvarenja, konstantnog smeđeg iscjetka od cca 6tj, 2x hitne petrove i tak... al beba je OK i to je jedino bitno. Od testova sam radila kombinirani probir-morala sam zbog hormona štitnjače, isti razlozi kao i većina - potencijalno slabiji razvoj CNS ali i jer sam stalno na kombinaciji pregnyla+depo-progesterona+duphaston 3x2 dnevno...a i zbog hypo...sve je prošlo OK. Radila TORCH i taj rani kombinirani od posebnih testova i to je to. Sve ostalo je klasika. Uglavnom, moj endo kaže da svaka 2 mjeseca vadim krv, i to samo TSH i fT4, da je njemu to dosta + moje subjektivno stanje, koje je fakat super (nisam imala klasičnih trudničkih problema) osim krvarenja koje me ubija pa se tad subjektivno osjećam kao da me netko mokrom krpom opandrkuno po glavi . Imam baš Hashimoto, s 2 homoehogene zone u gornjem desnom režnju, nikad nisam išla na punkciju, kažu-nema potrebe. Hormoni zadnji : fT4 - 11,TSH,2.96 sve u granicama normale. Ne brini se, ako preživite I trimestar, čak i prvih par tjedana, sve će biti dobro. Samo na kontrole,i ako se osjetiš slabije nego inače odi izvadi krv da se provjere hormoni. Štitnjača izaziva probleme prilikom začeća a kasnije ako se ne liječi.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala nanimira!
    Zbilja mi nije svjedno cuti da zbog mojih hormona trudnoca moze prijevremeno zavrstiti, ili pak djete ostati s ostecenjima.
    Budem i ja valjda isla na te probire.
    Iako, par zadnjih dana mi je bas bila cudna bol u trbuhu. Nadam se da je sve OK, ali to cu znati slijedeci tjedan.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kužim, nije bilo ni meni....zato sam, nakon što sam saznala za hypo, i čekala tako dugo nakon spontanog, odnosno čekala da se hormoni normaliziraju. A čuj, za trudnoću se danas treba pripremati ipak nešto opreznije nego prije- makar samo izbaciti stes i smiriti ritam - barem kod nas trudnica s problemima. Štitnjaču ti doslovce ždere stres,tako da se probaj umiriti. Ja sam nedugo imala krvarenje (na 1.maj) i završila u bolnici- sve OK s bebom,al sam se ja toliko prepala da je bebi srce lupalo strašno brzo,pa su mi drapili normabel a on baš nije najbolji za hypo...al kaj ćeš, rizik od lupanja srca bebe zbog mog uzbuđenja je bio prevelik,pa sam morala...štitnjača nek da svoje sad dok sam trudna, ja ću joj pomoći tako da ju očuvam i pijem redovito terapiju, a nakon toga što se mene tiče može i van... samo da ne zeza sad kad mi je najvažnija... tako da - ljubim svoju štitnjaču kao nikad do sad Od hormona ti bebi nemože ništa biti,baš ništa. Moj crv je prenormalna zdrava beba, doslovce školski primjerak, sve po PSu uz sve probleme i hypo. Samo se umiri (iako kužim da je to i zbog hormona trudnoće u kombinaciji s ludim stanjima hypotireoze skoro pa nemoguce). Ja mazim psa.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kombinirani probir ti je mjerenje nuhalnog nabora, vidljivost nosne kosti, plus hormoni Bhcg i PAPP-A. Moja gin. uzela 200kn za nuhalni i nosnu ( transvaginalna son.) a analiza lab 350kn za hormone. Bili gotovi za 2 dana i svi (osim dobnog) manji od 10 000..imam 29. god. al to ti je tek statistika, za 3 trisomije / meni rađeni 21,13 i 18). Mislim,to ne treba imati veze s konačnim stanjem djeteta, al kad imaš problema kak imam ja, onda bilo kakva dobra vijest toliko razveseli da zaboraviš na svu onu muku prije. I onda odeš na wc, pa vidiš opet smeđi iscjedak pa opet poludiš Ah, ta trudnoća....mislim da bum jedna od rijetkih trudnica koje se baš vesele porođajnim mukama-sve sam da beba dođe i da se makne iz ovog mog čudnog organizma...uff
    Ne boj se za hipo, poznam hrpetinu cura kojima je štitnjača baš poludila u trudnoći, zbog trudnoće, jer se povećava potreba za hormonima, pa su rodile divnu,zdravu dječicu...neke su dobile kasnije u trudnoći,pa im se smirilo nakon poroda.... mene ona najmanje dira trenutno. I obavezno- zen stanje

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Lakse se dovesti do zen stanja kad cujes OK iskustva drugih. Da nije sve tragicno zavrsilo, i ne mora biti lose.
    Stvarno sam malo mirnija. Sad cu pokusati zenovski cekati prvi UZV i pretrage kod endokrinica

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ajde,pa javi kak ti je bilo i kakvi su rezultati. I ponavljam, smireno sve ,čak i da nalazi nisu dobri, terapijom će se 1000% popraviti.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni se stanje popravilo nakon 1 mj terapije. Jos nije idealno, al OK.

S obzirom da cu stitnjacu morati kontrolirati privatno u HR (dok cu tamo boraviti) moze li mi netko preporuciti neku polikliniku ili doktora endokrinologa u ZG ili ST?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zgb - Poliklinika Leptir, meni odlični.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala!
    Javiti cu se tamo. Dobila sam jos jednu preporuku za istu kliniku.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo mene s nalazima,koji su se očekivano pokvarili : TSH 3.56, fT4 9.38 ali su još uvijek u granicama normale pa sam zapravo

Osjetila sam neku promjenu u "kvantiteti" života, tipa malo sam lijenija nego inače i više mi se spava,ali nisam znala treba li to pripisati onom hard core ležanju zbog krvarenja i smanjenoj kondiciji, lošem vremenu i sl. Zato je važno raditi kontrole

Mi smo 18tt i napredujemo ko ludi. Do sad dobila 1,5kg, KKS je idiličan za trudnice. GUK nizak i u granicama normale, Fe taman kak treba.

Sve u svemu ne zeza štitnjača kako sam mislila da bude. Juhuhu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •