-
Pozdrav svima! Imam pitanje i odgovor na nesto nevezano za temu no ne manje vazno. Naime moje dijete neide u vrtić jos a ima pune 3godsada. Planiramo ga upisati, jer imali smo neke probleme oko boravišta donedavno pa nam je tek sad to moguće. Nas mali sin jako je društven i zaigran,voli svu djecu. Dešavalo bi se da želi otići s nepoznatim ljudima koji bi pošli pretpostavljam kući djecom koje bi upoznali igrajući se s njima tamo. Ne radi scene mozda ko neka djeca no zanese se i pozeli otici s drugim ljudima ako mu se svide. Trenutno se dešava da u park koji često dolazimo naidju vrtićka djeca s tetama skupine od 3do6 god. Mislim da bi ako ga upišemo baš njima i trebao Ići valjda. Ali da se vratim,dogadja se da par puta se zanio i pokušao igrati s njima tražeći pažnju i da se nespretno ugura k njima zbog znatiželje. Recimo dosta njih se krene gurati na tobogan što i on onda isto brže bolje pojuri penje se i spušta. Djeca su se penjala na klupu i dosta ih je bilo pa nije bilo puno mijesta i on se pokušao popesti k njima na što ga je jedan dečkić odgurnuo. On ga je isto pokušao odgurnuti i ja sam iz daljine vojnika da se ne gura jer nema mjesta i da pusti djecu ipak. Ražalostio se i odjurio u malu kučicu sjesti razočaran. Malo poslje mu je doletio taj dječak i nesto rekao i prošao. Pitala sam ga sto mu je rekao ali mi nije odgovorio. Bio je jako tužan jer se nitko nije igrao s njim. Rekla sam mu da ga djeca jos ne poznaju i neznaju sto hoce. Bilo je jos takvih dogadja. Djeca su se igrala lovice i hvatali se a on je trčao za njima. Odjednom se rastužio i sjeo na pod,prekrio rukama lice i zaplakao. Nisu bili zločesti ali ga nisu doživjeli i razočarao se. Nema problema s djecom kad ih je manje i upoznaju ga svi se igraju s njim,vesel je,voli se glupirati i kopira sve druge,te se igra s bilo kojem dobi ljudi od beba,djece i odraslima. Progovorio je nesto malo kasnije ali sad se ne gasi više,jedino ne može još izgovoriti slova sa S,R,Lj,Ž i Z. Ima iznimnu moc vizualnog zapažanja jer jos neznanja čitati sva slova no pamti imena i znakove. Opsjednut je WCima i taj znak svugdje prepoznaje gdje god da prodjemo uoči i joge ići ili da samo pročita na papiru zna ili ugleda na televiziji kupaonicu on vikne vidi WC mama! Prepoznaje svaku marku auta jer je ko mali vozio se u našem renou pa Škodi,djedovim opelom te drugog djede reno i da sad ne nabrajam. Kad idemo u Dućan upita nas dali možemo ići tamo kod Lidla,plavožuti. Kažem mu moze zašto tamo i kako on to zna? Pa mi još kaze to je tamo kod Konzuma,ja hoću ići u igraonicu mama molim te! Ako idemo sami do trgovine pita idemo u trgovinu Krk? Hoćemo li ih i do din Dona. Din don naime je crkva i on ju spazi po zvonu i krizu i kad se vozimo autom tamo daleko da je ja nebi primjetila da mi on nije spomenuo. Izgubio je bio memori pločice koje je navodno ostavio kod din Dona kaze mi pri dolasku doma. Bio je jako tužan pa sam mu rekla nema veze ako si zaboravio kupit ćemo ti nove. Našao ih je drugi dan za čudo moje u šetnji točno tamo gdje ih je zaboravio no nije ih tražio nego slučajno našao kad smo prošli tamo gdje i inače. E sad ovo drugo. Drugo dijete nisam uopće cjepila dok prvog sve po redoslijedu plana jesam. Nikad se nije razbolio. Tu i tamo je znao samo šmrcat i to rijetko. Imam tetu koja tvrdi da su joj upravo cijepiva naštetila njenim blizancima zdravlje. Njena kćer nije svoju djecu cijepila uopće i nisu bila bolesna ovih 3god osim sto su imali vodene kozice i to je to. Svoje prvo dijete jesam cijepila i vodili smo ga doktoru često jer je svako malo bio bolestan do ove godine. No bez toga sad nebi mogao u vrtic nažalost gdje je ironija da necijepljeno djete može ugroziti cijepljeno koje navodno štiti to isto cijepivo a zapravo jedino može se po apsurdu zaraziti valjda po logici jedino necijepljen uljez?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma