-
Granice su apsolutno potrebne. To što dijete ima izvanredne sposobnosti i što treba slobodu da ih razvije ne podrazumijeva slobodu bez granica. Oni se trebaju socijalizirati na svoj način, ali tako da poštuju sva pravila, kao i drugi. Ali, u slučajevima sličnima ovome kojeg sam opisala, M. se ne da zaustaviti dok ne izgovori svoje. Kad to krene, suptilan je kao buldožer. Mi smo poslije razgovarali i ja sam mu rekla da je razgovarao na način na koji ne bi smio i da se sve to može reći i ljepše. To za njegovu pouku, da se malo skulira. Ali, s druge strane, što više razmišljam o tom konkretnom događaju, bliže sam zaključku da je on uletio tamo gdje sam ja bila kratka i da me je spasio gnjavaže i omogućio mi da ostatak tog susreta govorim o temama zbog kojih sam tamo i došla. Osim toga, postojao je i uvod: to je njemu bio vrlo dugi dan - sat glazbenog mu je završio u sedam i ja sam ga zamolila da idemo s mojim razredom na piće, jer ih nisam dugo vidjela i hoću s njima malo popričati. Dakle, njemu se išlo doma, ali je pristao samo zbog mene. Ali na dodatnu gnjavažu nije pristao. I imao je pravo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma