-
Zdenka2 hvala na tvojim iskustvima.
Ja zapravo trenutno imam osjećaj krivnje, jer se u poslijednjih godinu dana nisam stizala dovoljno posvetiti N interesima, ovo malo čudo je dosta zahtjevno MM ima posao gdje jeuglavnom doma poslije 6.
Nemamo pomoć baka, djedova, teta, jer nam svi žive daleko, tako da većinu poticaja, razgovora, aktivnost sa N obavljam sama, zapravo sada ja i P zajedno.
Ono zbog čega često dugo promišljam što s njagovim aktivnostima je i stoga što je sve donedavno imao prilično kratkotrajnu koncentraciju, osim naravno za ono što jako voli. Za sada već drugu godinu ide jedino u sportski vrtić(osim redovnog vrtića) koji obožava, činilo mi se da bi mu još engleski ove godine bio previše. Osim toga je na početku ŠKG teško mogao "izgurati" 45 minuta i u njima aktivno sudjelovati. Prije nekih 2-3 mjeseca, neke su se stvari u maloj glavici posložile, ali sad nema upisa, možda da ipak ja krenem s njim redovito raditi engleski(po programu koji poznajem) jedino mislim da je rad u grupi za dijete ove dobi bolji.
N je prije nekih mjesec dana sam naučio čitati, 2 mjeseca nije bio u vrtiću i usput pitao za slova, sada već čita riječi tipa zrakoplov, čita sve i svuda, reklame na putu, registracije, natpise na mljieku soku...
Ja sam još prošle godine pokušavala potaći ga na čitanje ali nije bilo nikakvog efekta, kod njega za sve dođe klik i u trenetku stvari samo krenu...
To je koš jedan od razloga što mislim da više on traži i pita nego što ja nudim. Dakako da mu čitamo još od prvih dana, idemo zajedno u knjižnicu još dok nije prohodao, tamo uvijek izmoli knjižničarke za posudbu 2-3 slikovnice extra. N je najviše verbalno-vizualni tip, mislim da za glazbu nije previše zainteresiran, crtati ne voli, valjda jer mu ne ide, vjrovatno jer mu je fina motorika uz silan trud u najboljem slučaju prosječna za dob...Jezici ga izuzetno zanimaju, te su mu komunikaciske vještine i fond riječi najmanje na razini prvašića iako u školu ne ide ovu jesen, zapravo većina ljudi i djece kad ga upoznaju misle da već ide u školu..Eto, takvo je mojeveliko čudo 
Vaša će nam iskustva biti dragocjena, naravno i savjeti
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma