mene ovo muciZa sada se više problema pojavljuje u komunikaciji s odraslima. U njegovima očima odrasle ne štiti njihova dob. Ako netko govori gluposti, gnjavi, grub je, bezobrazan, on će mu/joj to bez pardona reći. On polazi od uvjerenja da smo svi jednaki i da smo svi jednako odgovorni za svoje postupke, pa ako odrasli mogu opominjati djecu, mogu i djeca odrasle. Tako ponekad dolazi do neprimjerene komunikacije. Mi mu pokušavamo utuviti u glavu da mora postojati određena distanca i poštovanje prema odraslima i da s njima ne može razgovarati na jednak način kao s djecom. U većini slučajeva ide, ali ne uvijek.
mislim, mislav isto ovako, ne pravi razliku izmedju odraslih i djece
meni to ne smeta, ne mislim da netko treba biti privilegiran, ako grijesi, smao zato sto je odrasli...
ali, cesto se sukobljavam s rodbinom oko ovoga .....njihovo je da djeca moraju biti pristojna prema odraslima, ja nekako mislim da ne moraju, ako odrasli to ne zasluzuju...
mislim, kad se sjetim svih ekstemnih slucajeva i pedofila i djece koja slusaju jer im netko odrasli kaze - najezim se...
ustvari, mislav je prema odraslima dobar ako su mu vrijedni, tj, ako ih cijeni a s nekima se odraslima opce ne slaze, uglavnom onima koji ga kao zezaju, ili ga smatraju bebom ili ga podcjenuju - prema njima nema milosti...
i sad, ja smtram da je to ok, ali.....