Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: kućica u cvijeću

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno kućica u cvijeću

Želja mi je da mi svi koji imate volje iznesete prednosti življenja u kući van grada naspram stančića u centru. Nikad nisam živjela negdje na periferiji i iz ove perspektive mi je jako teško stavit na papir sve prednosti i mane. Misao vodilja mi je da se maknem iz ove užurbanosti, nervoze i gužve. Svi prijedlozi i sugestije dobrodošli, posebno oni koji se tiču djece

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda da razmisliš o manjem gradu.
    Evo npr. mi živimo u Koprivnici. Pet minuta pješice imamo do centra, što znači i do škole, vrtića i svih aktivnosti koje se ugradu održavaju, a za klince ih ima puno. A ujedno, imamo i kuću s ogromnim dvorištem, negdje oko 2000m kv., što nikako ne možeš dobiti ako živiš u Zg pet minuta od centra. To ti je po meni prednost manjeg grada.
    Ja bih osobno mogla živjeti i na selu (onda bi npr mogla uzgajati konjiće koje obožavam), ali za sada ne bih zbog djeteta jer mislim da joj je odrastanje u gradu lakše. To mislim i zbog odlaska u školu i izvanškolske aktivnosti jer sve može pješice (npr. do stadiona ima dvije minute ako želi nekaj trenirati).
    A jednog dana, kad bude veća i počne izlaziti, ak se baš napije može se došetat doma pješke i nemora žicat nekog pijanog da ju vozi doma.

I još si spomenula prometnu gužvu - ona ti je kod nas normalno u vrijeme odlaska i dolaska s posla, inače nije.

Znači moj ibor je manji grad, selo zasad ne, kasnije bih mogla.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam odrasla u kući van centra grada:moje prekrasno djetinjstvo ne bih mijenjala za ništa! Moje veliko dvorište, travica ispod 5 voćki koje sam brala i jela u igri, moje ljuljačke, moja skrovišta, nedjeljni ručkovi s obitelji i rođacima u vrtu....ovo je samo dio divote koju ti pruža kuća.
    Još uvijek smo u istoj kući, ali zbog ambicija mojih roditelja, sad je tu puno više ljudi, parkirna mjesta umjesto voćki i sl.
    MM i ja planiramo kroz koju godinu graditi kuću van grada. Bitno je da ti vrtić, škola i sl. nisu predaleko i da ti kuća nije baš na nekom izoliranom mjestu, ako ti ikad išta hitno zatreba.
    Svakako, svim srcem preporučam kuću van ove vreve, gužve i stresa koji se osjeti u zraku .

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala na odgovorima

ruby, di si to točno... meni nekako ne pada nijedna lokacija na pamet. di je to konkretno? solin? kaštela? privor? moj favorit

jer teina mama nije uzela u obzir da blizu splita nema gradića, samo divlja prigradska naselja :/
    kreneš iz splita pa dođeš u ništa, ništa, ništa... i eto te na selu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mayaa sorry, uopće nisam pogledala od kuda si. Kad si počela spominjat gužvu ja sam odmah pomislila na Zagreb. Onda ćete se vas dvije bolje dogovorit kad ste tu negdje.
    I ja bih se rado odselila u Dalmaciju zbog klime, al nekak mi je teško spakirat se otići. Teško se odlučiti.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

mayaa čitaš mi misli s topicom !

odrasla sam u kući, kasnije živjela po stanovima, sada sam opet u kući i planiramo dalje. prvo što mi padna napamet

stan centar +
    blizina gradskog prijevoza i interesantnih sadržaja (slobodne aktivnosti)
    puuuuno manje režije (grijanje na toplanu )
    manje zahtjevno održavanje od kuće

stan centar -
    nemaš mira, sa svih strana si okružen drugim ljudima i njihovim životnim i kulturnim navikama, o njima ovisi tvoj mir
    nemati dvorište...
    beton sa svih strana
    u zagrebu: ako poslije 18h dođeš doma nemaš gdje parkirati auto

kuća -
    veće režije
    zahtjeva posla - ali to je gušt ustvari, mi pijemo kavicu na terasi, dijete se igra, tata kosi travu... svi poslovi oko kuće mogu pričinjavati zadovoljstvo ili biti tlaka, kao i sve drugo, ovisi kako na to gledaš

mi živimo na periferiji zagreba i tu planiramo zidati. autom do grada mi treba kao i nekom iz drugog kvarta u gradu jer gužve su strašne, ionako svugdje idemo autom pa mi svejedno odakle idem - tu mi je zapravo bolje jer idem na obilaznicu, a kada se sjetim onog pakla na poslu, pa jedva u koloni izađem iz centra, buke, smoga, gužve, živčanih ljudi i dovezem se doma...ko da sam na drugi svijet došla. mir, zelenilo...

dijeca se slobodno igraju na cesti ispred kuće, ne moraš dežurati kao u parkovima naselja sa zgradama... to je prvo što mi pada na pamet.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da je to individualno..

Moj se slucaj sastoji iz zivota u centru grada, tocnije Pantovcaku, dakle, mir, zelenilo, tisina a centar i Trg nadohvat ruke... Tako je bilo 29 godina..
    Medjutim, udajom dolazi do toga da zivimo (I MM je iz grada) na selu, u kucici sa cvijecem, s dva psa, sami s djetetom, okruzeni travom, pokojom vockom i ptičicama....
    Tu je kraj idile jer nemam kuda setati dijete zbog male lokalne cestice kojom divljaju automobili i autobusi te kronicni nedostatak frendica.. Dakle, kada pozelim drustvo moram zicati muza ili brata da dodju po nas dvije, spremiti kolica i sa svom "ratnom opremom" uputiti se prema gradu...planiranja kao da idem na put na mjesec.....
    I da imam auto za sebe, opet ju moram smjestiti u sjedalicu, pozakljucavati kucu, otvoriti ogradu, ispeljati auto,zatvoriti ogradu, doci na odrediste, izvaditi je iz sjedalice, smjestiti u kolica i setati.... Da rezimiram, zivim na selu i friskom zraku a moram je voditi u setnju u grad...
    Uglavnom, po meni selo nije za malu djecu, mozda malo kasnije, kad ih mozes pustiti na vrt da se solo igraju...
    Ali opet sve ovisi od covjeka do covjeka.
    Sto ljudi, sto ćudi.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da ja malo rezimiram

čini mi se da je kućica iz mojih snova dobra upravo zato šta onda imam prostora za još jednu bebu za igranje maji
    u gradu klinci koji se smucaju po ulici... to je prestrašno koliko je to bijesno i neodgojeno. ionako ću djecu morat odvozit na slobodne aktivnosti i za to vrijeme imat prisilno sat vremena za sebe

šta se tiče režija, u dalmaciji je mislim to manje više izjednačeno. grijemo se par mjeseci u godini a to nešto vode šta će mi trebat za zalit cvijeće oko kuće ću s guštom potrošit i platit.

trenutno sam u centru centra grada i za na plažu mi opet treba auto osim ako se neću kupat u rivi
    za otić kupit tjedne potrepštine opet moram sjedat u auto jer se u centru prodaje samo fensi roba i cipele, kruha ni za lijek

.... bublica, danas ti taaaako zavidim
    blesava pedijatrica dva :shock: kata poviše mene je noćas imala beauty tretman u punoj kadi i razbudila čitavu zgradu. u 10 ujutro je novi susjed počeo razbijat zidove. oko 14:00 će sva djeca iz susjedstva doć iz vrtića i mame i tate će ih izbacit na ulicu do mraka. ubit ću se najvjerojatnije danas

dakle, sve bliže sam odluci osim ako mi neki detalj nije promakao :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo kako mali Ivica vidi svijet

GRAD- blizina skole, vrtica, posla, manje rezije,manje benzina, vise vremena za "sebe" brze dodjes doma nemoras kosit travu ,zaljevat cvijece itd. stan renoviras iznutra za fasadu te nije briga..

PREDGRADJE/SELO- imash svoj mir,svoje dvoriste ali i puno veca davanja npr. imas travnjak znaci moras kupiti i kosilicu neretko moras imati i 2 auta jer ako muz ode radit ti si doma cijeli dan pa ti je 2x registracija, 2x gorivo kad klici krenu u vrtic moras ih vozit svaki dan kad dodju doma i popodne imaju trening/jezik ili nesto opet ih moras voziti morash bar svakih 10-tak godina fasadu, kroviste,ogradu renovirati..

mi smo trenutno u gradu zivimo odmah iznad firme sve nam je pod nosom ali
    svejedno trazimo neku kucu na selu 5-10 km od grada bez obzira na sve nekad za svoj mir mislim da bi dala do zadnjeg novčića

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E ovaj topic mi bas odgovara!Mi smo u stanu,kvart na pocetku grada tako da svejedno cesto sjedamo u auto.U blizini su mi vrtic,skola ali kvart mi se definitivno ne svida.Prometna cesta po kojoj se jurcaju ludaci,nikakvog reda.Kvart je sam po sebi na losem glasu,pun kriminalaca,dilera i narkomana koji se nasade u djecijem parku a kroz taj park djecica prolaze u skolu i kraj njega je vrtic Svejedno mislimo prodat stan kroz par godina i graditi kucicu u cvijecu,negdje u predgradu al bojim se da ce se do tada i ovo malo zemljista sta je ostalo rasprodat :/

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja žabica, bili mi danas u razgledanje....... katastrofa. sve šta smo vidili izgleda ko kosovo u najblažu ruku

sutra idemo vidit trogir :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Trogir Mayaa,tako daleko? :/ Sta stvarno nema nista blize?Sta ste gledali,di?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo ja sam odrasla na selu, zivjela u Zagrebu 10 godina i sad sam u Zapresicu. Tako da sam iskusila sve prednosti i mane.
    Prednosti malog nad velikim:
    Nema uzurbanosti, svi su ljubazniji, bolja opca atmosfera.
    Klinci se slobodno igraju na ulici i pozdravljaju na stubistu
    Ja sam mjenjala sve dokumente ova godine, i uspjela sve obic u jednom danu :D I svi su bili ok, na salterima nema guzve.
    Djeca duze ostaju djeca.
    Manje smoga, dises punim plucima.
    Mane:
    Nemas puno izvannastavnih aktivnosti za djecu (za bazen, ili nesto malo drukcije trebas u veci grad)
    Kvaliteta vrtica i osnovne skole.
    Kad su klinci iznad 15, grozno jer za bolji izlazak moras potegnit do veceg grada a onda je porblem prijevoz (mene jako nerviralo u mladosti).

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

centar- smrad smoga, buka, gužva

kućia u cvijeću- miris prirode, zvuci prirode, mir, dvorište za roštiljade, puno djece, nema stana iznad ni stana ispod...ah još tisuću lijepih stvarčica

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Zabica prvotno napisa
    Trogir Mayaa,tako daleko? :/ Sta stvarno nema nista blize?Sta ste gledali,di?
    evo ovako; ustanovila sam da smo imali preromantične ideje. ajde se provezi autom recimo žrnovnica, privor pa sve do srinjina........ bljuuuuuu ali se baš ono provezi sa namjerom da odabereš di bi kuću. kad se vratiš nazovi me i sigurna sam da ne bi mogla izabrat parcelu sve da ti je i besplatno daju

ruševne zbijene kuće, na cestici rupe ko od meteora, na svakom kantunu olupine od auta... prestrašno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: kućica u cvijeću

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    Želja mi je da mi svi koji imate volje iznesete prednosti življenja u kući van grada naspram stančića u centru. Nikad nisam živjela negdje na periferiji i iz ove perspektive mi je jako teško stavit na papir sve prednosti i mane. Misao vodilja mi je da se maknem iz ove užurbanosti, nervoze i gužve. Svi prijedlozi i sugestije dobrodošli, posebno oni koji se tiču djece
    Sve naj naj za kucicu u cvijecu! ...Vidim da cemo imati o cemu pricati na iducoj kavi! :D :D :D I mi planiramo napraviti sličnu stvar. A tada ću ti uzivo ispricati i sve PLUSOVE takvog zivota.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sutra idemo vidit trogir :/
    Jeste gledali Mravince?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su mravinci ok, i ono gore, iznad solina, prema klisu mi se svidja

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    meni su mravinci ok, i ono gore, iznad solina, prema klisu mi se svidja
    Rupotine... Aha. Mislim da cemo i mi tamo pocet s gledanjem. Navodno u mravincima ima nekih mrak stanova u malim zgradama, 80ak kvadrata po 115 000E...Ali ja i dalje preferiram kucu.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mravinci, mravinci... a di je pak to :? čula jesam ali bila nisam.

iznad solina i prema klisu nisam ni gledala :/
    ustvari da se mene pita ja bi zalomila u istru ili sloveniju

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm sef napravio kucu, u gornjoj rupotini
    super pozicija, pogled fenomenalan...

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čini mi se da je kućica iz mojih snova dobra upravo zato šta onda imam prostora za još jednu bebu za igranje maji
    znači ipak ćeš se pridružiti trudnicama dogodine u ovo doba

ja sam cijeli život u kući, samo sam se iz prizemlja preselila na kat, imamo dvorište, ne veliko, al ipak dovoljno, ima mjesta za sve.

mislim da nema većeg gušta nego piti kavu na terasi i gledati djecu kako se igraju, ipak su sigurnija u tvom dvorištu nego negdi oko zgrade :/

nisi rekla, hoćete graditi ili kupujete gotovo.

meni je jedini bed što je kuća rupa bez dna, uvik se ima nešto za raditi i ulagati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mm sef napravio kucu, u gornjoj rupotini
    super pozicija, pogled fenomenalan...
    jes aj nou. Ali su im cijene skoooočile jaaako (i zemlje i gotovih kuca). jel i ti mislis graditi ili pak kupovati?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mravinci, mravinci... a di je pak to :? čula jesam ali bila nisam.
    ono iznad mercatora, iza Japirka
    ustvari da se mene pita ja bi zalomila u istru ili sloveniju
    ja bi na plitvice ili na hvar. odnosno, pola godine na jednu lokaciju, pola na drugu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hmm...znaci nece biti bas tako lako pronac zemljiste.Ja i mm smo ciljali na podstranu,pazigrad... :/

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za kupit na pazdigradu ili podstrani treba bi ti muž tri života navigavat

kuća od 400.000,00 eura u podstrani je pis of kejk. gledala ja danas, ne bi da su azurna obala

ma gle, ja bi negdi di nema opasnosti da će mi se previše približit uopće itko. i da ne moram gledat na sat kad hoću spavat i da me ne probude 250 puta u godini dana. hoću mir i tišinu. sve drugo je manje više sporedno.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo ja sam ti idealna da ti malo to usporedim. Doduše iz zg-a al poslužit će ti moj primjer.
    Odrasla sam u centru. Cijeli život u centru. Mrzim buku, smrad automobila, gužvu, nervozu na ulici.......Kupili stan na periferiji - na obroncima medvednice, pogled na grad, priroda, vinogradi, prekrasno. nema mi većeg gušta nego kad dođem doma s posla iz centra i sjednem na svoj balkončić, kavica, cigareta i blejim u zelenu travu, slušam ptice, vjetar.......
    E sad, bez auta je katastrofa. Autom sam za 10min u centru. I sad me počelo smetati što ne mogu nikud dalje bez auta - ni do dućana, nema parka u blizini........uglavnom, smeta mi što nemam gdje sresti i upoznati možda neku mamu iz kvarta. Smeta mi što ne mogu samo iznjet kolica i otić do dućana.
    Uglavnom baci pogled na
    http://koalica.blog.hr/arhiva-2006-06.html#1621234788
    18.06.2006. priroda i društvo - pa procijeni sama

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ej hani, evo par savjeta mene kao gradskog djeteta koje je završilo na "selu"- nikada, ALI NIKADA se više ne bi vratila u sami grad...iako obožavam sve ono što "normalni"ljudi mrze - i cestu, i asfalt i smrad i gužvu i buku - meni je to sve zakon, ali ovo kako sada živim mi je idealna kombinacija: živim toliko blizu grada da mogu pješice do njega (možda bi imala kojih 40minuta šetnje) a imam u domu i oko njega potpuni mir...

prijateljica mi je kupila stan u Štafiliću, i krajolik je izmišljen, živila san u Splitu 20 godina i pojma nisam imala kako je predivno oko Štafilića i Resnika - ludilo plaže, šume...ma super...možda ima koja kućica i tamo...

e da, a razlika kuća ili stan - ma o čemu govoriti!!! meni su veće bile režije u stanu jer se nabere puno onih gluposti tipa stambena pričuva, pa stubište, pa čistačica i td...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj koalica prvotno napisa
    Evo ja sam ti idealna da ti malo to usporedim. Doduše iz zg-a al poslužit će ti moj primjer.
    Odrasla sam u centru. Cijeli život u centru. Mrzim buku, smrad automobila, gužvu, nervozu na ulici.......Kupili stan na periferiji - na obroncima medvednice, pogled na grad, priroda, vinogradi, prekrasno. nema mi većeg gušta nego kad dođem doma s posla iz centra i sjednem na svoj balkončić, kavica, cigareta i blejim u zelenu travu, slušam ptice, vjetar.......
    E sad, bez auta je katastrofa. Autom sam za 10min u centru. I sad me počelo smetati što ne mogu nikud dalje bez auta - ni do dućana, nema parka u blizini........uglavnom, smeta mi što nemam gdje sresti i upoznati možda neku mamu iz kvarta. Smeta mi što ne mogu samo iznjet kolica i otić do dućana.
    Uglavnom baci pogled na
    http://koalica.blog.hr/arhiva-2006-06.html#1621234788

slazem se.......bez auta je i meni fale druzenje s mamama iz kvarta a dane spominjem da u mom selu nema vrtica te je osnovna skola samo do četvrtog razreda tak da dijete kasnije mora ici 10 km busom do obližnjeg gradica a Zg je još 20-ak km udaljen..

no. sve ima prednosti i mane te se svodi na afinitete.. ko voli nek izvoli!
    18.06.2006. priroda i društvo - pa procijeni sama

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ajmo cure iz splita i okolice... pliiiiiiz, palo mi na pamet jutros dugi rat :/

ima li netko neke informacije, gledala sam njihovu stranicu i čini mi se solidno. kvadrat zemljišta 180 eura, stanovi nešto jeftiniji nego u splitu, čini mi se nekih 80 kvadrata 115000 eura. šta mislite? a opet je mali gradić, ima vrtić, škola i neke kulturne aktivnosti.

LEA7 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno i ja bi kućicu.....

Draga Maya, pogodila si me u sridu. Upravo sam listala mali oglasnik i gledala ponudu građevnog zemljišta u bližoj okolici Splita - ponuda slaba cijene enormne.
    Ali, nekidan smo se provozali do Dicma i jako mi se svidilo, možda je malo dalje ali čini mi se bolje nego Podstrana (zbog ljetnih gužvi i prenapučenosti). Nisam još provjerila, ali čula sam da općina prodaje građevinsko zemljište po 10-20eura kvadrat. Spomenuto zemljište se nalazi odmah iza općine, škole , ambulante , znači u nekakvom centru Dicma.
    Što misliš o tome? ja se nekako zagrijavam za tu ideju, pa i nije toliko predaleko za putovati na posao svaki dan, a moramo imati na umu da se takva mala mjesta razvijaju jako brzo...
    za kućicu u cvijeću i dijete u dvorištu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Odrasla sam u kuci u predgradju, zapadni dio ZGB-a. Prekrasno djetinjstvo, cijeli dan u prirodi, mir, tisina, svjezi zrak...Onda samo se kada sam imala 11 g odselili u stan, opet u predgradju. Katastrofa....kao da su me stavili u kavez...Onda sam se sa 18g opet vratila u kucu mog djetinjstva i sada tamo zivimo...H se moze igrati na dvoristu, ne moramo ici do parka...
    Najveca mana predgradja je prometna povezanost sa centrom, ako moras putovati na i sa posla. Mozda je bolje rjesenje kuca u malom gradu, gdje je sve na 5min od kuce. U predgradju velikog grada ipak si vezan uz centar.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne bi dicmo

ali šta se tiče dugog rata uzmi u obzir da je u planu izgradnja brze ceste od splita a i ono strašilo od tvornice će uskoro baj baj :D

za kućicu u cvijeću i dijete u dvorištu
    ovo mi se jako sviđa

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ludilo na cesti! Vise nego dovoljno da odustanes od Dugog rata. Po meni Klis je prava stvar. Sve gledas s visoka , a u gradu si za doslovno 10min. Imaju vrtic, skolu!

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Ludilo na cesti! Vise nego dovoljno da odustanes od Dugog rata. Po meni Klis je prava stvar. Sve gledas s visoka , a u gradu si za doslovno 10min. Imaju vrtic, skolu!
    ne, ne, upravo suprotno; dok je ludilo na cesti dotle će i cijena nekretnina bit niska. a vidi šta se sprema;

http://www.dugirat.com/content/view/4097/36/

ta dva ljetna mjeseca ćemo izdržat a zauzvrat imat plažu na pljucomet :D

btw, bila sam vidit. opći dojam čista četvorka :D
    vrtić, škola... sve ima

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajmo cure iz splita i okolice... pliiiiiiz, palo mi na pamet jutros dugi rat :/
    meni prija zivi u dugom ratu. bila sam kod nje vise puta, a i teta mi je tamo zivjela i meni se jako svidja. problem: pozari i orusavanje tla, put do splita ali to bi se trebalo uskoro valjda rijesiti s novom cestom.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sve je to lipo , ali ne virujem dok ne vidim. Most do Ciova se gradi vec 25 god i jos nista , ludilo blizu , a autom mi treba i po 2 sata! Dovoljan razlog da nam kuca poprilicno zjapi prazna.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sve je to lipo , ali ne virujem dok ne vidim. Most do Ciova se gradi vec 25 god i jos nista , ludilo blizu , a autom mi treba i po 2 sata!
    Mislis da ce to zapravo graditi?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa morat ce! Navodno je nova lokacija od pumpe prema duvanskoj na Ciovu! Zivi bili pa mozda i vidili

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Brza cesta Stobreč-Dugi Rat-Omiš prošla je svu potrebnu proceduru, a prihvaćeno je i rješenje Studije utjecaja na okoliš na temelju kojeg je izrađena podloga za dobivanje lokacijske dozvole. Dionica Stobreč-Dugi Rat već ima lokacijsku dozvolu, kao i poddionica Dugi Rat-Omiš. U tijeku je izrada idejnih i glavnih projekata, kao i troškovnika, te bi se uskoro trebalo provesti javno nadmetanje za izbor izvođača radova ...
    ja se ipak nadam obzirom na navedeno gore. ipak je ova cesta jedino šta vodi iz splita prema dubrovniku :/

čiovo je isto koma ali ne znam ništa više od tebe. mislim da se s tom cestom oteže jer je čiovo prvenstveno vikend naselje... ili se možda varam :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

čiovo je isto koma ali ne znam ništa više od tebe. mislim da se s tom cestom oteže jer je čiovo prvenstveno vikend naselje... ili se možda varam :?
    nedavno sam slusala emisiju s nekim nadobudnim mladim ko-zna-čime-po-struci-koji-ima-veze koji je iznio svoj plan za Ciovo (s neboderima i sl) i to su kao razmatrali kao ozbiljnu stvar. :/ I jos su se cudili da ljudi ne žele takvo Ciovo. Jeste li čuli šta o tome?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

UUUUU! Debelo se varas! Ja sam domorodac! Samo nasa crkva seze iz 15 st. Istina jako puno vikendica ima , ali Trogir se i siri samo na Ciovo. Prema popisu iz 1991 ima 6071 stanovnika! Danas je taj broj daleko veci jer su se tokom rata na Ciovu naselile brojne izbjeglice i tamo i ostale!

Uh! Upili ja!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sbuczkow Pisi propalo! Tom planu nije se priklonilo stanovnistvo , a i prevelika bi investicija bila izgraditi jedan amo rec Las Vegas!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne daj Boze da se taj plan ostvari
    to je uzas jedan ...

ciovo ne bi bilo lose kad bi postojala neka brodska linija dio splita
    inace je povezanost sa splitom a i trogirom ajme majko liti..

ma meni je klis zakon
    ili padine mosora, prema jugu

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a eno ti, kuća u sitno gornjem 80 kvadrata 35 000 eura... ali yebiga kad se bojim zmije a i kad kolju prasce krv se slijeva niz onu nizbrdicu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sbuczkow Pisi propalo! Tom planu nije se priklonilo stanovnistvo , a i prevelika bi investicija bila izgraditi jedan amo rec Las Vegas!
    cool

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a eno ti, kuća u sitno gornjem 80 kvadrata 35 000 eura... ali yebiga kad se bojim zmije a i kad kolju prasce krv se slijeva niz onu nizbrdicu
    Ajme, užas. Mogla bi si ja kao vegetarijanac tamo kupit kuću.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Ajme, užas. Mogla bi si ja kao vegetarijanac tamo kupit kuću.
    ali jesi :shock: :shock: :shock:

pa kolegice po prehrani mogle smo organizirat jednu večeru sa grmljem sjemenkama i gomoljima...
    odosmo OT

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jeste
    vi bi u prirodu, al onu kako je gledaju gradska djeca
    pa priroda su i zmije i leptiri, i hranjene zivotinja te hranjenje zivotinjama

sve to ide skupa sa zivotom na selu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a jeste
    vi bi u prirodu, al onu kako je gledaju gradska djeca
    pa priroda su i zmije i leptiri, i hranjene zivotinja te hranjenje zivotinjama
    sve to ide skupa sa zivotom na selu
    ja bi fini kultivirani predio koji je čiste i netaknute prirode ali da nije seljački

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •