Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: prvorođendanska torta - sastojci

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno prvorođendanska torta - sastojci

Kako se mojoj maloj bliži prvi rođendan, malo sam tražila recepte za tortu koju će i ona moći jesti i sve se više - manje vrti oko sličnog: biskvit, voće, šlag, puding, čokolada... Sad mi nije baš jasno - da li u biskvit idu jaja ili ne, kakvo mlijeko, da li smije jesti šlag? A što je s čokoladom - to još nikad nije jela. Puding ćemo za sada preskočiti. Malo sam zbunjena pa molim za pojašnjenje navedenog.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi smo naručili tortu od čokolade i napomenula sam da je za djecu...on je pojeo možda žličicu jel je u to vrijeme još zezao sa klopom

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam pravila necakinji tortu za 1. rodjendan i uglavnom se sve svodi na to da ako ces bez jaja, to bude neka smesa od keksa i jos neceg. Ja sam pravila plazma tortu sa bananama, a odozgo biljni slag nezasladjen. Moja seka je resila da deca brljaju po toj torti (ono da skidaju slag prsticima i da se igraju) a svi su klinci umesto torte dobili kuvano zito sa tim biljnim slagom. Naravno, bake su pravile onu "pravu" tortu za ostale goste, a seka i ja smo jos danima jele tu sto su klinci brljali

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ah... i ja sam se s tim mučila za Janov prvi rođendan. Na kraju mu torta uopće nije bila zanimljiva u smislu da bi ju sam probao, a ja mu je ionako nemam namjeru davati.
    Zato se ovaj put uopće neću time zamarati.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Na kraju mu torta uopće nije bila zanimljiva u smislu da bi ju sam probao, a ja mu je ionako nemam namjeru davati.
    Zato se ovaj put uopće neću time zamarati.
    Ja se nisam zamarala. Napravila normalnu tortu, nisam mu namjeravala dati da jede. Malac umocio ruku u kremu i rasplakao se jer mu se ruka zamuljala. Nije ju ni pokusao probati, nego se trudio skinuti kremu s ruke brisuci se o maminu kosulju. A kuma se ubila od nagovaranja da ju proba. Na kraju se zena razocarala i odustala.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo narucili neku tortu od banana i nekakve svijetle kreme (valjda s vanilijom)
    tolko nam se svidjela da ju sad narucimo za svaki rodjkas

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja napravila biskvit od keksa i zobenih pahuljica, kremu od kravljeg sira, slatkog vrhnja i voća.

djeca pojela po zalogaj (torta im još ništa ne predstavlja)...a mi odrasli.... :D

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel bi mi mogla malo pobliže objasniti kako se radi biskvit od keksa i zobenih pahuljica? Thanks.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Vanchy prvotno napisa
    Ja se nisam zamarala. Napravila normalnu tortu, nisam mu namjeravala dati da jede. Malac umocio ruku u kremu i rasplakao se jer mu se ruka zamuljala.

Isto istcato ovako

Torta je bila cokoladni mus za drugu vecu djecu koja su bila na rockasu, a on je samo bio opsjednut trodimenzionalnim velikim mekanim auticem u koji moze uroniti ruku

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo naručili tortu bez jaja, bez mlijeka, bez šećera, bez "kiselog" voća - torta je izgledala fenomenalno!
    ....ali je bila bljak!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja se ne mislim time zamarati. Ispeći ćemo neku finu tortu za nas velike, a slavljenica ionako neće puno pojesti , a neće joj ništa biti ako lizne čokoladu ili šlag. Provjereno.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mitri prvotno napisa
    Jel bi mi mogla malo pobliže objasniti kako se radi biskvit od keksa i zobenih pahuljica? Thanks.
    nađem recept pa copy-paste-am

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    mi smo narucili neku tortu od banana i nekakve svijetle kreme (valjda s vanilijom)
    tolko nam se svidjela da ju sad narucimo za svaki rodjkas
    Jel to ovdje u kvartu?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    mi smo naručili tortu bez jaja, bez mlijeka, bez šećera, bez "kiselog" voća - torta je izgledala fenomenalno!
    ....ali je bila bljak!

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Marči, si me zaboravila? Pliz, ajde nađi taj recept, treba mi za tortu u petak.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=36244

mi smo tu radili, sa kuhanim jabukama i biljnim slagom. nisam stavljala vanilin secer.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da ne bi bilo nesporazuma, ovu:
    [quote=magriz]moj mališa ne smije mlijeko ni jaja... za 1. rođendan sam mu spekla tortu
    Biskvit:

1 šalica brašna
    1 šalica pšenične krupice ili kukuruzne
    1 šalica fruktoze
    1

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Super, hvala! Budemo probali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam napravila malu torticu u obliku srca samo za slavljenicu,a baka je napravila pravu,za nas velike.
    Inace sam seprtlja i bas neznam kuhat i peci kolace,ali ova Laurina torta je bila odlicna!
    Napravila sam vodeni biskvit,prerezala po pola. Ispunila kremom od bio-jogurta i bio-voca+dinkelove pahuljice,koje su sve to lijepo zgusnule. I na vrhu sam premazala ostatkom kreme(bez voca) i stavila cokoladna slova Laura i broj 1(to ona naravno nije jela ) I svijecica. I to je bilo to. Torta je cak bila i fina!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam napravila malu torticu u obliku srca samo za slavljenicu,a baka je napravila pravu,za nas velike.
    Inace sam seprtlja i bas neznam kuhat i peci kolace,ali ova Laurina torta je bila odlicna!
    Napravila sam vodeni biskvit,prerezala po pola. Ispunila kremom od bio-jogurta i bio-voca+dinkelove pahuljice,koje su sve to lijepo zgusnule. I na vrhu sam premazala ostatkom kreme(bez voca) i stavila cokoladna slova Laura i broj 1(to ona naravno nije jela ) I svijecica. I to je bilo to. Torta je cak bila i fina!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    ja napravila biskvit od keksa i zobenih pahuljica, kremu od kravljeg sira, slatkog vrhnja i voća.
    Jel može recept, zvuči primamljivo, a čini mi se i da nema kuhanja?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    Jel može recept, zvuči primamljivo, a čini mi se i da nema kuhanja?

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam izmuljala neku "tortu" bez jaja s narančinim sokom... na kraju nije bila baš fina. Aron je malo pojeo, to je bio i cilj.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jel jede svježi sir?

ako da, pomiješaš sir i banane. dodaš vrhnje ili ne moraš. imaš kremu. sad uzmeš neke dječje kekse i obložiš okrugli modl. na to staviš kremu. u kremu možeš samljeti kekse isto. na vrh torte narežeš banane da izgledaju kao smajlić

ako je ljeto, s bananama staviš breskve. ili neko voće koje voliš.

voala. recept ukraden od prijatelja malog i mame mu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •