dobila sam je ruke...jako mi se svidja..ima li još takvih?
Ista spisateljica je napisala "žensko tijelo ženska mudrost"
dobila sam je ruke...jako mi se svidja..ima li još takvih?
Ista spisateljica je napisala "žensko tijelo ženska mudrost"
......copy paste
Opis knjige :
Veza između majke i kćeri temelj je zdravlja svake žene. Naša tijela i naša vjerovanja o njemu oblikovana su emocijama, vjerovanjima i ponašanjima naših majki. Čak prije rođenja naša nam majka pruža prvo iskustvo njegovanja. Ona je naš prvi i najjači ženski uzor. Od nje smo naučile što to znači biti žena i kako se skrbiti za svoje tijelo. Naše su se stanice dijelile i rasle prateći otkucaje njezinog srca. Naša koža, kosa, srce, pluća i kosti hranila je njezina krv, krv koja je sadržavala neurokemikalije nastale kao odgovor na njezine misli, vjerovanja i emocije. Ako se bojala, bila tjeskobna ili duboko nesretna zbog trudnoće, naša su tijela to znala. Ako se osjećala sigurnom, bila radosna i ispunjena, i to smo osjećale. Naša tijela i tijela naših kćeri stvorila je beskrajna mreža prirode i hranjenja, biologije okarakterizirane svjesnošću, čiji trag možemo pratiti sve do početka vremena. Samim time, svaka kći u sebi nosi svoju majku i sve žene koje su živjele prije nje. Neostvareni snovi naših ženskih predaka dio su našeg naslijeđa. Da bismo postigle optimalno zdravlje i sreću, svaka od nas mora razjasniti načine kako je prošlost naših majki utjecala i nastavlja utjecati na naše zdravstveno stanje, naša vjerovanja i to kako živimo naše živote. Svaka žena koja se iscijeli, pomoći će proces iscjeljenja žena koje su živjele prije nje i onih koje će doći nakon nje. Kao što sama autorica kaže: „Majčin utjecaj na zdravlje kćeri, često nesvjestan, tako je suptilan da sam prije nekoliko godina bila prisiljena prihvatiti činjenicu da su moje vještine medicinskog djelatnika samo kap u moru u usporedbi s neistraženim i još prisutnim utjecajem majki. Ako je odnos žene s njezinom majkom bio pun podrške i zdrav, te ako joj je majka prenosila pozitivne informacije o njezinom ženskom tijelu i kako da se skrbi za njega, moj posao liječnice bio je jednostavan. Njezino tijelo, um i duh već su programirani za optimalno zdravlje i sreću. Ako je, s druge strane, utjecaj njezine majke bio problematičan, ili ako je u prošlosti bilo slučajeva zanemarivanja, zlostavljanja, alkoholizma ili mentalnih bolesti, onda znam da su moje najbolje namjere najvjerojatnije nedovoljne. Prava rješenja za dugoročno zdravlje postaju moguća tek kada moja klijentica osvijesti načine i mjeru u kojoj je prošlost utjecala na njezin život i zatim poduzme korake da to promijeni. Premda sva zdravstvena sredstva, kao što su poboljšanje prehrane, tjelovježba, lijekovi, operacije, pregledi dojke i papa-testovi, imaju svoje mjesto u procesu iscjeljenja, nijedno od njih ne može prodrijeti do svijesti žene koja najjače uvjetuje njezino zdravstveno stanje.“ Premda je činjenica da naša kultura igra značajnu ulogu u načinu na koji prihvaćamo sebe kao ženu, vjerovanja i ponašanja naših majki u suštini imaju puno veći utjecaj. U većini slučajeva one će nas prve poučiti pravilima kulture u kojoj živimo. A ako se njihova vjerovanja suprotstavljaju dominantnoj kulturi, utjecaj majki gotovo uvijek pobjeđuje. Ovo je predivna knjiga koja na jednostavan način objašnjava kako shvatiti odnos između majke i kćeri te kroz to stvoriti zdrav pristup sljedećim generacijama.
Broj stranica :
640
baš lijepo, potrudit ću se ubrzo da ju pročitam pa ću javit dojmove![]()
Hvala na podsjetniku!![]()
Ovo je knjiga koju vec dugo zelim citati, a posebno mi je jaka zelja bila u trudnoci. Ponajvise zato da si poslozim kockice odnosa sebe i svoje mame... kako ne bi ono lose naslijedio i odnos mene i moje kcerkice.
Prekrasna knjiga.
Ja kao majka dviju kčeri često posegnem za njom, a da ne govorim kako sam izgladila neke unutarnje borbe vezane za moju majku![]()
Moze pitanje![]()
1. tko je izdavac (ja bih si kupila i zensko tijelo zenska mudrost) tj gdje kupiti ?
Hvala!
Btw: nemam puno za reci o temi jer imam deckica... ali bih knjigu procitala radi sebe (i mame, a mozda i jedne curice koja ce mi mozda jednom doci).
Planetopija
Bio i bio
prekrasna knjiga![]()
vječno štivo!!!
sviđa mi se opis knjige koji negdje tamo piše, nešto u stilu: za svaku majku koja ima kćer i za svaku ženu jer je kći svoje majke
Ponekad je ima i u antikvarijatima (Jesenski-Turk), po dosta povoljnijom cijeni.
Sigurno je ima u svijetu knjige u city centru
Inače ovo piše na knjizi...
Nakladnik: Biovega d.o.o., Kačićeva 6a, Zagreb
Prodaja: Knjigu možete kupiti u svim knjižarama i trgovinama bio&bio, Ilica 72 i Jurišićeva 28, Zagreb te u RK Prima 3, R. Boškovića bb, Split. Možete je naručiti i putem interneta na www.biovega.hr ili http://knjige.biovega.hr kao i na telefon 01/484 80 85 ili faks 01/377 37 85.
Izdanje: 2005. godina
Cijena: 129 kuna
Cijene: meki uvez - 225 kuna; tvrdi uvez - 255 kuna
Jedno malko OT pitanje: zene, sta mislite, da li je korisno da i muskarci procitaju tu knjigu (i slicne takve)?
Recimo, radi boljeg razumijevanja zena ili nekog slicnog razloga.
da naravno, barem da vidiš kako je komlicirane ženski svijet
a možeš nas i izvjestiti kakva je ova![]()
Najsretnije dijete u kvartu
Nov način da prekinete svakodnevnu borbu protiv...
Dr. Harvey Karp
Biblioteka: Makronova
Format: 15,5 x 23 cm
Broj stranica: 304
Uvez: Meki uvez
Cijena: 150.00 Kn
Djeca u dobi od jedne do četiri godine mogu vas izludjeti: u jednom su trenutku dražesna i zabavna, a već sljedeći trenutak tvrdoglava i zahtjevna! No, koliko god nevjerojatno zvučalo, postoji način da se svakodnevno prkošenje i zabrane koje ono izaziva pretvore u prihvaćanje i zagrljaje… Dr. Karp priznati je pedijatar i specijalist za dječji razvoj, koji je svoj specifični pristup djeci usavršavao tijekom 25 godina svakodnevnog rada sa njima. Njegova knjiga bavi se problematikom odgoja djeteta u dobi od jedne do četiri godine, za roditelje vrlo zahtijevnog razdoblja. Kako bi roditelj ostvario kvalitetnu komunikaciju s djetetom, mora mu pokazati da ga istinski razumije, a dr. Karp smatra da je to moguće samo ukoliko mu se obraća na njegovu, dječjem jezikom. Kad roditelj svlada dječji jezik primjenjujući dva osobita pravila komunikacije koje dr. Karp opisuje u ovoj knjizi, moći će se uspješno nositi s napadima bijesa, dječjom tvrdoglavošću i mnogim drugim problemima. Dr. Karp piše toplo, iskreno i s primjerenom dozom humora, dajući praktične i lako primjenjive savjete, razbija predrasude i nudi nam modernu i naprednu viziju odgoja djeteta. Knjiga je obogaćena i brojnim konkretnim primjerima iz bogatog iskustva ovog vrsnog poznavatelja djece. Uz pomoć ove iznimne knjige, vrijeme koje roditelji provode sa svojim djetetom bit će kvalitetnije i veselije, začinjeno s mnogo manje suza i ljutnje, a dijete će biti najsretnije dijete u kvartu!
ah kako je komplicirano napisati kompliciran![]()
Ako je upola dobra kao "Zensko tijelo..." i takva je pun pogodak.kate prvotno napisa
Žensko tijelo... je moja Biblija, a Mudrost majčinstva također je prekrasna. Sve razmišljam da si ju ponovno kupim, jer sam svoj primjerak poklonila kolegici s posla kada je rodila kćerkicu.
Za sve koje imate dečkiće:
"Odrastanje Kaina"
kako zaštititi emocionalni život dječaka
(Dan Kindlon, Michael Thompson)
Sanjica prvotno napisa
![]()
odlicna!!
Citamo ju upravo MM i ja (naizmjenicno)
To i "Ovo sam ja.. tko si ti"
meni je bas odrastanje Kaina stiglo prosli tjedan. GOD BLESS ONLINE SHOPING :D
cula sam samo sve najbolje o njoj, pa se vesliemo i MM i ja citanju.
Zensko tijelo... mi fali istog trena kad ju posudim nekome![]()
Kupila sam i baš čitam "najsretnije dijete..", prošla sam cca 1/3 i čini mi se odlična knjiga, definitivno pogađa "u sridu" s plastičnim opisima pojedinih faza u razvoju djece i olakšava shvaćanja i prihvaćanje pojedinih reakcija malih "neandertalaca" i ostalih "spodobica" na nižem ili višem stupnju razvoja. Vidjet ćemo kakva će biti do kraja....javim kad pročitam!
Ja imam dečkića ali mislim da je Mudrost majčinstva jednako primjenjiva
i za podizanje dječaka. Oduševljena sam knjigom i nema kome je već nisam proslijedila ili preporučila u svom krugu prijatelja. A moja mama je pak ovisnik o "Mudrosti menopauze" iste autorice. A Zensko tijelo, zenska mudrost je isto moja Biblija, citiram jedan od postova.
upravo ju čitam, tražila sam "žensko tijelo...", ali nije bilo pa mi je knjižničarka dala ovu, nisam ni znala za nju, baš sam sretna što sam naletila na nju
Ja je imam već neko vrijeme, ali tek sam je nedavno počela čitati i uživam![]()
Nadam se da ću je moći primijeniti i na svoj odnos s mamom i sa kćerima
da ne bi bilo zabune, nije to samo odnos majka- kćer već niz korisnih savjeta i pogleda na cjepljenje,hranjenje, odgoj...fakat prva liga za sve
potpis...ornela_m prvotno napisa
bas cu si ju probat nabaviti...
imam i pročitala/često čitam:
žensko tijelo...
odrastanje kaina
upravo dobila i počinjem čitati:
najsretnije dijete u kvartu
..jedino nemam "mudrost majčinstva", ali vidim da ću i to morati nabaviti, iako imam sineka![]()