Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Dobrodosli u splitsko rodiliste!?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Dobrodosli u splitsko rodiliste!?

kao prvo ,dugo sam se mislila dali uopće napisati bilo šta na ovu temu ali mi nekako vrag neda mira šta bi se reklo.!moja iskustva sa splitskim rodilištem su katastrofalna,najblaže rečeno.Sa svojih 19 godina rodila sam sina koji sad ima 8 godina a nisam ni sumljala šta me sve tamo čeka.Naime ,POROD JE TRAJAO 23 SATA ,U TOM VREMENU ,DOKTOR ME JE PREGLEDAO KADA SAM STIGLA U RODILIŠTE,A POSLIJE GA NISAM NI VIDILA.BABICE SU SVO TO VRIJEME BILE TU NEGDJE ALI U SVIH TIH 23 SATA SU SE POJAVILE DVA DO TRI PUTA ,NA MOJE INZISTIRANJE DA DOĐE DOKTOR REKLE BI MI DA DOKTORA NEMA I DA ĆE ONE SVE OBAVITI ,DA SE NIŠTA NE PLAŠIM.NAKON SVEGA DA SKRATIM DIJETE JE OSTALO BEZ KISIKA PRI PORODU JER SAM JA LEŽEĆI SAMA I VIČUĆI DA DOĐU JER JE DIJETE VEĆ KRENULO,DOŠLE SU U ZADNJI TREN,ŠTO JE OSTAVILO TRAJNE POSLJEDICE NA DJETETOVO ZDRAVLJE .tAKO DA SMMO DALJNIM PREGLEDIMA DOSLOVNO OD GLAVE DO PETE MOG DJETETA U BOLNICI ,NA SAMOM KRAJU MAGNETSKOM REZONANCOM OTKRILI DA JE ZBOG NJIHOVOG NEMARA DIJETE ROĐENO SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU,TJ.CISTE KOJE SU MU SE NA MOZGU ZBOG NEDOSTATKA KISIKA PREGLEDOM USTANOVILE ,OSTAVILE SU TEŠKE POSLJEDICE NA PSIHIČKO I FIZIČKO ZDRAVLJE MOG SINA.PRIČA DRUGA,PRIJE MJESEC IPO DANA SAM RODILA CURICU, DOGODILE BI MI SE SKORO SLIČNE STVARI ,PRVO SU ME U JAKIM TRUDOVIMA SVAKE MINUTE ,DOKTOR ME POSLAO DA IDEM NA ODJEL ,JER KAO JA NISAM ZA RODIT,NAKON POLA SATA ŠETANJA SA SESTROM KOJA ZBOG GUŽVE U SOBAMA NIJE ZNALA DI BI S MENOM ,DOVEDE ME U SOBU I KAŽE DA STOJIM TU NA NOGAMA JER NEMAM DI LEĆI .NAZOVEM SUPRUGA I KAŽEM MU ČITAVU STVAR I ONDA SAM UZ NJEGOVU PRIJETNJU DOKTORU VRAĆENA U RAĐAONU.KADA SAM NAKON PORODA DOŠLA U SOBU SA MENOM I JOŠ DVIJE ŽENE JE LEŽALA NARKOMANKA SA HEPATITISOM C ,KADA JE PROKRVARILA NA PODU SOBE PANIČNO SU ČISTAĆICE BRISALE KRV.TESTIRALI SU JE JOŠ NA SVE MOGUĆE BOLESTI VADEĆI JOJ KRV U SOBI PORED NAS NA ZGRAŽANJE SVIH ŽENA ,ALI VALJDA JE TO NJIMA NORMALNO. I NA KRAJU ŠTA REĆI NEGO DOBRODOŠLI U SPLITSKO RODILIŠTE !?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako je ikako moguće izbjeći tu lokaciju treba je izbjeći.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moje iskustvo je dijametralno suprotno tvome i sve što mogu reći je da je meni bilo krajnje pristojno, uredno i svo osoblje ljubazno......i da ne bi bilo zabune, nisam imala nikakvu vezu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa
    moje iskustvo je dijametralno suprotno tvome i sve što mogu reći je da je meni bilo krajnje pristojno, uredno i svo osoblje ljubazno......i da ne bi bilo zabune, nisam imala nikakvu vezu
    Baš mi je drago i to čuti ,iako su mene savjetovali prilikom druge trudnoće da obavezno dogovorim porod,odnosno platim doktora da mi se ne desi ista ili slična stvar kao sa prvim djetetom .

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citam i najezim se jer se sjetim svog poroda u Splitskom rodilistu koji mi nije ostao u dobrom sjecanju.Radala sam 26 sati,pri kraju poroda sam pocela plakati jer vise sam bila na izmaku snage,sestra mi svasta sasula u lice.Tesko mi je pricati o svom porodu jer stvarno su se grozno ponasali.
    Trebam roditi za 3mj. i mogu reci da me pomalo hvata strah kako ce sve to proci.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

isto ko i ja

beba128 - žao zbog svega što si prošla

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i kod mene ovako. doduše, trudnoću sam vodila privatno kod doktora koji radi u bolnici, ne znam koliko se to smatra vezom. koliko mi je iskustvo pokazalo, najviše problema imaju cure koje u rodilište idu sa vezom svekrvine zaove kćer pa njezine jetrve nevista :/

to su rodilje koje idu svima na živce pa se prtlja oko njih, eto, da se po selu ne priča da gorespomenuta nije htjela učinit :/

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja se sjećam kad je medicinka rekla jednom da niti jedna od njih (a ne znam ima li "veće" veze nego kad doslovno radiš sa istima) kad je tu rađala nije prošla bez koplikacija... ili je ona morala ostat duže u rodilištu ili je beba bila na neonatologiji... dakle sve je to relativno.

svakako da svaku pogrešku osoblja treba i prijavit i istražit, no ja na ovakvim temema često pomislim na trudnice koje tek trebaju doći u te prostore - šta će one pomislit?! :/
    otići mirna i sigurna ili se tresti od straha kako prelazi prag bolnice.....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

beba128 - žao zbog svega što si prošla [/quote] hvala ,lijepo je to ćuti

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj aleksandra prvotno napisa
    Citam i najezim se jer se sjetim svog poroda u Splitskom rodilistu koji mi nije ostao u dobrom sjecanju.Radala sam 26 sati,pri kraju poroda sam pocela plakati jer vise sam bila na izmaku snage,sestra mi svasta sasula u lice.Tesko mi je pricati o svom porodu jer stvarno su se grozno ponasali.
    Trebam roditi za 3mj. i mogu reci da me pomalo hvata strah kako ce sve to proci.
    Vjeruj da znam kako se osječaš ,misli samo na svog malog anđela,i želim vam svu sreću,i držim palčeve!

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala beba128! I ja sama sebi kazem da mozda bude bolje od prvog poroda,izrzat cu bolove samo neka moja bebica bude ok i da se puno ne namuci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

Ja nemam loša iskustva sa St rodilištem, iako me užasno bilo strah od svih tih priča. Mislim da je puno toka u Božjim rukama, ako me razumijete. Ima puno imućnih žena s pusto veza koje rađaju po 24 sata uz sve te veze i novce a ima i onih koje bez ičeg rode za čas. Što reći, nema garancije, kad krene krivo, ajme majko...
    A kako bi mi Splićanke mogle izbjeći St rodilište? Prvo sve mi je daleko. Drugo, mislim da bi mi za pegulu baš u nekom drugom rodilištu bilo gore nego u Splitskom. Ne znam, ali nzam da mi je puuuno pomoglo što je moj muž odlučio biti uz mene i davati mi podršku i povući nekog za rukav da je trebalo, jer ja to nisam bila u stanju.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    ... no ja na ovakvim temema često pomislim na trudnice koje tek trebaju doći u te prostore - šta će one pomislit?! :/
    otići mirna i sigurna ili se tresti od straha kako prelazi prag bolnice.....
    da, ovo je i meni stalno na pameti. zene se prestrave bezveze. moze sve bit u redu, a i ne mora. recimo-moja dva poroda u istoj bolnici u razmaku od 13 mj., nebo i zemlja. iako je nacin bio isti-carski rez, iskustvo s osobljem je totalno drugacije, kad sam bila sa andreom-ajme, nitko ti ne zeli pomoc, svi se deru na tebe ili te mrko gledaju a sa ninom svi ljubazni, fini, strpljivi...ma skroz drugacije i bolje, usprkos cinjenici da je nina zavrsila na neonatologiji. a i gore su bili prema nama svima super

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam isto rodila u Splitu, mada blize mi je bila Makarska. Ipak odlucila sam se za Split jer jedino tu muz je mogao biti uz mene. Nemam nikakvih losih iskustava. Porod je bio brz - dosla sam u 24.00, rodila u 2.50 (prvo dijete), osoblje je bilo ljubazno, ali najvaznije da je muz bio tu. Znala sam da ako ce ista trebat on ce to rjesit. A i poslje kad sam lezala na odjelu sve sestre su bile ok, a neke posebno drage. Nisam imala nikakvu vezu i nikome nisam dala mito. Kad cu ponovo zatrudnjeti isto cu se odluciti za Split - mozda do tada ce sagraditi novu bolnicu...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

beba128 imaš stvarno ružno iskustvo

moje je pozitivno...porod je bia lagan, rutinski, tako da nikakvih problema nismo imali ni za vrime ni nakon poroda...ako budeš imala još koju bebicu želim ti da sve prođe ok i da se ne zalomi opet na tebi...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ivana_st prvotno napisa
    beba128 imaš stvarno ružno iskustvo

moje je pozitivno...porod je bia lagan, rutinski, tako da nikakvih problema nismo imali ni za vrime ni nakon poroda...ako budeš imala još koju bebicu želim ti da sve prođe ok i da se ne zalomi opet na tebi...
    .. u malom zakašnjenju sam s odgovorom ,ali nema veze ,hvala za lipe riči potpore i podrške , sreću želim i tebi i tvojoj bebici!

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zar se ovi topic zaboravija,zar niko nema iskustva sa st rodilištem hm :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je st rodilište ostalo u dobrom sjećanju...
    svi su bili ok, od doktorice do sestara na odjelu, čak mi je i čista donila vruće vode za nescaffe..
    Marta se rodila cr-om, kako je bila male porođajne težine 2500, nije jela kao ostala djeca, svako 3 ure, tražila je ( i još uvijek traži! ) svako dvi ure podoj..
    ni tu nije bilo problema, ja bi se digla s postelje, otišla do sestara i one bi mi je uvijek donile na podoj. bez problema.. kako mi je to prvo dijete, čak su mi i pokazali kako je pravilno podojit..
    uvjeti u bolnici nisu baš savršeni, mislim da se to ni ne može očekivat, na onoliko žena koje krvare, kako može wc uvijek bit čist.. ali bio je pristojan, bilo je papira i sapuna, piđame smo dobivali na izvolte, a kad mi je trebao ogrtač, opet sam otišla do sestara i one su mi ga dale..
    mislim da triba samo lipo pitat.. i triba i njih malo razumit, nije ni njima lako radit u tim uvjetima, vjerujem da i one jedva čekaju novo rodilište..
    ko i mi..
    pozdrav svima..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Marta se rodila cr-om, kako je bila male porođajne težine 2500, nije jela kao ostala djeca, svako 3 ure, tražila je ( i još uvijek traži! ) svako dvi ure podoj..
    ni tu nije bilo problema, ja bi se digla s postelje, otišla do sestara i one bi mi je uvijek donile na podoj. bez problema.. kako mi je to prvo dijete, čak su mi i pokazali kako je pravilno podojit..
    uvjeti u bolnici nisu baš savršeni, mislim da se to ni ne može očekivat, na onoliko žena koje krvare, kako može wc uvijek bit čist.. ali bio je pristojan, bilo je papira i sapuna, piđame smo dobivali na izvolte, a kad mi je trebao ogrtač, opet sam otišla do sestara i one su mi ga dale..
    mislim da triba samo lipo pitat.. i triba i njih malo razumit, nije ni njima lako radit u tim uvjetima, vjerujem da i one jedva čekaju novo rodilište..
    ko i mi.. Svaka čast i drago mi je radi vas da je to sve tako lipo prošlo,ali ja nemam razumijevanja za osoblje , jer ipak su oni sami odabrali svoj posao to je broj jedan ,a broj dva je to da je njihova profesija takva da se prema svakome treba odnositi ljubazno i jednostavno ljudski ,ne traži nitko kraljevski tretman ,ali uvijek sam govorila da ima ljudi koji su stvoreni za posao koji su odabrali i rade ga korektno i sa voljom a neki jednostavno kao da se iživljavaju nad pacijentom kad im dođe ,u rodilište ili bilo gdje u st.bolnici .A novo rodilište neće nikoga promijeniti ako kako sam to već ranije navela neće navesti da bolje radi svoj posao ako ga ni do sada nije radio kako treba!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nanic prvotno napisa
    nije jela kao ostala djeca, svako 3 ure, tražila je ( i još uvijek traži! ) svako dvi ure podoj..
    bebinom želudčiću je potrebno ooko 1,5h (90min) da probavi majčino mlijeko
    moja je isto tražila svaka 1,5-2 sata jesti
    razmak od 3 sata je za bebe na adaptiranom (Teška spiza koja opterečuje želudčić)

hoće li biti u novom rodilištu 24-satni rooming ,t j. da bebe neće odvajati od mama uopće?

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

koliko sam čula stalno će bit uz majke jedino kad je na plavom svjetlu onda neće al stvarno je žalosno šta će bit manji kapacitet u novome a onda stvarno ne kužim zašto ovo rade samo troše lovu bz veze :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

manji kapaciete? šta im je u planu zadržati i staro rodilište u pogonu? ili Sinj dobiva operacijsku za CR?

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

koliko ja znam staro rodilište će postat nešto drugo a u novome će priselit neonatologija i uprava im je uzela dio a i svaki naš lipi dr ima svoj sobičak i sestre tako da će bit manje kreveta nego sada

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja nemam dobro iskustvo sa rodilištem u Splitu. Neće nama pomoći novo rodilište jer oni koji vole svoj posao super su i u starom i novom rodilištu, a oni koji dođu zato šta moraju takvi će biti i da im bolnicu u zlato obložiš. Pri tom mislim na osoblje. Ja sam imala tešku, rizičnu trudnoću i težak porod i oporavak nakon poroda. Jedva sam čekala pobjeći od tamo jer me više tamo bilo strah nego doma. I sada me strah te ustanove. Više sam za sebe napravila u par dana kada sam izašla vani (obilazeći privatnike) nego u svo vrijeme koje sam tamo preležala, nagledala se i naslušala svakavih komentara.
    Mislim da je tamo super samo onim rodiljama koje dođu bez ikakvih problema, porod prođe u redu i sve bude super ali ako ne daj Bože, nešto pođe krivo...
    Ja neću lako zaboravit svoje iskustvo i tako bi trebale sve napraviti. Kad bi svi koji imaju loše iskustvo reagirali i tražili istinu onda bi se mijenjali i oni ali mi sve zaboravimo kada dobijemo svoju djecu i idemo kući ali upravo zbog svih onih koji se tamo spremaju tek otići treba reći istinu.
    Žao mi je jedino što u isti koš s onima koji svojom nestručnošću i prepotencijom nama prirede grozno iskustvo upadaju i svi oni doktori i sestre koji su stvarno ljubazni i na visokom nivou svoga posla pa njih zaboravimo zbog ovih loših, ali evo, treba spomenuti i da ima prekrasnih sestara i doktora i sad je sve lutrija na koga ćeš naletjeti a tako ne bi trebalo biti. Ne bi smjelo!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je tamo super samo onim rodiljama koje dođu bez ikakvih problema, porod prođe u redu i sve bude super ali ako ne daj Bože, nešto pođe krivo...
    x

a tebi garfy

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    x

a tebi garfy
    Mislila sam na žene koje tamo provedu 3 dana i u ta 3 dana na njihovu sreću ne uoče sve ono loše. Od nedovoljne opremljenosti do neljubaznosti pojedinaca.
    Ponovno kažem tamo ima prekrasnih sestara i doktora ali nažalost, rade u lošim uvjetima i zasjene ih svi oni koji ne zaslužuju taj naziv jer uvijek se pamti ono loše a ne dobro.
    Ja sam zapamtila i jedne i druge. U krajnjem slučaju svi smo takvi, različiti, nekome smo super, nekome ne, ali biti doktor ili sestra za mene je uzvišeno zanimanje i oni bi trebali biti posebno osjetljivi. Opet kažem ima ih svake pohvale vrijedni ali ne znam gdje se to izgubi u općem dojmu. Ili nemaju vremena ili opreme...?? Stvarno ne znam.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma slazem se da nekom moze izgledati da je sve ok i cemu toliko fama oko st rodilista
    ali generalno, stav prema dojenju, recimo, (tu sam najupucenija i mogu suditi), jest los....
    i ostalom necu ni govoriti....par pojedinaca koje se trude i ocito vole svoj posao, su ipak vise iznimke nego pravila...

zato se bojim da novo rodiliste nece previse potpomoci njihovom stavu, jedino se uzdam u dodatnu edukaciju, koju ce morati proci zele li titulu baby friendly rodilista ...
    bumo videli

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam u rodilištu kao stažist provela godinu dana i mogu reć da sestre nemaju vremena da se posvete svima jednostavno ih je premalo a i oprema im je uskraćena ali ipak san nailazila na sestre koje se posvete ženama a i na one drugog ranga a i rodila sam tamo ali ja sam im kolegica pa mi je isto bilo malo bolje ali i ja sam se otimala za ctg i borila za neka svoja prava tako da nisam baš imala neka prelipa iskustva a i nisam očekivala kraljevski tretman već samo neku normalnu ljudskost
    svaka čast pojedinim sestrama

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma slazem se da nekom moze izgledati da je sve ok i cemu toliko fama oko st rodilista
    ali generalno, stav prema dojenju, recimo, (tu sam najupucenija i mogu suditi), jest los....
    i ostalom necu ni govoriti....par pojedinaca koje se trude i ocito vole svoj posao, su ipak vise iznimke nego pravila...

zato se bojim da novo rodiliste nece previse potpomoci njihovom stavu, jedino se uzdam u dodatnu edukaciju, koju ce morati proci zele li titulu baby friendly rodilista ...
    bumo videli
    Potpuno te potpisujem! O tome bi se isto imalo što reći.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Garfy prvotno napisa
    Ja nemam dobro iskustvo sa rodilištem u Splitu. Neće nama pomoći novo rodilište jer oni koji vole svoj posao super su i u starom i novom rodilištu, a oni koji dođu zato šta moraju takvi će biti i da im bolnicu u zlato obložiš. Pri tom mislim na osoblje. Ja sam imala tešku, rizičnu trudnoću i težak porod i oporavak nakon poroda. Jedva sam čekala pobjeći od tamo jer me više tamo bilo strah nego doma. I sada me strah te ustanove. Više sam za sebe napravila u par dana kada sam izašla vani (obilazeći privatnike) nego u svo vrijeme koje sam tamo preležala, nagledala se i naslušala svakavih komentara.
    Ja neću lako zaboravit svoje iskustvo i tako bi trebale sve napraviti. Kad bi svi koji imaju loše iskustvo reagirali i tražili istinu onda bi se mijenjali i oni ali mi sve zaboravimo kada dobijemo svoju djecu i idemo kući ali upravo zbog svih onih koji se tamo spremaju tek otići treba reći istinu.
    Žao mi je jedino što u isti koš s onima koji svojom nestručnošću i prepotencijom nama prirede grozno iskustvo upadaju i svi oni doktori i sestre koji su stvarno ljubazni i na visokom nivou svoga posla pa njih zaboravimo zbog ovih loših, ali evo, treba spomenuti i da ima prekrasnih sestara i doktora i sad je sve lutrija na koga ćeš naletjeti a tako ne bi trebalo biti. Ne bi smjelo!
    O tome i ja govorim!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nessa prvotno napisa
    ja sam u rodilištu kao stažist provela godinu dana i mogu reć da sestre nemaju vremena da se posvete svima jednostavno ih je premalo a i oprema im je uskraćena ali ipak san nailazila na sestre koje se posvete ženama a i na one drugog ranga a i rodila sam tamo ali ja sam im kolegica pa mi je isto bilo malo bolje ali i ja sam se otimala za ctg i borila za neka svoja prava tako da nisam baš imala neka prelipa iskustva a i nisam očekivala kraljevski tretman već samo neku normalnu ljudskost
    svaka čast pojedinim sestrama
    od sestara očekujem i imam pravo na lijepu riječ i ljubazan pogled. Ako vremena samo za mene nemaju, o.k., to mogu razumit.
    žao mi je ako one ne shvaćaju, da to što one porađaju djecu svaki dan nije slučaj sa nama, običnim smrtnicima. Tu smo samo nekoliko puta u životu. I ne znamo šta nas čeka, i boli nas, i u strahu smo. Onaj ko to ne može shvatit neka se prebaci u mesnu industriju i radi s kobasicama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[quote="ambrozija
    od sestara očekujem i imam pravo na lijepu riječ i ljubazan pogled. Ako vremena samo za mene nemaju, o.k., to mogu razumit.
    žao mi je ako one ne shvaćaju, da to što one porađaju djecu svaki dan nije slučaj sa nama, običnim smrtnicima. Tu smo samo nekoliko puta u životu. I ne znamo šta nas čeka, i boli nas, i u strahu smo. Onaj ko to ne može shvatit neka se prebaci u mesnu industriju i radi s kobasicama.[/quote]

najbolje rečeno!

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nisam rađala,nego sam imala spontani pa sam isla na kiretažu.
    Dežurna sestra koja me primila tu vecer u bolnicu je bila strašno ljubazna i draga.Od ostalih nitko vise,svi nesto pricaju među sobom i mrmljaju u bradu.Pojma nisam imala sta se događa dok me doktor nije poceo kiretirati.
    Malo sam bila glasnije jer me nisu uspavali,na to se sestra koja je bila tu izvikala na mene.Nije vazno sto je rodilište staro i sto čudno miriše,važno je osoblje.Grozim se na samu pomisao da cu tamo jednog dana ici rodit,i ovako imam problema samo se mogu molit Bogu da mi oni nce jos nesto zakomplicirat.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

friški info od jutros po meni pozitivan pomak

drže se one "prvi sat za prvi podoj" :D
    znan nije puno ali veseli i to

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajme to je pre dobra vijest. Jel sigurno? Ja sam pitala jednog dr. iz St rodilišta prije mjesec dana da li je to moguće, pa je rekao da nema šanse. Na predavanju u 11. mj u bolnici nam je sestra rekla da to rade "eksperimentalno" kao pripremu za novo rodilište. Ali kako ja nemogu čekati novu zgradu nije mi bila baš dobra vijest

Ajme da bar može več sada

:D

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kaže žena koja je rodila prekjučer i kaže da su joj bebu dali
    odmah nisu je niti okupali i da su guštali ona,muž i bebica uru ipo

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja imam pozitivna iskustva iz st rodilišta jer u njega nisam ni ušla s velikim očekivanjima.
    nisam se nadala ni crvenom tapetu, ni držanju za ruku od strane sestre ni pričanju viceva od strane doktora.
    nisam se nadala ni krevetu s baldahinom, pa mi je i onaj polu kvrgavi bio sasvim ok.
    jedino sam se nadala da me doktorica koja će me nakon poroda šivat neće bit nadrkenzi i "uljudno" me sašit na vruću ranu. e tu sam se privarila.
    nisam se nadala ni super čistim zahodima i tušu, pa sam se ugodno iznenadila.
    jedini šok koji nosim iz st rodilišta, a koji nema veze ni s osobljem ni sa samom zgradom, je odnošenje bebe na neonatologiju bez objašnjenja. samo jedno kratko "vaša beba nije dobro i ide na 4. kat".

kao i što u svakom žitu ima kukolja, tako i u st rodilištu ima i lošeg osoblja. samo ima ga i u zg rodilištu, i u zadarskom i u šibenskom, a bome i u zanzibaru.
    sve je to relativno.

i ja se držim one: bit će ti točno onako kako se pripremiš da će ti bit.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo mi je super-eksperimantalno

ali vratimo se temi luksuza, koja mi smeta ku ovom kontekstu...

ne mislim da je luksuz dobiti prirodni porod u rodilistu, dobiti bebu odmah po porodu na prvi podoj i ne cekati je satima na drugi podoj...
    ja ne mislim da je biti uz svoju bebu stalno ili kad nije s tobom znati gdje je i sto se dogadj aluksuz
    niti mislim da je luksuz podrzavati dojenje i ne hraniti bebe adaptiranim ...

nitko od nas ne ocekuje mazenje, pazenje i sobe kao hotel sa ****...

ocekujem da dijete bude samnom, ocekujem da mi se da podrska u dojenju, ocekujem da dijete bezpotrebno ne odvajaju od mene, oc ekujem da ga ne stavljaju na plavo svjetlo ako nije za plavo svjetlo i da procitaju novije preporuke o razinama bilirubina....
    ocekujem da dijete koje ima zuticu bude cesce dojeno i da bas tada poticu dojenje...

ocekujem da dijete koje je neonatologinji ima mogucnost biti sa svojom majkom i da bude ta majka ohrabrena i da joj se omoguci dojenje te da se istice vrijednost majcinog mlijeka za bas takvu djecu...

ne ocekujem luksuz, ocekujem ljudski pristup...

a to ne kosta

i to smo mi zasluzile

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ovo potpisujem!!!!

nitko nam nije pokazao kako se doji....sestre donesu bebe i odu....

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Garfy ženo čestitam ti od srca...aj javi mi se na mob koji put.....
    Ja imam pune ruke posla sa M. a mogu zamisliti kako je tebi s dvoje...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam mislila da me po pričama čeka i gore kad dođem u Splitsko rodilište,na kraju mi je sve ostalo samo u ljepom sječanju.
    Možda zato šta sam znala jednu babicu,pa su me pazile i sve ove druge iz drugih smjena.
    Rodila sam u roku 2 sata,ostalo mi je posteljice pa su me uspavali i čistili i tako uspavanu šivali.
    Izgubila sam dosta krvi tako da kad sa se probudila cijeli dan i noč nisam bila u stanju dignit se jer sam padala u nesvjest.
    Stalno su nam sestre dolazile u sobu i pitale di je ona šta se ne diže i po dvi me jedva tek sutra odvele u wc,a prije toga me prale na krevetu,dali mi piškit u gusku na krevetu,mjenjali me jer ja nisam mogla nitu u sjedeči položaj stat.
    Sutradan mi se skupilo doktora i sestara i ova koja me čistila došla vidit kako sam,izvadili mi krvnu sliku dali mu 2 kese krvi,dok sam to primala sestra mi stalno dolazila provjeravat jeli gotovo.
    Stvarno su pazili na mene nemam riječi.
    Čim sam primilas krv živnila sam i digla se kao da ništa nije bilo.
    Bebu sam dobila za dojenje kad god je plakala,kao i sve u mojoj sobi i onoj preko puta koliko sam mogla vidjeti.
    Čak su i poslje kad sam bila o.k dolazile sestre vidit jer sve u redu,a ima ih stvarno famoznih,do onih manje simpatičnih.
    Super mi je bila ona edukatorica o dojenju koja je pomagala i savjetovala kako dojit i kako se izdajat .

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kako platiti doktora da ti obavi porod?
    Neki kažu da se to nemože.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ms. ivy editirala post

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj beba128 prvotno napisa
    Citiraj Matko prvotno napisa
    Kako platiti doktora da ti obavi porod?
    Neki kažu da se to nemože.
    Može se platiti bez problema,naime ja sam od svog ginekologa koji mi je vodio trudnoću,dobila ime doktora u splitskom rodilištu koji će to obaviti za cijenu od tri tisuće kuna ,ako te zanima više o tome pošalji mi privatnu poruku pa ti objasnim dalje!
    može se platit bez problema.
    moja vjenčana kuma je platila, uhvatili je usrid noći trudovi, ona pravac bolnica i usput zvala ginekologa kojem je platila.
    dok se ovaj rasanio, diga, obuka, umio, i šta li je već činio dok nije doša do bolnice, ona rodila.
    a plaćeni ginekolog doša taman na vrime za kazat: oh, čestitam, rodili ste sina
    tako da ti je i to plaćanje nekad kupovanje mačka u vrići.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

može se platit bez problema.
    moja vjenčana kuma je platila, uhvatili je usrid noći trudovi, ona pravac bolnica i usput zvala ginekologa kojem je platila.
    dok se ovaj rasanio, diga, obuka, umio, i šta li je već činio dok nije doša do bolnice, ona rodila.
    a plaćeni ginekolog doša taman na vrime za kazat: oh, čestitam, rodili ste sina
    tako da ti je i to plaćanje nekad kupovanje mačka u vrići. [/quote] Nebi se baš s tobom složila ,to je i malo njezina krivica nemože ga se zvati u pet do dvanaest!A ovaj za kojeg ja provjereno znam da dolazi uvijek kada je dogovorio porod i tu je bez problema od jutra do mraka u dan poroda!Ali ok,uvijek ima onih šta imaju neka drugačija mišljenja,ili im se nešto dogodilo van onoga šta je trebalo biti.......

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A jos uvijek ima istu cifru Oba puta kad sam dosla u rodiliste na cuvanje trudnoce, bila sam obavijestena od strane trudnica koje su lezale tamo da mogu platiti tom doticnom doktoru i bit ce mi na porodu. I ptice na grani oko rodilista to cvrkucu.

Meni je to za izrigati.

To jutro kad sam osvanula u predradjaoni nakon cjelonocnih trudova, i probili su mi vodenjak, stavili na drip...moja mama je samoinicijativno nazvala prijateljicu da nazove svoju prijateljicu koja tamo radi, i iako mi se gadi koristenje i nalazenje veze, zbog nje sam odjednom od strane cijelog osoblja dobila kraljevski tretman, do samog izlaska iz bolnice. Mogu joj samo zahvaliti na tome . Nikad me u zivotu nije prije vidjela, a drzala me za ruku, brisala mi celo i ljubila me kad sam rodila Bebu sam prije vise od godinu dana imala na sebi cijelo vrijeme dok su me sivali u boksu (duuugo)
    Kategoricki je odbijala bilo kakvu lovu, samo nam je rekla da pocastimo njezine kolege kolacima, jer je u trenutku kad sam radjala u boksu bilo 3 babice i 2 doktora Jedino sto je kasnije odredjeni doktor pitao kad ce ona njezina sto ju je porodio pocastit za sina , nije se on dzabe oko nje trudio...

Ali da je zalosno da je tako, JAKO je zalosno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    A jos uvijek ima istu cifru Oba puta kad sam dosla u rodiliste na cuvanje trudnoce, bila sam obavijestena od strane trudnica koje su lezale tamo da mogu platiti tom doticnom doktoru i bit ce mi na porodu. I ptice na grani oko rodilista to cvrkucu.

Meni je to za izrigati.

To jutro kad sam osvanula u predradjaoni nakon cjelonocnih trudova, i probili su mi vodenjak, stavili na drip...moja mama je samoinicijativno nazvala prijateljicu da nazove svoju prijateljicu koja tamo radi, i iako mi se gadi koristenje i nalazenje veze, zbog nje sam odjednom od strane cijelog osoblja dobila kraljevski tretman, do samog izlaska iz bolnice. Mogu joj samo zahvaliti na tome . Nikad me u zivotu nije prije vidjela, a drzala me za ruku, brisala mi celo i ljubila me kad sam rodila Bebu sam prije vise od godinu dana imala na sebi cijelo vrijeme dok su me sivali u boksu (duuugo)
    Kategoricki je odbijala bilo kakvu lovu, samo nam je rekla da pocastimo njezine kolege kolacima, jer je u trenutku kad sam radjala u boksu bilo 3 babice i 2 doktora Jedino sto je kasnije odredjeni doktor pitao kad ce ona njezina sto ju je porodio pocastit za sina , nije se on dzabe oko nje trudio...

Ali da je zalosno da je tako, JAKO je zalosno
    Ljutola se ti ili ne draga moja ,znaš kako ono kažu ,ko se opeče i na hladno puše!KAO JA

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

UPS! pardon,tila sam napisat -ljuila

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj beba128 prvotno napisa
    UPS! pardon,tila sam napisat -ljutila
    ,haha,nešto tipkovnica zeza

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ambrozija tek san sad vidila tvoj odg i slažem se s tebom iako ću i ja danas sutra radit u rodilištu ne odobravam neke njihove postupke šta od sestara šta od doktora jer san dosta toga vidila na svoje oči :/
    a šta se plačanja tiče platila san i ja i mogu samo reć plati pa se rugaj iako ti ni to ne može bit neka garancija al te se drukčije gleda tragično al istinito danas se sve plaća a za većinu smo i sami krivi

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •