Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Veze s bakama ili tetama čuvalicama

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Veze s bakama ili tetama čuvalicama

Najvažnije je da su dječica sretna, zdrava i dobro napreduju -ali ne mogu ignorirati činjenicu da sam lj u b o m o r n a! i sramim se toga ali nije mi lako. naime, našu curicu zadnja tri mjeseca (od kad sam se vratila na posao) čuva baka, uz dedinu pomoć. i unatrag možda mjesec dana čini mi se da je M. sebi definirala da je baka neprikosnoveni broj 1, a mi ostali smo dobro došli. moram priznati da mi to jako teško pada...ona kad nešto treba zove baku, kad se probudi po noć zove baku i to po sto puta baka, baka, baka...ja strpljivo kažem da je sad mama čuva, da baka spava ali trebam ponoviti milijon puta "mama" da bi ona rekla "mama"... možda sam djetinjasta ali baš sam ljubomorna...hvala bogu, dojim je još uvijek pa mi to ostaje kao naša posebna stvar. ma, baš mi je to tužno. a i mojoj mami koja je čuva. ona kaže da ne zna kako bi se drukčije ponašala nego da je obožava, mazi i gra se s njom. naravno! ne znam ni ja šta bi trebalo ali fali mi naš odnos!!!ima neko slična iskustva???...

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koko to ti je samo faza. Emu je prvo cuvao njen Dida i bila je jako privrzen njemu, onda je intezivno bila sa mojom mamom (Nona) i stalno ponavljala Nona, Nona. Sada ju cuva teta cuvalica Andrijana i ponekad i nju zove. Mislim da nije stvar u tome da je baka broj 1 nego da je ona naucila reci B-A-K-A pa sada isprobava tu rijec a osim toga po noci dijeca sanjaju i prozivljavaju dan pa vjerojatno zove baku jer ju sanja a onda kada se razbudi dovoljno i skuzi da je mama tu pocne zvati mama. Uf al sam zakomplicirala. Ne brini do 3. godine je MAMA absolutno broj 1. Probaj otputovati kao i ja na par dana pa da vidis kako ce te docekati. Nece biti sumnje tko je broj 1.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo, dok te čitam imam grč u želucu, i sama sam takva, mada u skorije vrijeme samo ponekad. Bilo je grozno kad sam pošla na posao, a R se navikla na baku, isto je čuva moja mama. Da stvar bude gora još je zvala "mami". Poslje sam shvatila da ja svoju mamu zovem tako, pa je i dijete naučilo. Neki dan mi je kolegica na poslu rekla: "..., pa normalno je da voli baku više od tebe, tebe vidi samo par sati, a sa njom je stalno"; i to me još žulja. Ali vidjećeš sa vremenom da to nije tako, kad ti se zatrči kad te vidi, a nikad ne trči njima čak i ako ih ne vidi par dana
    Moja je već "velika" pa osjetim tu raliku mama-baka. Nažalost, to moraš još čekati, mislim na sigurnost da si samo ti mama.

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nemojte da vas to brine! To je samo faza koja će proći. Mama je uvijek mama i oni nas obožavaju kao i mi njih.

Moja mene npr uopće nije doživljavala kad bi došla po nju, a sad ne može bez mene ni sekundu. Valjda milijun puta dnevno kaže mama.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

meni je ispočetka kad sam počela raditi bilo bed, kaj je mala svaki dan znala nešto novo, a nisam je to ja naučila i nisam bila s njom cijeli dan. naravno, bilo mi je drago kaj zna nešto reći, pokazati, otplesati itd....,
    no ubrzo me to prošlo kako smo se navikli na novi raspored. pa sad, pogotovo kad nas sunce grije idemo van u šetnju, na igralište i to su naši posebni trenuci. i naravno dojenje!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

curke, hvala od previše ljubavi nikome nije loše pa tako ni našoj curkici. moram se ja skulirati...
    svizac, zimskice moja, "baka" je naučila reći još oko Božića tak da ova teorija da uživa u novoj riječi pada u vodu...ah.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koko, i s nama je isto, baka je zakon otkad sam ja pocela radit. Mene nema kuci prije 6 popodne, a ujutro kad odem ona spava. Baka i LK svrate na pola sata kod mene na posao za vrijeme pauze ali ona bi se druzila sa svima u to kratko vrijeme osim samnom. Kad baka negdje ide onda se nemilo rastuzi i ponekad place, a kad ja odlazim onda mi veselo mase .

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Andrej je s bakom (mojom sveki) već 5 mjeseci, ali ne pokazuje da mu je ona ispred mame. Jako voli baku, zatrči joj se ujutro kad ga dovodim, maše mi pa pa, oni imaju svoje rituale i radosti. I meni je to olakšalo razdvajanje. Nije plakao ni jedan jedini dan (iako se inače vrlo teško razdvaja od mene, pogotovo ako ja odlazim). Ali kad dođem po njega, ono "mama" totalno rastopljeno kad me vidi i trk u zagrljaj... ma nema mu do mene, osjetim ja to! Stvarno ni trenutka nisam bila ljubomorna!

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jako voli baku, zatrči joj se ujutro kad ga dovodim, maše mi pa pa, oni imaju svoje rituale i radosti. I meni je to olakšalo razdvajanje. Nije plakao ni jedan jedini dan (iako se inače vrlo teško razdvaja od mene, pogotovo ako ja odlazim). Ali kad dođem po njega, ono "mama" totalno rastopljeno kad me vidi i trk u zagrljaj... ma nema mu do mene, osjetim ja to! Stvarno ni trenutka nisam bila ljubomorna!
    Potpisujem.
    Znam da nije neka utjeha - ali pomisli da je suprotno odn. da moraš ostaviti djete na čuvanje nekome koga ono ne želi, da protiv svoje volje mora u vrtić i sl. Moj mali recimo čim se probudi zgrabi telefon i viče "baba, baba !!". Inače smo totalno neorganizirani, fali nam rutine i to nam je jedna od rijetkih koju imamo- odlazak babi, pa-pa i pusa prije odlaska na posao - najvažnije je da nema suza. Budi sretna zbog toga!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma kakva ljubomora, ja sam presretna sto mi je mala takva s mamom, mahne i posalje mi poljubac i to je to, nema suza ni razvljacenja. Ma zna ona da je mama tu kad treba i kad moze. Isto zna da je mama dosla doma kad se probudi nakon popodnevnog spavanja i zove me iz krevetica. I onda mi ona i baka pokazuju sta su taj dan radile i sto su novo naucile. Meni je jedino zao sto vrijeme tako brzo prolazi i vec imam veliku curu koju ne vidim vise od polovine dana ali drugacije ne moze biti. Znam roditelje koji se moraju iskradat iz kuce da ih kikici ne bi vidjeli jer onda pocne drama i nikome tada nije lako. Tko zna, mozda i moja udje u tu fazu ali za sada nije tako.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma naravno, kad promislim, sve je super! M. nema nikakve traume od mog odlaska na posao, sretna je i zadovoljna - i ne bi mijenjala ništa!
    ovo o čemu ja pričam je moja iracionalna razina gdje zapravo ja patim što ju ne vidim dovoljno, što netko drugi (pa bila to i moja mama) zna o njoj više nego ja i za nju je tu više nego ja. problem je u meni a ne u M. - i hvala bogu da je tako. ovo je samo moja mala sebična i iracionalna razina ljubomore, ništa više. nekad ta razina ispliva skroz na površinu (obično oko pmsa...) a nekad je pažljivo skrivena. samo je na žalost uvijek prisutna...teško mi je što nisam više s njom. eto, to je to. lakše mi je kad sve izracionaliziram i podijelim s drugima u sličnoj sitki. hvala curke.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moram priznati da sam ja sretna što Vid pokazuje ljubav i veliku privrženost čuvalici - to mi dođe kao potvrda da nisam fulala pri odabiru

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a bit će onda da sam ja malo presebična i preegocentrična majka i da moram poraditi na sebi...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A ja mislim da bi se isto tako osjecala - drago bi mi bilo zbog djeteta, naravno, ali bi u nekom kutku bila ljubomorna. Ipak smo ljudi...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma koko, ne bih rekla da si presebična i egocentrična, samo si svoj jad zbog malo viđanja nazvala drugim imenom. Prije nego sam počela raditi upravo mi je to izgledalo kao najgori dio rastanka - što neću biti s njim kad nauči to i to, kad napravi još jedan novi pomak u svom razvoju. Ali on stalno uči nešto, stalno se razvija, tako da ne može mašiti da nešto i prva vidim
    Mislim da ti još nisi sasvim prihvatila to da ste se razdvojili. A i teško je to prihvatiti nakon godinu dana tijesnog zajedništva, a da ne govorim još i o 9 mj. prije toga...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da, odra, mislim da je to istina - da ja još nisam prihvatila ovo razdvajanje. ma ima dana kad mi ide bolje i kad mi ide gore. samo se nadam da što manje reflektiram na M. Di su oni divni socijalistički dani kad se radilo do 1 ili 2... a ne ovo ludilo do 5 :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je u početku bilo koma što je Maureno plakao za mojom mamom kad je odlazio,i pogotovo kad joj je znao reći mama....nakon par mjeseci je sve došlo na svoje i jednostavno uživam kad ih vidim skupa.Ona je njegova baka koju stvarno jako voli ali ja sam MAMA

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Koko prvotno napisa
    a bit će onda da sam ja malo presebična i preegocentrična majka i da moram poraditi na sebi...

mislim da nisi u pravu!!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

koko,vrijeme čini čuda...daj si malo vremena

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jedna je MAMA, i kako je Romina rekla vrijeme čini čuda, vidjeti ćeš.

p.s. mi smo imali dosta problema što se toga tiče. Čak i do granice gdje je baka zvala svog unuka " dođi mama će ti dati....". Sada kada je malo stariji nema šanse da netko stane između nas.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koko, ja imam obrnuti problem. Moja H stvarno ne voli biti sa svekrvom, koja je cuva. Jedva ceka da ja ili MM dodjemo doma. Odma baku gura prema vratima i nosi joj torbu: Baba odi van, dosla je mama .

Ja bi pak htjela da mi dijete voli baku koja ga cuva. Ipak s njom provodi puno vremena. I znas po sebi da se bolje osjecas kada si s nekim kojeg volis. Zato, razmisljaj da je barem s bakom koju voli, i da se osjeca sigurno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Riana jako mi se sviđa u potpisu dojimo već... ticker kopirat ću te

cure dajte si malo vremena...
    moj karlo jako voli moje, oni ga kupe iz vrtića oko 3 i čeka kod njih mene
    vjerojatno zovu mama dok nas nema pa vam bake i tete čuvalice ne prnesu da vam ne bi bilo i teže zbog odvajanja, to sam ja slučajno nedavno skužila kada sam ga čula prek telefona u pozadini i vjeruj srce ti se više slomi nego da zove baka
    a isto mislim da oni žele sve osobe koje vole na okupu pa im pada teško bilo kakvo odvajanje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

irenask, ovo je istina da oni žele sve osobe koje vole na jednom mjestu jer nema ti sretnije od M. kad smo svi zajedno u vikendici ili negdje :D hvala cure na perspektivi. i ja vjerujem da će vrijeme pomoći, a i savjeti drugih mama. zlata vrijedi ovaj forum

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    moram priznati da sam ja sretna što Vid pokazuje ljubav i veliku privrženost čuvalici - to mi dođe kao potvrda da nisam fulala pri odabiru
    potpisujem, samo sto se kod nas radi o niki!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno baka i mama

i Dominik obožava svoje bake pogotovo moju mamu. ona ga čuva jedan tjedan u mjesecu i tad je zakon, nitko drugi samo baka, nigdje bez nje, isto ju zove po noći, kad smo kod nje na vikendu spava s njom a ne s nama itd. meni je međutim jako drago što voli toliko moju mamu i moram priznati da nisam ljubomorna. i ne tješim se da je to faza, zašto? neka traje što duže, kad naraste vjerovatno je neće fermati 5% i to će biti tužno, a ne ova ljubav koju sada daje. živjele bake!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •