Mislim da se nepotrebno plašiš tetrapaka. Trajnost mlijeka se postiže UHT postupkom, a to znači grijanje na 120-140°C u trajanju od pola do 2 sekunde i potom brzo hlađenje. Time pocrkaju sve bakterije, antitijela i slično - apsolutno neizvedivo u vlastitoj režiji. Zakon im onemogućuje dodavanje bilo kakvih aditiva ili konzervansa, osim mlijeka u prahu
Daleko je gadnija pojava što krave po bijelom svijetu tretiraju hormonima rasta, od kojeg im se povećava produkcija mlijeka. Posljedice toga su hormon rasta u mlijeku, kao i antibiotici koje moraju davati sirotim životinjama radi prečestih mastitisa. Nedavno je Megle privremeno obustavio otkup mlijeka od kooperanata radi cijelog niza problema, uključujući kontaminaciju bakterijama (nehigijena) i antibioticima. Zaključili su da ih nitko ne može natjerati da otkupljuju neispravno mlijeko. Postoje proizvođači koji nemaju tako osjetljiv želudac.
Moj izbor je i dalje UHT.