Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 317

Tema: Kuca za porod Monike Felber u Grazu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno ...cijena

Eh, da... i to nije ništa mijenjalo cijenu... ona je bila ista. Čak nismo dostatno latili niti to što smo nešto ranije došli.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala ti na info

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: ...cijena

Citiraj Mamarina prvotno napisa
    Eh, da... i to nije ništa mijenjalo cijenu... ona je bila ista. Čak nismo dostatno latili niti to što smo nešto ranije došli.
    Ma Monika je anđeo !
    Kad bi mogla roditi tamo, kamoli sreće :D ...

We'll see...

Čekamo pričicu !

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...main_page_show

Ines je ipak rodila u klinici u Austriji carskim rezom, a ne kako su planirali, prirodno u Kući za porode kod Monike Felber...

:D na zdravoj curici i što se sve dobro završilo, no zanima me što je krenulo "po zlu" da je morala hitno na carski.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Isabel!!! Samo da ti kažem da mi je baš drago da si trudna i čestitam!!!!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E, a šta ako muž ne zna jezike kako će jadan u Beču sam? I poslije poroda kako ste mogle putovati, tj. da li bi ste mogle bez problema sa bebom do Beča to obaviti? Ili postoji mogućnost da obavi to i "bez jezika"

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Papirologija u Beču se obavlja u hrvatskom veleposlanstvu, gdje zaposlenici govore hrvatski.
    Što se tiče putokaza, smjerova i snalaženja, isprinta se ruta i gotovo

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Papirologija u Beču se obavlja u hrvatskom veleposlanstvu
    Aaaaaaaaaa....hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj hagulkica prvotno napisa
    I, konačno, da sve bude na jednom mjestu evo i popis dokumenata koje treba skupiti za dobivanje rodnog i putnog lista.

U Grazu se diže rodni list djeteta, treba:

1. medunarodni rodni list majke
    2. međunarodni rodni list oca
    3. međunarodni vjenčani list
    4. potvrda o prebivalištu koja se diže u MUP-u i treba je sudski tumač prevesti na njemački
    -ovo pod 4 nije nam trebalo, a nij trebalo ni Felix i još jednoj frendici koja je rodila tamo
    5. nekih 70tak eura za par primjeraka međunarodnog rodnog lista i jedan primjerak na njemačkom
    drage sve koje ste prošle ovu priču s papirologijom, evo pripremam se i ja u koštac s birokracijom pa da budem što spremnija 8)
    dakle, imam par pitanja

ovo pod 5. mi nije najjasnije:
    - par primjeraka međunarodnog rodnog lista - koliko točno primjeraka da tražim?
    i
    - jedan primjerak na njemačkom - što ovo znači? međunarodni rodni list je međunarodni, na eng. pretpostavljam, ili moram baš tražiti na njemačkom nešto extra? molim pojašnjenje.

i dalje:
    muz mora ici u bec. prije toga trebas kod javnog biljeznika napisati da on smije vaditi sve potrebne dokumente za bebu (inace bi morala i ti u bec).
    ovu potvrdu radim kod javnog bilježnika u zagrebu (prije poroda, dakle) ili u grazu (nakon poroda)? mora bit na njemačkom ili na hrv (budući suprugu treba za našu ambasadu)?

i još:
    međunarodni rodni list djeteta dobijemo u grazu nakon što prijavimo rođenje u matičnom uredu u grazu?

hvala vam svima unaprijed.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    Citiraj hagulkica prvotno napisa
    I, konačno, da sve bude na jednom mjestu evo i popis dokumenata koje treba skupiti za dobivanje rodnog i putnog lista.

U Grazu se diže rodni list djeteta, treba:

1. medunarodni rodni list majke
    2. međunarodni rodni list oca
    3. međunarodni vjenčani list
    4. potvrda o prebivalištu koja se diže u MUP-u i treba je sudski tumač prevesti na njemački
    -ovo pod 4 nije nam trebalo, a nij trebalo ni Felix i još jednoj frendici koja je rodila tamo
    5. nekih 70tak eura za par primjeraka međunarodnog rodnog lista i jedan primjerak na njemačkom
    drage sve koje ste prošle ovu priču s papirologijom, evo pripremam se i ja u koštac s birokracijom pa da budem što spremnija 8)
    dakle, imam par pitanja

ovo pod 5. mi nije najjasnije:
    - par primjeraka međunarodnog rodnog lista - koliko točno primjeraka da tražim?
    i
    - jedan primjerak na njemačkom - što ovo znači? međunarodni rodni list je međunarodni, na eng. pretpostavljam, ili moram baš tražiti na njemačkom nešto extra? molim pojašnjenje.

i dalje:
    muz mora ici u bec. prije toga trebas kod javnog biljeznika napisati da on smije vaditi sve potrebne dokumente za bebu (inace bi morala i ti u bec).
    ovu potvrdu radim kod javnog bilježnika u zagrebu (prije poroda, dakle) ili u grazu (nakon poroda)? mora bit na njemačkom ili na hrv (budući suprugu treba za našu ambasadu)?

i još:
    međunarodni rodni list djeteta dobijemo u grazu nakon što prijavimo rođenje u matičnom uredu u grazu?

hvala vam svima unaprijed.
    Ajmo redom :

1. Dijete će pošto je rođeno u Austriji dobiti rodni list na njemačkom jeziku, a roditelji mogu od matičara (to tamo izdaje matičar, meni je došao u rodilište u Feldbachu) tražiti još 2 primjerka međunarodnog rodnog lista s kojim ćeš u Hrvatskoj obaviti prijavu djeteta. Prijavu u Hr može obaviti samo tata, ne morate ići oboje, jer dijete zapravo već ima svoje dokumente koji se uvode u naše knjige.
    Potvrdu tj. Suglasnost tati da obavlja sve pravnje radnje u svezi ishođenja Putnog lista djeteta (koje će dobiti u Beču u veleposlanstvu RH) možem napraviti u Hrvatskoj, ali ne smije biti starija od 3 mjeseca, dakle treba računati termin poroda plus koji dan za svaki slučaj. Suglasnost sama napišeš i s osobnom ideš k javnom bilježniku na ovjeru potpisa. Potrebno je navesti broj putovnice, te ime djeteta. Potvrda/Suglasnost je na hrvatskom jeziku jer je za naše veleposlanstvo.
    Dakle prije nego se TM zaputi u Beč, treba imati: rodni list djeteta (međunarodni), tvoju ovjerenu suglasnost, međunarodni vjenčani list ( ako ste vjenčani) i dvije fotografije bebe na kojoj dijete gleda!. Mi smo fotkali sami i obližnjem studiju dali izraditi fotografiju u potrebnoj veličini. Fotkanje je trajalo 2 sata jer K. pogledala 1 sec. i opet zažmirila.
    Sretno

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ovo pod 5... to se nekad plaćalo tih 70 eura al od prošle godine više ne. tako da ti je to jedan trošak manje. a cijena se odnosila na par tih primjeraka rodnog lista djeteta koji dobiješ u matičnom uredu u grazu.
    za to ti ne treba nikakva punomoć, već će D otići s jednim papirom koji vam da Monika i koji zajedno ispunite i ne temelju kojeg će mu tamo izdati taj rodni list. neznam više koliko primjeraka dobiješ al nije ni bitno jer se ne plaća a i jedan ti je dosta da sve obaviš dalje.

za punomoć i našu ambasadu u beču neznam iz dobro ti poznatih razloga. al ti preporučujem da ih nazoveš ili nekako kontaktiraš e-mailom pa da ti oni točno kažu što ti sve treba.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imam jedno pitanje...Što je s cjepivima? Gdje to dijete dobije? Jer znam da se u Hrvatskoj to dobije nakon poroda, tj. dijete dobije.

Ja planiram roditi kod Monike, ali me brine to s cjepivima.
    Također razlika je i u tome što ću se 2 mjeseca prije poroda preseliti u Graz tako da neću dijete prijaviti u Hrvatskoj nego u Austriji.

I koliko ranije ste se javili Moniki?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

koliko ja znam u Austriji je cijepljenje izbor a ne obaveza. monika ne cijepi, ona je ionako pristaša ne cijepljenja.
    ako ti želiš cijepiti dijete sve to možeš obaviti u hr kod nadležnog pedijatra.

ako se seliš u austriju (a čini mi se da sam tako shvatila) onda se raspitaj kako je točno to s cijepljenjem gore. ima tu par cura na forumu koje žive u austriji pa ti one mogu to bolje reći.

ja sam se javila moniki prvi put negdje u otprilike 30.tj.

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zna li netko za postoji li kuća za porode u beču? iskustva?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

upravo sam zvala moniku da bi došli ja i mm na dogovor ovaj tjedan i ona mi je rekla da ne smije uzimati trudnice koje su imale carski rez (VBAC). ja nažalost nisam ju mogla dalje pitati kako ni zašto jer ne znam njemački i nije me baš kužila telefonski, možda jedna od vas znate o čemu je riječ? znam da ste prije pisale da ona prima VBAC ?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zato sto kod vbaca postoji rizik. mislim da ona prima samo nerizicne trudnoce.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kužim to, ali felix je bila napisala prije na ovom topicu da je bila druga žena tamo na VBAC dogovor kada i ona... valda im se nešto u zakonu promijenilo?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, nisam to procitala. ne znam, ja sam mislila da ona nije ni primala vbac.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

:?
    meni isto nekako zvoni u glavi informacija da ona proma vbac. neznam...
    valjda će felix ovo vidjeti pa razjasniti.

danči jesi li sigurna da ste se razumjele? da nije ona pomislila da bi ti došla na carski?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisam sigurna više, pitala me da li mi je to prvo dijete ja sam rekla ne, da je drugo i da sam drugo rodila CR-om, na što mi je ona govorila da ne mogu doći zbog toga što sam imala CR. e sada da li je ona kužila da sam imala dva CR-a umjesto da mi je to drugo dijete ili da je došlo do neke zabune ...? meni je isto to bilo čudno.

prije nego sam joj to kazala rekla je da slobodno dođemo u petak samo da joj se javim prije nego krenemo da potvrdi da nema poroda... bilo bi mi super da me uzme no nezgodno mi je razgovarati s njom preko telefona jer se slabo kužimo :/ možda nađem nekoga tko zna njemački da ju nazove sutra ujutro (nisam znala ali danas je u austriji praznik).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to isto totalno cudno jer kad sam bila na razgovoru s njom bilo je i nekoliko austrijanki od kojih je jedna prvo rodila carskim i 100% sam sigurna da joj je rekla da vbac uopce nije problem, samo da zeli da zajedno porade na njenoj psihickoj pripremi za porod.

mozda te stvarno nije razumjela, mozda je shvatila da si imala dva carska, ne znam, ali nikako mi nije jasno. :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dala sam jednoj kolegici prof njemačkog monikin broj da provjeri da li smo se razumjele ili ne. nadam se da će stići ju danas dobiti pa ću javiti što bude rekla.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kolegica potvrdila da Monika ne smije primati VBAC

No, u Klagenfurtu su mi rekli da mogu primati VBAC, nego su na godišnjem kad ja imam termin

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj danci bas te strefilo

jako sam zbunjena za moniku - sigurna sam da je rekla da vbac moze. plus sto nema logike da u klagenfurtu moze, a u grazu ne moze, zakon je isti za sve.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    joj danci bas te strefilo

jako sam zbunjena za moniku - sigurna sam da je rekla da vbac moze. plus sto nema logike da u klagenfurtu moze, a u grazu ne moze, zakon je isti za sve.
    Možda nije zakonski zabranjeno, nego je ona imala loših iskustava u zadnje vrijeme...nagađam... :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ili možda joj backup primalja nema dovoljno iskustva da to odradi pa samim time ne može ni monika uzeti te mame...

a da me strefilo, strefilo je

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajme danči baš mi je žao.
    a da probaš sa feldbachom?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Razmisljala sam o porodaju u Klagenfurtu u Isis Noreia, ali su mi mailom odgovorili da u slucaju komplikacija 1 dan u bolnici kosta oko 400 eura.

Vidjela sam da je Ines morala od Monike na carski pa me zanima koliko ju je sve to kostalo i koliko je uopce novaca pripremila za porodaj. Da li je imala jos neku rezervu novaca ako bi trebalo jos nesto platiti u slucaju da nesto nije u redu s bebom?

1200 eura mi se ne cini previse, ali do koje cijene se trebam osigurati za svaki slucaj?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Naša curica se rodila u Grazu 06.05.2009. godine, pa da dam sveže informacije o potrebnim dokumentima, obzirom da je to mene najviše interesiralo prije polaska u Graz.

Za matični ured u Grazu nam je trebalo:

- međunarodni rodni list oca
    - međunarodni rodni list majke
    - međunarodni vjenčani list
    - putovnice oca i majke
    - obrazac koji nam je dala Monika a koji se sastojao iz dva dijela. U jedan se upišu opći podatci o roditeljima a na drugom majka napise kako zeli dati ime djetetu i potpise se. Ja i muž se različito prezivamo a on uopce nije imao probleme s upisom prezimena iako ti obrasci nisu sadrzavali suglasnost za prezime.

Po novom zakonu, rodni listovi su besplatni ! Tako da smo u matičnom uredu u Grazu platili nula eura, a dobili smo dva međunarodna i jedan austrijski rodni list.

Za putni list djeteta, koji se podiže u Beču je potrebno:

- putovnice oca i majke
    - međunarodni rodni list za dijete
    - dvije slike dimenzija 4,5x3,5 cm (mi smo donijeli 5x5 cm i primili su ih, nisu cak ni sjekli). Slikali smo sami u sobi pri dnevnom svjetlu, muž je drzao bebu tako da je u pozadini bila bijela plahta na krevetu. Slike smo izradili u DM-u preko puta konzulata, na automatu u koji jednostavno umetnete SD karticu . Putni list bude za sat vremena i cijena mu je 44 eura.

P.S. Ukoliko nazovete konzulat trazite nekog tko radi na izdavanju putnih listova jer tako cete jedino dobiti tocne podatke o potrebnoj dokumentaciji. Znači za veleposlanstvo nije trebala nikava suglasnost, a suglasnost ionako ne mozete dati prije nego sto se dijete rodi, jer je u protivnom nevažeća. Za potvrde o prebivalištu su nam vec u Petrinjskoj rekli da nam ne trebaju, a ako ih ipak zelimo da ih moramo platiti po četrdeset kuna, pa mi odustali .

Nadam se da cu ovim postom nekome pomoći. Pozdrav

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nisam napisala, pa da nebude zabune. U Beč je išao samo moj muž i sve obavio sam, bez pisane suglasnosti. Prije toga sam zvala konzulat i gospođa koja se javila na informacijama je rekla da moram mužu napraviti suglasnostali, ali da je važeća tek ako se napravi nakon rođenja djeteta. Međutim, kad me spojila s osobom koja izdaje putne listove, dotična je rekla da ne treba nikakva suglasnost, nego da on dodje s obje putovnice. Tako je i napravio, i nije imao nikakvih problema. :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

super, marijana, baš ti hvala na info

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

cure ja sam nova ovdje, danas procitala skoro cijeli forum i jaaaako sam uzbudena da me glava boli od uzbudenja!!! odmah sam sve ispricala svom muzu kad se vratio s posla i njemu se sve svida!!
    ja sam u 27 tjednu, trenutno nisam u hr ali se vracam negdje za 10-14 dana, zelim znati kad se najmanje treba ici na pregled prije termina kod F?? i kako se moze dogovoriti za smjestaj?? jel se moze biti kod monike u kuci ako ima mjesta?imam puuuno pitanja ,,vratit cu se,,pozdrav svimaaa

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj sandibel123 prvotno napisa
    cure ja sam nova ovdje, danas procitala skoro cijeli forum i jaaaako sam uzbudena da me glava boli od uzbudenja!!! odmah sam sve ispricala svom muzu kad se vratio s posla i njemu se sve svida!!
    ja sam u 27 tjednu, trenutno nisam u hr ali se vracam negdje za 10-14 dana, zelim znati kad se najmanje treba ici na pregled prije termina kod F?? i kako se moze dogovoriti za smjestaj?? jel se moze biti kod monike u kuci ako ima mjesta?imam puuuno pitanja ,,vratit cu se,,pozdrav svimaaa
    Mi smo na dogovor otišli mjesec i pol prije termina, nakon što smo je prethodno nazvali. To je bio nas prvi kontakt s njom. Pregled se sastojao od opipavanja trbuha, pri čemu je konstatirala da je sve u redu. Nije uopće ni pogledala nalaze koje sam donijela iz Hrvatske. Međutim, ako netko baš želi kompletan pregled ona posjeduje sve uređaje, al se vjerovatno mora i platiti.
    Rekla nam je da mozemo doći nekoliko dana prije termina, ako ona bude imala slobodnu sobu. To nam nije bilo u planu, ali obzirom da su išli praznici a ona nam je poslala SMS da dođemo, odlucili smo ipak otici.
    Na porod smo čekali četiri dana, još nas je htjela i hraniti ali sam ja odbila jer mi je bilo nelagodno. Na kraju je ipak svako jutro donosila dorucak. Nista nam dodatno nije naplatila.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

super, bas si me obradovala, cini mi se da je zenska super!! ad onog dana kad sam sve procitala samo zamisljam prekrasan porod, jedino me strah da nesto se ne bi dogodilo, ali ne daj Boze, uvijek se treba pozitivno razmisljat, dali si napisala pricu o tvom porodu??? kako je bilo?? ja bi trebala negdje sredinom 9 roditi..sad kad citam price zena koje su rodile u bolnici stvarno vidim kako je to tesko, em nemas intimu i privatnost koju zelis i naravno drugi ti nareduju kako ce biti tvoj porod..
    hvala na odgovoro,

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cure koje ste rodile u austriji, da li netko od vas NIJE išao gore čekati termin odnosno otišao je gore kada su počeli trudovi? graz je od zagreba cca 3h, ne?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa tako ima nekih 2 i pol sata.
    nama je u najboljem slučaju trebalo 2 sata.

moja prvotna verzija je bila da se putuje u trudovima al strašno me to brinulo na kraju sam presretna kaj nas je monika ipak pozvala k sebi.

bez obzira što smatram da je čekati porod gore najbolja opcija, sad da opet biram ne bih se više brinula oko vožnje jer me više nije strah uopće opcije da rodim u autu. najbitnije bi mi bilo da prođem slovensku granicu i da s djetetom mogu kod monike na njegu. jedino što bi me brinulo je što neznam koliko bi bilo ugodno putovat 2 sata u bilo kakvim trudovima.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj molly prvotno napisa
    Razmisljala sam o porodaju u Klagenfurtu u Isis Noreia, ali su mi mailom odgovorili da u slucaju komplikacija 1 dan u bolnici kosta oko 400 eura.

Vidjela sam da je Ines morala od Monike na carski pa me zanima koliko ju je sve to kostalo i koliko je uopce novaca pripremila za porodaj. Da li je imala jos neku rezervu novaca ako bi trebalo jos nesto platiti u slucaju da nesto nije u redu s bebom?
    nama je na uvodnom razgovoru rekla da ako treba ici na carski, zena moze vec par sati nakon carskog doci s bebom kod nje na 5 dana, a u tom slucaju ne naplacuje porod nego samo tih pet dana (dok u bolnici platis samo carski).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marijanaa, cestitam! jesi li negdje napisala pricu s poroda?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

felix, hvala :D

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Jedini način kontakta je telefonom ili postoji i neki e-mail? Jer, na stranici nema maila.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ima li netko svježih iskustava od Monike?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Monika je dosta smanjila obujam posla, sprema se u pomalo u mirovinu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Frendica je preptrošlu subotu rodila kod nje. Javim se s detaljima kad ih saznam.
    Još se držim po strani da im ne smetam.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Monika je dosta smanjila obujam posla, sprema se u pomalo u mirovinu.
    Ma nece valjda prije nego ja rodim? Tek kad sam cula za nju, prestala sam se bojati svega i svacega :/

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Frendica je preptrošlu subotu rodila kod nje. Javim se s detaljima kad ih saznam.
    Još se držim po strani da im ne smetam.
    Trepereci cekam! Ne stedi na detaljima. :D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo, jučer smo bili kod frendova.
    Dojmovi su vrlo pozitivni, kažu da se Monika jako trudi stvoriti lijepu atmosferu za dolazak bebe. Sve prošlo kako su zamišljali... jako su zadovoljni, oduševljeni njenom kuhinjom, savjetima koje im je dala, uglavnom, kad pričaju o njoj pretvore se u osmjeh.
    Istina, Monika se polako povlači, do sad je imala dvije sobe u kojima su bili smješteni klijenti... krenula je s prenamjenom jedne. To ne znači da prestaje raditi, već da pomalo smanjuje tempo. Vjerujem da neće prestati raditi do kraja siječnja.
    Nažalost, detalja puno nemam, jer smo bili kratko, više se divili bebi i starijem djetetu koje je oduševljeno prinovom... a osim toga, to su njihove intimne priče, koje nisu spremni izložiti na forumu, pa moram i to poštovati. Zato tako općenito.

Od tehnikalija: oko mjesec i pol do dva prije termina su bili kod nje na dogovoru, pripremili svu papirologiju, (više o tome na
    http://forum.roda.hr/threads/67967-P...sti-bebu-kući), iznajmili su apartman u blizini, došli tjedan dana ranije, tata je po porodu rješavao papire i 4 dan nakon poroda su došli s bebom kući. Beba je spavala cijelim putem.

A što se tvog straha tiče, meni su napričali svega i svačega groznoga, u suzama sam izašla iz ordinacije "uglednog" porodničara... otišli smo u Feldbach, čuli drugu priču i odlučili da ću roditi tamo... ne zato jer su nam ispričali drugu priču, već zato jer sam skužila da su tamo stvari za koje se kod nas moraš jako boriti, posve normalne... da je prirodni porod nešto što se podrazumijeva, podržava... i iako se radi o bolnici (a ja se grozim sustava), osjećala sam se tamo jako dobro.
    Ni doktoru ni babicama to što ja želim nije strano, niti uvrnuto, niti ugrožavajuće po bebu... kao što se to ovdje zna okarakterizirati. Dakle, imaš još jednu opciju osim Monike, to sam htjela reći.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zelim Blizance prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nece valjda prije nego ja rodim? Tek kad sam cula za nju, prestala sam se bojati svega i svacega :/
    ZB, jesi vidjela ovo http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-34965.html

to ti je druga kuća za porode, u Klagenfurtu. Osobno sam bila tamo, jako je lijepo, u mirnom mjestu sa puno zelenila. Odabereš primalju koju želiš (na topicu je dosta dug popis) i tu onda imaš mogućnost koristiti tu kuću za porode uz odabranu primalju. Suzanne, vlasnica kuće, živi blizu i onda kuha i čuva sve

I vjeruj mi da je pregled u trudnoći kod primalje (ja sam bila nekoliko puta u Klagenfurtu) preporod i dašak snage.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

podjelila sam teme, postovi koji su bili ovdje se sad nalaze ovdje.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Zelim Blizance prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam pričala s njom nedavno. nije spominjala mirovinu.

međutim od 1.10. ima samo ambulantni porod jer nema više mogućnosti za duže ostanke (kćer joj se preselila na gornji kat pa nema više toliko prostora za smještaj).
    što se tiće ljudi iz Hr i Slo rekla je da za njih nema problema s ostankom poslije poroda, tu će napaviti iznimku pa je moguće ostati 3 dana (zbog papira i samog puta).
    i nažalost kaže da neće moći pozvati ljudi unaprijed u svoju kuću da čekaju porod, već da si nađu smještaj u Grazu i onda po porodu mogu biti kod nje.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel ja to sutra trebam pripremiti cestitanja

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Da dignem malo temu, mi cemo sad za vikend kod Monike i ne mogu docekati. Nadam se da ce sve biti u redu i da nece biti prepreka za porod kod nje, ako nam to bude izbor.
    Nisam pitala posebno, ali nekako podrazumijevam da cu moci obaviti i pregled i UZ kod nje. Jesam li u pravu ili se to mora posebno naglasiti i unaprijed?

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •