Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Meni je u Merkuru bilo SUPER

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Meni je u Merkuru bilo SUPER

Stigla sam u rodilište 24.04.2007 u 7:25 i rodila već u 11:00. Porod je protekao super zahvaljujući svesrdnom angažmanu i pomoći osoblja.
    Primila me neka mlada, lijepa i ljubazna doktorica, sve mi objasnila, i u vezi prisustva mog muža na porodu i ostalo. Tada su me stavili u box i stalno su mi pomagale primalje na praksi i njihova profesorica, kojoj sam puno zahvalna, jer su njene riječi da tiskam i da ću roditi u dva truda stigle u pravo vrijeme, bas kada sam htjela malo odmoriti, i stvarno sam rodila u dva truda.
    Muž mi je bio prisutan na porodu iako nismo tečaj prošli u Merkuru već u Vinogradskoj.
    Nakon toga su me stavili na odjel babinjača i ubrzo u sobu sa još jednom rodiljom.
    Sobe su SUPER, uredne čiste i komodne za dvije osobe. Imali smo svoje kupatilo, veliki prozor i krevetiće za bebe pored svojih.
    Meni je hrana bila dobra, name ja bi uvijek sve pojela. Osobljem sam oduševljena, sestre iz dječije sobe su bile ljubazne i uvijek spremne dati neki savjet. U početku smo cimerica i ja znale zvoniti na zvonce i usred noći i uvijek bi netko došao i pomogao nam. Doktore sam znala gnjaviti svojim opširnim pitanjima i uvijek dobivala odgovor. Čistaćice i ostalo osoblje su također bile drage i simpatične.
    Iako sam bila u rodilištu 13 dana, jako homesick, osjećala sam da smo bebica i ja u dobrim rukama i to me držalo.
    Moj Jere je bio dva puta pod lampom, a u međuvremenu je dobio i virus influence pronađen u brisu nosića. Primirus mi je ljubazno objasnila da je to najverojatnije dobio od osoblja i morao je proći terapiju od 7 dana.
    Ja sam to vrijeme iskoristila da se naviknemo na isključivo dojenje i uspjela.
    Ja sam oduševljena uvjetima za bebice i rodilje u KB Merkur, cijeli odjel je jako čist, sobe se čiste 2-3 puta na dan, bebice su dobro zbrinute kao i rodilje. Još spomenimo i kafe aparat....
    Ako budem imala još djece, imam za sada dvoje, sigurno idem roditi u Merkur.
    Želim zahvaliti cijelom osoblju KB Merkur na njihovom radu.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bas je super to sto je bebica dobila virus od osoblja!!! :shock:

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa
    koji je moga sina umalo koštao života
    i da nismo digli strku u merkuru i dalje bi bebe odlazile kući "šmrkave"

u svemu ostalom se apsolutno slažem, i porod i doktori i sestre - odlični! samo ih tu i tamo zezaju enteroviroze i bakterije

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Eowyn prvotno napisa
    Citiraj Teta Eta prvotno napisa
    koji je moga vitu umalo koštao života:
    znaci ima na s vise?
    i mi smo s m. prije tri godine gadno nadrapali zbog njhove bolnicke bakterije...

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Meni je u Merkuru bilo SUPER

Citiraj MihaelaMJ prvotno napisa
    , a u međuvremenu je dobio i virus influence pronađen u brisu nosića. Primirus mi je ljubazno objasnila da je to najverojatnije dobio od osoblja i morao je proći terapiju od 7 dana.
    virus influence-haemophilus influenca... Mihaela sretna si što je na vrijeme otkriveno što je bebač imao a NIKAKO nije smio dobiti u dječijoj sobi rodilišta....

...a najbolje da će ti neljubazno objasniti nešto za što je ona kriva kao promarijus jer joj se zaraza širi sobom...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Baš mi je drago da još netko ima lijepa iskustva iz Merkura.
    Žao mi je za bakteriju, nadam se da će ih iskorjeniti do ljeta. 8)

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dakle, moja sestra je rodila u nedjelju u merkuru.
    beba je zaradila također neku bakteriju i dobila antibiotik. kod početnih hranjenja formulom, ipak se sve posložilo i sada isključivo doji. dojila bi ona stalno, ali je med.sestrama lakše odnjeti bebu i nahraniti je formulom, ako beba plače, nego se potruditi i pomoći mami. tako je beba spavala i po 4-5 sati, a joj su dojke bile prepune i radile se kvrgice. veli sestra da sve ovisi o dežurnoj sestri. jedne bez pitanja daju formulu, a druge pitaju za izdojeno mlijeko ili pomognu naložiti bebu.
    danas smo se čule i veli da u hodniku leže 4 rodilje i čekaju smještaj već drugi dan - a bebe u dječjoj sobi

mi koji smo iz manjih sredina, možemo samo zahvaljivati Bogu što nema gužve i što imamo rooming in.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jedna od njih 4 je moja šogorica . Jučer rodila oko 4 ujutro, danas još na hodniku. Bebu ne smije posjećivati u dječjoj sobi, a ne daju im bebe na hodnik!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

koja je to pušiona i nepravda i diskriminacija!

pa nek ih uguraju u sobe i kaj već! makar bio krevet do kreveta. jadne bebe, moraju biti same

ne znam kak ih onda hrane...

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moja beba je tamo dobila novorodjenacku sepsu, ali s osobljem sam bila zadovoljna (jedino su me pedijatri uzasavali)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Cure, kad vas čitam jeza me podilazi...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mene.
    Baš me zanima kako je u drugim bolnicama. Nekako ne mogu vjerovati da se to samo u Merkuru događa. :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: Meni je u Merkuru bilo SUPER

Citiraj marči prvotno napisa
    Citiraj MihaelaMJ prvotno napisa
    , a u međuvremenu je dobio i virus influence pronađen u brisu nosića. Primirus mi je ljubazno objasnila da je to najverojatnije dobio od osoblja i morao je proći terapiju od 7 dana.
    virus influence-haemophilus influenca... Mihaela sretna si što je na vrijeme otkriveno što je bebač imao a NIKAKO nije smio dobiti u dječijoj sobi rodilišta....

...a najbolje da će ti neljubazno objasniti nešto za što je ona kriva kao promarijus jer joj se zaraza širi sobom...
    ovo je baš SUPER

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam zbog te njegove sepse bila s njime 2 tjedna na zaraznoj pa su mi rekli da najvise malih pacjenata dolazi upravo iz merkura :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji je moga sina umalo koštao života
    i da nismo digli strku u merkuru i dalje bi bebe odlazile kući "šmrkave"

u svemu ostalom se apsolutno slažem, i porod i doktori i sestre - odlični! samo ih tu i tamo zezaju enteroviroze i bakterije

:shock: :shock:
    Eowyn, pojma nisam imala.

Kako je sada mali misek ?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nove vijesti iz Merkura

Jučer su počeli s dezinfekcijom prostorija, selili su rodilje i bebe u druge sobe i nadam se iskorijenili (bar na neko vrijeme) izvor zaraze

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    Nove vijesti iz Merkura

Jučer su počeli s dezinfekcijom prostorija, selili su rodilje i bebe u druge sobe i nadam se iskorijenili (bar na neko vrijeme) izvor zaraze

Dobro da su se sjetili

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

isto su radili kad smo mi otisli iz merkura (kolima hitne pomoci) jer su sumnjali da je dobio meningitis. bila je opca strka i panika. moju cimericu su posebno upozorili da pazi i prati maloga.nemam pojma kaj je s tim rodilistem! sramota

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja nećaka je zaradila rinitis

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kaj je to?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ima neku bakteriju u nosu, upala u nosiću. zadržani su tam do nedjelje.
    ide na bolje, ali da sve bude dobro zasigurno.
    mislim si, ajde bolje i tako nego da odu doma, pa moraju natrag u bolincu, pa da još plaćaju, pa uputnice, pa ovo pa ono...
    mada mi je i sama pomisao na još jedan dan tam

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    ja sam zbog te njegove sepse bila s njime 2 tjedna na zaraznoj pa su mi rekli da najvise malih pacjenata dolazi upravo iz merkura :/
    isto su radili kad smo mi otisli iz merkura (kolima hitne pomoci) jer su sumnjali da je dobio meningitis. bila je opca strka i panika. moju cimericu su posebno upozorili da pazi i prati maloga.nemam pojma kaj je s tim rodilistem! sramota
    ma nemoj se zezat...s istim dijagnozama smo i mi bili. prvo sumnja na meningitis, a nakon toga sepsa. a kad su joj nakon svega toga otkrili i krvarenje 2. stupnja na mozgu, na goljaku su mi isto rekli u stilu da uopce ne znaju kaj rade s tim bebama u merkuru da imaju toliko ostecenja pri porodu...

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i mene opet jeza hvata dok čitam vaše postove.
    i v. je osim hemofilusa, streptokoka, klebsiele, ešerihije, adeno i rota virusa imao krvarenje II. stupnja u mozgu. jučer napravili uzv glavice i hvala bogu da je sve u redu jer da nije, zaista bih ubila nekoga.

Nove vijesti iz Merkura

a što vrijedi dezifincirati sobe kad zarazu nosi i širi osoblje? ma dovoljno da netko ne opere ruke poslije wc-a...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ovo je strašno! :shock:
    Pa zakaj to netko neda u novine?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

i mene opet jeza hvata dok čitam vaše postove.
    i v. je osim hemofilusa, streptokoka, klebsiele, ešerihije, adeno i rota virusa imao krvarenje II. stupnja u mozgu. jučer napravili uzv glavice i hvala bogu da je sve u redu jer da nije, zaista bih ubila nekoga.
    Isuse Bože, da si rodila u Afganistanu još bi bilo previše... Stvarno, jeste razmišljali o novinama?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, i kad sam ja rodila prošle godine u 12. mjesecu, Josip je dobio upalu pluća i ne znam što još, a nisam bila jedina, malo je mama s bebama odlazilo već 3. dan, uglavnom smo bile po tjedan, dva.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    ma nemoj se zezat...s istim dijagnozama smo i mi bili. prvo sumnja na meningitis, a nakon toga sepsa. a kad su joj nakon svega toga otkrili i krvarenje 2. stupnja na mozgu, na goljaku su mi isto rekli u stilu da uopce ne znaju kaj rade s tim bebama u merkuru da imaju toliko ostecenja pri porodu...
    no i mi imamo krvarenje drugog stupnja i hodocastimo po goljaku i rebru! identicna situacija!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a stvarno, kako izgleda porod tamo na merkuru ako toliko djece ima s krvarenjima? nije mi jasno-ne mogu vjerovati da bolnički uvjeti imaju ikakve veze s tim-mislim drugo su infekcije na odjelu-ili se radi o kombinaciji infekcije s nekim incidentom u samom porodu ili se radi o prijevremenom porodu radi infekcije koje ste pokupile na onim zadnjim pregledima prije poroda u samoj bolnici.

žao mi je što se to tamo događa/lo i što se morate mučiti i brinuti, sve me je strah poroda kad čitam ovakve priče.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa nisu sve price takve ima i jako lijepih.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

žalosno da bebe kupe bolešture u bolnici, ali nije samo merkur pretplaćen na razne zaraze. dvije frendice su mi prošle godine rodile u petrovoj (u različito vrijeme) i obje su se imale peh da su im se bebe zarazile virusom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pa nisu sve price takve ima i jako lijepih.
    Mi nismo ništa pobrali u Merkuru :D

(ali obje moje cimerice bile su u bolnici po 10 ili po 14 dana zbog infekcije djeteta gledajući njih, bila sam sretna što idemo doma "već" 4. dan)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

citam sve vase, pa se mislim kako smo mi jos dobro prosli u Merkuru

samo su mene na carskom zaboravili intubirati (tj. upotrijebili tubus za covjeka visine 200cm a ja metar i zilet) i 'samo' su mojoj curici strgali femur (da, da - najdeblju bedrenu kost na tijelu), mrvu iscupali iz kuka i to sve skupa probali presutiti i otpustiti nas nakon carskog reza peti dan doma kao super zdrave...

posebna sramota na kub im je pedijatrijska sluzba

me nemam teksta, evo dvije godine i cetiri mjeseca kasnije ja bih jos uvijek nekoga tamo mogla golim rukama daviti (i zadaviti)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    a stvarno, kako izgleda porod tamo na merkuru ako toliko djece ima s krvarenjima? nije mi jasno-ne mogu vjerovati da bolnički uvjeti imaju ikakve veze s tim.
    porodi su im previse dirigirani (citaj nasilni) inducirani bez razloga, rodilje bez lijecnickog nadzora i sl.

mimma

Početno

pa evo da i ja dam svoje iskustvo s merkura... rodila sam 30.94.07. porod je prošao ok, nemam prigovora na osoblje s poroda (možda sam imala sreće).... ali med.sestre za djecu koma živa, osim jedne mladje plave koja je stalno nasmiješena i sve hoće pomoć za razliku od drugih kaj samo odbruse na to kad ih nešto pitaš i u sebi se smiju kao ''kak to ne znaš, kaj me pitaš gluposti'' a one se sve rodile super pametne..... jeino sam bila sretna kad su mi dopustili da se izdajam mom mišeku kad je bio pod lampama 2x...a da ne govorim o tome da nitko ne zatvara vrata kad ulaze u sobu rodilja koda su s broda, a fala bogu propuh po svim hodnicima... moj mišek je doma došao sa zaštopanim nosekom i curilo mu oko... evo još dan danas mu curi oko, nosić je prošao tek prije 2 dana... Na otpusnom pismu pedijatar napisao da se samo nos kapa fiziološkom a da nije bilo jednih kapljica i da mu nismo sa štapićima čistili ne bi nikad prošao ( kapljice smo dobili na hitnoj jer je par noći jedva disao...)...

SaniSeva

Početno

i ja rodih u merkuru, na carski i što se poroda tiče i cijelog zbrinjavanja na intenzivnoj, nemam nekih ekstra prigovora, ali zato na odjelu babinjača...
    nakon carskog dan i pol smo bili na intenzivnoj s tim da sam Nadju vidjela na 5 min sveukupno, moje prvo dojenje je bilo cijelih 48 sati nakon poroda i to su sestre uletile s djecom, nasilno ju stavila na prsa, Nadja jedva prihvatila i izašle su van iz sobe. Da mi nije bilo cimerice mislim da bih izludila od neznanja.
    Mogla sam im zvoniti, ali toliko su bile drske i bahate, pa sam samo slušala cimericu i upijala njene savjete.
    Naravno i moje dijete je otpušteno prehlađeno i sa groznim pelenskim osipom, jer su ih donosili ujutro i odnijeli eventualno jednom na presvlačenje, pa onda tek oko 20.00 na kupanje.
    Meni na pamet nije palo da ih zovem da se beba presvuče, bilo mi glavno da je pored mene. Prvo dijete, pa šta ja znam kad se bebe trebaju presvući
    cijeli taj doživljaj majčinstva me toliko obuzeo, da nisam ni pomislila na pelene
    Idući put odoh roditi negdje drugdje.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moje je nećak rođen u Merkuru i sve je prošlo super, a njegova starija sekica se rodila u Petrovoj, babica je ustanovila da sestra još neće rodit i ostavila ju samu, pa je ova sva spucala a beba je krenula van i nažuljala si glavicu tako da je imala ogroman podljev i nisu znali da li je probilo do mozga ili ne, na svu sreću dobro je završilo al iskustvo je jako ružno.
    A znam i za puno gora iskustva isto iz petrove a i iz Vinogradske tako da stvarno nisam pametna gdje otići na porod

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja sam čula za grozna iskustva iz svih bolnica. Kao što rekoh, meni je tamo svaki put bilo super (nadam se da se sad ne ću ureči). A čula sam da su se riješili svih beštija i bakterija (imali su neku karantenu ili nešto sl.)
    Samo , priča se o nekom preuređenju (rade transplantacijski centar) i da će primati samo žene iz Zeline i Dugog sela. Za te info. nisam sigurna i ne znam konkretno kada će to biti, pa kad čujem neke pouzdanije vijesti javim.

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iz iskustva sa mojom sestrom Merkur je najveća katastrofa što se tiče rodilišta ali neću u detalje samo mogu reći da je beba imala sve ove boleštine koje su napisale cure.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

(ali obje moje cimerice bile su u bolnici po 10 ili po 14 dana zbog infekcije djeteta Sad gledajući njih, bila sam sretna što idemo doma "već" 4. dan)
    Mi smo isto bili u Merkuru, i moram priznat da su svi bili O.K. jedino su me grozili Pedijatri jer sta god da sam ih pitala drzali su se s visoka

A ja sam rodila ujutro u subotu a u Ponedjeljak u 13 sati smo pusteni kuci
    Prakticki sam bila u bolnici 2 dana! :D :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moje iskustvo na merkuru je bilo, pa mogla bih reci, odlicno. porod je prosao sasvim u redu, sestre, babica, doktorica i svo osoblje je bilo ljubazno i korektno. jedino kaj mi je mali dobio laganu zuticu, pa smo bili 5 dana u bolnici (a ja zudila da idemo doma i dobila lagani baby blues). no kad citam vase postove, osjecam se blagoslovljenom kaj je sve dobro proslo i zao mi je kaj su vase bebice patile.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •