Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: mahune

  1. #1

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,425

    Početno mahune

    sveki mi nosi mahune iz vrta, a ja ne znam kaj bi s njima. MM ih ne voli, a nisam ni ja neki ljubitelj. Napravila sam neki gulaš s junetinom i bilo je fino.... MM je rekao da mu je fino jer se mahune baš ne osjete

    Kak ih vi radite.....a da budu fine..

    Ja sam mislila salatu, ali sam sigurna da MM to nebi jeo, a onda poživčanim

  2. #2
    mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    760

    Početno

    Prokuhaj ih kratko, procijedi i operi a onda ih dodaj u započeto jelo i dovrši kuhanje-tako će se puno manje "čuti"

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,282

    Početno

    prokuhaš ih i onda u vatrostalnu slažeš red mahuna red nečega (jaja i vrhnje za kuhanje, faširano meso, ribani sir, neko drugo povrće) i zapečeš u pećnici.
    ORKA; 26.09.2002.
    ZRIN; 02.04.2008.
    Rodina savjetnica na SOS telefonu za dojenje

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    1,346

    Početno

    ...maslinovo ulje zagrijati, dodati sitno nasjeckani luk, mrkvicu, na to stviti mahune, dinstati, dodati vegetu, papar...i mozes na kraju i vrhnje (kiselo)...meni fino

    a varivo s mahunama i kranjskim kobasicama, recimo?

  5. #5
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,717

    Početno

    Meni je najbolje kad na lešo skuham zajedno mahune, malo krumpira, mrkve, karfiola, tikvica (što god...), pustim da se sve to fino poveže tj. da voda skroz ispari, posolim (evenutlano stavim vegete, kako koji put) i onda zalijem s maslinovim uljem. Za MM-a uz to ide šnicla, a meni je dovoljno i povrće.
    princeza šefica 2004.
    Tarzan veliki 2007.
    beba anđeo 2010

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Isti slučaj kod mene. Već sam razdijelila oko 5 kg, a ostalo mi bar još toliko. Svaki dan imamo mahune (to su fažoleti jel da?) u nekom obliku. Najčešće ih radimo
    1. Na salatu
    Skuhaš mahune u slanoj vodi, procijediš, dodaš maslinovo ulje, malo octa i po želji češnjaka. (ja samo zgnječim režanj češnjaka da mi miriši u salati)
    2. Teletina s fažoletom
    Nasjeckaš kapulu na masl. ulju, dodaš sjeckano meso, dinstaš sve zajedno, dodaš pomidor, malčice vina, vode, kuhaš cca. 1/2 sata pa dodaš krumpiir, fažolete (mahune) (povrća kojeg nađeš u frižideru...mrkve, paprike..), kuhaš još cca 1/2 sata, dodaš začine i...mljac!
    3. Na lešo
    Skuhaš fažolete s krumpirom u slanoj vodi, promiješaš, malo zgnječiš krompir (i 1 režanj češnjaka) i gotovo. To je super s npr. pohanim šniclama.
    4. Lazanje s fažoletima
    To sam jučer improvizirala i super je ispalo. Slažeš red lasanji, preliješ salsom, dodaš skuhane fažolete, preliješ bešamelom i izribaš sira (ja sam jučer stavila ricottu) i tako dok ima materijala. Super je bilo.
    5. Zamrzavaj
    Skuhaš ih, dobro ih ocijediš i zamrzneš.
    j. f.

  7. #7
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,423

    Početno

    Obožavam mahune.
    Salatu i variva radim kao fritulica 1 , stim da salatu radim i sa kajmakom- kao krastavce.
    Varivo - prodinstati malo crv.luka, dodati nasjeckane krompiriće, mahune, mrkvu, grašak, zaliti vodom. Dodati crvene paprike, začine, peršinov list.
    Ili kao varivo sa mesom, koje je gore opisano.
    Može i musaka od mahuna pomješane sa drugim povrćem.
    Najljepši darovi u životu
    A - 76
    N - 79

  8. #8
    zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Vallis Aurea
    Postovi
    1,221

    Početno

    Prilog-mahune uz neko meso
    Lagano prodinstaj mrkvicu narezanu na kolutiće, dodaj mahune (ne ih kuhati ranije ako su svježe) i dinstati sve skupa! Dodati maalo bijelog luka i dalje dinstati dok ne omekane..ako voda ispari, dodaj još malo..na kraju dodati malo margarina...posoliti i popapriti! Ne poklapati ih i mješati da ne zagore....meni prefine...uz piletinu, svinjetinu....joooj sad sam gladna..... :/
    Ja´81-PCOS
    MM ´80.-oligoasthenozoo, varicocela gr.III
    9/2008 VILI -polustim. ICSI (klomifen+Gonal F)- beta 1.16 !!
    3/2013 VG -prirodnjak..bjeg JS prije reda!
    4/2013 VG - prirodni ICSI- beta 0..

    Što starija, to luđa...

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Gore pod 3. Na lešo, zaboravih napisati da je potrebno procijediti fažolete i krompir, pa tek onda dodavati ulje, češnjak, sol po potrebi...
    j. f.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,425

    Početno

    wow super ! Hvala cure...krećem već sutra!

  11. #11
    bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    820

    Početno

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    5. Zamrzavaj
    Skuhaš ih, dobro ih ocijediš i zamrzneš.
    Ja ih zamrznem sviježe(samo očišćene,oprane)-još manje posla
    bimba
    bimbo

  12. #12
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Ja ih obožavam kuhane u slanoj vodi, procijeđene i prelivene kiselim vrhnjem, a odozgo posute preprženim krušnim mrvicama .

  13. #13
    šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    476

    Početno

    MM kaze da sam ja majstor od čušpajza i da mogu otvoriti čušpajznicu (on ne jede meso, pa jako voli čušpajze). no ovo sto cu napisati jesti će samo oni koji vole zapršku. ja sam kontinentalka i volim je bez obzira sta pisali o njoj
    dakle. poprzi se luk dodaju mahune i krumpiri i malo promjesa, zalije se s onoliko vode koliko čušpajza želite. doda se vegeta, papar, muškatni orašćić, lovorov list i ja stavim vise paradajza iz tetrapaka (1.5 dcl). poklopi se i kuha dok krumpiri nisu kuhani.
    zaprška. zagrije se ulje i doda brašna, miješa se dok brašno ne dobije zlatnu boju. na to se baci usitnjeni češnjak, promješa dva puta i lagano dodaje u čušpajz koji kipi. dodajte onoliko zaprške dok ne dobijete gustoću koju želite. kuhajte još 5 min uz miješanje ( pocinje se primati za dno). na kraju posipajte peršinom.
    Jan 29.07.2006.-veliki lav
    Vid 3.09.2009.-mala djevica

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,565

    Početno

    obožavam mahune,a osim gore navedenih načine pripreme znam ih napraviti i tako da ih prokuham pa po tri zamotam u špek i zapečem u pećnici.
    96.
    98.
    04.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •