Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: Kako se i da li se borite sa kilama?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Kako se i da li se borite sa kilama?

Meni su kile cijeli život prestavljale problem...i onda kada nisu bile tolike, tj. kada sam bila normalna, ja sam se vidjela kao slona. Sada kada sam slon, nekako to lakše prihvaćam (a možda je i zbog godina), ali sam sada stvarno debela (iako me prijateljice tješe da sam "krupna") . Želim opet smršati, ali jednostavno nemam snage ni volje...vježbanje - fuj, fuj...

Gdje ste vi sa takvim problemima i kako se nosite sa njima + gdje kupujete odjeću za "debele", jer imam stvarno puno problema sa tim. Bio je Neckermann u kojem je bilo super stvari, ali su ga u BiH zatvorili...

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prije sam bila ajmo reći jača ali ne debela, ali uvijek sam naginjala debljini i tako se na kraju i zbilo! U trudnoći sam dobila 20kg., 10 je još ostalo i eto došla sam do veličine 42 pa čak i 44 ovisno o proizvođaču. Iskreno tek sam nedavno počela nabavljati odjeću i to ovdje na foumu a i trenutno je takva moda (furaju se i tunike) da si možeš naći zgodnih stvari i to za sitne kune jer su rasprodaje na svakom koraku. Barem u Zg-u! Na vježbanje planiram od jeseni, točnije na pilates, ali dijetu neću držati radi dojenja. Ne bi voljela da mi se nešto dogodi sa mlijekom.
    Uglavnom kile si moram skinuti do iduće godine jer planiram na iduću bebu a kako sam si sada stvarno i bez pretjerivanja ogromna, na što bi sličila ako ne skinem ovaj višak ne želim ni pomisliti.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se već poprilično dugo spremam na vježbanje ali nikako prigrmit linost i krenit. jedino šta trebam dovest u red je mlohav trbuha (ajde ne vidi se kad se uspravim i isprsim svoje jadne dvice od poprsja) i noge. e tu je već problem celulit kojeg imam užasno puno.
    kila i nemam baš nešto viška, možda 2-3 i to je to.
    još sam najbolje izgledala 10 miseci nakon poroda kad sam skinila 32+2 kg koje sam dobila u trudnoći.
    čim prođe lito stvarno ću se uhvatit u koštac sa drobom i nogama i probat to sredit. :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da borim se već osam godina, koliko skinem, toliko u PMS-u nabijem natrag, minus pola kile koje ipak osvojim u borbi.
    Idem svako jutro na plivanje, tri puta tjedno na aerobic i vozim bicikl koliko stignem. Osjećam se super.
    Još da se poćnem zdravije hraniti, ono izbacim kruh, salame, slatkiše, colu i ostalo veselje i bit će ok. Samo nisam još psihički spremna na tako veliko odricanje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

borim ... pa više ih zaobilazim
    proneći prvu dijetu, pronaći motiv, skupiti snagu i donijeti odluku

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A o kojoj debljini pričamo?
    Kod mene je situacija:172cm i 83kg.
    Najnaj sam si bila sa 65-68kg (koliko vidite, nisam nerealna), dakle po meni, imam 15 kg. viška.

Nisam skinula kile nakon poroda i nesretna sam zbog toga, jednostavno nemam snage, sva energija mi ode na Leu, kuću i MM. (pazi raspored )
    A za skidanje kila, meni je potrebno :vrijeme za sebe, energija i volja tj. motivacija. Svo troje bez iznimke, a toga trenutno, nemam.

Tužna debeljuca...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U prvoj trudnoći sam dobila 15 kila, malo izgubila i onda nabila kilažu kao prije poroda. Tek kad sam počela raditi počele su kile ići dolje. Sa drugom trudnoćom sve se ponovilo jedino šta sam dobila samo 10 kila u trudnoći, ali sam opet kroz ovu godinu imala kao prije poroda. Užas, samo papam. Ubi me slatko, papanje dok klinci zaspu, nenormalne količine hrane natrpane nabrzaka u usta. I to što bi bila umornija to bi više jela. Opet je prošla godina dana i izgleda da mi se i tijelo vrača u normalu . U ovih mjesec dana sam izgubila 5 kila, ne znam ni ja kako. :?
    Eto tako je kod mene, nadam se da će i dalje kilice ići dolje, jer tako se doooobro osjećam.
    Šta sve priroda ne učini nama ženama

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Idem svako jutro na plivanje, tri puta tjedno na aerobic i vozim bicikl koliko stignem. Osjećam se super.

Wauuuu....svaka čast!!!!!!!!!! Ja ne znam stvarno, mislim inače sam lijena i nikada nisam baš vježbala, želja i volja KAO postoje, ali više volim TV i krevet....

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam lijena i volim žderat. prije trudnoće sam bila podnošljivo debela, 5-10 kg viška, sad zgledam ko puding od vanilije.
    ah, valjd ću se jednog dana aktivirat

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa

Wauuuu....svaka čast!!!!!!!!!! Ja ne znam stvarno, mislim inače sam lijena i nikada nisam baš vježbala, želja i volja KAO postoje, ali više volim TV i krevet....
    Vjeruj nije ni meni svejedno ustajati svaku jutro u pola šest i prije posla ići na plivanje, pa se brzo tuširam tamo, pa sušim kosu u auto do posla....
    ili kad se preznojavam na aerobicu umorna ko konj jer sam ustala ranom zorom i nakon osmosatnog radnog vremena onako satrta radim trbušnjake a doma me čeka još kuhanje za sutra, igra i maženje sa djecom, domaće zadaće...čišćenje, pranje,peglanje...katastrofa. A i MM-a nesmijem zapostaviti, pa nakon što operem suđe i uspavam djecu, važno legnem u boravak s njim "ko fol" gledat neki film, da budem malo zajedno, da se držimo za ruke i uživamo, hebate, vidim samo početak i kraj kad već slova odlaze, a moj me dragi budi, kaže: ajmo u krevet gotov je film. Nije lako, ali se mora, zakržljala sam, ne samo da skinem kile, već osjećam da tijelu treba neka usmjerena rekreacija, osim onih klasićnih koje svakodnevno obavljamo po kući i poslu. A sad do kad ću izdržati još neznam. Krenula sam i kod psihijatra na razgovore, bez bilo kakvih lijekova, tek toliko da s nekim porazgovaram, da me ohrabri, da mi razbistri da se moram brinuti sama za sebe jer nitko drugi neće.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam uvijek bila malo jače građe. Nabijene noge, guza tipa J.Lo, ali ne visi, nego je baš čvrsta i ravan trbuh i struk. Tako da ono kaj mi je dobro u dtruku nema šanse da prođe guzu . Po mome imam 5 kg viška. U prvoj sam trudnoći dobila 20kg i skinula ih sve. Sada sam dobila 22kg, a kako9 ću ih skidati vidjet ćemo kada rodim. Ne želim ni pisati koliko trenutno imam kila, ali ipak trudna sam pa se ne opterečujem!
    Ali voljela bih kada rodim, osim ovoga kaj sam dobila skinuti još malo...
    Kako, vidjet ćemo, ako ne bude išlo dojenjem kao u prvoj trudnoći, nekaj budem smislila, ali planiram malo na aerobik tamo negdje na jesen. Vidjet ćemo koliko ću biti čvrsta u toj odluci :/ ...
    Ali opet se tješim, 4. kat bez lifta, dvoje male djece, puno šetnje i ići će, za početak mi je bitno da dođem na kile od prije trudnoće.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja imam 1,80 i kojih 75 kila. trbuh mi je špekasti skroz, a imam i celulita po nogama. dojenje mi skine kojih 2 kile mjesečno, uz stalne aktivnosti i skakanja s djecom i oko njih.
    nemam vremena ni volje za neke ciljane aktivnosti tipa aerobic, pilates ili kaj već, nisam nikad išla, neću ni sad. ne pašu mi ta grupna skupljanja, a za privatnog trenera nemam para. kad se sjetim, trčim gore-dolje po stepenicama. cca 1 mjesečno. :/
    prehrana - ne pazim ništ posebno. jedem kaj mi se jede i kad mi se jede. bio to čušpajz ili sladoled. ima dana da u 12 navečer jedem cheeseburgere i shakeove iz McDonaldsa, a ponekad kroz cijeli dan pojedem dvije jabuke i perec. kak mi dođe.
    fakat se preveč ne opterećujem, takva sam kakva sam, ko hoće nek gleda, ko neće ne mora. sebi sam OK (ajde jedino strije nebrem preboljeti).
    al kad sam došla doma sa 90 kila nakon 1. poroda :shock:. onda se nisam mogla pogledati u ogledalo, al opet bez posebnih dijeta skinula sam 20 kila dojenjem, šetnjama i aktivnostima oko bebe.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja imam 170cm i 75 kg. Bila sam jedno vrijeme na 70kg i osjećala sam se super, ali u zadnjih par tjedana uhvatila me neka histerična kriza i natukla sam 5 kila :shock:
    Sad opet mjerim obroke i klopam puno voće i povrća + dosta tekućine, ali imam osjećaj da bih puno lakše skinula kile i prihvatila se vježbanja da sam psihički zadovoljnija samom sobom (ne tijelom nego duhom). Muči me nedostatak vremena za sebe i aktivnosti izvan kuće i obitelji. Doma sam već 3 godine i zbilja sam otupila.
    Rinama, imaš pp.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jasno da je dijeta pogresan put do prihvatljivih kila, svi znamo da se zdravo moramo hraniti i vjezbati ali ja MRZIM vjezbati - pri pomisli da moram raditi dosadne vjezbe u nekoj dvorani sa kvazimanekenkama sa zategnutim guzicama i silikonskim cicama rastu mi rogovi i trokutasti zubi Otkad sam se aktivno prestala baviti plesom, tesko mi je odrzavati liniju ali Atkinsova dijeta i svakodnevno plivanje me uvijek brzo dovedu u red. Postupci potpomognute oplodnje i trudnoce su ostavile svoj trag, ali nedam se ja - do Bozica cu opet izgledati kao avion

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Još jedn koja mrzi aktivnosti. Eh da je čarobna pilula...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam isto 170 visoka. u trudnoci sam natukla preko 30 kila. dosla doma sa 75 i nekako neobjasnjivo u par dana natukla jos 5 (i dan danas mi nije jasno kako, jela sam uglavnom voce da stabiliziram stolicu ), te postigla svoj osobni neslavni rekord-80 kilica.
    otkad se vrzmam po montinjakovom topiku sam izgubila jedno 9 kila, bez vecih odricanja, tako da se pitam je li to ipak samo doslo do normalizacije u radu organizma i hormonskoj ravnotezi.
    cilj mi je 60 kila (iako bi najradije isla na 58, ali ajde to je blizu, moci ce se i to ishendlati), igram tenis zasad jednom tjedno po sat i pol-dva, planiram se ozbiljnije posvetiti rolanju cim zamru ove stravicne vrucine. znaci min 2x tjedno po sat vremena. olakotne okolnosti su mi sto zivim na trecem katu bez lifta, imam psa i malo dijete (znaci ide se van minimalno 3x dnevno, s malim u rukama (oko 10 kg) gore dole, plus ponekad stvari iz ducana i sl), i uglavnom sam sama (md zivi i radi u drugoj drzavi tako da se vidimo prilicno rijetko).
    sto je mali veci ima vece zahtjeve za paznjom a ja manje vremena kad da jedem, sto u mojoj situaciji nije tako lose, ima tu dosta rezervi za istrositi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam visoka 175 ,a inace imam oko 70 kg a do poroda se popelo skoro na 90.Prestan pusenja i odrzavanje trudnoce uz dobrostan napuhao me ko zabu.s 2 mj trudnoce kupovala trudnicku robu.
    Nakon poroda nesto skinula al ostalo jos 10 ak.U zadnjih mjesec i pol skinula 8.Radom od 16 sati i lijeganjem u 3-4-5.
    Da nisam na taj nacin nemam pojma kako bi jer obozavam jesti,a posebno po noci.
    Kinezi non stop piju mlaku vodu.uz jelo ,nakon -stalno.To poboljsava metabolizam.Poznanica je na taj nacin u njesec izgubila 7 kg.2-3 l mlake vode dnevno non-stop po malo.
    jesti puno puta po malo,a obavezno doruckovati,a veceru maximalno smanjiti

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

najnovija taktika: doručkujem samo voće, ručam normalno a navčer udri po lubenici, bez slatkiša i sokova...vikend sam pokleknula ali danas nastavljam...važno je nastaviti kao da ništa nije bilo...možda što i skinem, još nisam ništa

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A jel se vama čini da su kile bolje raspoređene? Evo meni je 4 godine od poroda i imam viška u odnosu na prije sigurno 8-9 kg, a svi govore joj kak si smršavila, dobro izgledaš. Jednostavno mi je oblik bolji, valjda od trčanja za djetetom.

Ali ipak, to je lažna slika koja me demotivira sa skidanje kila.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Od kad sam odustala borit se s kilama one su se lagano počele skidati . Godinama sam se bavila razno raznim sportovima koji su mi koliko toliko održavali liniju. Imala sam i faze mjesečarenja i žderanja pa sam u par navrata u samo mjesec dana znala natući i do 15 kg , pa bi ih nekako skinula pa opet mjesečarila i žderala i tako 3-4 godine..... Isprobala sam sve moguće dijete ali kad i pomislim na riječ dijeta ja ogladnim kao vuk i hrdala bih sve što mi je pri ruci.
    Više se stvarno ne sekiram kilama i same se nekako tope, mislim da sam sad čisto ok (168 cm visoka i 64 kg) jedino mi je odvratan celulit po nogama i guzici ali ako ga ne gledam onda ga ni ne vidim

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    najnovija taktika: doručkujem samo voće, ručam normalno a navčer udri po lubenici, bez slatkiša i sokova...vikend sam pokleknula ali danas nastavljam...važno je nastaviti kao da ništa nije bilo...možda što i skinem, još nisam ništa
    Lubenica je loš izbor jer se od nje ne mršavi već dobiva kile, ima visoki GI. Probaj jabuku ili nešto od voća s niskim GI (Montignac).

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    ja imam 1,80 i kojih 75 kila. trbuh mi je špekasti skroz, a imam i celulita po nogama. dojenje mi skine kojih 2 kile mjesečno, uz stalne aktivnosti i skakanja s djecom i oko njih.
    Wow!!! Ja sam 177 pa mi je imati 75 kila sasvim pristojan cilj. Niti ne želim manje od 70 jer tad izgledam kosturasto. Dakle, ja se na tvom mjestu ne bih zamarala kilama, već uživala.

Citiraj Veki prvotno napisa
    U prvoj trudnoći sam dobila 15 kila, malo izgubila i onda nabila kilažu kao prije poroda. Tek kad sam počela raditi počele su kile ići dolje. Sa drugom trudnoćom sve se ponovilo jedino šta sam dobila samo 10 kila u trudnoći, ali sam opet kroz ovu godinu imala kao prije poroda. Užas, samo papam. Ubi me slatko, papanje dok klinci zaspu, nenormalne količine hrane natrpane nabrzaka u usta. I to što bi bila umornija to bi više jela. Opet je prošla godina dana i izgleda da mi se i tijelo vrača u normalu . U ovih mjesec dana sam izgubila 5 kila, ne znam ni ja kako.
    Eto tako je kod mene, nadam se da će i dalje kilice ići dolje, jer tako se doooobro osjećam.
    Šta sve priroda ne učini nama ženama
    Skoro pa moja priča. U trudnoći dobila 17 kila, po porodu skinula podosta, a onda dugotrajnim dojenjem nabila nazad do kilaže s kojom sam išla u rodilište, postala teški ovisnik o slatkome i hrani u kasnim satima, a tijekom trudnoće nisam jela nakon 18:00 jer mi se nije jelo.

Pokušavam izbaciti večeru. Nekad uspješno, a nekad ne.
    Počela sam raditi na sebi ne više toliko razmišljajući da moram skinuti toliko i toliko već radeći na malim stvarima.
    Zadala sam si dobiti bar malo kondicije pa da predvečer ne budem umorna i frustrirana. Pomogla mi tjelesna aktivnost.Osjećam se poletnije i nisam mrgud navečer već pozitivno umorna bez teških riječi i s dozom razumijevanja za ukućane.
    Da mi ne bi dosadilo, iskombinirala sam svašta, ovisno o mojim afinitetima taj dan.
    Uglavnom, ponekad vozim bicikl,
    učim vježbati pilates (još nisam sigurna da su mi svi pokreti kak treba, ali važno je da se zaista trudim),
    kad god se sjetim stegnem trbušne mišiće i guzu,
    vježbam na spravi Leg Magic,
    pokušavam naučiti hoopati (tu se zaista puls popne na onih 60 - 80%)
    ne oblačim više samo crnu odjeću (upravo sam u svjetloplavoj majici i isto takvoj maxi suknji) - Pokušavam o sebi ne razmišljati na način: Debela si, ne sniješ nositi svjetle boje. već: Gle, kako ti ova kombinacija prekrasno stoji, baš ti ta boja pristaje uz lice...
    Uskoro možda stanem i na orbitrek. :D

Osjećam se taako ponosno na sebe. Konačno sam se probudila.
    Inače BMI mi je iznad 30 pa doista imam što izgubiti.
    Veselim se gubitku, ali se ne važem svaki dan. Kad stanem na vagu ne gledam ja stanje već MM koji brojčicu zadržava za sebe pa onda prema očitanju bodri dalje.
    Kaže da mi ruke nisu više tako ogromne i da sam malo uža u bokovima. A kile, tko ih fućka. Centimetri su važni.
    Zašto se sama ne želim vagati? Jer se obeshrabrim i stanem te počinjem s obredom samouništenja.

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Još jedn koja mrzi aktivnosti. Eh da je čarobna pilula...
    Ne tako razmišljati, Već samim stavom da to ne možeš, ne voliš...oduzimaš sebi priliku.
    Draga, ti to itekako možeš, samo moraš početi željeti to.

Evo kako sam si ja formulirala svoje Zašto ne odustati?
    1. Jer to već dugo želiš i znaš da ta želja nije hir.
    2. Jer si konačno riješila sve probleme koji su te kočili u ostvarenju ciljeva (a novonastalima nećeš dati priliku da te ometaju).
    3. Jer znaš da to možeš.
    4. Jer želiš imati potpuno povjerenje u sebe i otkriti snagu svoga uma.
    5. Jer želiš opet stati u onu trapar haljinu.
    6. Želiš se naučiti kontrolirati.
    7. Želiš opet biti nasmijana i sretna.
    8. Želiš biti ono što oduvijek jesi ti.
    9. Jer je dostizanje toga cilja način da se suočiš sama sa sobom
    10. Jer želiš više vremena provoditi sama sa sobom i biti sebi draga osoba, postati samoj sebi prijateljica (a prijatelji se ne nagrađuju teškim, omalovažavajućim riječima).

Po meni je prvi korak pokušavati pozitivno misliti. Kažem pokušavati jer se dogodi da crna misao zaluta, ali ju možemo pobjediti, ako hoćemo.

Vodim se onom: Ništa nije tako teško kako izgleda.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja imam 1,74 i oko 60 kila, plus minus kila dve

u trudnoći imala preko 85 kila, groza

sad vizualno ne izgledam debelo, inače se najbolje osjećam kad sam mršava tako da bi voljela imati oko 58 kila

ali..trbuh mi je neopisiv, kao neko tijesto sa strijama, a na nogama već vidljiv celuluit

vježbanje, vježbanje, vježbanje

što se tiče mršavljenja, kada sam sa 74 kile pala na 60 tajna je u samo jednoj stvari, MALO jesti..ne mora se gladovati, ali se zbilja mora puno manje jesti

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa

Lubenica je loš izbor jer se od nje ne mršavi već dobiva kile, ima visoki GI. Probaj jabuku ili nešto od voća s niskim GI (Montignac).
    O stvarno, meni je lubenica (koju naravno obožavam) uvijek bila sumnjiva. Baš bih se obžderavala istom i pritom preskakala večeru zbog iste a niš se na vagi ne bi događalo. A svi govore pa to ti je voda, samo voda .

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Čitam ja vas, pa vi ni nemate puno kila :shock: Bolje da ne kažem koliko ih ja imam, više se koturam nego hodam...Natukla sam hrpu kila od kada sam se preselila i samo se vozikam u autu. A prestala sam i jogu vježbati redovno. Razmišljam o dijeti već dugo, a razmišljati ću i dalje intenzivno jerbo nemam snage staviti se u pogon. Nekada sam puno plivala, pa sam mislila da bi možda to bilo dobro, ali sve koštaaaa... Eto, utjeha za supatnice, ima nas još....

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Draga, ti to itekako možeš, samo moraš početi željeti to.

grli, grliiiiiiiiii

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da ne mislite da izmišljam, evo GI popisa. Od namirnicama s niskim GI se mršavi, a od ovih visokih se deblja.

UGLJIKOHIDRATI S VISOKIM GLIKEMIČNIM INDEKSOM

maltoza (pivo) 110
    glukoza 100
    krumpir pečen u pećnici 95
    posve bijeli kruh 95
    pire od krumpira 90
    med 90
    mrkva 85
    cornflakes i kokice 85
    bob 80
    buča, tikva 75
    lubenica 75
    šećer (saharoza) 70
    bijeli kruh 70
    zaslađene rafinirane žitarice 70
    slastice s čokoladom 70
    kuhani oguljeni krompir 70
    keksi 70
    hibridni kukuruz 70
    bijela riža 70
    suho voće 65
    polubijeli krih 65
    neoguljeni kuhani krumpir 65
    banane, dinje, pekmezi 60
    bijela tjestenina 55

"UGLJIKOHIDRATI S NISKIM GLIKEMIČNIM INDEKSOM"
    cjeloviti kruh ili kruh s mekinjama 50
    cjelovita riža 50
    grašak 50
    nezašećerene cjelovite žitarice 50
    zobene pahuljice 40
    grah 40
    nezaslađeni voćni sok 40
    cjelovita tjestenina 40
    kruh od cjelovite raži 40
    kruh od 100% cjelovita brašna 35
    suhi grašak 35
    mliječni proizvodi 35
    voćni sladoled (sorbet) 35
    suhi grah 30
    leća 30
    slanutak 30
    cjelovita tjestenina 30
    svježe voće 30
    voćna marmelada bez šećera 30
    crna čokolada (>70% kakaa) 22
    fruktoza 20
    soja 15
    zeleno povrće, rajčica, limun i šampinjoni < 15

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa

O stvarno, meni je lubenica (koju naravno obožavam) uvijek bila sumnjiva. Baš bih se obžderavala istom i pritom preskakala večeru zbog iste a niš se na vagi ne bi događalo. A svi govore pa to ti je voda, samo voda .
    ne, ne i ne ne mogu vjerovati, zato ja nisam niš smršavila, a svi živi pričaju kak je to zdravo voće i sl. baš sam razočarana!
    Od sada teška srca ali lubenica je out!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da, da, a ona je tako apsolutno prekrasno ljetno voće, osvježavajuće, blagodjelujuće....

A ništa, printam si ovu tabelu (babyiris hvala) pa ćemo se po tome ravnat.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Annar prvotno napisa
    Čitam ja vas, pa vi ni nemate puno kila :shock: Bolje da ne kažem koliko ih ja imam, više se koturam nego hodam....
    Baš tako! :/
    Vidim da nema ni jedne koja, realno treba skinuti više od 10kg.
    Vidim da sam samo ja tu u teškoj kategoriji, jer teška kategorija nema snage ni razgovarati o tome , pa možda s obzirom da ja razgovaram, ima još šanse za mene...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Čitam ja vas, pa vi ni nemate puno kila :shock: Bolje da ne kažem koliko ih ja imam, više se koturam nego hodam....
    Vidim da sam samo ja tu u teškoj kategoriji, jer teška kategorija nema snage ni razgovarati o tome , pa možda s obzirom da ja razgovaram, ima još šanse za mene...
    Evo imam ja, moram skinut 17 kila, tri i pol sam skinula još 14 i pol i ja sam na konju.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam krenula s 20 viska, sad sam na 11 viska
    vec par mjeseci

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo imam ja, moram skinut 17 kila, tri i pol sam skinula još 14 i pol i ja sam na konju.
    mislim da nije toliko stvar u brojki, koliko u tome da se dobro osjećamo u svome tijelu. makar sam si i sad OK, sigurno bih se bolje osjećala bez tih 5 kila viška. bilo bi mi lakše hodati uz stepenice, igrati nogomet na dvorištu, a i valjda bi rjeđe gasila svjetlo kad se keksamo

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma naravno da nije stvar u brojkama, ali kad pređeš višak od 15kg, stvari se mjenjaju u glavi, sve je puno teže pa i odluka o skidanju tih kila, pa nerjetko zakeljiš još koju kilu.
    Jedno je dok sam se prije 10god. borila da se sa br.40 spustim na br.38, a drugo je sad kad više ne stanem u br.44. Totalno drugačije!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dojenjem i nevečeranjem, kasni doručak, kasni ručak, ne kupujemo grickalice, imamo u dvorištu hrpu voća.
    Ponekad imam osjećaj nakon dojenja - ode sve što sam pojela, mali se ne skida.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

rinama za svakodnevno plivanje i ostali tjedni režim. Svaka čast!
    Pokušat ću se ugledati na tebe!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da nema teške kategorije. Samo smo privremeno takve.
    Ja od poroda plus nebrojeno stresova, ali da se to pobjediti.

Trenutno imam jako puno viška koji nastojim skinuti (30-ak kilica samo ). Nažalost, troznamenkasta brojka, ali ne zadugo. Skinut ću ja to.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo i ja razgovaram o tome...
    imala sam +15, ostalo još +10, ali sam ušla u bijele lanene hlače i bijelu tuniku (to nisam uspjela obući već 2 godine) i osjećala sam se skoro savršeno...
    pomoglo je - izbaciti kruh iz prehrane, početi vježbati, povremeno masaža i sauna, i tai chi 2-3 puta tjedno
    sad čekam da malo zahladi i vraćam se režimu prije trudnoće - svakojutarnje trčanje prije posla, svakovečernji tai chi i 2x tjedno pilates

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    rinama za svakodnevno plivanje i ostali tjedni režim. Svaka čast!
    Pokušat ću se ugledati na tebe!
    Nemoj si davat prevelike korake, kreneš dan po dan, tjedan po tjedan, ja sam krenula sa idejom da idem samo malo probati, skupila društvo nas petero prijateljica i krenule u 11/2006 na aerobic, a do danas njih četvero odustalo lagano jedna po jedna, a ja ostala i idem i dalje.
    Ali eto, one sve imaju još malu djecu (oko 2 godine starosti) a moji su malo stariji, 7 i pol i 4 i pol, i malo je lakše pronaći vremena za sebe.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

[/quote]
    [/quote]

Ma, nema šanse, ne mogu vjerovati da se od lubenice dobijaju kile... evo ja sam smršavila dva tri kila otkako je počela sezona lubenica i dinja. Nisam ni na kakvoj dijeti samo se navečer kad sam gladna "ubijem" od lubenice ili dinje. Jeste da se piški nekoliko puta po noći, ali zadnja dva tjedna ustajem s ravnim trbuhom... dobro kad ležim na leđima i rastežem se ali na 1,65 kad se izgube 3 kilograma, stvarno se vidi.
    Inače sam gurman i protivnik bilo kakvih dijeta, muka mi je od priča, nažalost samo ženskih, kako smršaviti i kako se riješiti celulita.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja odbijam vjerovati da lubenica deblja!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja odbijam vjerovati da lubenica deblja!
    I ja, to mi je jedino osvježenje u ove grosne vrele dane....

talia7 i ja obako nekako kao ti, gurman sam i muka mi je od pomisli na neke dijete kada stvarno voilim papati. Treba samo malo kontrole, ne kasno večeranje, doručak je najvažniji obrok i to je to. Sva sreća pa nisam neki veliki slatkoljubac i nisam ljubitelj čokolade :D , inače bih valjda bila ko slonica.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja stvarno vjerujem da bi izgledala prilično dobro da ujutro jedem lakšu hranu, da ne jedem poslije 20h i da tu i tamo vježbam, a svakodnevno da se krećem, vozim bicikl ili nešto, plešem....
    Sad to radim jedno vrijeme i topim se vidno! Ali lako je sad po ljeti, kad ti se ionako ništa ne jede. Po zimi ću se vjerojatno opet vratiti na slonica-look. :/

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Rinama, u pravu si kad kažeš da je lakše uzeti vremena za sebe kad djeca malo porastu. Ja evo ne uspijevam kraj Stele i Svena ni jedan trbušnjak napraviti jer su istog trena na meni i nema mi mrdanja ni milimetra. A kad spavaju onda ipak radije odmorim pola sata u horizontali (postali su strašno razigrani, jedva ih stižem po kući) i skuham ručak.
    Čvrsto vjerujem da će mi biti lakše kad još malo porastu (čitaj: kad krenu u srednju školu... )

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja stvarno vjerujem da bi izgledala prilično dobro da ujutro jedem lakšu hranu, da ne jedem poslije 20h i da tu i tamo vježbam, a svakodnevno da se krećem, vozim bicikl ili nešto, plešem....
    istina, svi mi bi puno bolje izgledali, samo treba odlučiti i naći malo vremena za sebe... i naravno, prisiliti se pazit na prehranu...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ali lako je sad po ljeti, kad ti se ionako ništa ne jede. :/
    Meni je ljeto udarno za debljanje kad mi je vruce odma mi se nesto trazi.. vjerovatno voda sam ja to ne kuzim pa samo trpam u sebe

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, da... to je istina! MM mi često govori da sam gora od naše kćerkice po pitanju prepoznavanja onoga što mojem tijelu treba. I onda mi on donese čašu vodu, ja popijem i wow! Uopće mi se više ne jede kinder bueno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja imam problema s kilogramima ali to je zato sto sam premrsava, a jos sam i smrsala kad sam bila bolesna nedavno...
    moram priznati da sam odlucila jesti ali bas jesti i udebljala sam se cak 4 kilograma za 3 tjedna. Osjecaj je divan i sad dobivam kilogram na tjedan.
    Ne jedem nezdravu hranu vec sam povecala obroke i jedem cesce sto prije nije bio slucaj.
    I da, vjezbam yogu i divan je osjecaj.
    znam da full time mame nemaju vremena bas za yogu ili kakav drugi sport ali tko moze neka pokusa.
    ja ne vjerujem u dijete ali zato vjerujem u zdrave i redovite obroke.
    Ali drzim fige svima koje zele smrsati, neka svoj visak kilograma dobace do mene abrakadabra i svi zadovoljni

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Eto ja sa istim problemom kao Larica s time da neznam kako se nabrzaka udebljati, steta da si ne mozemo razdjeliti te vrazje kile.
    Imam i par frendica koje muku muce s kilama, a ja u niti mjesec dana izgubila 9kg

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zaboravih napisati, imate moju podrsku i vi to mozete s vise ili manje muke a neke i pretjeruju da su debeljuce

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da se i ja javim...oduvijek sam bila jača, u prvoj trudnoći sam dobila 18 kg, skinula 16. u drugoj dobila 20 kg i ostalo mi još 10 do one kilaže koju sam imala prije trudnoće,a i onda sam već imala ohoho viška. 4 mj od poroda,kile nisu mrdale. čvrsto sam odlučila smršaviti, pregledala sve dijete i skužila da ne mogu jesti po tim planovima, nego: jedem zdravije i pazim na količinu. npr, ujutro i navečer žitarice, između voće i povrće, jogurti, izbjegavam sokove, općenito manje začinjavam hranu, za ručak kuhano. nekidan sam u jogurt nasjeckala krušku i stavila žitarice, bilo je super. ako sam baš jako gladna, popijem dl mlijeka, par žlica jogurta i pola rajčice, a kruh sam skoro i zaboravila. nisam gladna jer jedem malo a često, a sve te stvari nisu jako kalorične. svaki dan gubim po 200-300 grama (važem se ujutro kad se probudim) i sad mi ostaje (5,5mj od poroda) još 5 kg do stare kilaže i još 5kg koje bih htjela skinuti jer mi idu na živce.puno više se krećem, kad mali spava, šetam s malom.kad ona spava šetam s malim ili ga stavim na bic pa se vozamo.stalno sam u pokretu i osjećam se bolje. ne vježbam ništa određeno, nego samo više vremena aktivno provodim s djecom i izgleda da to pali.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •