Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: zar je stvarno predebela?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno zar je stvarno predebela?

priej nekoliko dana sam bila na cijepljenju i sa navršenih 5 mjeseci moja djevojčica teži 9100 g. na taj podatak pedijatrica je ostala ZGRANUTA i čidila se čudu čuđenom. a kao pošto je beba na prsima ne smije me špotat.

inače, Filipa je rođena sa 4 kile. sada ima 5 obroka dnevno, s time da joj je zadnji u pol 10 navečer i tek prvi u 6 ujutro. ona spava cijelu noć, ne traži po noći. znaći u prosjeku je dobila po kilu svaki mjesec. jede svaka 4 sata. tako si je složila ritam i to joj paše. tek smo priej par dana počele uvoditi nove okuse, ali u neznatnim količinama.

no, mene je pedijatrica ubila u pojam. da ju ni slučajno ne forsiram na noge (zbog težine!!!!!) i da pazim sa sjedenjem. a što se tiče sjedenja ona totalno hvatara ravnotežu i sjedenje joj je totalni zakon!! :D

pa me zanimaju vaša mišljenja. kaj je fakat predebela ili da zaboravim kaj stara trabunja i lijepo i dalje hranim svoju bebu?
    da ste i vi imali takvih problema? il ju fakat šopam previše?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije debela, pa velika je rođena i lijepo napreduje, budi ponosna
    meni je Nino rođen sa 4400g, sa navršena 2 mjeseca imao je 7900! doktorica se šokirala, al ka je čula da doji, nije ništa rekla, samo naprijed

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je kilaza koju je im ao i moj mali samo za razliku od tebe meni je moja pedijatrica davala pohvale, mali je super napredovao, bio zdrav i veseo... sa 5 miseci je i puzao a isto je bio samo na mom mliku. i da..... reci tvojoj pedijatrici da i vrabci znaju da samo dojena dica NE MOGU biti debela jer majcino mliko ne povezuje masnocu .
    uzivaj u svom zdravom djetetu i viruj sebi a ako ti jos sta rece kazi joj da je mozda vrime da se zaputi ako ne do roda onda do svedske na usavrsavanje.
    isto tako pitaj je po cemu je pravljena ta tabela po kojoj ona misli da je tvoje dite debelo a posto sam 100% sigurna da ti nece znati odgovor onda joj nabij pod nos da je radena po djeci koja su hran jena na bocicu i ta krivulja ne odgovara dojenoj djeci . amen!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma uvijek to ponavljam al moje dobio 1850g i 7cm u prvih mjesec dana
    tak da je imao 5200, a iz bolnice je izašao s 3350
    s 2 je imao 6500
    a s 3 mjeseca 7250

s godinu dana nije stigao do 10 kila, pa ti računaj . sve to dođe na svoje

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

malecka ti super napreduje i jedino možeš biti ponosna kako raste od tvog mljekeca; nemaš se kaj uzrujavati
    i mi smo "teška kategorija", sa 4,5 mj. Vid je imao 8200 g /koliki je sad nemam pojma, strah me vagat / , s tim da je ped. bila oduševljena... 8)

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

puno vam fala svima. sad ste me utješile kad vidim da ima još ovakvih malih king kongića.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni ona ne izgleda debela, nego jednostavno velika. Koliko je duga? Mislim, ako je duga, odnosno visoka, mora imati i prateću težinu.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Čuj, tvoja je "predebela", moja je "premršava" jer sa 8 i pol mjeseci ima "tek" 6220 g (a pojela bi i mene da može ), tako da mislim da je najbolje naše bebače pustiti da rastu i sve će s vremenom doći na svoje. Glavno je da su oni zdravi i veseli. Pogotovo kada još dojite. Ne znam kako bi izgledala ta dijeta na koju bi kao tvoja princeza trebala ići :? ?!
    Uživajte!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije predebela, ali se slažem s pedijatricom da ju ne treba stavljati na noge i u sjedeći pložaj.

Ja sam svoju zapravo tek sjela sa 7,5 mjeseci,a ana noge se sama uspela tek negdje s 10-11, prohodala s 14.

Naznaka za sjedeći položaj je kada mogne sama stavljati nožne palce u usta, tada se vidi da joj se kralješnica dobro razvija.
    Ako baš želiš da "sjedi" stavi je u onu malu sjedalicu za auto gdje je pod nagibom od 45 stupnjeva, s malo uzdignutim nogicama, to joj je dovoljno da gleda okolo i da se zabavi.
    Je l to ona na slici sjedi?
    Sorry, ali malo si uranila, možeš više naškoditi djetetu nego što je to njoj super. Djeci je sve super.

Najviše me iritiraju roditelji, bake i djedovi, koji djecu stavljaju na noge pa djeca hopsaju - roditelji protumače to kao hodanje, a to je normalan dječji refleks.

Ja ne znam zašto smo svi nestrpljivi?!?!

(Ja sam isto bila, ali sam se uspjela suzdržati po mnogim pitanjima - tipa sjedenje, stavljanje na noge, dohrana itd.)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dojeno dijete nikako nije debelo, preveliko ... ali cure su ti to vec rekle!!!

Slikica Filipe je prekrasna. Ali se i ja slazem da stavljati dijete da sjedi nikako ne bi trebala biti praksa prije nego se ono samo (bes pridrzavanja rucicama) moze dici iz lezeceg u sjedeci polozaj!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko je dugacka? U svakom slucaju je kod nas kao kod mamazike, onda je moj Joco premrsav jer sa 9.5 mjeseci mozda sada ima 9 kg
    Izgleda ko buftla :D Znaci premrsav nije. Sa 8 mj. je imao 8 kg.
    Ali on je dug oko 71 cm, sto je za dobrih 5 cm manje nego sto je Luka bio u njegovoj dobi.
    Pa ne znam zasto se doktori tako cude, velika je razlika kad se dijete rodi sa manje od 3 kg kao moje ili sa punih 4 kao tvoja malena

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma moji su se rodili i dugački i teški, ali kad si ih pogledala zapravo su bili relativno vitki, naročito stariji. Mlađi je imao malo "narukvica" ali to se sve rastopi kad prohodaju. Sad je mršav, a stariji je počeo malo nabacivati kile, ali još uvijek je vitak, i raste kao lud. Kad bi rekla da ima skoro 30 kila s 5.5 godina, rekli bi da je debeo, ali sa 135 cm visine - stvarno nije... Mlađi je sad skoro 3, visok je 104 cm a težak 17 kg. On raste malo normalnijom brzinom. Ne jede toliko čokolade kao stariji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj buco se rodio sa 4,600, mjesecno je dobivao vise od 1 kg. Sada ima 7 i po mj i oko 14 kg, i preko 75 cm. Na rukama i nogama ima "narukvice", ali je tako slatki da sladji ne moze biti!
    E da, pedijatrica kaze da je sve ok, jer je dojen. Jos uvijek ne jede bas drugu hranu.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

O debljini su ti rekli, a ja bi malo o sjedenju. Ako sam dobro vidjela, tu smo negdje i mislim da ste malo uranili sa sjedenjem. Mi još ne sjedimo i ne namjeravam ju stavit dok se sama ne digne u sjedeći. Jedino malo vježbam dizanje u sjedeći bočno preko podlaktice i kad dođe u sjedeći dignem ju i nosam ili spustim natrag u ležeći. I njoj bi bilo fora sjediti ali sam nepopustljiva jer mislim da nije spremna dok god se sama ne digne. Tako ću i sa hodanjem, na pod neka puza pa kad se digne, digne. Neće nigdje zakasnit, i nasjedit će se i nahodat u životu. Iako puno starijih stalno govori kako je dosta čvrsta i zakaj ju ne stavljam da sjedi, pa i onih koji se čude što sa pet mjeseci nije stavljena u hodalicu (čak i mlađih mama). Na što ja lijepo odgovorim da moje dijete neće u hodalicu NIKAD. I poludim od onih koji bi da hoda, po ju pokušavaju "hopsat" i "vidi kak joj super ide, uskoro će ona prohodat". Ja imam povjerenja u svoje frendice fizioterapeute koje rade sa djecom na razvojnoj gimnastici (sa bebama i djecom koja zaostaju u razvoju ili imaju nekih problema: kukići, krivi vrat i ostalo) i slažu se sa mnom da nigdje ne trebam žuriti, da malena lijepo napreduje i sve je OK, neki čak kažu, "ko po školskoj knjizi".

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja stvarno ne znam kud se, k vragu, tim ljudima žuri :/
    Zar ne mogu lijepo uživati u onome što beba trenutačno može i radi umjesto da stalno siluju nešto unaprijed ko da će im onda dijete više vrijediti

(Vidi se da sam nedavno čitala tetu Penelope )

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Podizem ovaj topic da ne bih otvarala novi, a moram da se izjadam nekome jer sam stvarno poludelaaaaa danas!!!
    Jutros smo bili kod pedijatrice na kontroli (merenje)i za vakcinu i stvari stoje ovako. Tesa dobila sa mesec i deset dana 1200g na sta je ona odreagovala sa cudjenjem "kako to opet preko kila". Sada im 7500g a rodjena je sa 3100g (sa 4 m. poduplala porodjanu tezinu). Poludela sam jer nije bila zadovoljana kad je napredovala 560g prvi mesec a sad joj je kilo mnogo. Inace Tesa ima 5 meseci i par dana, dugacka je 66cm i samo papa mamu, nista drugo. Vesela je sama se podize u sedeci, po malo pocinje da puzi (vise guza nego nego sve ostalo - doktorica kaze NIKAKO je ne pustajte da puzi - ko da je ja na nesto teram!!!!!), prevrce se , kukici super, uredno vezbamo svaki dan pred kupanje i sve za 5.
    Ajmo cure, malo podrske jako sam se iznervirala jer starno mislim da mi je beba za svoj uzrast OK. Inace, svaka pelena je popiskana(presvlacimo se na dva-tri sata, osim nocu) a kaki na 2-3 dana ali u ogromnim kolicinama zlatno zuto(bude tu ponekad skoro puna babylove prostirka).
    Uh, bas me je razljutila - mnogo napredovala, aha!

:shock:
    Sad mi je malo lakse, makar sam se izjadala!
    Pozdrav bebacima

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, Tesa je super curka...samo je pusti nek se razvija....

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i sto bi po doktoricinom trebalo? izgladnjivati dijete? :? pa ne jede slatkise

ako je dojena, ne moze biti predebela. ne mogu svi biti jednaki, neka djeca brze napreduju neka sporije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moje curke su jako napredovale i nisam se uzrujavala oko toga. Samo zbilja, zbog nogica je bolje da se čim kasnije postavlja na noge jer je Mirta jako rano ustala na noge i prohodala s manje od 10 mjeseci i uskoro su joj noge bile kao malom kauboju. Ok sve, se riješilo vježbama, pravilnim sjedenjem i sad ima krasne ravne noge ali nije baš toliko morala žuriti. Ortoped je rekao da je za krive noge isključivo krivo rano ustajanje (a daj dijete spriječi da ustane kad jednom to odluči)
    Leda je s 5 mjeseci imala nekih 8 kg (rođena s 3050 g) i to je svima bilo normalno. S 1g je imala 10 kg i nešto sitno. Sada, s 25 mjeseci ima 13,5 kg i baš je taman. I ona je rano prohodala, ali bila je malo polijena i nije baš pretjerivala sa stajanjem i hodanjem i nogice joj se uopće nisu iskrivile.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Što se tiče kila ne moraš ništa brinuti, sve to dođe na svoje, nekad dobiju manje, nekad više. Pa ne mogu svaki mjesec dobiti na gram kako piše u tablicama- koje bi ionako trebalo korigirati

NIKAKO je ne pustajte da puzi - ko da je ja na nesto teram!
    Iako ju ti ne tjeraš puzati, mislim da je malo rano za pravo puzanje. I doktorica ti je to vjerojatno rekla jer mnoga djeca počnu prerano puzati "po vojnički", a to je nepravilno i trebalo bi spriječavati ako se može i korigirati... Samo ti je malo ljepše trebala to reći i objasniti. Djeci se svašta sviđa (sjedenje, stajanje i hopsanje, puzanje "po vojnički") ali ne bi trebalo to dopuštati prerano jer su im mišići preslabi i sve rade nepravilno što kasnije uzrokuje mnoge probleme lokomotornog sustava. I Stella je neke stvari htjela malo prerano (isto je počinjala puzati vojnički, po mome se malo rano i dizala) pa sam ju sputavala i zabavljala ju nečim drugim, a kad to više nije išlo onda sam ju korigirala- pokušavala s njom raditi ono što može sama, kroz neke vježbice ojačati mišiće i naučiti kako da pravilno radi to što želi

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Anita je sa tri i pol mjeseca teska 7200 g i dugacka 67 cm. Pdijatrica kaze da super napreduje. Dojim na zahtjev.
    Radi po svom, bitno je samo da je beba zadovoljna

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razumijem i slažem se sa svim preporukama da se dijete ne forsira na hodanje, sjedenje, cupkanje i sl. al ne razumijem kako nije dobro ono što dijete radi samo, bez ikakvih utjecaja iz vana (npr. to "puzanje po vojnički" - po meni to i nije puzanje). Ako se radi o zdravom djetetu zašto mu takvo nešto zabranjivati i sputavati ga?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala vam svima na odgovorima. Ona je super vesela, zivahna, okretna i zdrava. A pedijatrica je malo na svoju ruku (inace preporucuje da se bebama od mesec dana da caj od kamilice zasladjen, a navodno zagovara iskljucivo dojenej do sestog meseca :shock: A ipak je kad mi je T. u prvom mesecu napredovala 560g rekala - A, to mi se nista ne svidja, nije vam dobro mleko moracete da uvodete dohranu!!!!!)
    Btw, menjam pedijatricu, nasla sam jednu divnu , savrsenu, kod koje nekoliko mojih drugarica vode svoje bebace.

A sta je to "vojnicko" puzanje?

Pozdrav, dmi3

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Rio dva dana prije dva mjesesa ima 7320 g :D (rođen je s 3840, iz bolnice izišao sa 3550). Isključivo je dojen, osim 30 g glukoze u bolnici, nije probao ništa osim mog mlijeka. Pedijatar je rekao da je to u redu jer ga dojim, da je na adaptiranom, to bi bilo već lagano zabrinjavajuće jer se onda veže voda u organizmu.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i nas ovdje :cereći smajlić:
    Dojen isto na zahtjev sa 4,5 mj. 11930 grama i 74 cm dug :D (rodio se 55 dug i 4150 grama)
    pedijatrica se zgraža jer nikada nije imala takav slučaj - gotovo svaki mj. dobije oko 2 kg i sigurno bi nas stavila na dijetu da se ne radi samo o dojenju ali ovako ne može. Vidjet ćemo šta će biti sa 6 mj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

vesnare,

moj mišek ima 11200 g s 11 mjeseci pa pedijatrica veli da je predebeo, ja mislim da bi u nesvjest pala da vidi tvoju bubu.

Ali, moj je stvarno Pero-ždero i kad se i najede da mu se trbuščić napne, svejedno ustašcima napravi "njam-njam" kad spazi hranu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Za moju bebicu su uvijek govorili da "lijepo napreduje" - imamo dobru pedijatricu i patronaznu sestru
    A moj doktor je pricao kako su njima rekli da svoju sestomjesecnu bebu stave na dijetu jer je predebela. Naravno da nisu i sada je to poprilicno mrsava osoba. Inace je taj doktor u svojoj knjizi napisao da zdrava osoba ne moze biti ni predebela, a ni premrsava. Tj., vazno je da je covjek zdrav, a ne sto misli okolina o njegovoj kilazi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi danas bili na vakcini i Asja sa 4 mjeseca ima 7150 grama, a duga je 65 cm. Inace, rodjena je sa 3700 g i 54 cm duga. Meni svi govore da sopam dijete i da svaki njen kmek rijesavam sikom, cak sam jedno vrijeme i ja pocela MM-u dosadjivati i pitati ga jel on misli da nam je cura debela, dok me on nije skulirao i od tad ja opet po svome i sta me briga sta drugi misle.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •