-
Podižem jer imam jednu dilemu. David je dosta rano prešao sa 2 na 1 dnevno spavanje (valjda sa 8, 9 mj., više se ne sjećam, davno je to bilo). Trenutno se budi ujutro oko 8 (još ne ide u jaslice/vrtić) i prispava mu se oko 14 i ako zaspi, spava cca 2 sata tako da navečer ide leći oko 21/22.
Odnedavno je to dnevno uspavljivanje (koje je na cici, afkors) postalo muka. Vidim da mu se spava, ali neće spavat. Ili cica i istovremeno se baca (što mene isto baca, ali u očaj jer mi toliko nateže cice da me sve boli) i onda "uspavljivanje" traje u nedogled, a on ipak ne zaspi nego se samo natežemo bezveze pa najčešće preskoči ručak jer se nacicava, ili ne želi uopće ostati na krevetu. Cijelu stvar u zadnje vrijeme riješim tako da ga stavim u mei tai (unatoč njegovom bacakanju), smirim ga, tutnem cicu u usta, malo skakućem, ljuljuškam, pjevušim i on zaspi za 5 minuta i spava ko top 2, a neki puta i 3 sata (pogotovo ako i ja legnem s njim).
Ukoliko sam taj dan tankih živaca i ne da mi se bakčat s njim, pustim ga da propusti dnevno spavanje. Malo je nervozniji, a problem onda dođe navečer kad je preumoran za kupanje i večeru pa se dogodi da zaspi već u 20 bez večere i zmazan ko prasac.
Moja dilema je sljedeća: da li da forsiram dnevno spavanje (ima cca 19 mj.), tj. da li da ga uspavljujem u mei taiju?
p.s. jako je cendrav ovih dana, mislim da mu izlaze petice (koliko mi je dao da mu virnem u usta)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma