Jedan savjet uvijek pali kad ne znam kako dalje: ako ne zaspi u prvih 20 minuta uspavljivanja onda odustajem i nastavljamo s dnevnim aktivnostima. Probam opet za pol sata do sat i onda obično upali. <br>Naravno držim se nekih provjerenih rituala, npr.: spremimo sve igračke na spavanj/odmor, odaberemo jednu -dvije-tri koje idu s nama u krevet i njih uspavljujemo zajedno. Obzirom da je to vikend dnevna akcija, a preko tjedna ima vrtički ritual, mi preko vikenda obično ručamo poslje spavanja pa je i to jedna tema: kad se probudiš bit će fia juhica, a sad brzo na spavanac da se buša odmori. <br>Navečer je još uvijek ritual kupanja, klopanja , čitanje knjigice ili gledanje omiljenog crtića na kompu, nekad i oboje i obično je do 20-20,30 mir. <br>tu ulazi i ritual ljubljenja po 2-3 puta, tj. ustajanje iz kreveta i brzinska pusa tati, medi, pesu... <br>To mi puno znači jer i meni treba odmor nakon radnog dana. <br>Mislim da je prepoznatljiv i predvidljiv ritual najbitniji za pripremu za spavanac. Klinci vole znati što slijedi nakon nekog uobičajenog događaja i lakše to prihvate. To mi se potvrdilo već davnih dana.<br>