ono sto sam ja u zadnje vrijeme primjetila je da sve ovisi koliko se odredjeni dan umori..recimo, sad na moru se dizemo oko 8- odemo na plazu na kojoj smo do cca 11,12..malo kombiniramo parkic i kupanje na plazi, dodje doma, malo citamo slikovnice, pojede i zaspi (s tim da se prethodno stvarno izmorila na plazi), pustim je spavati max. 2 sata i navecer ako je opet izmorimo popodne na plazi zaspi oko 9.30

kada se recimo ne izmori bas onda ne zeli popodne ni spavati..prvo sam je pokusavala uspavljivati po 3h s njom u sobi dok ne zaspi sto je stvarno iscrpljujuce jer cendra, nosim ju- a vise nije lagana jer se radi o 2 god 8 mj. djetetu pa pjevaj, ceskaj itd.. (nekad cak ni ne uspije) a onda sam sad odlucila da vise necu, ako vidim da nije umorna nek bude budna do navecer pa cu je staviti spavati oko 8.30..u principu ono sto je bitno je da dijete izmoris dnevnim aktivnostima (trcanje, kupanje, aktivno igranje) pa ce onda lakse spavati i pogoditi trenutak kad je dijete umorno jer ako ga preskocis onda nastupa cendravost ili hiperaktivnost..ovo je naravno na primjeru mog djeteta koje je totalno problematicno sa spavanjem od samog rodjenja..