Vidi rezultate ankete: Dozvoljavate li djetetu (koje ima manje od god dana i ne može pratiti program) da gledaju televiziju

Glasači
70. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

31 44.29%
  • Ne

39 55.71%
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Dojenče i televizija

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Dojenče i televizija

Pomoć molim vas, sve žemske od reda.
    Dakle, nikako da uvjerim MMa da djetetu od 6 mjeseci gledanje TVa može samo škoditi (i zapravo mi nije jasno da on to ne shvaća, počinjem sumnjati u njegov razum)
    Ja znam da je to njoj najzabavnije, ali da je korisno :/
    Na stranu to da se stvara beskorisna navika gubljenja vremena. Umjesto da se mazi s njom, igra, vježba, on - gleda TV.
    Trebaju mi činjenice! Navalite s činjenicama!
    Jer će netko izletjeti preko balkona, ili mm ili televizija

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dokia TV tek sad zanima, i to nogomet, životinje i vremenska prognoza

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nemamo TV

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kod nas je TV uglavnom stalno upaljen, pogotovo kad je MM doma, Andriju baš ne zanima, osim kad svira neka glazba. Ne zabrinjavam se oko toga.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Kod nas je TV uglavnom stalno upaljen, pogotovo kad je MM doma, Andriju baš ne zanima, osim kad svira neka glazba. Ne zabrinjavam se oko toga.
    ista stvar
    osim kad je nogomet na TV, tad pokazuje prstom i kaže: O

ali da joj TV odvlači pažnju, tj. da bleji u njega, ne bi ga palila sve dok je budna, pa čak niti za CSI

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i kod nas je uvijek upaljen pogotovo kad je MM doma i Mihael se zna zagledat u špicu dnevnika, vijesti ili kad je nešto šareno ili glasnije (nogomet ) al mislim da mu ne škodi (nije da ga stavljam da gleda TV)

kad bude straiji gledat će TV al treba sve dozirat

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Isto kao kod (mase)...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mog malog nikad nije interesirala telka na duze od par sekundi, pa mi je svejedno. ali ono sto mi smeta je kad ga odvedem kod mojih, oni isto samo bleje u tv a on se igra sam. zato je on skuzio gumbic koji svjetli, pa ga stisne, i ugasi im telku
    a ja gustam

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ali da joj TV odvlači pažnju, tj. da bleji u njega, ne bi ga palila sve dok je budna, pa čak niti za CSI
    X

lugo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi imamo TV kod kojeg se vidi ok slika jedino kad se gleda ravno, a kako je Luka uglavnom na podu u principu ne može vidjeti nego samo slušati.
    Ponekad gleda kad ga mi držimo na krilu a TV je upaljen, ali to je vrlo rijetko.

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tv se kod nas pali kad gledamo dvd i igramo ps tak da ga Mia i nevidi, al sam skužila kad smo negdje da zazuji u tv kad je nešto šareno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    mog malog nikad nije interesirala telka na duze od par sekundi, pa mi je svejedno.
    i kod nas je ovako. a ja sretna i zadovoljna.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne dižem frku oko televizije....

Gleda je najčešće kada mu stavim baby einsteina, i to traje kratko

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nemam aparat :D

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam do prije neki dan mislila da uopce ne reagira na TV ... znala sam navecer dojiti i gledati neku seriju, ona bi zaklopila oci nakon sto bi dva puta potegla ... i onda jucer slazem fotke u album i skuzim je kak bleji na jednoj slici gdje je MM drzi i kao meni poziraju

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad smo same, tv skoro nikada nije upaljen, ali kad je mm kod kuće onda je non-stop, ali Nika ne gleda duže od par sekundi :D .

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nama je TV cijeli dan upaljen, a Petra ako nešto pogleda to su reklame za mobitel (luda je za njima, sve prestaje kad počne ona TUUUULUUUMMM), malo gleda Baby TV i Baby Einsteina.....

No, trebalo bi tu postaviti pitanje - da li je dijete sa vama dok ste na kompu (pred ekranom), koji isto zrači.....

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Hady prvotno napisa

No, trebalo bi tu postaviti pitanje - da li je dijete sa vama dok ste na kompu (pred ekranom), koji isto zrači.....
    Da, pola minute dok skajpamo mojim bratom - koliko joj treba da im "pomaše"
    Inače ne volim takve vježbe.
    Iako laptop ima lcd ako se ne varam (dokazano manje zrače).

Ok da ona pogleda dvadeset sekundi, to dijete bi pratilo maratnon akcijskih filmova bez problema. (ili reklama na lokalnoj TV, tako joj je svejedno).

A tuluuum joj ja stalno govorim tako da je to onda - a što drugo nego- tuluuum

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja se već gotovo 2 mjeseca lijepi za TV (koji nije često uključen), a komp je skužila pred malo. Kada sam vidjela kako reagira na TV mičem je iz boravka kad je uključen. Ne znam može li joj ili ne naškoditi, ali želim da se čim kasnije navuče na TV, po mogućnosti nikada.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Imam ja činjenice. Rio obožava gledati djecu iz teletubbiesa. Imali smo nekih kriznih situacija, kad je počeo sve češće tražiti "djecu". Onda je počeo histerično tražiti "djecu" i ponekad kad bi se probudio usred noći. Uglavnom, totalna katastrofa. Sad pokušavam nakon jednih teletubbiesa gasiti. Mislim da je više od toga štetno za njega.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

iako je napunio 1. do sad je bilo ovako:
    tv je upaljen 24/7, ali Luka je ne gleda.
    zaokupljen je igrom
    jedino ako ima neka pisma koja mu se sviđa, on zapleše, upre prstom i to je to.

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa ja ne znam i da staviš bebu pred televizor da je gleda koncentrirano, šta bi gledala? I ako ako netko to radi . Mog Niku ionako zanimaju sporedne stvari, umjesto igračaka lupanje po kauču, umjesto žvakalice mamino rame, i tako. Televizija gori po potrebi, ne cijeli dan, ne gleda je, nekad se zapilji u špicu od dnevnika, ali u principu uopće nismo pred televizijom, igramo se, kuhamo, šetamo... Pitanje za roditelje bez tv-a, kako mislite da je tv štetniji od interneta? I jedno i drugo mislim dozvoliti s ograničenjima?

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

karlo gleda baby einsteina cca 20 min na dan, tv je stalno upaljen, na tv-u su mu zanimljive samo neke reklame i najave koje se stalno ponavljaju.

meni uopće nije problem da gleda tv, ako je zračenje u pitanju, što je sa mobitelom koji je uvijek pored nas :/
    a kvarenje vida dok gleda b.einsteina sa sporim kadrovima sa 3m udaljenosti mislim da uopće nije upitno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pročitala sam negdje da ti DVD-i za bebe su u biti kontraproduktivni i da američki pedijatri zabranjuju gledanje TV-a ispod 2g

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj trenta prvotno napisa
    karlo gleda baby einsteina cca 20 min na dan, tv je stalno upaljen, na tv-u su mu zanimljive samo neke reklame i najave koje se stalno ponavljaju.

meni uopće nije problem da gleda tv, ako je zračenje u pitanju, što je sa mobitelom koji je uvijek pored nas :/
    a kvarenje vida dok gleda b.einsteina sa sporim kadrovima sa 3m udaljenosti mislim da uopće nije upitno.
    Ja mislim da mobiteli više zrače...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije pitanje zračenja, nego razmišljam ovako: TV je napor za oči. Meni, a sigurno i njoj. Nije zdravo za vid. Ona ne zna što gleda, gleda samo pokretne slike. Daklu tome nema nikakve dobrobiti za nju da gleda TV.

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Nije pitanje zračenja, nego razmišljam ovako: TV je napor za oči. Meni, a sigurno i njoj. Nije zdravo za vid. Ona ne zna što gleda, gleda samo pokretne slike. Daklu tome nema nikakve dobrobiti za nju da gleda TV.
    slažem se da je napor za oči, kad bi vidila mog malca kako se raduje onim lutkicama na b. einsteinu i komunicira s njima i ti bi ga pustila da gleda.
    a 20min na dan mislim da nije puno, pogotovo što je dosta udaljen od kompa

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

serpentina, ja te skroz potpisujem.
    ja vjerujem da za djecu nije dobra takva stimulacija i da im je naš glas/pokret/komunikacija sasvim dovoljan za razvoj.
    pogotovo kada godorite o djeci ispod godinu dana?!
    to mi je stvarno čudno!

mi smo joj pustili prvi crtić kada je imala 2 godine i 3 mjeseca.
    Do tada, mislim, nije ni vidjela upaljen TV (ne sjećam se sada kako je bilo kad smo išli u goste, npr), a mjerilo mi je bilo da mi može, na neki način, prepričati što je vidjela, da vidim kako to nije isprazno buljenje u šareno (onda mi se slikovnice ipak čine boljim rješenjem), nego da stvarno i "sudjeluje" u onome što vidi.

Molila bih da mi oni koji maloj djeci daju da gledaju TV, kažu neki razlog "za".
    Možda me i uvjerite...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

gleda tv( stvaaarno ponekad, jer smo uglavnom vani u šetnji ili po dvorištu ili se igra s nečim) jer voli gledati emisije o životinjama, prepoznaje ih i interesantno mu je kako se glasaju i sl. nogomet voli...jer je muško? - šala ali zna kad je gol, plješče, viče kad barba udari loptu. kad je prognoza gleda i komentira sunce, more, oblak, kišu. i to je manje više to što ga interesira. s 18mj. to je gledanje od neznam, 10min? uvrh glave. nekako mi je bezveze da čami ispred nje, jer itako mu koncentracija pada nakon par minuta, a slikovnice su mu draže.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tesko je napisati da li dozvoljevam ili ne kada Niko bas i nema neki interes za TV, bacit ce pogled, ali nista to njega previse ne zanima, ima par "svojih" spotova koje obozava i na koje plese, ali u pravilu ne gleda TV, a ni ja, ja ga gledam tek navecer kada Niko ode u krpe.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja nekad kad ga uspavljujem okrenem na kanal sa muzikom ( da, znam da postoji i radio )i on prije nego zaspi voli gledati te pomične slike. šećem se s njim po sobi kad ga nosim, fino svira muzika a on prije nego sklopi okice baca pogled na te slike. Dakle, ak mu to šteti... .

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam dok je bio mali imala upaljen tv iz jednostavnog razloga jer sam bila stalno sama doma i falilo mi nekih glasova. pocinje puzanje, akcija tako da je tv bio manje ukljucen, a sad kad hoda je poceo dolaziti do njega i jednostavno priljepi nos za ekran. kad je to poceo raditi jednostavno ga nisam vise palila. upalim ako spava i ako ima nesto na njemu. kad je bio manji sam znala narihtati da spava taman kad mi je bila neka serija (npr. inspektor frost na A kanalu) ima mama svoje male poroke

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

luka je s neka 3-4 mjeseca buljio u big brother...i ne dao bog da mu ugasiš ili staneš pred telku da on ne vidi, odmah urlikanje i protest...
    valjda mu je pasalo puno glasova i moovinga i tak se uspavljivao...katastrofa...s jedno 5 mjeseci se prebacio na zabranjenu ljubav..još gore, sa 5 i pol mjeseci ga je totalno prestala interesirat telka i tako je ostalo do danas...

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    tako je i kod nas...toliko je minorno to koliko se on zagleda u tv da nije vrijedno spomena!

leptir

Početno

Evo i ja da kazem moja cura je luda za reklamama kad su one ona odmah smjesak nabaci a cim zavrse ona se okrene i vise ju tv nezanima .Najbolje je da su djeca sto vise vani u setnji.

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    Nemamo TV
    MM i ja ti čestitamo!
    Mi palimo TV samo navečer. Da pogledamo film (dvd), ili utakmicu(MM). I voljeli bi da možemo skroz bez njega..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno tv

Trudimo se da nam djeca u toj dobi ne gledaju TV, jer smatram (a možda sam negdje i proćitala :? , ne sjećam se točno) da im je to prevelika stimulacija za oči. Ali npr. sada kad starija ima već preko 2 god. (počela je i nešto ranije) crtići su meni spas za bavljenje s drugim djetetom... Naravno da vidim i negativnosti toga jer mi se baš ne sviđa uživljavanje u likove, poistovjećivanje stvarnosti s crtićima, korištenje izraza iz crtića, zanemarivanje slikovnica.... Npr. u pčelici Maji je bila negativno prikazana paukova mreža i paučica te se moje dijete sada toga boji. Hm

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mišura prvotno napisa
    Citiraj kailash prvotno napisa
    Nemamo TV
    MM i ja ti čestitamo!
    Mi palimo TV samo navečer. Da pogledamo film (dvd), ili utakmicu(MM). I voljeli bi da možemo skroz bez njega..
    Pridružujem se čestitkama!
    I slažem se sa serpentinom.
    Kod nas je TV upaljen kad M. gleda crtić ili (ponekad) navečer kad zaspu, a na telki je neka serija za razbibrigu (tipa "Uvod u anatomiju"). Ponekad posudimo neki film iz videoteke (ali vrlo rijetko jer najčešće nismo sigurni hoćemo li ga stići pogledati).
    Naravno da L.-a privlače pokretne slike koje braco gleda, no uvijek ga stavljamo (ili nosimo) na način da ne može gledati u ekran. Mislim da njegovim malim okicama zbilja nije potreban takav napor.
    Ali zato s M. vodimo rat - kad bismo mu dozvolili, gledao bi crtiće danonoćno!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

osim što je prevelika stimulacija za vid bebe, doprinosi i otuđenju.
    bebe trebaju interakciju. trebaju nas. gledajući nas i slušajući, one uče.
    promatraju naše izraze lica, pokrete i slušaju intonaciju našeg glasa.
    sve što im treba smo mi i nešto što će gurati u usta.
    moj bebač ima 7 mjeseci i na tv-u ga privuče neka reklama, ali mu koncentracija nije duža od 10 sekundi.
    od tv-a ne dobiva nikakvu povratnu informaciju. ona mu se ne smije, ono što na njoj vidi ne može opipati i omirisati, niti gurnuti u usta.
    u načinu na koji bebe istražuju svijet, tv je beskoristan.
    bolje, recimo, da tata na glas čita knjigu ili novine (ako ne slikovnicu) dok je beba pored njega.
    to će joj biti puno zanimljivije i korisnije.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kao što je Šnapi napisala, meni je vrlo često dok je Petra bila mala znao biti upaljen TV čisto iz razloga što sam trebala društvo i glasove! Vjerojatno iz toga razloga ona nikada nije bila zainteresirana za TV (totalno ga ignorira ko da ne postoji - reagira samo na glazbu i to tako da počne odmah plesati), jer joj je pod ajmo reć "normalno" da je on tu i da je upaljen!
    Pošto je ona iznimno živo dijete, koje nema sekunde mira, čak sam prije 2 tjedna pokušala joj puštati namjerno baby einsteina (tako što bih ju posjela sebi u krilo i pokazivala joj životinje) kako bi ju dobila da odsjedi na miru 5 minuta, no ona uopće ne želi gledati u TV - na kraju sam odustala, ona TV uopće ne doživljava i stvarno sam sretna zbog toga!
    S druge strane MM je totalni freak po pitanju TV, i on jednostavno ne može ne gledati u njega ukoliko je uključen! A to sve proizlazi iz činjenica kako mu je isti bio uskraćivan dok je bio mlađi (kao neprimjeren i štetan), čak ga on par godina nije imao jer je uvidio da s njim ne može živjeti! To je do te mjere ludo, da kad dodjemo kod nekoga u goste ili netko kod nas, TV se mora ugasiti!?!!?!
    Stoga mislim da je svaka krajnost loša, od potpunog isključivanja TV do toga da je konstantno upaljen!

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kad smo sami doma, TV uopce nije upaljen.
    Tek predvecer kad M doše, ponelad se J. zagleda u TV, a ja mu onda odvlačim pažnju nekom igračkom jer mi nije drago da gleda u to čudo podražaja. Mislim da je još premali i ustvari privlače ga pokret i svijetlo.

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    ja sam dok je bio mali imala upaljen tv iz jednostavnog razloga jer sam bila stalno sama doma i falilo mi nekih glasova. pocinje puzanje, akcija tako da je tv bio manje ukljucen, a sad kad hoda je poceo dolaziti do njega i jednostavno priljepi nos za ekran. kad je to poceo raditi jednostavno ga nisam vise palila. upalim ako spava i ako ima nesto na njemu. kad je bio manji sam znala narihtati da spava taman kad mi je bila neka serija (npr. inspektor frost na A kanalu) ima mama svoje male poroke
    Snapi, malo off topic.
    Cinila si mi se poznata jos sa trudnica ali nisam znala nick, sad sam slucajno naletila i sjetila se da bi to mogla biti ti.
    Ostala si mi u sjecanju kao lijepa trudnica u haljinici, ako se dobro sjećam...
    Mislim da smo pri povratku s mora, po onoj kisi, bili stol do stola u Lickoj kuci, hranile i prematale nase decke. Jos sam te tamo mislila pitat da li si forumasica al mi bilo malo glupo.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam zagovornica TV-a,ali nisam ni neka velika protivnica.Mislim da je on dobra "vježba" za nas odrasle,što,kako i koliko ćemo dozvoljavati tj."uskraćivati " našoj djeci da ne kažem braniti (kad na TV-u izvježbamo da,ne,smiješ,ne smiješ,dobro je za tebe ili nije biti će lakše u dućanu s igračkama odbiti djetetovo zanovjetanje )

Emi je zanimljiv i TV i kompjuter,ima 4 mj. ali koji par minuta .To je valjda nasljedno,jer moja mama kaže da sam ja s manje od mjesec dana okretala glavu za TV-om ako je bio upaljen
    Emi kada dođe na UZV odmah skuži kompić

Uglavnom ne volim krajnosti po ovom pitanju,mislim da ako se TV-e dozira može biti jako koristan,kao i štetan ako se gledaju zatupljujuće emsije i one koje nisu primjerene dobi djeteta.

Po meni je glupo braniti Kompjuter ili TV-e,djeci koja su rođeni kao generacija "moderne tehnologije" i koja u školi i na poslu moraju znati koristiti se takvom tehnologijom-inače će biti"zaostali ,zakinuti" jer neće moći raditi određene poslove.

Jedno je dijetetu zabraniti igranje igrica po cio dan,a drugo ne omogućiti mu znanje korištenje kompjutorima.
    TV-e daje informacije koje su "profiltrirane" i možda pogodnije i sigurnije za djecu jer ih možete kontrolirati,nego one do kojih mogu doći putem interneta.

Inače glupo je djetetu braniti nešto s čim će se u životu neizbježno susretati.
    Treba ga samo odgojiti tako,da samo zna dozirati koliko mu je čega potrebno,što je korisno a što zatupljujuće za njega.Glupo ga je "krojiti" po sebi jer ono je slobodno biće sa svojim karakterom i željama i možda ne želi živjeti npr. kao "monah" poput vas.

Inače moje je mišljenje o svemu u životu ako se pravilno dozira da ne može biti štetno.Bilo čega ako je previše ili premalo ne valja!!!!(od hrane,TV-a,učenja,izlazaka,muškaraca,seksa,TV-a.......)
    Dobra mjera je najbitnija u životu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo se jako iznenadili kad smo na Goljaku dobili preporuku od fizijatrice da bebu od nepuna 3 mjeseca (korigirano bi imala samo 3 tjedna) stavljamo ispred TV-a :?

jako smo se iznenadili i rekli da smo mi bili uvjereni da je to štetno za bebu i njene oči i to zračenje i ...

onda nam je fizijatrica objasnila da te promjene svjetla i tame i to bljeskanje i boje zapravo POTIČU razvoj bebinog mozga i da je više ne okrećemo OD TV-a nego PREMA TV-u (naravno ne po cijele dane, nego povremeno kad mi nešto gledamo)

sad s godinu i po dozvolimo po pola sata Teletubbiesa ili Fifi, ostalo je ne zanima previše

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa

onda nam je fizijatrica objasnila da te promjene svjetla i tame i to bljeskanje i boje zapravo POTIČU razvoj bebinog mozga i da je više ne okrećemo OD TV-a nego PREMA TV-u (naravno ne po cijele dane, nego povremeno kad mi nešto gledamo)
    ovo pa sad prvi put čujem...i stvarno me iznenađuje. jer ja živim u uvjerenju da to blickanje i mijenjanje boja može jedino prestimulirati mozak...
    primjer, pred par godina trogodišnja curica mog tadašnjeg šefa je gledala ujutro one neke japanske crtiće na telki...kako je crtić prolaziomalena je sve više nalijegala na pod, vikala da ju buba glava i počela povraćat..završila na hitnoj. doktor rekao, a o tome je bilo davno i u novinama, da takve žestoke promjene kontrasta boja, svjetlečih efekata ,brze izmjene slika prestimuliravaju dječji mozak koji se počne "pušit". kod neke djece se to manifestira slaboišću i povraćanjem...
    tak da mi je ovaj "savjet" full čudan i malo :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dobra mjera je najbitnija u životu.
    ali ovdje se govori o bebama :shock:
    kakva mjera?!

treba li im onda dopuštati i sve ostalo čemu nisu dorasli?!
    pa stalno nas upozoravaju kako je predškolcima pola sata televizije dnevno maksimum, a školarcima sat.
    nitko dojenčad ni ne spominje.

mirjana, molila bih na pp ime te doktorice koja preporuča TV tromjesečnoj bebi.
    ja njih često zovem zbog kojekakvih pitanja, pa bih voljela i to znati.
    nama je, naime, doc sa Goljaka rekla da i sa baby-gyma skinemo sve osim jedne igračke kako se mozak ne bi "prestimulirao".
    a TV pruža igru svjetlosti, zvuka i pokreta istovremeno...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    da takve žestoke promjene kontrasta boja, svjetlečih efekata ,brze izmjene slika prestimuliravaju dječji mozak koji se počne "pušit". kod neke djece se to manifestira slaboišću i povraćanjem...
    ili epileptičnim napadom
    promjenili su te crtiče nakon toga

djete se razvija prvenstveno kroz aktivnu igru i komunikaciju
    pokretne 2D slike ne zadovoljavaju niti jednio niti drugo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dakle da nema vremenske prognoze i mobitel reklama neznam kako bih rezala maloj nokte??? a palo mi na pamet da šalju neke čudne signale jer kad su te reklama na tvu mica doslovno bleji u ekran i ne trepće
    inače tv radi stalno ali na vtv- pušaju dobru mjuzu i male oglase koji malu uopće pate - ali i pazim da je okrenuta leđima tvu osim kad treba sredit nokte- a rastu ko iz vode!!!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

L. recimo u toj mjeri ignorira program da i nama daje do znanja da ne blejimo u telkju, nego se bavimo njime...fino čopi daljinski i okrene ti program na AV, pojavi se plava slika, a on se kesi...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

L je u dobi od godinu dana totalno nezainteresirana za tv, tak da je svejedno bio uključen ili ne.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo jedan friski link: No TV before age 2

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •