Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Prirodni porod na stolčiću u Varaždinu - Tea

 1. #1
  chris blue avatar
  Datum pristupanja
  Oct 2006
  Lokacija
  nairobi
  Postovi
  886

  Početno Prirodni porod na stolčiću u Varaždinu - Tea

  Prvi put kad sam čula za stolčić bila sam oduševljena idejom tako "normalnog" poroda. Jednostavno, kockice su se same složile - na samu ideju stolčića nešto u meni odgovorilo je suglasjem i skladom i odjednom mi je sjelo i zašto je moj prvi porod bio toliko psihotičan i traumatičan i kako to uopće nije bilo potrebno. Ovo je pravi način, pravi položaj tijela, ovo je ono što sam zbunjeno tražila - znala sam.

  Zbog ljetnog datuma i ipak manje udaljenosti odlučila sam se za Varaždin umjesto Rijeke. Saznala sam da je potrebno odraditi tečaj u trajanju od četiri dolaska, svaki utorak u mjesecu, ukoliko želim da mm prisustvuje porodu, što sam i željela. I tako, došli smo na predavanje koje je držala Erika i u sat vremena uspjela od mm napraviti poklonika stolčića.

  Ona je mirna i topla osoba koja potpuno podržava i vjeruje u prirodan porod, ne pravi se nimalo važna, niti je nasilna/militantna i jako se trudi predočiti i prenijeti poruku na najbolji mogući način, pokazujući sve moguće materijale, slajdove, pa i film o porodu.

  Ta smirenost i toplina te tolerancija koji izbijaju iz nje jednostavno poništili su onaj osjećaj "u, OPET militantne RODE, moja žena zabrijala, a kaj sad, trudnice su i inače lude pa ću joj udovoljiti", te su ga doveli do koncentriranja upravo na bit predavanja - prirodni porod je najlogičnija stvar, a intervenirani je (ukoliko je sve u redu) nasilan i nepotreban...

  Još mi je rekao da ne može vjerovati kako je nakon poroda naše prve kćeri u Petrovoj bolnici izašao sretan iz rađaonice (prisustvovao je), iskoristiti ću njegove riječi "kao glupo govedo", uopće ne shvaćajući koliko me medicinska ekipa, potpuno nepotrebno, izmučila i nanijela mi boli i štete od koje se nisam oporavila mjesec i pol dana.

  Sad i on kesi zube pri pomisli na kateter, vezanje za ctg i krevet, zabranu dizanja i pijenja vode, prokidanje vodenjaka, drip, dolantin od kojeg se gubi svijest, urlanje "tiskaj, tiskaj!!" i "Jao, krivo to radite!", rutinsku epiziotomiju, skakanje po trubuhu i sve ostale divote dirigiranog poroda i što mu se više sjećanja vraća, to više bi se išao svađati retroaktivno u Petrovu.

  Trudovi su krenuli u ponedjeljak, 13. 08. oko 22,00 navečer. Krenuli smo prema Varaždinu.

  Trudovi su bili na razmacima od oko 5 minuta i trajali negdje do 01-02 u noći. Tada se sve smirilo, no mene su ipak zadržali u bolnici - za svaki slučaj, a i termin je tu, a mm se vratio u Zagreb.

  U varaždinskoj bolnici sam provela tri mirna dana, a u četvrtak ujutro oko 7,30 pukao mi je vodenjak. Nazvala sam mm-a da neka krene iz Zagreba što prije i pozvala sestru. Nažalost, nisam znala da sam upala glavačke u smjenu dežurstva najzadrtije i najmilitantnije doktorice varaždinske bolnice - potpune protivnice poroda na stolčiću. Odeblja, relativno niska, namrgođena i povišenog tona, uletjela je kao vjetar u sobu za pripreme i bukvalno počela vikati na mene: da NEMA za mene prirodnog poroda, da ja MORAM ići na stol, da je VODENJAK pukao, da je to OPASNO jer se pupkovina može spustiti, da se IZVOLIM urazumiti i gagagakreštblakrakrakraaaaaaa!!!

  Gledala sam je, slušala i mislila: "Neka pauka... samo ti viči... jedan potpis i sve je riješeno..." Ukratko, nisam se ni iživcirala niti se upuštala u razgovore i dokazivanja. Ta žena je bila potpuno nebitna u cijeloj priči. 8)

  Sišla sam sa sestrom do rađaonice, došao je i mm upakiran u zeleno odijelo. Naš prirodni porod je počeo. Za početak sam bila na stolu, na boku. Trudovi su počeli bivati prilično jaki i pravilni i neko vrijeme smo ih pratili na ctg-u sa zanimanjem, a onda je jednostavno počelo previše boljeti pa sam izgubila interes... zatražila sam da me spuste sa stola na loptu. Primalja Erika mi je pomogla da se spustim i upravo kad sam se smjestila i počela otpuhivati svoj prvi trud na lopti, bučna i nabrijana doktorica ušla je u MOJ boks i počela galamiti usred poroda MOG djeteta. Nisam je slušala, ali kako je uskoro buka nadišla granicu koju sam mogla podnositi, samo sam tiho rekla: "Dragi..." i mm je izašao s doktoricom, tiho je zamolio da nas ostavi, da nam se ne sviđa njezin način, potpisao papir s izjavom da želi drugog liječnika na porodu, ignorirao daljnjih nekoliko uvrijeđenih kreštanja i napokon smo imali svoj mir... i dobili drugog liječnika.

  Doktor je došao, pregledao me, rekao da je sve ok te da je tu sada potrebno samo strpljenje i ostavio nas na miru uz napomenu da ga pozovemo ako će trebati. Ostali smo mm, ja i Erika.

  Idućih sat i pol prošlo je u sve jačim trudovima i odrađivanju istih na lopti. Nije mi odgovaralo ni masiranje, ni skakanje, već samo nježno zibanje na lopti i kontrolirani kratki izdisaji koji bi završili jednim duuuuugim - njime sam pokušavala izgurati trud skroz dolje - ne znam kako bih to drukčije opisala, ali taj osjećaj nekakve, hm, kako bih rekla, "efikasnosti", mi je puno pomagao da izdržim bol.

  Pogledala sam Eriku i pitala je kad da prijeđem na stolčić. Ona se blago nasmijala i rekla mi da ću ja to njoj reći - još jedan aspekt prirodnog poroda koji me iznenadio čak i u svoj onoj boli - pa da, rodilja određuje tempo i ritam, znala sam to, ali eto, nekako sam, ipak, zaboravila i očekivala upute...

  Uskoro sam počela osjećati pritisak na debelo crijevo i propentala da bih sad prešla na stolčić. Nije mi bilo baš jasno kako ću to izvesti u onakvim bolovima, ali sestre su ga postavile, pomogle mi da ustanem sa lopte i u dva (nespretna) koraka bila sam na stolčiću. Mm je sjedio na stolcu s naslonom iza mene i držao me. Erika se smjestila ispred mene i rekla mi da slobodno dreknem ako mi tako dođe. Pritisak je postao neizdrživ i tijelo mi je praktički samo počelo tiskati. Erika se trudila očuvati međicu maksimalno, stavljajući tople obloge. U tri - četiri snažna truda, izgurana zatvorenih očiju, moja Tea je rođena u 10,55, 16.08. 2007. godine.

  Erika ju je prihvatila i spustila na strunjaču i čekala da vrpca prestane pulsirati. Tada je prerezala pupkovinu i dodala mi bebence, malo, ljubičasto, zgužvano stvorenjce... moj slatki mali majmunčić je došao na svijet.

  Ipak sam površinski pukla jer je dijete bilo dosta veliko - čak 4260g. No to je bilo zanemarivo u usporedbi sa epiziotomijom.

  Nisu nas uopće odvajali niti jedan tren, mm je cijelo vrijeme bio s nama dvjema, sve dok nas nakon dva sata nisu prebacili u sobu na odjelu za rodilje - dobila sam prekrasnu jednokrevetnu klimatiziranu sobu sa staklenim kinderbetom kraj kreveta. Mm je donio sve moje stvari.

  Sva tri dana Tea je bila sa mnom 24 sata, a sestre su je dolazile presvući i okupati. Pedijatrijski pregled isto se odvijao preda mnom. Jedini pregled gdje su je odveli na 15-ak minuta je bio pregled sluha, drugi dan mog boravka u bolnici.

  Rodilište u Varaždinu i prirodni porod na stolčiću kao i divna i draga glavna primalja Erika dobili su još jednog zagrebačkog poklonika i poštovaoca.

 2. #2

  Datum pristupanja
  Aug 2007
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  94

  Početno

  Čestitam hrabroj mami koja se izborila da joj ponovni porod bude jedno lijepo iskustvo

 3. #3
  Riana avatar
  Datum pristupanja
  Sep 2005
  Lokacija
  međimurje
  Postovi
  1,726

  Početno


 4. #4
  MGrubi avatar
  Datum pristupanja
  May 2006
  Lokacija
  Šibenik
  Postovi
  10,390

  Početno

  Nisam je slušala, ali kako je uskoro buka nadišla granicu koju sam mogla podnositi, samo sam tiho rekla: "Dragi..." i mm je izašao s doktoricom, tiho je zamolio da nas ostavi, da nam se ne sviđa njezin način, potpisao papir s izjavom da želi drugog liječnika na porodu, ignorirao daljnjih nekoliko uvrijeđenih kreštanja i napokon smo imali svoj mir... i dobili drugog liječnika.

  to se zove diplomatsko izbacivanje

  čestitam na prirodnom porodu

 5. #5
  traktorka avatar
  Datum pristupanja
  Mar 2007
  Lokacija
  A5 - Land Of Shit
  Postovi
  3,875

  Početno

  Oduševila me priča,pogotovo sa zamjenom doktorice ! Svaka čast!

  I super za prirodni porod :D

 6. #6
  Joe avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2005
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  3,030

  Početno

  Kako lijepa priča...
  super mi je kako si ostala sabrana i nisi krenula u sukob s dr.
  ako opet rodim, to će 100% biti u Vž!

 7. #7
  Ari avatar
  Datum pristupanja
  Jan 2007
  Lokacija
  Vinkovci - Osijek
  Postovi
  165

  Početno

  Svaka čast i iskrene čestitke na novom

 8. #8

  Datum pristupanja
  Jul 2007
  Lokacija
  Varaždin
  Postovi
  443

  Početno

  Kao prvo, iskrene častitke na bebici a kao drugo iskrene čestitke na ustrajanju pri zamisli o prirodnom porodu, i ne obeshrabrenju pri pokušaju da ti se " soli pamet " od strane, pretpostavljam koje, . doktorice. Pravi si primjer drugim budućim rodiljama kako se treba postaviti!

 9. #9

  Datum pristupanja
  Jul 2007
  Lokacija
  Varaždin
  Postovi
  443

  Početno

  častitke - čestitke.
  sorry!

 10. #10
  mamamišić avatar
  Datum pristupanja
  May 2005
  Lokacija
  Varaždin, okolo naokolo
  Postovi
  299

  Početno

  iskrene čestitke!
  na elegantan način ste dobili kaj ste htjeli!!!bravo! :D

 11. #11

  Datum pristupanja
  Nov 2005
  Lokacija
  Postovi
  6,370

  Početno Re: Prirodni porod na stolčiću u Varaždinu - Tea

  Sve čestitke :D

  .

  Citiraj chris blue prvotno napisa
  ... i upravo kad sam se smjestila i počela otpuhivati svoj prvi trud na lopti, bučna i nabrijana doktorica ušla je u MOJ boks i počela galamiti usred poroda MOG djeteta. Nisam je slušala, ali kako je uskoro buka nadišla granicu koju sam mogla podnositi, samo sam tiho rekla: "Dragi..." i mm je izašao s doktoricom, tiho je zamolio da nas ostavi, da nam se ne sviđa njezin način, potpisao papir s izjavom da želi drugog liječnika na porodu, ignorirao daljnjih nekoliko uvrijeđenih kreštanja i napokon smo imali svoj mir... i dobili drugog liječnika.


  Ovo iz citata bi bila dr.C-D. pretpostavljam?

 12. #12
  chris blue avatar
  Datum pristupanja
  Oct 2006
  Lokacija
  nairobi
  Postovi
  886

  Početno

  Iskreno, nemam pojma kako se zove. Netko mi je bio rekao, ali sam zaboravila... tako i tako je bila nebitna.

  Takva smetala efikasno rješava jedan potpis na papiru.

  Nisam se htjela boriti s njom jer sam znala da imam važnija posla od baktanja s nečijim uvrijeđenim egom , kao i da ima tko će to srediti umjesto mene

  Ma, mislim, odradili tečaj, bili na tri pregleda, hospitalizacija, mm vozi svaki dan u vž (sigurno preko 1,5 k benzina) samo radi pirodnog poroda i stolčića i sad će se netko petljati bez potrebe? (drugo bi bilo da se stvarno nešto zakompliciralo)

  Naravno da nije dolazila u obzir.

 13. #13
  Tiwi avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2006
  Lokacija
  on the edge
  Postovi
  3,231

  Početno

  Čestitam :D :D i tebi i TMu !

  Prekrasan porod!!

 14. #14
  šnapi avatar
  Datum pristupanja
  Jun 2006
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  476

  Početno

  Cestitam!prekrasan porod koji me se bas dojmio

 15. #15
  SSR avatar
  Datum pristupanja
  Feb 2007
  Postovi
  57

  Početno

  Čestitke na bebici i prekrasnom porodu :D
  Vjerujem da si mnogima dala za razmišljati da li krenuti u Varaždin.

 16. #16

  Datum pristupanja
  Feb 2007
  Postovi
  5,207

  Početno

  Čestitam, prekrasan porod!!

 17. #17
  Arwen avatar
  Datum pristupanja
  Sep 2005
  Postovi
  1,318

  Početno

  čestitam :D

  e da mi je imat mogućnost za takav porod u splitu odma bi zatrudnila

 18. #18
  pinocchio avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2003
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  3,058

  Početno

  chris blue, čestitam još jednom na bebici i porodu kakav si htjela .

  Citiraj chris blue prvotno napisa
  Pogledala sam Eriku i pitala je kad da prijeđem na stolčić. Ona se blago nasmijala i rekla mi da ću ja to njoj reći
  ovo je predivno točno je mogu zamisliti kako ti to govori.

 19. #19
  kasiopeja avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2004
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  815

  Početno

  e ovako bi i ja..

  Baš mi je drago da sam pročitala ovu priču. Sad sam još hrabrija da krenemo prema vž-u.....

  Velike čestitke na izborenom.... :D

 20. #20
  joy avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2007
  Postovi
  183

  Početno

  Cestitke od
  Ovo je divna prica,ako Bog da pa u cijeloj Hr.i B.iH.
  uskoro budu ovakvi porodi.Osoblje kao ta Dr.treba izbaciti
  i dati im neki drugi odgovarajuci posao.Vjerujem da ima mnogo mladih ljudi koji su spremni kao Dr.i babice raditi svoj posao,samo na mnogo ljepsi nacin,pa bi bilo ljepse i ugodnuje svima.

 21. #21
  Ms. Mar avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2007
  Lokacija
  Zaprešić
  Postovi
  830

  Početno

  Čestitke prvo na bebi, a onda na hrabrosti i sabranosti, a TM na pravoj podršci. Učit ću od tebe.

 22. #22
  Osoblje foruma pujica avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2006
  Lokacija
  Zagabria
  Postovi
  2,116

  Početno

  predivno

 23. #23
  Ancica avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Postovi
  4,422

  Početno

  Prekrasna prica, cestitam

 24. #24
  marta avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Postovi
  14,359

  Početno


  Super mi je citati ovakve price!

 25. #25
  vesna72 avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  772

  Početno

  Drago mi je da si imala porod kakav si željela

  Krasna priča.

 26. #26
  bubimira avatar
  Datum pristupanja
  Jun 2005
  Lokacija
  u miru
  Postovi
  1,246

  Početno

  čestitam na lijepom iskustvu!

  i svaka čast na ignoriranju doktorice!
  ja se ovakvih situacija najviše pribojavam jer neznam kak bih reagirala

 27. #27

  Datum pristupanja
  Apr 2005
  Lokacija
  Varaždin
  Postovi
  3,614

  Početno

  wow Chris, nemam riječi, svaka čast

 28. #28

  Datum pristupanja
  Apr 2007
  Postovi
  141

  Početno

  Hvala ti chris na ovoj prici!
  sad znam da sam sigurna u svoju odluku.
  bili smo jucer na prvoj tecaju i znaci odluka je pala. samo me mucilo sto ako mi netko oduzme pravo prirodnog poroda, a vidim da ste vi to rijesili na odlican nacin!
  čestitke od !

 29. #29

  Datum pristupanja
  Apr 2005
  Lokacija
  Varaždin
  Postovi
  3,614

  Početno

  MM joj je mrak 8)

 30. #30
  chris blue avatar
  Datum pristupanja
  Oct 2006
  Lokacija
  nairobi
  Postovi
  886

  Početno

  Pa na sreću sa mnom je zbilja bilo sve ok tako da stol i drip sva veselja dirigiranog poroda stvarno nisu bila potrebna.

  Ali naglašavam da nema nikakvog smisla držati se grčevito zubima plana prirodnog poroda ako je očito da su se stvari zakomplicirale i da je intervencija potrebna. Tad stvarno treba slušati liječnika i surađivati. Neki put je dovoljna i mala intervencija, npr. dr. Jukić smatra da ako se žena dugo muči s nepravilnim trudovima da nije loše pokušati s vrlo malo dripa, jednom ograničenom količinom koja bi se pustila u venu i zaustavila (da se ne pretjera i da sve ne postane pregrčevito) tek toliko da se trudovi ustale i postanu efikasniji.

  Nažalost, u Petrovoj kad te priključe na drip, onda te šibaju njime do kraja bez obzira na logiku i potrebu. Ali ovakav pristup kakav je gore opisan bih prihvatila u svako doba.

 31. #31
  chris blue avatar
  Datum pristupanja
  Oct 2006
  Lokacija
  nairobi
  Postovi
  886

  Početno

  Citiraj TinnaZ prvotno napisa
  MM joj je mrak 8)
  Je, stvarno je super, a da vidiš tek kako je sladak uživo

 32. #32

  Datum pristupanja
  Apr 2005
  Lokacija
  Varaždin
  Postovi
  3,614

  Početno  svakako da treba surađivati, ali je nužno da prije toga imaš povjerenja u svoju ekipu
  što se tiče mučenja sa nepravilnim trudovima, pretpostavljam da je to ono što je imala Kraljica (par dana), pa mi je u tom slučaju ok takav pristup, pogotovo ovako kako ga je on opisao

  Ali je npr nisam imala idealno pravilne trudove, te iako su trajali relativno kratko/dugo (skoro cijelu noć i dan), bili su učinkoviti, i ja stvarno nisam vidjela svrhu dripa, osim mučenja za mene

  nije dugo sve što dugo izgleda
  meni je taj porod bez obzira na dužinu bio pjesma, spram prvog dirigirano ubrzavanog 3 puta kraćeg

 33. #33
  Poslid avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Lokacija
  ČK
  Postovi
  2,917

  Početno

  Naježila sam se.

 34. #34
  ana-blizanci avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2007
  Lokacija
  Šibenik
  Postovi
  829

  Početno

  čestitam!!

 35. #35

  Datum pristupanja
  May 2007
  Postovi
  2,588

  Početno

  Čestitam, prekrasna priča!

  Ja se te doktorice bojim ko samog vraga i ne bih htjela na nju naletjeti.

  Ono kaj mene najviše muči je da i ona može biti u pravu kakva god da je. Npr. ja ne bi inzistirala na stolčiću kad bi mi došao bilo koji doktor i rekao da postoji opasnost za bebu. U tom slučaju bi rađala i naglavačke ako treba.
  Kakva je to izjava da želiš drugog liječnika i kome to moraš dati? TM je to sam tražio da mu daju da potpiše?

 36. #36
  chris blue avatar
  Datum pristupanja
  Oct 2006
  Lokacija
  nairobi
  Postovi
  886

  Početno

  Sirius, i ja bih - ako bi to bila ozbiljna, zabrinuta, dobronamjerna tvrdnja. Ali ovo što je ona pričala bilo je isključivo samodokazivanje i inaćenje - čovjek, ako je iole osjetljiv, osjeti razliku - a što se izjave tiče, nisam sigurna, ali mislim da je mm od nje zatražio da napiše na papiru da je liječnik promijenjen na inzistiranje supruga. Pitati ću ga kad dođe doma (naime, tehnikalije sam tada u potpunosti prepustila njemu jer me nisu nimalo zanimale-bila previše zauzeta puhanjem )

 37. #37
  Strippy avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2006
  Postovi
  165

  Početno

  Čitajući ove vaše priče dobijem volju da odem drugo dijete roditi u VŽ. Ima tko kakva iskustva s VBACom u VŽ?

 38. #38
  diavo

  Početno

  Iskrene čestitke Chris Blue!

  Priča je prekrasna i unatoč nezgodnoj situaciji s dokicom, puni me ponosom što sam iz Vž. I sama sam imala "situaciju" ali s jednim dokom, no uspješno je rješih. O svemu ću napisati priču ali kad mi se malo sve slegne. Kad bih krenula sad, mislim da bih napisala preeeeeviše (još sam puna pozitivnih emocija te mi nitko ne vjeruje i kažu da pričam bajke i da porod ne može biti takav doživljaj)

  Inače, iz 9-tke sam izašla 15. i nadam se da su je lijepo pospremili nakon mene i mog Kifleka.

 39. #39
  chris blue avatar
  Datum pristupanja
  Oct 2006
  Lokacija
  nairobi
  Postovi
  886

  Početno

  Tea i ja smo u devetku ušle 16-og i bila je k'o sunce čista

 40. #40
  Osoblje foruma apricot avatar
  Datum pristupanja
  Jan 2004
  Lokacija
  zagreb, istočno od... svega
  Postovi
  32,437

  Početno

  prelijepa priča prekrasno ispričana!

 41. #41
  mamamišić avatar
  Datum pristupanja
  May 2005
  Lokacija
  Varaždin, okolo naokolo
  Postovi
  299

  Početno

  Strippy imamo mi.VBAC je itekako moguć u vž, potpuno prirodno na stolčiću.

  još jednom čestitke mami tati i bebici

 42. #42

  Datum pristupanja
  Mar 2007
  Lokacija
  Italija
  Postovi
  198

  Početno

  na ustrajnosti i hrabrosti

  cestitke za


 43. #43
  coccinella avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Lokacija
  Hrvatska
  Postovi
  1,820

  Početno

  Prekrasna priča. Čestitam!

 44. #44

  Datum pristupanja
  Aug 2006
  Lokacija
  SZ Hrvatska
  Postovi
  1,942

  Početno

  prekrasno

 45. #45
  diavo

  Početno

  Strippy, nadam se da ovo neće zvučati ko reklama za VŽ bolnicu, ali i sama sam imala VBAC i svoju želju da pokušam roditi vaginalno nakon prvog CR sam pri prijemu izrazila doku koji mi je bio noćna mora od prvog poroda i koji je ustuknuo i dao dovoljno prostora kako meni tako i primaljama da odrađujemo sve same. Točnije umiješao se samo pri prijemu (kad je morao) kad bijah ful zacementirana i pred kraj njegove smjene kad me obradovao nalazom da sam otvorena već 8 prstiju.

  VBAC i izražavanje želja, sumnji i onog što vas muči je itekako moguće u VŽ (samo je kod još cca 4 liječnika konzervativnog opredijeljenja za to potrebno pronaći pravi pristup). I mislim da više nitko od njih neće automatski opičiti drip, već prvo pitaju da li je isti potreban.

 46. #46
  Felix avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  4,221

  Početno

  strippy, osim mamemisic, i pinnochio je imala prekrasan vbac na stolcicu u varazdinu.

 47. #47

  Datum pristupanja
  Apr 2006
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  2,648

  Početno

  bravo za tebe i tvog muža !!!! Čestitke na bebici

 48. #48
  Tashunica avatar
  Datum pristupanja
  Jan 2007
  Lokacija
  tamo, tamo daleko
  Postovi
  5,384

  Početno

  Bravo!!!

 49. #49

  Datum pristupanja
  Jan 2007
  Postovi
  385

  Početno

  Naježila sam se!
  Čestitke!

 50. #50
  @n@ avatar
  Datum pristupanja
  May 2006
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  1,984

  Početno

  Citiraj zoza prvotno napisa
  Naježila sam se!
  Čestitke!
  X

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

 • Ne možete otvoriti novu temu
 • Ne možete ostaviti odgovor
 • Ne možete stavljati privitke
 • Ne možete uređivati svoje postove
 •