Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: merkur-zar je tako strašno?!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno merkur-zar je tako strašno?!

Ja sam friška trudnica, tri mjeseca, i pregledavam forum i priče o rodilištima. Ja sam, naime, mislila roditi u Merkuru, jer em tamo pripadam, em mi se svidjela činjenica o postojanju roominga. Međutim, što više pregledavam forum to se sve više premišljam jer je jako ružnih priča o Merkuru. Zanima me da li ima neka friška rodilja s Merkura, koja je rodila ove godine, prije par mjeseci ili tako nešto da mi ispriča svoje iskustvo. Imam još vremena za razmisliti jer mi je termin u trećem mjesecu 2008.Hvala unaprijed!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o svakom rodilištu možeš čuti i dobre i loše priče, a sve to uvelike ovisi od toga što ti očekuješ od svog poroda, od doktora i od rodilišta.
    vidim da ti je bitan rooming in, njega u merkuru ima (ali nije 24satni)
    što ti je još bitno?
    kakav porod želiš?
    je li ti bitan sam fizički izgled rodilišta (kakva je kupaona, broj kreveta u sobi...)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije mi bitan izgled rodilišta, mislim da je od svega to najmanje važna stavka, barem meni. Bitno mi je da se doktori ponašaju prema meni kao prema čovjeku, da mogu podojiti svoje dijete čim se rodi, da dijete bude sa mnom od 0-24...Ne tražim ništa neobično i nenormalno, kako je žalosno da uopće moramo tražiti i raspravljati o tome gdje ćemo dobiti najprirodniji i najljudskiji tretman, al eto, živimo u takvoj državi u kojoj od običnih i prirodnih stvari rade sve samo ne prirodno..Sve u svemu, željela bih da taj porod protekne u što normalnijoj atmosferi, ne želim da mi daju nekakve injekcije i analgetike bez mojeg znanja i bez objašnjenja, a i to se dešavalo ženama. Želim da moj muž bude sa mnom i da mu se to i omogući. U principu, to bi bilo to. Je tražim puno?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Gotovo zaboravih reći kako mi ovo nije prva trudnoća, i da sam svoje prvo dijete rodila u Merkuru i nije bilo tako loše. Ali kao da je od te 2004. kad sam ja prvi put rodila opsadno stanje u tom Merkuru. Čak je i moja ginekologica zakolutala očima kad sam rekla da idem gore!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u Merkuru JE 24-satni rooming in ako ga želiš

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Je li to o rooming-u svježa informacija, jer lutonjica kaže da nije 24-satni. Kad sam bila tamo prvi puta, moja Nina je stalno bila sa mnom, osim kad je imala žuticu, pa je na žalost jedan dan provela u inkubatoru. Zar se od tada nešto promijenilo? To je zapravo i jedini i najveći razlog zbog kojeg sam htjela i drugo dijete roditi u Merkuru, ali sve se više kolebam zbog stvarno jaaako ružnih priča i iskustava koje u zadnje vrijeme slušam i čitam o tom rodilištu....

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne znam je'l ti išta znači što sam rodila prije 20 mjeseci u Merkuru, ali moje iskustvo je solidno:
    porod - MM je bio samo na izgonu jer su imali 11 poroda te noći pa im je bila gužva, radili su epi (nisam inzistirala ni na čemu), babica me dobro vodila. Mislim da je sam porod bio na traci kao i u svim drugim rodilištima u ZG.
    odjel babinjača - Bebu sam dobila nakon 10 tak sati, kada sam i dobila sobu: friško uređenu, čistu. Bila sam još jednom ženskicom, mali je bio sa mnom ne baš 24 sata jer ih odvode na previjanje i preglede, ali fakat puno. Kada su ga jednu večer htjeli oko 22 odvesti na previjanje, a on se taman primio cice zamolila sam ih da dođu po njega malo kasnije i nije uopće bilo problema - štoviše. Cimerica je imala dvojčeke pa se stalno izdajala te su malcima davali njeno mlijeko - sve u dogovoru s njom.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Deset sati bez bebe?!?!?Već mi sad dodje plakat od pomisli da bi dijete mogla dobiti nakon tako puno vremena.. Zašto? Jel nešto nije bilo u redu? Ne razumijem..Znam da mora proći nekih par sati promatranja, kad ležite u hodniku, blizu radjaone, u slučaju da dodje do nekog krvarenja ili slično, ali ne vidim zašto bi morala čekati više od toga da uzmem svoje dijete i nahranim ga. Jel mogu zahtijevati da dobijem svoje dijete? Pa nije valjda da dijete stoji tako gladno dok vam ga ne donesu, ili još gora solucija, da ga nahrane umjetnim mlijekom?! E na to bih stvarno poludila!! Zar mi nemamo nekakvo zakonsko pravo da brinemo o svojoj djeci? Ako je sve u redu, ako je majka zdrava i ako je dijete zdravo, zar nije logično da se odmah da majci radi uspostave što boljeg dojenja? Ne mogu se točno sjetiti, ali čini mi se da nisam tako dugo morala čekati svoju Ninu, znam da nisam uspjela niti odspavati nakon poroda, ali mi to nije smetalo, kad su mi je donijeli, sav je umor nestao...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nisu nas imali gdje smjestiti pa je nas zadnjih 5-6 što smo rodile pred jutro čekalo do iza otpusta na hodniku, a nisu htjeli nositi djecu na hodnik (ne znam zašto - ja sam tražila, ali nisam dobila). Svejedno mislim da maleni nije ništa dobio u međuvremenu jer me prihvatio k'o mala piranja...
    Frendica je rodila kojih 1/2 godine iza mene, isto u jutarnjim satima: njen M je bio cijelo vrijeme poroda s njom (nekih 4 sata u boxu), i maloga je dobila cca 3-4 sata nakon poroda (defakto odmah nakon tog promatranja).
    Vjerujem da sam imala bad luck jer nas je tu noć bilo fakat puno... Ali koliko znam ista stvar se može dodgoditi i u ostalim rodlištima.
    A sada za ovaj porod nisam još uopće sigurna gdje ići: pripadam u Vinogradsku, dosta ih je zadovoljno SD, a eto moje iskustvo u Merkuru mi nije ostavilo gorak okus u ustima.... :/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam rodila 2003. i koliko se s bolnicom (uopće) može biti zadovoljan - ja jesam bila. Na ovamo, a gdje još 2008. može biti samo još bolje.
    Spremaj se za Merkur i ne beri brigu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Posebno još ako znaš što želiš - ne želiš, nema razloga da ti ne bude dobro.
    Ako imaš primjedbe na nešto, nemoj šutjeti. Reagiraj, pitaj, traži... imaš pravo na sve informacije vezane uz svoj porod, svoju bebu i OK je postaviti se tako.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

znači trebam molit Boga da rodim tijekom dana a ne noći, i da sam po mogućnosti jedina koja će taj dan roditi! Kad nije gužva, onda su i doktori i sestre smirenije...Salim se naravno, nek nam se radja što više male dječice!!!Hvala cure drage na podršci i odgovorima!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam rodila u pol gužve i jedino gdje su me preveslali je da je dr. Podobnik poručio, da zbog gužve očevi ne mogu u rađaonu.

Laž. Mora moći. Nedaj se otepst. Ja sam odustala jer mi je u jednom trenutku prestalo biti važno da netko bude samnom. Kamo sreće da nije bilo nikoga.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni se čini da je nama najbolje s odvjetnikom pod ruku doć u rađaonu i prepustiti sve njemu, jer koliko mi se čini svo to osoblje po rodilištima radi kako ih je volja taj dan. Znači, ako im nije gužva i dobrog su raspoloženja u potpunosti će vam izići u susret, a ako je ne daj bože tog dana malo više poroda od očekivanog, ko te šiša, a o tvojim pravima da ne pričam! Zato odvjetnika pod ruku i prijetit im se na licu mjesta tužbom ako sve ne bude kako treba! Moram priznat AdioMare da si me nekako ohrabrila, svjesna sam da sama krojim svoju sudbinu, samo moram biti jaka i ne prepustitii ništa slučaju! Ako se mogu izboriti za svoja prava-to ću bogme i napraviti!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

monci i ja sam kao i Olivija rodila prije nekih 20-ak mjeseci u Merkuru i moje iskustvo je sve 5 :D ,kaj god sam htjela sam dobila jedino malu nisam odmah dobila jer kao mama se mora odmorit nakon poroda a razumijem i njih, puno je beba,moraju ih sve obavit,a ja sam negdje čula, čitala da beba kad se rodi prvih par sati povraća i kaka i na taj način se čisti :/ :? Rodila sam Mariju u 4:07h a dobila sam ju oko 15 h i bez beda je prihvatila ciku...u sobi je bilo super jer mi je cimerica bila super,samo nas dvije,odjel babinjača je friško preuređen pa čak smo vidjele da je bolje bit s nekim u sobi nego sama u apartmanu jer su sobe ljepše a imaš s kim podjelit i radost i tugu....ja i ovaj put idem u Merkur...eh da, ja sam primljena u bolnicu u noći oko 22 h a mm je od 00 h bio sa mnom u rađaoni kad su pravi trudovi počeli....imali smo tečaj slušan u Sisku....i velim ti sve super....beba je bila sa mnom non stop osim kad je bila na kvarcanju zbog žutice a ja sam se onda izdajala i nosila joj mlijeko i mogla sam ju uvijek doć pogledat u dječju sobu...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam isto rodila u Merkuru i ponovno se tamo spremam. Bila sam zadovoljna. A kao što su cure napisale, svugdje ima dobrih i loših primjera. Frendica i šogi su također tamo rodile i bilo im je OK.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj monci prvotno napisa
    Je li to o rooming-u svježa informacija, jer lutonjica kaže da nije 24-satni. Kad sam bila tamo prvi puta, moja Nina je stalno bila sa mnom, osim kad je imala žuticu, pa je na žalost jedan dan provela u inkubatoru. Zar se od tada nešto promijenilo? To je zapravo i jedini i najveći razlog zbog kojeg sam htjela i drugo dijete roditi u Merkuru, ali sve se više kolebam zbog stvarno jaaako ružnih priča i iskustava koje u zadnje vrijeme slušam i čitam o tom rodilištu....
    moje nije više najfriškije, ali prije 3 i 1,5 godinu je bilo kako sam napisala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    u Merkuru JE 24-satni rooming in ako ga želiš
    ona 2 sata nakon poroda beba je s mamom?
    pedijatrijski pregledi i cijepljenje su u maminoj sobi?
    kupanje i prematanje bebe je u maminoj sobi?
    za vrijeme posjeta beba je u sobi?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lutonjice autorica teme nije spomenula da su joj važne
    stvari koje si ti navela, meni se čini da ona cilja na apartman u bolnici koja omogućuje da beba bude s mamom koliko god mama to ona želi. u Merkuru je to moguće. očito "24 rooming in" ima više interpretacija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema više interpretacija nego se zna što je 24satni - potpuni rooming in
    ovdje se često koriste termini a da se ne zna što oni zapravo znače, pa tako ispadne da u merkuru postoji 24satni rooming in, ili da je žena rodila prirodno jer je rodila vaginalno.
    volim takve stvari razjasniti.

a ako monci vidi da 24satni rooming in postoji u hrvatskoj (makar ne u merkuru), možda ga poželi i doživjeti

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znam da postoje rodilišta u Hrvatskoj u kojoj se bebe doslovce ne odvajaju od majke niti jedne minute nakon rođenja, i znam da mi to u Zagrebu neće biti omogućeno jer nemam novaca za privatne apartmane niti za putovanja u neki drugi grad. Na žalost. Ali, budući je u Merkuru ipak na pola ispunjen taj uvjet za 24-satni rooming, ja biram Merkur. Iako i mene, kao i tebe Lutonjice frustrira činjenica da moja beba neće biti sa mnom koliko ja hoću, i da ću je možda prvi put čekati i desetak sati i da oni zapravo fakat nemaju pojma što bi to trebao značiti 24-satni rooming in! A kao imaju nekakav status bolnice prijatelja djece! NA sve se to evo već sad psihički pripremam, iako znam da ću biti dosadna i da ću ju tražiti i gnjaviti sve u tom rodilištu.
    Ja sam samo htjela čuti malo friških priča iz tog rodilišta...Hvala svima na podijeljenim iskustvima! Možda će naša djeca rađati u uvjetima koji će biti najskloniji i bebama i mamama, i zajednički boravak majki i njihove djece jednog dana više ne bude iznimka nego pravilo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga, pa varaždin nije tako daleko i ne treba ti puno novaca za benzin

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U pravu si, razmišljali smo i o tome, ali previše je faktora koji bi se trebali poklopiti, a vrlo moguće da neće (kome ostaviti starije dijete, muž koji radi u smjenama..), tako da ne želim da kad taj dan dodje budem u panici od toga gdje ću i kako ću. A ja sam ti veliki paničar koji bi vjerojatno i rodio u autu do Varaždina zbog straha hoću li stići ili neću! A u Merkuru sam za deset minuta! Možda bih trebala biti i malo odlučnija u svemu tome, budući mi je uistinu bitno da se moje maleno što manje odvaja od mene... :/ Srećom, imam još pola godine za dobro razmisliti o svemu...A gdje si ti rodila Lutonjice, to još nisam ubrala iz tvojih postova?!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

monci ja sam ti od početka trudnoće pročitala raznih priča o rodilištima i jdnako tako mijenjala mišljenja pa jedan dan padne odluka da idem u Merkur,slijedeći dan Sveti Duh, zatim Petrova,razmišljala sam i o Varaždinu i na kraju sam odlučila da će najvjerovatnije biti Merkur jer mi je blizu,ima rooming in,ići ćemo tamo mm i ja na tečaj,neću dozvoliti da bilo što rade ili mi daju bez mog odobrenja i čekati ću da me počne dobro šarafiti prije nego se uputim u rodilište..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gdje si ti rodila Lutonjice, to još nisam ubrala iz tvojih postova?!
    zaru petrovoj :/
    a margitu u varaždinu :D

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ajme meni majko mila, kako sam se rasplakala čitajući tvoj tekst o porodu u Varaždinu! A na poslu sam i samo molim Boga da mi nitko ne uleti u ured sad, jer ne bih baš bila lijep prizor!A zašto tako nije svugdje! Definitivno ću dobro razmisliti o tom Varaždinu, jer sam sigurna da se takvo iskustvo ne zaboravlja, i tužno je što svaki porod ne može biti takav! Sad ti meni reci zbog čega oni ne nose djecu od majki s isprikom kako se trebaju ugrijati :? Mislim stvarno! To su meni rekli kad sam Ninu rodila i kad sam pitala zašto je tako brzo nose-jer se treba ugrijati! KAo da je neka tamo "hladna" soba može ugrijati bolje od mojeg tijela...Imala si takvu sreću Lutonjice, ma zapravo si bila odlučna u svojoj namjeri da od poroda ne stvaraš dramu, što se obično dogodi kad dodješ u rodilište, em dripovi, em analgetici...ko da si bolesna a ne trudna!Svaka čast!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam ti rodila u Merkuru treći put prije mjesec dana. Svaki puta sam bila zadovoljna. MM je bio samnom, porod super, prirodan skroz, bez epi. Odmah su mi8 dali bebu na oko 30 min i nisu odmah rezali pupkovinu, a ništa nisam rekla! Bebu su mi dali i na hodniku 2 sata od poroda,dok se nije oslobodio krevet. Samnom je bio skroz osim za prematanje i preglede pedice (po pola sata). Sobe super, dvokrevetne, po dvije na 1 kupaonu i wc. Osoblje ljubazno. Razočarale su me žene koje uglavnom nisu željele bebe kod sebe po noći. Ako zamoliš da ne hrane - neće. Nevjerojatno je koliko žena želi nadohranu.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam rodila u merkuru i bilo je ok. Sa sestrama sam prezadovoljna, pomogle su mi oko dojenja, rastrčale su se oko mene prvi dan jer sam izgubila puno krvi i bila anemična, stvarno nemam jednu riječ zamjerke. U sobi nas je bilo dvije, laura je bila samnom koliko sam htjela osim kada su je kupali i kada su bile posjete. Nisu je hranili umjetnom hranom ako ja to posebno nisam dozvolila i sve u svemu ja bi ponovo tamo.
    Što se tiće samog poroda, babice su bile ok ali muž je bio samnom tak da mi je sve bilo lakše. Neznam kako bi bilo da on nije bio uz mene. Naročito su me se dojmili pedijatri sa kojima si mogao normalno pričati, sve su ti ljudski objasnili i to mi je jako pomoglo jer sam ja bila u tolikom strahu da nisam znala ni primiti lauru kako spada a kamoli nešto drugo.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Ja sam ti rodila u Merkuru treći put prije mjesec dana. Svaki puta sam bila zadovoljna. MM je bio samnom, porod super, prirodan skroz, bez epi. Odmah su mi8 dali bebu na oko 30 min i nisu odmah rezali pupkovinu, a ništa nisam rekla! Bebu su mi dali i na hodniku 2 sata od poroda,dok se nije oslobodio krevet. Samnom je bio skroz osim za prematanje i preglede pedice (po pola sata). Sobe super, dvokrevetne, po dvije na 1 kupaonu i wc. Osoblje ljubazno. Razočarale su me žene koje uglavnom nisu željele bebe kod sebe po noći. Ako zamoliš da ne hrane - neće. Nevjerojatno je koliko žena želi nadohranu.
    Napokon i jedna friška priča iz Merkura! I to dobra! Tko zna, možda se situacija ipak tamo mijenja na bolje..

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja sam rodila u merkuru prije 19 mj. i ponovno se spremam za kojih 3 mj.bila sam uglavnom svime zadovoljna,neke sitne stvari koje su me tada frustrirale u potpunosti sam zaboravila.
    mislim da one žene koje prvi puta rađaju nisu svjesne da je porod iznimno naporan i da ti baš zbog toga daju malo vremena da se odmoriš prije nego li ti donesu dijete. ja nisam imala sreću da odmah budem sa bebom jer sam rodila 7 tj. ranije i ona je bila u inkubatoru, a ja na intenzivnoj i naravno da nisam mogla dočekati da budem s njom ali ja sam na to čekala tjedan dana i kasnije sam na odjelu bila svjedokom da svaka rodilja mora odmoriti i skupiti snagu za sisavca kad navali. ima i onih kojima baš ne odgovara da im je bebač stalno u sobi ali to je njihov problem ali mislim da ovim pričama sa dovođenjem odvjetnika fakat pretjerujete.
    ja navijam i dalje za merkur!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj, cure, bas vam hvala na ovim opisima lijepih iskustava. Ja se isto spremam u Merkur (za kojih dva tjedna sam vec na redu ), pa me veseli cuti da je bilo dosta tih lijepih iskustava. Voljela bih da pokusaju bez epiziotomije, pa ako bas ne ide, nek caknu. Bila sam jucer na pregledu i ctg-u i razgovarala sam sa jednom od sestara, koja je bila ful draga i ljubazna i zalila mi se kako bi oni stvarno voljeli da imaju mogucnosti uvesti modernije i prirodnije uvjete i nacine poroda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •