Sestra mi je poslala email, a u njemu tvoje (ako mogu) pismo. Ne mogu vjerovati da se nitko u skoro pola godine nije javio.
Moj Petar će za tjedan dana napuniti 3 godine. Rođen je sa Spinom, operiran 5. dan, 3 tjedna bio u bolnici, nije imao komplikacija tada. Često smo išli na UZV snimanje mozga. Pumpica mu je ugrađena tek s 1,5 godinom, jer je tada bilo očito da glava ipak ne prestaje rasti (dr. Gjurašin u Klaićevoj - ok prošlo).
Petar hoda. Prohodao je s 2 godine, iako ja nisam vjerovala da će prohodati, barem ne bez nekog od pomagala. Ima oslonac na pete i stopala su mu lagano deformirana. Nosi ortopedske cipele (Valek). Vježbamo, ne više toliko revno, istežemo stopalo prema dolje. Ortopedi u Klaićevoj na pregledu sjede iza stola, istežu se da vide kako Petar hoda bos i napišu rečenicu, dve. E sutra baš idemo opet po doznake za cipele, pa ćemo probati istisnuti više.
Od 3. meseca ga kateteriziram 5x dnevno, prati se od početka kod dr. Cvitković (preko socijalnog) u Poliklinici Helena (Svetice), uspjeva biti u gaćicama u koji stavim jedan uložak,.... - dr. je vjerojatno jedini Petrov specijalist s kojim sam ja 100% zadovoljna.
Gastroenterolog Jadrešin (Klaićeva), vjerojatno dobar za inače zdravu djecu. Nemamo ustaljenu praksu pražnjenja crijeva, još uvijek istražujem (povremeno Portalak, Movicol odmah izbacili, povremeno Dulcolax (5 mg ili manje, a dosta često i prst). Jadrešin nas poslao kod sestre Goge na manometriju i nekakvo vježbanje pražnjenja balonćića, ok. Guza nas zeza kod skidanja pelena, zato im se često moramo vraćat: nikako da pogodim preko prehrane i portalaka pravu teksturu kakice da je može lakše odjedanput izbaciti, ako znaš što mislim.
Vježbali smo dugo 1. po Babothu, pa onda po Vojti, a kad je postao imun na Vojtu, vježbali smo kroz igru vježba za ustajanje i početak hodanja,...
Ima još toliko toga, ali nastavit ću drugi put, sad idem odmarat. Voljela bih da se javiš.