-
Jelena, moram ti odmah reći za Ditropan, mi smo do nedavno isto davali dva mg, sama ja sa žiletom rezala, vidiš ove kružiće desno, samo si zamisliš križ u njima, s tim da prvo odlomiš vodoravan dio, iznad očiju malo (kako sam okrutna), a onda okomit po onom utoru koji već je tamo. Nekad pukne taj mali dio, ili onaj veći, ali uopće nema veze, otprilike sastaviš iz kutijice s lomljenim dijelovima 2 mg. To ti je ok, jer ne mora bito precizno, 2,2 mg, ili 1,8 mg, blizu su 2 mg, nismo nikad imali problema, nalaz je bio isti kao i prije, nismo imali infekcija (možda 1 godišnje, čak i bez profilakse). Koliko se sjećam, oni u ljekarni stavljaju neki šećer, što inaće ne škodi ako uzimaš na neki drugi način, ali u mjehur ne, to nam je odmah Cvitković rekla (ako ti nije tvoja nefrologica rekla, može biti da i ne zna za to). Nama je povećala dozu na 2,5 zbog problema sa sužavanjem uretre, tri puta je nosio jednokratni kateter po 5-7 dana (foleyev nije mogao ugurati, sva sreća, zbog alergije na lateks), pa su se tlakovi malo pogoršali, ali sad vidim da je opet kao prije, pa se nadam da će ga vratit na dva. Poslije četvrtog kateteriziranja mi najviše napuni pelenu, a do tada može biti s uloškom, ako nije dan kakice.
Svaka ti čast, divim ti se na školi! Sad si mi dala malo volje da upišem barem pilates za početak i mrdnem dupe. Zlo mi je već od bezvoljnosti.
Skup je aparat, ali očito vrijedi svaku kunu. Valjda se može koristiti u bilo kojoj dobi? Nije ni meni jasno da ima živaca, a ne osjeti.
Hvala za informaciju o čepićima, iskopat ću ja njih i ovdje, samo se nadam da nije neka kemija.
Anor. manom. kratko traje, radi ga sestra Goga u Klaićevoj (bio je prisutan i dr. Jadrešin, ali više kao njena sjena. Kateter koji na vrhu ima ispuhani balon mu ugura u guzu, onda ga napuše, onda gledaju tlakove na monitoru (njegovi su bili začuđujuće dobri, skoro 80, kažu da djeca sa Spinom imaju i oko 40), onda ga je sestra pokušala nagovoriti da istisne sam taj balončić, ali bez uspjeha. Dva tjedna prije smo mu trebali davati redovito portalak, a na dan pregleda mu nismo smjeli staviti čepić.
Klizme bi trebali davati 2-3 puta tjedno, ali mislim da ću svaki 2 dan (rekao je da je ok), da bi izbjegla vađenje prstom. Pitala sam prošli put dr.a jel može stolica smetati za kat., rekao je ne, sad sam pitala sestru (on nije bio u sobi), ona je rekla da - njoj vjerujem. On mi je na 1. pregledu rekao da mogu stisnuti prstom iznad otvora da mu pomognem da stolica lakše izađe (tu je prostata, zar ne, a mi stiskali), a ona mi je sam pokazala da moram stisnuti ispod otvora, tako da osjetim zadnji kralježak - njoj vjerujem. Detalje o klizmi ti pošaljem, ja sam ih prije radila, jer mi je to savjetovala nefrologica u vrijeme kad mi dr. Jadrešin nije niti beknuo o njima, sad ne stignem, žurim.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma