-
Jelena, Petar osjeća potkoljenice slabije, one su kraće i tanje od natkoljenica, petu ne osjeća, prošlo ljeto je dobio ogroman žulj na peti koji se otvorio do mesa, apsolutno ga ništa nije boljelo. kad ga škakljam po onom dijelu iznad tabana (rist?) diže stopala gore, ali kad ga škakljam po tananima, moram jače stisnuti da osjeti, ali i onda diže stopalo gore. Kad se rasteže, diže isto stopalo gore, baš jako, skoro dodiruje potkoljenicu. Prsti su mu skoro uvjek stisnuti, ali kad hoda, može ih i širiti, ili kad ga jače poškakljam iznad njih. Ispod prstića mu oduvijek smdi, povremeno mažem plimikolom, ali već smo se na to navikli, smijemo se tome, ali nikad se ne pogoršavaju te gljivice, držimo ih ipak pod kontrolom. Lijeva noga mu je od početka gora, više diže stopalo, slabija je i ukočenija. Kad mu je opušteno stopalo prema dolje drži se u 90 stupnjeva, jer samo kad mu mi silom istežemo, mogu prema dole ići oko 1 do 2 cm, on sam ne može nit mic (neće se moć bavit baletom, joj). Dosta često pada, i to direkt na dupe s ravnim nogama. Na internetu sam čitala nedavno da se preko jačine kvadricepsa (valjda mišić iznad koljena) može nekad predvidjeti hodanje. Petru jesu ti mišići nešto jači, ali nikako nisu kao zdravom djetetu.
Hej, ja ne znam da li su longete ortoze ili je to nešto sličnije gipsu. Petar se, kad je počeo stajati, spuštao i na cijelo stopalo, ne baš često, jer je oslonac usprkos tome, stalno bio i je na petama.
Jelena, kad bi našla nekog dobrog ortopeda... Kad smo Petar i ja krenuli na plivanje, tamo je bila jedna curica s ortozama do koljena, ona je pak hodala na prstima, a ortoze su je u tome onemogućavale. Njena mama je prošla Klaićevu, pa je završila kod Đapića na Šalati, kaže da je zadovoljna s njim, al se za to morala izboriti (svađali su se), sada su čak na ti. Kaže da su joj ortoze radili u Kući zdravlja, kao mora se nešto doplatiti, ali je puno zadovoljnija.
Mislim da bi mogla tražiti ortopedske cipele, ako ih radi stručnjak, one joj ne mogu odmoći, i za ono stopalo što ne miče, može ga možda cipela fiksirati u jednom položaju, pa bi imala dobar oslonac?
Hoćete operirat Arnold Chiaria? Ja sam u zadnjih mjesec dana 10x pomislila da ima. Jesi ti primijetila neke simptome? Disanje?
Pridružujem se čestitkama za Deniu, što god slavila. Ona će dvije u negdje 9. mj., kak sam ja izračunala? A Eni je rođena na isti dan kad i moj nećak.
Mirjana, budem ti vratila istom mjerom, samo da nađem tam gdje sam zgodna,ha,ha.
Cure, kako vi sa svojim zdravljem? Ja se sad (nakon 100 godina), naručujem na neke pregleda, postala sam hipohondar, već mislim da imam 7-8 kobnih bolesti. Naravno da radim te preglede na silu jer mi se taaakkooo nedaaa, ali počela sam si svašta umišljati..... Već sam išla zbog želudca, al mi je opća praksa rekla, nakon što me isprepipala, da je to na psihičkoj bazi i poslala me kod psihijatra, ali ja naravno nisam otišla. Preporučila mi je i persen, ja popila 2 tablete, tako mi se spavalo, još sam skoro zaboravila na kateteriziranje, reko nije ta droga za mene!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma