evo i mene napokon! Završila sam s praksom, i sad ću valjda imati malo više vremena. Ja sam završila školu za njegovatelja, vanredno, tako da se mogu što više približiti svemu ovome kroz šta prolazim s Deniom. To je valjda ono što sam trebala napraviti za sebe, da se osječam bolje u cijeloj ovoj situaciji. i moram priznati da nije bilo lako, ali sam zadovoljna sa sobom i sigurna sam da sam puno toga vidjela i naučila i da će mi ipak biti malo lakše. I cure moje, mogu vam reči da smo mi s našom djecom sretne jer ima takvih diagnoza da je to strašno.
Ivana, za elektro stimulaciju nama ti je rekla privana fiziatrica. Ja sam išla od jednog do drugog doktora i sve ih pitala šta još možemo napraviti, i nitko nije ništa rekao dok nismo otišli privatniku. nakon nje sam pitala još njih 5, i njih troje je reklo da to ne može pomoći, a njih dvoje da može, i tako smo mi otišli u italiu po aparat, jer ih kod nas nema za kupiti. 13 soma kuna. i pomaže. lijeva nogica joj je puno bolja nego što je bila. kad smo bili na EMG-u, dr je rekao da joj je inervacija skoro pa kao da je noga zdrava. mada osjeta nema, to mi nije baš jasno.
Što se tiće otežanog disanja, meni Denči nakon svake prehlade još mjesecima hropće i hrće. ja joj kupujem u Trstu neke čepiće za katar, i to jako pomaže.
Za ditropan nam je rekla nefrologica da ako se uzima oralno jako šteti bubrezima. ja ga drobim u apoteci, i znam da ga mješaju s nečim, ali ne znam s čim, i nije mi nitko rekao da to šteti mjehuru. sad kad budem išla opet tamo, baš ću pitati šta je to i da li može štetiti. mi uzimamo 2 puta po 2mg. to mi je malo teško kući mjeriti. Ne znam koliko vi to koji drobite u apoteci plačate, ali ja sam prije kad sam imala 150 paketića plačala ravno 100 kn.
za stolicu, naša nefrologica priča o tome skoro više nego o mjehuru...kaže da obavezno stalno treba prazniti jer da jako smeta mjehuru, da ju treba regulirati ishranom, i bla,bla... jesu vama pokazali kako prazniti stolicu?? zadnji put je rekla da čak i velikima treba pomagati prazniti stolicu. to me nije baš oduševilo... Za kateterizaciju dečki, samo sam čula da treba jako paziti da im se ne ošteti prostata u tom zavoju od 90.
Ivana, šta mu ti često daješ klizmu???
daj nam reci nešto o anorektalnoj manometriji. to mi nismo radili.