- Hoćeš li ti umrijeti?- pitala je Mija radoznalo. A ja sam joj ispričala sve u što vjerujem o smrti. I ona već godinu dana misli o tome. Ne često , ali potaknuta, nekad i nemam pojma čime (vjerovatno i pričama koje čitamo) sva mi se stisne i zaplače kad je pitam što je muči. Do sad se to desilo 3-4 puta. Sva u suzama sirota jer se bori s nečime što ni odrasli lako ne prihvaćaju. Ja je tješim time da do moje smrti treba proći puno vremena, da će ona imati svoju obitelj, svoju djecu, pa čak i unuke, da ću ja biti stara i krezava (da je malo razveselim u svemu, pa se nasmije) i što ne najljepše da ćemo se ponovo sresti kod Boga i da ćemo tamo biti nasretnije jer je tamo sreća. I umiri se ona, i evo već par dana pokušava prihvatiti smrt kao normalnu, pa kad idemo u šetnju i igramo se tako hodajući s barbikama vilama, priča o tome kako vile umiru. I to već dva dana. Trudi se prihvatiti.
Ono što me neki dan dok smo se vozile u autu jako rastužilo i jedva sam se suzdržala da ne zaplačem je bilo kad mi je rekla:
- Mama, kad ti umreš, ja ću te poljubiti i reći ti "Doviđenja!"
![]()
![]()
Pa ti ostani cool.
Koja teška tema.
Mija je emotivka, kao i ja, i stvarno se divim kako se nosi sa tim snažnim osjećajima.

Odgovori s citatom
) i ubijaju miševe, da ljudi umiru jer su bolesni ili stari, da možeš umrijeti ako te pogazi auto pa treba paziti
Sad ga više ne vode sa sobom jer se boje da se ne ponovi.