- Hoćeš li ti umrijeti?- pitala je Mija radoznalo. A ja sam joj ispričala sve u što vjerujem o smrti. I ona već godinu dana misli o tome. Ne često , ali potaknuta, nekad i nemam pojma čime (vjerovatno i pričama koje čitamo) sva mi se stisne i zaplače kad je pitam što je muči. Do sad se to desilo 3-4 puta. Sva u suzama sirota jer se bori s nečime što ni odrasli lako ne prihvaćaju. Ja je tješim time da do moje smrti treba proći puno vremena, da će ona imati svoju obitelj, svoju djecu, pa čak i unuke, da ću ja biti stara i krezava (da je malo razveselim u svemu, pa se nasmije) i što ne najljepše da ćemo se ponovo sresti kod Boga i da ćemo tamo biti nasretnije jer je tamo sreća. I umiri se ona, i evo već par dana pokušava prihvatiti smrt kao normalnu, pa kad idemo u šetnju i igramo se tako hodajući s barbikama vilama, priča o tome kako vile umiru. I to već dva dana. Trudi se prihvatiti.
Ono što me neki dan dok smo se vozile u autu jako rastužilo i jedva sam se suzdržala da ne zaplačem je bilo kad mi je rekla:
- Mama, kad ti umreš, ja ću te poljubiti i reći ti "Doviđenja!"
![]()
![]()
Pa ti ostani cool.
Koja teška tema.
Mija je emotivka, kao i ja, i stvarno se divim kako se nosi sa tim snažnim osjećajima.