-
Kako potaknuti dijete da pije?
Imamo velikh problema s malenom jer ne želi piti.
Tu i tamo po gutljaj vode, sok neće, mlijeko doduše popije ujutro i navečer po 1,5dcl. Sve skupa popije max pola litre dnevno.
Problem je u tome što malo-malo navuče urinarnu infekciju. Premalo piški (3, max 4 puta dnevno) i ne popiša bakterije. Do sad smo dobro i prošli, jer tek sad ju je uhvatilo toliko jako da smo završili na antibioticima.
Doktorica je rekla da mora popiti najmanje 1,5l vode dnevno :shock: Kako?
Nemam ideja. Jučer je piškila samo dva puta - već sam luda.
A i mala je mustra - čim joj nešto nije po volji i jako protestira, zakašlje se i povrati - tako da od velikog objašnjavanja i ratovanja ništa, jer će povratiti i ono malo što je popila.
-
caj od brusnice pa sa malo meda mozda joj se to svidi a i dobro je za urinarne puteve :/
a neku ideju nemam bas kako popiti vise, svakih pet min ponudi po gutljaj :/
-
mozda da kupis neku salicu sa nekim likom koji joj se jako svidja. moja obozava piti iz salice sa mickey mousom. i to joj je dovoljan poticaj da pije
-
nuditi, nuditi, nuditi... (bez svađa i sukoba)
objašnjavati, objašnjavati, objašnjavati...
kupiti brdo ludih slamki
isprobati svakakve šarene šalice, čaše
dati fancy čašu iz vitrine
isprobavati razne vode s okusima
isprobavati razne čajeve
hraniti ju sušenim brusnicama
uvijek i svuda imati nešto za piti
piti često i puno pred njom
(ovako je bilo kod nas i sada pijemo 1.5 - 2 l tekućine, ugl. čaja od crvenih naranči :D )
-
Treba nuditi tekuću hranu: juhice, variva . Ta se tekućina isto uzima u obzir.
-
-
-
Probaj i s ledenim cajem od brusnice, a ima i sokova od brusnice pa joj se mozda svidi piti iz bocice na sportski cep.
-
Kod nas pali i natjecanje tko će brže popiti: tata ili ona. Ka se kuckamo i vičemo živjeli iza svakog gutljaja (tak smo i razbili jednu čašu, ali nema veze, samo da popije malo tekućine). Uglavnom voli kopirati kaj mi radimo, pa se trudimo više piti da i ona pije. A skužili smo i da ju ne treba svaki put nuditi, nego mi počnemo piti, pa onda ona ponekad traži to kaj pijemo. Uglavnom borimo se. Inače jako voli u bircu kad joj naručimo sok i slamku tako da zna i po 2 dcl popiti. Eto možda nešto i vama upali.
-
Moja seka je imala sličan problem sa svojom kćerkicom.
Nije bilo tako strašno dok se nije razbolila,
dobila je neku virozu - proljev, povraćanje. Nudili su joj piti na slamku,
u raznim čašicama, posudicama ali ništa...
Onda se moja seka sjetila, stavila je vodu u bocu sa špricaljkom
(kao onu što se koristi za špricanje listova biljaka) i počela joj špricati
usta, maloj se ful svidjela igra i tako bi popila barem malo više, koliko
joj je trebalo da ne dehidrira.
Eto nadam se da će i vama pomoći.
-
-
e da ako nikako nisam uspjela neki dan navuc litru onda sam joj znala dat i malo prsuta
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma